|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  102 103 [104] 105 106   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Produvavanje jajovoda (HSG)
14.11.2012 22:05:25   
milenatea
i ja verujem tvom insektuuser posted image user posted image user posted image
sutra ide kod urologa (strica) koji ne radi u Nisu i mora i on da proveri sve. a sada cu vam napisati nesto na crticamauser posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 2576
19.11.2012 9:45:01   
Maslacak15
Zdravo milenatea draga,
Pa nije ok da imas priraslice ali s obzirom da jajovodi propustaju kontrast moguce je i da su tube patentne tj da im priraslice ne smetaju u funkcionalnosti. Ja bih na tvom mestu ustanovila ima li uopste ovulacije i kako doci do nje ako je nema, posto je i to neizvesno. Pa kad budes sigurna da ovuliras i kada, trebalo bi da zatrudnis u roku od 3-4 ciklusa ako su jajovodi prohodni. I onda mozes da razmisljas dalje. Moze biti da su Ok, nema garancije, ali ja bih probala pre nego sto bih im isla pod noz na laparoskopiju ili se odlucivala na VTO.

user posted image

(odgovor članu milenatea)
Direktna veza do poruke: 2577
19.11.2012 10:23:35   
milenatea
hvala, maslacak, draga. evo upravo cekam kod endokrinologa pa cu od sl ciklusa ici na folikolumetriju, naravno prvo da uzmem terapiju za pcos. hvala ti puno na odgovoruuser posted image . pokusacu sve pre nego da padnem u ruke kasapima user posted image
ljubim te

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 2578
19.11.2012 19:33:15   
bombica_bum
Veliki pozdrav za sve devojke i hrabre zene sa ovog foruma user posted image
Citam vas vec duze vreme, a sada sam se prijavila jer mi treba vase misljenje
Radila sam hsg u subotu, u anesteziji, dobro je proslo, lezurtati su dobri,
oba jajovoda prohodna. Tog dana me nista nije bolello, a juce i danas osecam
U desnom jajniku blago titranje, kao jaskanje, i imam krv u tragovima (ni prvog dana nije bilo veceg krvarenja, samo u tragovima)

Eto, moje pitanje za zene koje su prosle kroz hsg, da li je u redu sto osecam to ziganje
U desnom jajniku? Da li ste i vi imale neki bol posle intervencije? Koliko traje krvarenje?
Hvala unapred user posted image

Direktna veza do poruke: 2579
19.11.2012 20:19:50   
branaV

IZVORNA PORUKA: milenatea

uzela sam otpusnu listu.

Nalaz: cervikaln kanal normalnog izgleda, normalne duzine jasno izrazenog istmicno cervikalnog usca. Kavum uterus normalne velicne kavuma, glatkih vica, normalne konfguracije. Levi jajaovod kao i desni se projektuje od prvog snimka, celom duzinom, desni lako haustriran obostrano propustaju kontrast u okolne priraslice.

Predlog th: kontrola ovulacije i spermogram partnera kao i inseminacija. Ako ne dodje do trudnoce u narednh 6 meseci uradit histeroskopiju, a potom razmotriti i dalje moguce korake u tretmanu inferilteta. Do daljeg higijensko-dijetetski rezim.

sta mislite?

Ja bas ne razumem kako jajovodi mogu da propustaju kontrast u okolne priraslice? Valjda treba da se kontrast projektuje u trbusnoj supljini,ako ga propustaju jajovodi, ne znam kako se to medicinski zove ali priraslice nije sigurno. Ja sam imala priraslice u jajovodu, desnom, ali su mi otkrivene na laparo i histero a ne na HSG-u iako sam ga radila, one su kod mene pucale i ta se tecnost slivala u matericu tako da nije bilo sanse da se nesto i zadrzi ako dodje do oplodnje, mislim da treba jos neko da ti pogleda snimak i da cujes jos neko misljenje doktora.

Direktna veza do poruke: 2580
19.11.2012 20:24:20   
Maslacak15
Priraslice mogu da budu i spolja i te spoljne priraslice se vide na snimku. Unutrasnjost tube se vidi samo laparoskopijom. .... Ovde se radi sigurno o spoljnim priraslicama oko jajovoda. Ali ne steti da nek jos pogleda snimak.

(odgovor članu branaV)
Direktna veza do poruke: 2581
19.11.2012 20:26:55   
Verolina
Maslackonja, a ako postoje unutrasnje priraslice je l' one usporavaju kontrast ili reflektuju bol?

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

Direktna veza do poruke: 2582
19.11.2012 20:30:21   
daca77
A meni je pisalo
"desni jajovod se vidi celom duzinom i evidentno propusta kontrast u peritubarne priraslice".user posted image
Receno mi je bilo da je on u reduuser posted image

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 2583
19.11.2012 20:41:09   
branaV
Kod mene su oba jajovoda na HSG-u bila zapusena, ne propustaju ni malo kontrast, vidljiva su bila oba, ispunjena kontrastom ali ga ne propustaju ali sam resila problem laparoskopijom i histeroskopijom, i ostala sam prirodno trudna jer je levi ociscen i prohodan user posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 2584
19.11.2012 20:42:58   
Maslacak15
I jedno i drugo verka,

Ako kontrast sporije prolazi ili uz otpor i/ili mnogo boli onda se pretpostavlja da ima zapreka unutra. Ali ako je prosao kontrast onda ne moze sa sigurnoscu da se zna kakva je zapreka unutra. i dali je uopste ima. Tako da sve gde prodje kontrast je potencijalno ok. Spoljne priraslice mogu u teoriji da ometaju peristaltiku tube tj njene kontrakcije koje su isto bitne za sprovodjenje jajne celije. Ali to ne mora nista da znaci. Svaka otvorena tuba moze biti funkcionalna.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 2585
19.11.2012 20:48:46   
Verolina
Hvala Maslackonjauser posted image

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

Direktna veza do poruke: 2586
19.11.2012 22:27:01   
milenatea
Evo procitah sada sta ste pisale. ne znam, nista mi nije jasno sta je kod mene problem. razmisljam ceo dan kod koga jos da odem. smislicu valjda nesto, mozda ne vma da platim i da pogleda neki strucnjakuser posted image

prekucala sam vam ceo tekst sa otpusne liste a zavrsna dijagnoza infertilitas prim. HSG facto est. SALPNGITIS CHR. BILL. DEXTROPOSITIO UTERI

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 2587
20.11.2012 10:51:45   
Snekile7
Trebala bih da radim hsg...imala sam operaciju mioma sada u julu, poceli su sa laparo, ali je bilo dosta mioma pa su uradili klasicnu operaciju. Kada su radili laparo, videli su da su mi i jajovodi u redu, ali trebala bih sada hsg bas zbog klasicne operacije, jer zna se desiti da se zapuse posle operacija. Zna li neka od vas nesto o tome, kolika je mogucnost da se zapuse posle operacije????

Direktna veza do poruke: 2588
20.11.2012 11:04:01   
mine
Snekile7,
jesu ti to lekari predlozili?
IZVORNA PORUKA: Snekile7

Trebala bih da radim hsg...imala sam operaciju mioma sada u julu, poceli su sa laparo, ali je bilo dosta mioma pa su uradili klasicnu operaciju. Kada su radili laparo, videli su da su mi i jajovodi u redu, ali trebala bih sada hsg bas zbog klasicne operacije, jer zna se desiti da se zapuse posle operacija. Zna li neka od vas nesto o tome, kolika je mogucnost da se zapuse posle operacije????

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 2589
20.11.2012 12:30:29   
milenatea
bombice, normalno je sve to. ipak je to intervencija. meni je tri dana trajalo krvarenje, ali bas krvarenje, ne u tragovima. pozdravljam teuser posted image
IZVORNA PORUKA: bombica_bum

Veliki pozdrav za sve devojke i hrabre zene sa ovog foruma user posted image
Citam vas vec duze vreme, a sada sam se prijavila jer mi treba vase misljenje
Radila sam hsg u subotu, u anesteziji, dobro je proslo, lezurtati su dobri,
oba jajovoda prohodna. Tog dana me nista nije bolello, a juce i danas osecam
U desnom jajniku blago titranje, kao jaskanje, i imam krv u tragovima (ni prvog dana nije bilo veceg krvarenja, samo u tragovima)

Eto, moje pitanje za zene koje su prosle kroz hsg, da li je u redu sto osecam to ziganje
U desnom jajniku? Da li ste i vi imale neki bol posle intervencije? Koliko traje krvarenje?
Hvala unapred user posted image

(odgovor članu bombica_bum)
Direktna veza do poruke: 2590
20.11.2012 15:01:39   
Snekile7
Minea, da doktor Dokic koji me je i operisao mi je predlozio to, i rekao da se moze desiti da se zapuse posle operacije, pa da zato proverim, a i Tulic kod koga sam isla na razgovor za iui, je rekao da ako budemo isli na iui bi trebalo svakako hsg, zna da sam operisana.
A zasto, znas li nesto o tome???

Direktna veza do poruke: 2591
23.11.2012 10:03:31   
mine
Snekile, ne znam nista o tome al verujem da su ti predlozili sa razlogom...drzim fige da bude sve prohodno ako se odlucis da radis;)
IZVORNA PORUKA: Snekile7

Minea, da doktor Dokic koji me je i operisao mi je predlozio to, i rekao da se moze desiti da se zapuse posle operacije, pa da zato proverim, a i Tulic kod koga sam isla na razgovor za iui, je rekao da ako budemo isli na iui bi trebalo svakako hsg, zna da sam operisana.
A zasto, znas li nesto o tome???

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 2592
23.11.2012 14:34:29   
nata11
Snekili i ako se odlucis nista strasno nije tako da nemas razloga da mnogo lupas glavu.

(odgovor članu mine)
Direktna veza do poruke: 2593
23.11.2012 18:29:23   
jela 76

IZVORNA PORUKA: branaV

Kod mene su oba jajovoda na HSG-u bila zapusena, ne propustaju ni malo kontrast, vidljiva su bila oba, ispunjena kontrastom ali ga ne propustaju ali sam resila problem laparoskopijom i histeroskopijom, i ostala sam prirodno trudna jer je levi ociscen i prohodan user posted image

Draga Brano,

pročitah da si imala zapušene jajovode snimljene hsg metodom. I radila si laparoskopiju. otpušili ti iste i ti si posle nekog vremena ostala prirodno trudna. Ispravi me ako sam te nešto pogrešno razumela!

Moj hsg je bio katastofalan, totalno zapušenje. Radila sam, kao ti, laparo i tom prilikom su mi pročišćeni jajovodi i napravljeni novi izlazi. Jedini način da ostvarim trudnoću kažu je vto. U ponedeljak smo i predali papire u Višegradskoj.

Molim te, možeš li mi detaljnije napisati svoje iskustvo? Gde si radila laparo, i posle kog vremena si ostala trudna?

Verujem da me razumeš. Drago mi je što si iz svega izašla pobednički.

Hvala unapred!

(odgovor članu branaV)
Direktna veza do poruke: 2594
24.11.2012 18:39:01   
bubamara84
Evo i mog iskustva. Ja sam Hsg radila u Skopju privatna klinika, ceo postupak traje oko 5 minuta, i nije nistra strasno zabolelo je na trenutak (bol slican menstrualnom). Ja sam mislila da odradim ovde kod nas, medjutim sve klinike koje sam zvala rade sa totalnom anastezijom (meni je trebao rendgenski snimak) sto je nepotrebno, cene su od 15 do 30.000, i treba brdo papira (urinokultura, kompletni brisevi, krvna slika...). Ja sam tamo odradila za 60e, cenu sam napisala cisto da uporedite. Ujutru sam tamo vadila krv zbog sedimentacije, da provere da li mozda nema neke upale i to je sve. Jajovodi su mi 100% prohodni.

(odgovor članu jela 76)
Direktna veza do poruke: 2595
24.11.2012 19:26:39   
milenatea
bubamaro, dobro dosla i bravo za jajovodeuser posted image

(odgovor članu bubamara84)
Direktna veza do poruke: 2596
25.11.2012 16:30:18   
bubamara84
Hvala na dordosliciuser posted image , sta je vama rekao doktor, koliko dana treba da se saceka za odnose...zaboravila sam da pitam?

Direktna veza do poruke: 2597
25.11.2012 18:11:01   
branaV
Jelo 76 i moj HSG je bio ocajan, dr mi je odmah rekao da idem na laparo i histero, sto i jesam uradila u martu 2012. desni jajovod zatvoren, stavljen klips zbog hidrosalpinksa, levi je bio takodje los ali je ociscen i funkcionalan, u julu prva IUI uspela, ali sam vec u avgustu imala spontani nazalost, pocetkom oktobra druga IUI nije uspela, cekala sam naredni ciklus da stigne da bih radila trecu IUI i nije ni stigla, ja sam prirodno ostala trudna, to je ukratko moja prica, sve sto ti treba slobodno me pitaj, pozdrav user posted image

(odgovor članu bubamara84)
Direktna veza do poruke: 2598
25.11.2012 23:49:26   
jela 76
Znači Brano, ipak može!
Meni su oba jajovoda bila totalno zapušena, uz laparo oba očišćena i otvorena, ali ništa još uvek. Predala sam papire za vto, jer ne želim više da čekam. Imala sam operaciju u januaru, ove godine, u Užicu. U maju IUI, koja nije uspela.Osim toga, svi ostali nalazi su ok, nema nigde odstupanja. Trudimo se mi svakako!user posted image
Gde si ti radila laparo? Da li si ranije imala upale jajnika? Ja jesam, od kako znam za sebe.
Rekli su mi da teže mogu ostati trudna, iako sam uradila otpušavanje, jer su treplje unutar jajovoda verovatno ne funkcionalne.

Znači, čuda su moguća. Mnogo mi je drago zbog tebe. Ne odustajem, radim sve i nadam se. I, radujem!
Veliki pozdrav od kragujevčanke!

(odgovor članu branaV)
Direktna veza do poruke: 2599
26.11.2012 12:01:30   
branaV
Jelo naravno da je moguce, zelim ti isti uspeh kao i kod mene, s tim sto si ti i u prednosti jer imas oba jajovoda a ja samo jedan, laparo sam radila u Narodnom Frontu, po preporuci svoje dr kod dr Ane Mitrovic, jer se ja lecim inace u BG-u, a ne u Jagodini. Ja te jako vucem da krenes i ti za mnom u prvo tromesecje user posted image user posted image

(odgovor članu jela 76)
Direktna veza do poruke: 2600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  102 103 [104] 105 106   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  102 103 [104] 105 106   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

muska imena
novosadjanka

koje je najlepse musko ime?

Bogdan (24%)

Andrej (54%)

damjan (22%)

Ukupan broj glasova: 220

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here