Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 24.9.2012 9:15:26
|
|
|
|
Tiziana
|
JA u BG, poradjala sam se u Frontu. NAravno da ne mozes da krivis zene koje vriste,meni se cak jedna izvinjavala dok smo lezale u hodniku posle porodjaja posto smo primljene u isto vreme i ona je mene zapamtila jer mi je dr rekao kad sam izasla iz prijemne sobe,a on pricao sa mojim muzem' vidi nju,kao da je krenula na plazu,a ne na porodjaj'..i zen ame pitala jesi ti ta sto joj je dr rekao da si krenula na plazu,i tako krenemo pricu,a ne vidimo se jer lezimo glava uz glavu, i ona mene pita 'jesam se mnogo drala?izvini molim te,uopste nisam mogla da se kontrolisem', ja reko zaista nemoj da mi se izvinjavas,taman posla..
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 24.9.2012 9:20:20
|
|
|
|
cockic
|
tijatija da se nevracam puno unazad jer si ti primala epi na predhodnim porodjajima? meni prvi porodjaj su radili revizuju sa lokalnom znaci budna,a sa cerkom su me uspavali jer mi je posteljica bila delimicno urasla na nekim mestima materice pa kad je krenuo da rovari celu saku mi zavuko na zivo zvezde sam videla pa je rekao da nece da me muce i uspavase me ali ja od revizije nemam neki zent meni moze i kad sam budna i kad me uspavaju sve mi jedno.iskreno bolje kad je rade da bi bili sigurni da su sve ocistili.jer ovde se desava da nekim zenama zeznu stvar i da je neocoste dobro pa moze svasta da se desi.zato je revizija super stvar barem ja tako mislim.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 24.9.2012 10:54:06
|
|
|
|
tijatija
|
Ne, nisam bila sam spominjala ali me uhvatio neki strajk i nisam sredila papire, ali mi se sugradjanka porodila dva dana pre mene sa epi. tako da se nadam da cu ovaj put i ja uspeti
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 24.9.2012 22:24:37
|
|
|
|
crazymama
|
nervira me pitanje "da li si se poradjala prirodno ili sa epiduralom?" pa i sa epiduralom je prirodno, ako nije carski... svasta!
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 24.9.2012 22:29:37
|
|
|
|
vision
|
Svako ko ima opciju da primi epidural, treba da ga primi, neka ne bira drugacije-moj savet! Pozdrav!!
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 24.9.2012 22:33:31
|
|
|
|
jovicaa
|
pa dobro bas prirodno bi bilo bez ijedne droge(leka) po mogucstvu u sumi i
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 25.9.2012 9:01:47
|
|
|
|
bojanica7
|
kontam da je prirodno bez lekova. pitanje bi trebalo da glasi: jesi se porodila vaginalno ili carskim? i onda ti kazes vaginalno. a onda te pitaju: prirodno ili sa epiduralom?
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 25.9.2012 13:36:49
|
|
|
|
jovicaa
|
i onda sledi pitanje, sa indukcijom ili bez, i ona mu dodje neprirodna
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 25.9.2012 14:21:20
|
|
|
|
bojanica7
|
e bas to. a onda sledi pitanje: sa epiziotomijom ili bez?
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 25.9.2012 15:02:24
|
|
|
|
crazymama
|
IZVORNA PORUKA: bojanica7 kontam da je prirodno bez lekova. pitanje bi trebalo da glasi: jesi se porodila vaginalno ili carskim? i onda ti kazes vaginalno. a onda te pitaju: prirodno ili sa epiduralom? tako je ispravno, da.
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 11.10.2012 11:44:58
|
|
|
|
jovicaa
|
da li za razgovor sa anesteziologom treba uput ili se samo ode?
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 11.10.2012 12:38:24
|
|
|
|
bojanica7
|
ja kontam da to sve zavisi od porodilista do porodilista. negde nije potreban nikakav dogovor unapred. jel pitas za to? mislim za dogovaranje epidurala ili konsultaciju? ni jedno ni drugo nemam pojma al bih volela da imam pa da ti kazem
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 11.10.2012 12:44:52
|
|
|
|
tijatija
|
IZVORNA PORUKA: jovicaa da li za razgovor sa anesteziologom treba uput ili se samo ode? Ovde kod nas, u CG, ti treba uput koji dobijes od svog izabranog ginekologa. Verujem da je svugde tako.. Najbolje je da se kont. sa svojim dr.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 11.10.2012 13:41:55
|
|
|
|
jovicaa
|
pa da ali meni moj doktor kaze da ce se on dogovoriti, a ja bih ipak zelela licno da se dogovrim.
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 12.10.2012 22:10:34
|
|
|
|
mejvis
|
Kod nas se samo ode kod anesteziologa sa svim papirima. KS, vreme krvarenja, pt, ptt, ekg... (mislim da je to sve). On porazgovara sa Vama pogleda rezlutate i da odobrenje. Sa tim odobrenjem se ode u "call centar" i zakaže epidural za termin kada je porođaj. Kad se dođe na porođaj (to ne mora da bude taj dan kada je termin) kaže se dežurnom dr da je za epidural i on zove call centar koji zove anesteziologa. U call centru kada se zakazuje epidural potpisuje se izjava da smo upoznati da je epidural vanstandardna usluga i da se podrazumeva da je to dopunski rad anesteziologa kao i da se ne može tražiti povraćaj novca za epidural od fonda. Epidural košta 15000 din.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 12.10.2012 22:25:54
|
|
|
|
jovana13
|
15000? Nisam se porodila uz epidural mada sam razmisljala o tome i ne kajem se. Ono sto sam htela da kazem je da se kod nas ne placa epi,jedino castis dr koliko hoces,ipak je red!
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 3.11.2012 9:56:58
|
|
|
|
jovicaa
|
kako ste urinirale dan nakon porodjaja sa epiduralom? Ja se mucim piskim ali slab mlaz I ne prazni se dovoljno
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 3.11.2012 11:04:04
|
|
|
|
MarijaBg
|
Jovice, polako, ispraznices se. Mislim da to nema veze sa epijem, prosto si izgubila malo osecaj zbog porodjaja... Mene su tu noc posle porodjaja praznili kateterom, babica dodje, ubaci cevcicu i pritisne stomak, da ne bih ustajala. Ujutru sam vec normalno isla u wc, sutradan sam imala i stolicu. Ljubi Maksima
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 3.11.2012 11:40:42
|
|
|
|
Anoniman
|
jovice, i ja mislim da to nema veze sa epiduralom. i moja drugarica je prvi dan imala problem sa praznjenjem besike, a nije dobila epi. i njoj, i meni koja sam dobila epi, su uzimali mokracu kateterom.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 3.11.2012 11:51:06
|
|
|
|
tijatija
|
Jovice to je normalno, nema veze sa epi. bitno je da se prazni po malo
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 4.11.2012 8:15:55
|
|
|
|
Tiziana
|
Ja mislim da se isprazni, samo se tebi cini da se ne isprazni..Meni je kad sam ustala posle porodjaja sestra pomogla da se istusiram i ja sam bila u tripu da ne mogu da piskim,a ona mi kaze pa pogledajte, vi piskite..
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 4.11.2012 14:39:21
|
|
|
|
Zemunka85
|
Ja sam normalno piskila. Odmah nakon porodjaja tj ona dva sata, piskila sam u gusku i jos jednom tu noc, a od sutradan vec normalno. Cudan malo osecaj, ali sve ok. Prvi put su me odveli do WCa, posle sama.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 7.11.2012 19:21:01
|
|
|
|
tijatija
|
Neznam dali je ovo za negativu ili za ovu temu. Sad zovem rodjaka da mi vadi krv za epi. i on mi prica kako se pre neki dan porodila jedna koleginica 125e platila bolnici, 100 doktoru, 100 anesteziologu (da bi je uopste i dobila inac ajd zdravo) znaci nemogu da verujem, skroz sam razocarana, e pa nedam te pare pa taman neznam sta da bude. Kako ih nije sramota 400e , neko nema ni za uloske ma skroz sam
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 8.11.2012 0:47:29
|
|
|
|
crazymama
|
IZVORNA PORUKA: jovicaa kako ste urinirale dan nakon porodjaja sa epiduralom? Ja se mucim piskim ali slab mlaz I ne prazni se dovoljno moja nocna mora je bilo piskenje posle porodjaja, isto mislim da nema veze sa epiduralom, ali ja jednostavno nisam mogla da "pustim" mlaz, pa su me silovali kateterom, to me je bolelo vise od samog porodjaja, ne zelim ni da se setim... uglavnom, nema to veze sa epiduralom.
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 8.11.2012 2:30:58
|
|
|
|
jovicaa
|
izgleda da ima veze sa kateterom koji nam stavljaju na porodjaju, mislim na onu cevcicu... verovatno mi je to malo iziritiralo kanal, plus je sve oteklo od porodjaja, ali brzo se vratilo u normalu vec krajem tog dana... a sa epiduralom je imalo veze posle samog porodjaja, zato sto mi je sve bilo utrnuto, nisam uopste osecala besikuu, a ona prepuna, pa su mi opet stavili tu slamcicu, ali samo tad jednom.. inace imam sve pohvale za epidural, meni nije obezbedio bezbolan porodjaj, daleko od toga, ali bolovi su bili mnogo podnosljiviji i sve je islo neuporedivo lakse, ali verovatno i zato sto je drugi porodjaj. ali prvi deo porodjaja sam bila super raspolozena, tek je pred kraj bilo malo cupavo osecala sam jake bolove.. ali to mi je i dobro doslo zato sto sam osecala napone a posto je pod epijem ublazen osecaj taman dovoljno onda mi je sam cin radjana i napinjanje bukvalno bio predivan osecaj.. uzivala sam i bila mnogo prisebnija nego pod bolovima na prvom porodjaju. ali eto kazem daleko od bezbolnog porodjaja, ali zaista mnogo podnosljivije, tako da sam ja za! secanje na porodjaj mi je predivno. samo sto mi je anesteziolog rekao da mi je jako bila nasibana stimulacija i da on prosto sa epiduralom nije mogao da isprati, posto epi mora da prati jacinu stimulacije... tako da verovatno da moj gin nije sibao tako jako ne bih ostila te jake bolove, a modza sam i jednostavno takva da mi epi nije bas skroz delovao. ali meni se negde i dopao taj osecaj, tj to sto sam ipak ceo porodjaj imala osecaj i tacno znala sta se desava, znaci nisam se oduzela od epija, normalno sam pomerala noge, osecala sve i td...
< Poruku je uredio jovicaa -- 8.11.2012 2:32:12 >
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Zna li beba u stomaku šta mama jede?Tečnost u kojoj bebe plutaju pravi je koktel različitih ukusa i dok čekaju vreme kad će izaći u svet, one možda tako uče...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?