|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Epiduralna DA ili NE
8.11.2012 7:07:39   
tijatija
Jovice , drago mi je sto si ga ipak uspela dobiti i sto je sve proslo OK user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1426
8.11.2012 9:44:59   
MarijaBg
Jovice i meni je epidural bas tako delovao, a tako je i najbolje, jer sve ide prirodnim tokom, osecas dovoljno jako kontrakcije, da ne usporava otvaranje i da mozes fino da izguras bebu. Meni su mogli da pojacaju da sam trazila, ali su mi odmah na pocetku tekli: treba da boli i kad ti je prejak bol, trazi da dodamo... Ma ja se bez epidurala ne poradjam, svaka cast zenama koje svesno idu na prirodni bez njega...

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 1427
8.11.2012 11:19:59   
Tiziana
JA posto sam drugi put isla na dogovreni porodjaj samo sam molila dr da prvo dobijem epidural pa onda indukciju jer sam cula o tim uzasnim bolovima sa indukcijom.tako je i bilo, medjutim kako su bebi od indukcije opali srcani tonovi meni je ona iskljucena posle 20tak min i ja sam se porodila sa minimalnom dozom epidurala i NISTA nisam osecala od bolova,ali apsolutno nista. Noge sam slobodno mogla da pomeram i sve je bilo ok. I zato kazem jos 100puta da se poradjam 100% bih trazila epi bez sekunda razmisljanja..

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 1428
8.11.2012 12:54:40   
jovicaa
pa da indukcija je pakao, ja sam srecom dobila istovremeno epi i indukciju... ali i pored jake doze epija osecala sam bolove, anesteziolog kaze da je to tako, neko izgura ceo porodjaj sa cetiri kapi, a meni je islo mnogooo vise indukcije, tako da se dalo ocekivati da osetim bol

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1429
8.11.2012 13:35:50   
Tiziana
Ali si se makar brzo porodila!? JA sam se porodila za 3h od kidanja vodenjaka do rodjenja bebe, sa vrlo malo indukcije na pocetku,odnosno bez indukcije..Verujem da bi se duplo brze porodila da sam imala indukciju.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1430
8.11.2012 13:45:34   
Anoniman
tiziana, nije dobro ni prebrzo se poroditi, tako mi je dr rekla, jer su onda moguce mnoge druge komplikacije.
ja sam se porodila nekih 12 sati od ukljucenja stimulacije, a 20 sati od pucanja vodenjaka.

(odgovor članu Tiziana)
  Direktna veza do poruke: 1431
8.11.2012 13:55:10   
Tiziana
Naravno,slazem se,ne treba siliti.Ali kad vec ide brzo,kao kod mene,prvi put za 4h od pucanja vodenjaka a 2h od ulaska u box,a beba bila karlicno,a poznato je da se te bebe sporije spustaju,a drugi put iako ugovoreno,izazvano busenjem vodenjaka, bez stimulacije bilo gotovo za 3h,da sam je dobila islo bi i brze iako mislim da je i 3h super brzo..u tom smislu mislim da je ok.Ali ako otvaranje ide sporo ne treba brate ni rokati tu indukciju,tu se itekako slazem..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1432
8.11.2012 13:59:20   
Anoniman
super ako je sve tako dobro proslo, pogotovo sa karlicno postavljenom bebom.
dr je mislila uopste, i bez indukcije, da nije dobro prebrzo. ona kaze da je takav bio njen porodjaj, tipa u jednom momentu je sedela i pila kafu sa drugaricom, a u sledecem je vec bila u bolnici i beba izlazila iz nje user posted image  kaze da to nosi neke druge rizike, ali naravno ne znaci nuzno da ce nesto poci po zlu.

(odgovor članu Tiziana)
  Direktna veza do poruke: 1433
8.11.2012 14:07:22   
Tiziana
Ma sa kralicnom bebom ti nemas ni pojma da je to nesto posebno rizicno dok svi ne pocnu da ti cestitaju nakon porodjaja kao svaka vam cast,preziveli ste karlicni porodjaj...sigurno da sve ima svoje,nema tu sta.ja sam bila srecna da sam sa 6 psrtiju otvorena dobila epi!:-)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1434
8.11.2012 19:21:00   
jovicaa
kod mene je sve fino islo, porodila sam se 2 i po sata od busenja vodenjaka, tako nesto. ali islo bi brzo i sa manje indukcije... sigurna sam da to preterivanje sa indukcijom nikako ne moze da bude dobro..
mislim ja sam prosla porodjaj i bez anestezije sa indukcijom i sa, i mogu da kazem da su te zadnje kontrakcije zadnjih sat vremena bile toliko jake da sam ih skroz osecala kroz epi, samo sto su bile krace i redje nego prvi put, zbog epidurala
mislim kod mene nista nije islo sporo da bi mi dali toliko indukcije.. ali sve je proslo ok sto je i najbitnije!

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1435
8.11.2012 19:39:11   
Nestrpljivaa
Moj porodjaj je bio takoreci brz otisla sam u 00:00 u bolnicu u 3h su mi probusili vodenjak i u 6 sam se porodila.Bolovi su postali jaki pred kraj pa su hteli da mi daju epi ali ipak nisu.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1436
8.11.2012 19:53:15   
Tiziana
Najbitnije je da je sve proslo ok i da se sve zavrsilo.nekad preteraju sa indukcijom,nekad daju prejak epidural,sve se to desava...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1437
21.11.2012 17:28:55   
bice devojcica
Epidural je najbolja stvar koja postoji,meni je samo pomogao,apsolutno nijednu kontrakciju nisam osetila,a bila sam ukljucena i na indukciju. Samo na kraju sam osetila napone,lepo sam odremala dok sam se otvarala,ma strava stvar.

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1438
21.11.2012 18:14:24   
bojanica7
nestrpljiva, kako je tacno isla ta prica oko epidurala? si se dogovarala unapred, imala vezu ili nesto trece?

jovice, koliko sam ja skontala, ne bi smelo da boli preko epidurala, to je znak da ili nije dobra doza ili nesto drugo. to sam citala da je neki dr odgovorio zeni koja se zalila da ju je bolelo i pored epidurala.

Panta rei

(odgovor članu bice devojcica)
Direktna veza do poruke: 1439
21.11.2012 18:15:08   
jovicaa
da i ja se posle svog iskustva slazem da je epi prava stvar....

(odgovor članu bice devojcica)
Direktna veza do poruke: 1440
21.11.2012 18:38:38   
MarijaBg
Bojanice, sme da boli malo, jer otvaranje ide brze. Ti sam trazis da ti dodaju ako te boli, ali meni je dr odmah rekla da trazim kad me zaboli, ne ako me malkice bolucka (kao lagani menstrualni bolovi). Mozak u svemu tome ima veliku ulogu, mora i do njega da dopre da je porodjaj u toku user posted image Meni su pred kraj morali cak da iskljuce epidural a pojacaju indukciju, jer sam se jedva na kraju otvorila od 6 do 10 prstiju za 8 sati (a 6 prstiju cas posla) user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1441
21.11.2012 18:56:05   
bojanica7
aha... tako dakle, moze malo da boli.

ajooj, bre, pa ti si najgori deo porodjaja provela bez epiduralauser posted image bedak... meni je to otvaranje od osam do deset bilo najgore. pretpostavljam da je svima.

Panta rei

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 1442
21.11.2012 19:00:22   
MarijaBg
Meni su ga iskljucili jedno sat ipo pred porodjaj, mada su mi tek posle rekli user posted image Ja urlam: dajte mi droguuuuu, oni se prave ludi, nista mi nije jasno sto mi ne dodaju, a kontrakcije na minut user posted image Mada su mi rekli da mi je ipak delovao bar malo, jer deluje jos par sati posle... cim sam se porodila, dodali su jos zbog usivanja, ali me usivanje ipak bas bolelo. Sreca pa je dr bila brza.

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 1443
21.11.2012 19:46:01   
jovicaa
pa da meni je ustvari bilo dobro sto sam osecala deo bola. epidural je taman toliko umanjio taj kraj da bude podnosljivo a da opet osecam porodjaj. ovaj put sam bukvalno uzivala u samom cinu radjanja, bilo mi je divno! jos da mi se neka glupa babica nije bacila bzv na stomak, bez potrebe bilo bi i bolje.. ona me iznabadala laktom i tek kad se sklonila i pustila me lepo samu, ja sam se porodila.
stvarno je bilo fantasticno...
a prvi put posle pet sati uzasnih bolova pod indukcijom i nekog glupog leka koji su mi dali protiv bolova koji me je samo udrogirao bio mi je uzasan i sam cin radjanja, tj uopste nisam bila svesna sta se dogadja, pribrala sam se tek kada je babica viknula evo je glava....
mislila sam da umirem od bolova skoro sve vreme.. grozno. i cak sam dobila mnogo jace hemoroide od narpezanja prvi put..
a bio me je strah da od epija ne dobijem jos jace, posto se ne oseca nista, ali to je zabluda, barem u mom slucaju, ja sam sve osecala, bukvalno sve, epidural je to samo ublazio i olaksao.
jos da moj doca nije sibao indukciju kao besan, bilo bi i bolje, ali ja sam prezadovoljna. nisam osetila onaj gadan deo, stavljanje one cevke za praznjenje besike, nisam osecala sivenje... ali su me pregledi jako boleli, kao da nemam epi.
ali mislim da je opet uticaj imalo i to sto je ovaj porodjaj duplo krace trajao, nisu stigla ni da mi se osuse usta... a prvi put sam skapala od zedji. i to sto sam jako puno citala i proucavala sve vezano za porodjaj, tacno sam znala sta se dogadjalo u kom momentu, i opet imala sam jedno iskustvo, tako da sam bila pripremljenija..
plus je i cela atmosfera ovaj put bila drugacija, skoro uopste nisam bila sama, svi su se smejali, salili bili raspolozeni, generalno dobro raspolozenje. plus mislim da epi malo drogira, tako da sam skroz bila high, do tih zadnjih bolova..user posted image

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 1444
22.11.2012 7:03:21   
vukosava

IZVORNA PORUKA: jovicaa

kod mene je sve fino islo, porodila sam se 2 i po sata od busenja vodenjaka, tako nesto. ali islo bi brzo i sa manje indukcije... sigurna sam da to preterivanje sa indukcijom nikako ne moze da bude dobro..
mislim ja sam prosla porodjaj i bez anestezije sa indukcijom i sa, i mogu da kazem da su te zadnje kontrakcije zadnjih sat vremena bile toliko jake da sam ih skroz osecala kroz epi, samo sto su bile krace i redje nego prvi put, zbog epidurala
mislim kod mene nista nije islo sporo da bi mi dali toliko indukcije.. ali sve je proslo ok sto je i najbitnije!

Pa tako to bude kad se neko poradja onda kad i priroda to hoce, mlad user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1445
22.11.2012 10:46:47   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bojanica7
jovice, koliko sam ja skontala, ne bi smelo da boli preko epidurala, to je znak da ili nije dobra doza ili nesto drugo.

moze da boli ako krenes naglo da se osecas. ja sam nakon sto su mi dali trecu dozu pocela da osecam jak bol, dr je rekla da je to moguce kad se naglo otvara, pregledala me i stvarno je tako i bilo.

jovice, bas mi drago zbog tako dobrog iskustva!

Direktna veza do poruke: 1446
22.11.2012 15:20:51   
jovicaa
naglo da se osecas

user posted image
mislim znam sta si htela da napises, ali super je ispalo.... hahha
pa da porodila sam se za 2 i po sata, sigurno da sam se naglo otvarala.... cuti ko zna kako bi tek bez bolelo..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1447
22.11.2012 15:41:11   
Anoniman
hahahah...ne treba naglo da se osecas, nego sve polako user posted image

(odgovor članu jovicaa)
  Direktna veza do poruke: 1448
22.11.2012 22:51:42   
bojanica7
kako me sad nervira sto sa svih strana cujem drukcije price... neko kaze moze u betaniji, plati unapred, neko kaze nema anesteziologa, trazi vezu... neko da mozes da primis do 22 uvece. e stvarno... lakse mi da se porodim bez epidurala nego da se smaram oko trazenja istog...

Panta rei

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1449
23.11.2012 13:08:24   
dupla jasna
Ja u ponedeljak idem u FRONT, da cekam taj cuveni dan ... pa dajte neke savete ko je bio tamo, koga da jurim , koje doktore da izbegavam .... ?

Direktna veza do poruke: 1450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Zna li beba u stomaku šta mama jede?
Tečnost u kojoj bebe plutaju pravi je koktel različitih ukusa i dok čekaju vreme kad će izaći u svet, one možda tako uče...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here