Rosita -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (10.9.2013 10:11:19)
|
IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha da li su gasovi simptomi alergije? Ja sve mislim da to nisam nigde procitala, ide osip po telu ili guzi kad kake, oticanje, tesko disanje i td. Nigde nisam procitala da se gasovi dovode u vezu sa alergijama To mogu biti simptomi intolerancije laktoze. Tako je meni objasnio gastroenterolog. Laktoza se nalazi u nasem mleku i na to ne mozemo uticati ishranom, ako dojimo bebu. Te intolerancije su najcesce prolazne i sekundarnog su karaktera, naidju kao posledica crevne infekcije i slicno, retko su trajne. Mozda tvoj curica samo ima osetljiv stomak. Negde sam procitala da dobro reagije na linex, a on npr. ne treba da se daje deci intolerantnoj na laktozu, tako da ne verujem da vi imate tih problema. Moje dete isto ima gasove, ali on je i alergican na kravlje mleko- ja sam na dijeti, dojim- i u periodu intenzivnih ispitivanja ustanovljena je i intolerancija laktoze putem hromatografije secera u stolici. E sad da pitam za vasa iskustva, moj klinja uskoro puni 6 meseci, uveli smo nesto voca i povrca, ima osetljiv stomacic jako. Sledecu gastro kontrolu imamo za 2 meseca, dakle imace skoro 8 meseci, moje pitanje je- kada ste, sta i u kojoj kolicini mlecno prvi put dali detetu, neposredno? Meni je zabranjeno sve mlecno dokle god dojim. Hvala.
|
|
|
|