Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (18.9.2013 8:45:08)
|
Nije to patologija, mico, ja smatram da je to sasvim normalno, iako, Urbason mogu dati i u DZ. Mi jaje još nismo uveli, dr je rekla ne pre 3eg rođusa, zato toliko nade ulažem u ovo kontrolu, pošto je Marko napunio 3. [sm=smiley1.gif] Par puta sam mu stavila komadić kajgane u usta, ali je pljunuo, isto kao i moču. Valjda nije naučio na ukus. Jagode sam uvela letos (dakle, imao je više od 2,5god). Dok recimo malina i kupina se bojim i nisam mu davala (trip [sm=zmeden.gif]) Gluten smo davno uveli, ne sečam se tačno, ali mislim da je imao oko godinu dana. Tek sada sam uvela teletinu i junetinu, pošto je naš alergolog bio u fazonu "Ništa što je vezano za kravu". Pazila sam na neke usputne stvari ripa: blitva je manji alergen od spanaća. Ali u principu, sve sam mu uvela ... Možda je lakše da ti napišem šta nisam [sm=zmeden.gif] - ananas, avokado, maline, kupine, grejp, kivi - zelenu salatu (nije došla na red [sm=smiley36.gif]) - govedina, riba - ovsene kaše npr, ili neke tako slične gotove kaše, jer u njima ima natrium-kazeinat koji je proizvod kazeina! Npr, skrenula bih ti pažnju da paziš sa testima zbog jaja, ako planiraš da ih izbegavaš još neko vreme, ja uzimam La perfetta, Kikindski mlin. Takođe, pazi sa keksovima, mislim da svi sadrže soju, a veza kazein - soja postoji, koliko sam dr razumela, molekul soje je veoma sličan molekulu kazeina i organizam ume da ih pomeša iako dete nije alergično na soju. Tako da sam mu npr posnu plazmu dala tek u martu, sa 2,5 god. Do nedavno sam sama pravila namaze i paštete, onda sam otkrila Linco lights margarin koji je namenjen baš alergičnima na mleko, kod nas ga nema, ja ga kupujem na pijai, uvoze šaneri iz Mađarske. Pa kad smo uveli soju, onda sam uvela i parizere, paštete (pazi sa paštetama, neke sadrže i mleko). Do tada je jeo domaće kobaje, slanine, pečenicu, pršut. (znam da vam je to sve još daleko, ali sad mi je na pameti, pa pišem. [sm=smiley1.gif]) Pitaj ako te još nešto bude zanimalo.
|
|
|
|