Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (23.9.2013 12:42:53)
|
Ma pitaj, ženo, svi mi nekada imamo pitanja koja se drugima čine bzvz. Ja kuvam ovako: voda i meso, posle nekih pola sata-sat (dosipam vode iako domaćice kažu da se to ne radi) dodam šargarepu. Ostalo povrće sam dodavala kako sam uvodila. Sada dodajem i zelen i celer, i grašak, i kelerabu, ma šta imam kod kuće, to pičnem unutra. Do nedavno sam samo solila, a onda sam uvela vegetu. Celer je jak alergen, oprezno. Kad se skuva, odvadim za taj dan, i za sledeći, ostalo stavljam u urin čašice, pa stavim i povrće koje imam. U urin čašicu ide oko 90ml tečnosti, pa ubacim kolutić šargarepe, kockicu kelerabe, koje zrno graška. Koliko je dovoljno? Nemam pojma. Marko je imao punih 7 meseci kada sam počela da uvodim čvrstu hranu, pa sam počela sa jagnjetinom i svinjetinom (ne mogu od toga kuvati supicu), tako da je bio dosta stariji nego vi, kada je počeo da jede supicu. Da li je dovoljno da je samo ređi obrok (ako sam dobro razumela)? Ne znam šta da ti kažem. Deca u principu vole da srču supu iz kašike, ali ako neće, svakako da će značiti i ređa kašica (bar je moje mišljenje takvo).
|
|
|
|