RE: Zimnica (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno

Poruka

Štetica -> RE: Zimnica (18.9.2013 22:01:30)

Spremljeno je sledece: slatko od sumskih jagoda,slatko od sljiva,dzem od kajsije,slatko od kajsije,slatko,sok i vino od kupina,sok od visanja+ visnje u zamrzivacu,kiseli krastavcici,dzem od sipurka,barene paprike u tegli,mleveni paradajz,barene paprike sa senfom. Jos da ispecem paprike za zamrzivac i par tegli ajvara.
Kako pravite slatko od Dunja? Volim ga ali nisam nikada do sad kuvala.

dunja RR -> RE: Zimnica (18.9.2013 22:08:58)

Kako ste vredne, bravo devojke [sm=bravo.gif]

milicicak -> RE: Zimnica (18.9.2013 22:19:07)

Zene, svaka vam cast [sm=bravo.gif]
ja obozavam zimnicu ali nista ne pravim, to jos uvek radi mama, pa svega dobijemo u veeeelikim kolicinama [sm=smiley36.gif]

Lu -> RE: Zimnica (20.9.2013 6:52:18)

Ja sam juče napravila 22 litra gustog soka od grožđa po pola sa susjedom, puno mi toliko a šteta da propadne grožđe.
Napravila sam i od mrkve i jabuke i sad sam završila sa zimnicom ako mi nešto ne padne na pamet.

daca77 -> RE: Zimnica (20.9.2013 8:39:55)

Lu, svaka cas[sm=bravo.gif]
A mozemo li dobiti recept za taj sok od grozdja?[sm=smiley1.gif]

Lu -> RE: Zimnica (20.9.2013 19:48:02)

Ja sam pravila na sokovnik, kad izađe sok doda se pola kg šećera na jedan litar soka i kuha se 20 minuta, može i fruktoza umjesto običnog šećera, nje ide trećina (oko 150gr po litri).
Ako nemaš sokovnik onda se skuhaju bobe i ispasiraju pa onda kuhati isto sok sa šećerom.
Ovaj sok je jako dobar za željezou krvi.

lesica -> RE: Zimnica (29.9.2013 21:18:34)

IZVORNA PORUKA: lesica RR

IZVORNA PORUKA: lesica RR

Dosad napravljeno:

Sok tj sirup od višanja- mnogo flaša
Kašasti sok od kajsije i kašasti sok od bresve- mnoooogo flaša
marmelada od jagoda- toga skora da nema više [sm=smiley24.gif]

i sinoć sam skuvala 30 kila paradajza

još pekmez od šljiva, i s misliću šta već od jabuka i dunja, ajvar, neke ljutenice, kiseli krastavčići i finito

Pekmez od šljiva, i džem od šljiva sa čokoladom, mešana marmelada ( jabuke, kruške, breskve, šljive, dinja, trnjine ) čeka me još marmelada od šipka ( za to moram proplanke po ranču da obidjem)

Gotove su i popakovane upržene paprike, ljutenice, i krastavčići, i još samo ajvar.

Pa da se bacamo na krkanluk [sm=smiley36.gif]

Ajvar gotov, malo smo umrli sa 150 kila paprika, ali gotovo je.
Nabrala sam oko 5 kila šipka, pa ću ovih dana da napravim marmeladu.
Pobrala sam i dve velike kante trnjina, i mislim da ću da jedan deo strpam u zamrzivač, od ostatka ću sok da napravim.
I sad je ostalo da skontam šta sa dunjama, njih će biti za izvoz... ( definitivno ću nabaviti kazan za rakiju tati, vidim da nema druge)
I naravni, kiseli kupus, ali za to je još rano.

dunja RR -> RE: Zimnica (29.9.2013 21:40:13)

Wooooow [sm=bravo.gif]

Ana RR -> RE: Zimnica (29.9.2013 22:01:27)

Idi bre Lesice u peršun [sm=smiley36.gif]

A dunje ću ja da ti pojedem, samo zovi [sm=smiley36.gif]

Lu -> RE: Zimnica (30.9.2013 7:39:58)

Draga Lesice, koliko ste ajvara naravili i jeste li ga u bačve spakovali[sm=smiley36.gif]
Svaka čast na trudu[sm=bravo.gif]

Olga75 -> RE: Zimnica (30.9.2013 11:24:15)

stigle su mi dunje
asta cu sa njima pojma nemam , malo slatko , malo kitnikez i sulc a malo u zamrzivac [sm=zmeden.gif]

lesica -> RE: Zimnica (30.9.2013 11:31:39)

Olga, a eventualno kašasti sok?

Ja stvarno ne znam šta ćemo sa njima, pobraćemo ih za nedelju- dve, dotad moram da smislim šta i kako...

Sanjica26 RR -> RE: Zimnica (30.9.2013 12:33:15)

Imate li neki recept za sok od jabuke? Imamo dosta jabuka, pa je greota da propadnu.

Bebilina -> RE: Zimnica (1.10.2013 3:03:43)

Ja sok od jabuka pravim u sokovniku sa limunom (da ne potamni) sipam odmah u flase i pakujem direktno u zamrzivac.
I meni su gotove jabuke i krenula sam da pravim: dzem sa zacinima danas, sos od jabuka sutra, ostalo sok. Za vikend cu po sljive, od njih dzem, pa sledece nedelje od grozdja marmelada i sok. Ostalo u zamrzivac stavila kupine i toliko, smokvi, tresanja i kajsija nije bilo previse, pa se pojele sveze.

Bebilina -> RE: Zimnica (1.10.2013 3:08:51)

Pekmez od dunja

4 kg dunja, očišćenih od koštica i semenki, dobro opranih, narezanih na komade, neoguljenih
2 kg šećera
sok od 2 narandze
sok od 3 limuna
oko 2 dl vode

Dunje stavite kuvati s vodom, šećerom, sokom od limuna i narandze.
Kuvajte dok dunje ne omekšaju.
Izmiksajte štapnim mikserom u glatku marmeladu ili propasirajte na pasirku.
Tegle operite i sterilizirajte u rerni, min 10 minuta na 200°C.
Vrući pekmez stavite u vruće tegle, dobro zatvorite poklopcima i ostavite da se polako ohladi.

Bebilina -> RE: Zimnica (1.10.2013 3:12:08)

Džem od dunja i jabuka

5 kg dunja
4-5 jabuka
2 limuna
4 dl vode
1,5 kg šećera
1 kesica cimeta

Dunje i jabuke dobro oprati i iseći na kocke, ne ljuštiti ih. Dodati im šećer i sok od dva limuna. Kuvati voće, pa kad omekša, izmiksati ga, staviti cimet, pa ga kuvati još 20.tak minuta. Razliti džem u tople teglice, povezati i utopliti. Sutradan odložiti na tamno i hladno mesto.

lesica -> RE: Zimnica (16.10.2013 19:49:27)

Dajte mi ideju šta još od dunja ( pa i od jabuka) da pravim.

Olga75 -> RE: Zimnica (16.10.2013 19:51:13)

nemam pojma
meni jos uvek stoje u gajbi [sm=smiley13.gif]
napravila sam pet flasa slatkog i kitnikes
i sad ih gledam , one gledaju mene
a ja sam danas pravila ljutenicu [sm=smiley36.gif]
ima jos paprike kod moje mame

Lu -> RE: Zimnica (16.10.2013 20:05:58)

Eto ti Lesice Bebilina stavila recept.[sm=smiley1.gif]
Ne znam kako vam se da više[sm=smiley36.gif]

lesica -> RE: Zimnica (16.10.2013 20:19:55)

Lu, meni žao da mi lepo voće propadne... Mislim jesam ostavila gomilu po gajbama u podrumu, ali ima još čitav tovar onih sitnijih a zdravih voćki sa kojima više ne znam šta ću.

Olga75 -> RE: Zimnica (7.5.2014 9:53:12)

jeste da je jos uvek skoro ko zima
ali jaaa sam pocela sa zimnicom [sm=smiley36.gif]
napravila sam 20 litara soka od zove

nata11 -> RE: Zimnica (7.5.2014 18:44:20)

Sok od zove mmmm[sm=jezicek.gif]
Jel mu uabcujes konzervans Olga?

Olga75 -> RE: Zimnica (7.5.2014 18:53:10)

Nato , ne stavljam , pravim za brzu potrosnju
skuvam sirup od vode i secera i kad se ohladi ubacim cvetove zove i sok limuna ( u poslednju turu sam stavila limuntus ) i to mi odstoji oko 24 sata i procedim ga
i to je to , ne moze da saceka zimu , bude super kad su vrucine , taman se popije pre nego sto cikne [sm=smiley36.gif]

nata11 -> RE: Zimnica (7.5.2014 18:57:00)

Verujem za leto je super sok. Pitam te jer sam i ja pravila tako (tj. mama pravila a ja sam glavno smetalo al ajde [sm=smiley36.gif]) ali mi ispadne puno kolicinski a nepopije se. Pa neznam da li bih mogla da stavim to u zamrzivac [sm=zmeden.gif]

Olga75 -> RE: Zimnica (7.5.2014 18:59:24)

pa ja mislim da moze
ja podelim dobar deo

Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>