RE: Zimnica (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Štetica -> RE: Zimnica (5.7.2013 18:01:21)

Trenutno sam u fazi ostavljanja kornisona,berem ih svaki drugi dan,do sada imam 12 tegli ostavljeno i ko zna koliko ce ih jos biti. Posto ja nekoristim vinobran i konzervans vec sve pasterizujem,isprobala sam da umesto u veliki lonac potapam tegle,ubacim u masinu za sudove program na 60c(recept iz blic zene) i isti efekat ima. A tako sam ostavljala i kompot od visanja i kajsija i ekstra je.




Ivanka 75 -> RE: Zimnica (5.7.2013 18:26:19)

ja napravila sirup od malina [sm=bravo.gif]
ima prelepu boju a ukus mu je mljacki mljacki [sm=smiley1.gif]




minnica -> RE: Zimnica (11.7.2013 16:27:44)


IZVORNA PORUKA: minnica

stavila sam ih u metalčevu šerpu poklopljenu tako iscepane na otprilike 3 (imam 9 podeljaka na šporetu) dok nisu skroz pustile vodu i počele da vriju, pa sam kasnije dodala šećer i sad se tako krčka na tihoj vatri dok se ne zgusne. pustile su dosta soka, nisu uopšte suve.


Ovo ću definitivno dogodine da pravim ponovo. Odlično ide uz sladoled od vanile!




Olga75 -> RE: Zimnica (11.7.2013 16:30:56)

ja danas pravim pekmez od kajsija , poparila sam ih sinoc i danas se kuvaaa
i tako , jeeej al sam vredna [sm=smiley36.gif]




Štetica -> RE: Zimnica (21.7.2013 22:13:57)

Danas sam brala kupine,stavila sam 3 kg sa secerom u serpu da otpuste sok i sutra kuvam slatko. A posto ce ih biti puno ove godine najverovatnije cu praviti i sok. Prosle godine ih nije bilo zbog suse,pa mi sad zao da ih neiskoristim kad ih vec ima.




Torbica -> RE: Zimnica (21.7.2013 22:52:28)


IZVORNA PORUKA: Štetica

Trenutno sam u fazi ostavljanja kornisona,berem ih svaki drugi dan,do sada imam 12 tegli ostavljeno i ko zna koliko ce ih jos biti. Posto ja nekoristim vinobran i konzervans vec sve pasterizujem,isprobala sam da umesto u veliki lonac potapam tegle,ubacim u masinu za sudove program na 60c(recept iz blic zene) i isti efekat ima. A tako sam ostavljala i kompot od visanja i kajsija i ekstra je.

Legendooo!!! Ovo mi se mnogo svidja, hihihi, da znas da cu isprobati, nikad cula! A imam masinu za 12 kompleta!




Štetica -> RE: Zimnica (21.7.2013 23:35:31)

Torbice znatna usteda vremena,a sve moze tako da se pasterizuje. Poenta je da se neotvara masina dok se tegle neohlade,znaci ukljucim uvece ona odradi to sto treba i ujutru ih izvadim. Moja drugarica koja ima cetvoro dece,i voce i povrce gaji sama+ radi u firmi kaze da je to spasava,ima dosta vise vremena za druge stvari,nije dezurna pored sporeta dok se pasterizuje u teglama.




Štetica -> RE: Zimnica (21.7.2013 23:39:22)

E da i ovo sam zaboravila da kazem. Pakujem samo na donju policu,strah me da klizaci na gornjoj nepopuste od tezine,ali i tako staje 17-18tegli(od 750g).




Štetica -> RE: Zimnica (21.7.2013 23:39:51)

E da i ovo sam zaboravila da kazem. Pakujem samo na donju policu,strah me da klizaci na gornjoj nepopuste od tezine,ali i tako staje 17-18tegli(od 750g) u tu masinu sto je za 12kompleta.




Torbica -> RE: Zimnica (22.7.2013 8:38:37)

Stetice, veeeeliko ti hvala! Saljem ti jedan veliki [sm=smiley31.gif] za ovaj pametan savet! [sm=smiley1.gif]




nata11 -> RE: Zimnica (22.7.2013 18:42:37)

Ja bih da probam ovo ali se plasim jer na mojoj masini nemam naznacene stepene nego samo brojeve. 4 mi je onaj najbrzi program i to nikako ne bi uspelo jer je prebrz a opet 5 se bojim da nije prevelika temperatura.
Sta mislite da pokusam na 5 nece tegle puci [sm=smiley13.gif]




Lu -> RE: Zimnica (23.7.2013 7:53:08)

Pa ne moraš u mašini, ja stavim zatvorene tegle u rernu na 100 st. pola sata i isključim, ostavim da se ohlade.




daca77 -> RE: Zimnica (23.7.2013 7:55:20)

Lu, hvala na ideji...ja se patim sa onim serpama na ringli.




Lu -> RE: Zimnica (23.7.2013 8:00:03)

Daco[sm=smiley31.gif]
Meni je ovako najjednostavnije[sm=smiley1.gif]




Štetica -> RE: Zimnica (23.7.2013 10:47:11)

Nato nemam ni ja oznaceno na koliko stepeni ukljucim,to sam videla u prospektu od masine. Kod mene je to program Normal(Midea masina) i traje oko 130min.
A ovo sto je Lu napisala cu isto da isprobam,sad kad budem ostavljala sok od kupine.
Jos uvek se premisljam da li da pravim kupinovo vino.
Za sada sam ubrala 10-ak kg kupina i stoje u zamrzivacu,cekaju da se smislim sta cu sa njima.




daca77 -> RE: Zimnica (23.7.2013 10:51:00)

Stetice, ti si bas vredna domacica...
Posto ja nisam nista jos spremala, eto mene kod tebe za koju teglu[sm=smiley1.gif]




gagana83 -> RE: Zimnica (23.7.2013 10:58:05)


IZVORNA PORUKA: nata11

Ja bih da probam ovo ali se plasim jer na mojoj masini nemam naznacene stepene nego samo brojeve. 4 mi je onaj najbrzi program i to nikako ne bi uspelo jer je prebrz a opet 5 se bojim da nije prevelika temperatura.
Sta mislite da pokusam na 5 nece tegle puci [sm=smiley13.gif]

Ne bi trebalo da puknu. Uglavnom sve masine za sudove imaju max 60 ili 65C




Torbica -> RE: Zimnica (23.7.2013 12:23:27)

Na mojoj pise koliko je stepeni, a najveca temp je na strong - 65/70. E sad, ovaj program sto mi je na 65 stepeni traje 50 minuta, Eco je na 50 stepeni, taj mi traje dva sata. Ne znam da li je kratko 50 minuta... Valjda nije.




Štetica -> RE: Zimnica (23.7.2013 17:58:38)

Daco nije problem bice i za tebe. Posto prosle godine nisam imala skoro nista zbog suse,ove godine mi zao da nenapravim zimnicu kad vec imam od cega,samo sto ja neznam kada je dosta,pa posle bude i za deljenje rodbini.




Lu -> RE: Zimnica (23.7.2013 20:37:12)

Ove godine je baš sve rodilo pa tako i moji patlidžani, jutros sam ih obrala šteta da ostare pa samo popolovila i popekla i poslije će u zamrzivač.




Štetica -> RE: Zimnica (29.7.2013 21:45:43)

Ostavila sam 12litara sirupa od kupina. I veceras sam nabrala jos 8kg,ako me nebude mrzelo da naberem jos 10-12kg pa da napravim i vino. Ja volim da popijem casu dobrog kupinovog vina a kazu da je dobro za krvnu sliku(al imam izgovor).




daca77 -> RE: Zimnica (30.7.2013 10:31:21)

Stetice, super[sm=bravo.gif]...
Ocekujem koju teglu [sm=smiley1.gif]
A hoces da nam otkrijes recept po kome pripremas kupinovo vino?




nata11 -> RE: Zimnica (4.8.2013 11:11:23)

Cekam tegle pa danas i poslednja tura marmelade od breskve. Ovaj dzem fix je zakon! Sledeceg vikenda cu praviti od sljive.




Štetica -> RE: Zimnica (4.8.2013 11:23:50)

Nato ako sameljes voce (kajsije,breskve,sljive)na vodenicu za meso,na siroku resetku,netreba ti dzemfix,jer se bas brzo ukuva,a nema nikakvih aditiva. Ja sam dzem od kajsije skuvala za pola sata(od momenta kad je pocelo da vri)




nata11 -> RE: Zimnica (4.8.2013 21:18:43)

Stetice ja ga skroz smrvim u blender pa onda ubacim secer i dzemfix. A kako ti kuvas samo sa secerom, nista ne dodajes? Gde cuvas nakon toga, jel se nekvari?




Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>