RE: Zimnica (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


daca77 -> RE: Zimnica (4.9.2012 9:35:28)

A da li neka ima dobar recept za dzem, marmeladu od maline bez kostica




Lu -> RE: Zimnica (5.9.2012 22:34:32)

 
Rugala se ruga i napravila pola zimnice[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Još mi je ostalo ajvar, šarena i paradaiz-sos.
Kako vi pravite paradaiz sos?
Ja odovjim paradaiz od koštica i kožice (mašinski[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ) kuham paradaiz sa začinima koje sameljem u blenderu(bosiljak, peršin, celer,bijeli i crni luk) i dodam soli i šećera, pasterizujem.

Dacca, maline bez koštica, zar postoje sa košticama?




jance -> RE: Zimnica (6.9.2012 8:54:13)

ma ove godine sve treba ranije praviti, sve je ranije zrelo.
nama ce kanda breskve ipak riknuti, sve su se podigle gore, neke su cak i izasle van tecnosti i pocrnele [sm=smiley13.gif]




daca77 -> RE: Zimnica (6.9.2012 9:00:04)

Lu, pa maline i kupine imaju one odvratne kostice, semenke ili nazovi kao vec, pa ukoliko se voce ne propasira, kao da jedes kamencice, a ne dzem[sm=zmeden.gif]




tanjica85 -> RE: Zimnica (6.9.2012 11:38:44)

slatko od divljih kupina

Odabrati krupne kupine, staviti ih u cediljku i dobro oprati. Šećer stavit u posudu u kojoj će se kuvati slatko i preliti ga vodom da ogrezne. Kada sećer provri stavit kupine i kuvati ga na jakoj vatri. Kad sok počne gusto da pada sa kašičice, po 2-3 kapi odjednom, znači da je slatko dobro kuvano. Skloniti ga sa vatre, skinuti mu penu pa ga pokriti vlažnom krpom i ostavit da prenoći. Sutradan ga sipati u tegle.




tanjica85 -> RE: Zimnica (6.9.2012 11:40:31)

dzem od malina

1 kg malina
1 kg šećera
2 kašike soka od limuna

U dublji lonac stavite pošećerene maline prelivene sokom od limuna.Kuvajte uz mešanje i, kad provri, kuvajte još četiri minuta. Sipajte u vrele tegle i dobro zatvorite.

ovo sam zavrsila za vikend. ostalo mi je jos slatko od sljiva




tanjica85 -> RE: Zimnica (6.9.2012 11:41:37)

jel neka od vas pravila marmeladu od sargarepe?




Lu -> RE: Zimnica (7.9.2012 22:28:42)

IZVORNA PORUKA: daca77

Lu, pa maline i kupine imaju one odvratne kostice, semenke ili nazovi kao vec, pa ukoliko se voce ne propasira, kao da jedes kamencice, a ne dzem[sm=zmeden.gif]

A to misliš[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Ja sam kuhala sa tim, najjednostavnije sa džemfixom[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley9.gif[/image]
Danas sam napravila 15 tegli ajvara, o guljenu paprika da ne pričam[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] a mješala sam ga 3 sata, šporet me izludio al je ispalo fenomenalno[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




daca77 -> RE: Zimnica (13.9.2012 9:09:22)


IZVORNA PORUKA: Olga RR

na litru vode stavis oko 1 dcl sirceta , kasiku secera i soli po ukusu , par zrna kima , dva - tri listica lovora i kad provri zalijes kriske cvekle i poklopis, kad se ohladi moze da se jede
u principu sve mozes po ukusu i manje sirceta ili vise , zavisi kako volite

Olga, a da li baris ovu cveklu posebno ili ne?[sm=smiley13.gif]




Lu -> RE: Zimnica (13.9.2012 9:51:00)

Dacco treba obariti, oguliti i isjeći na kriške.




daca77 -> RE: Zimnica (13.9.2012 9:54:08)

Ja nisam barila[sm=smiley9.gif]
Racunala sam da ce ona vrela voda da je omeksa[sm=smiley9.gif]




nata11 -> RE: Zimnica (13.9.2012 13:11:43)

Nova sam u pravljenu zimnica pa kako vam se cini ovaj recept za cveklu: (trazila sam najejdnostavniji)[sm=smiley36.gif]
3 cvekle obariti, oljustiti i iseci. Dodati 2 kas sirceta, 1 kasiku vode i tako dok teglu ne napunite. Dodati na kraju na vrh noza konzervans. pa zatvoriti teglu.
? sta mislite :)




Olga75 -> RE: Zimnica (13.9.2012 13:22:26)

Daco , treba da se skuva cvekla , ja je operem i tako sa korom kuvam dok ne omekne , onako da ne bude pretvrda i onda je oljustim , isecem i zalijem sa sirupom
Nata , nemam pojma , ja je ne ostavljam u tegle jer je cele zime ima pa je pravim kad nam se jede




Anoniman -> RE: Zimnica (13.9.2012 13:25:29)

Ne znam , ja cveklu ne ostavljam jer je po marketima ima tokom cele godine pa kad nam se jede kupim i spremim za nekoliko dana. Inače cveklu uvek pečem, ne kuvam, tako mi je lepša.

Mama se isprsila i napravila cepane paprike, udeliće nam i koju teglu ajvara i ljutenice, a nama ostaje da ispečemo papriku za zamrzivač...

Ni mama ni ja nikad ne stavljamo konzervans u bilo šta od zimnice, nije ni baka nikad stavljala i nikad nam se ništa nije pokvarilo.




Olga75 -> RE: Zimnica (13.9.2012 13:28:18)

ako se ne stavlja konzervans onda mora da se pasterizuje , moja majka je stavljala konzervans i pasterizovala
ali i dalje ne vidim koliko ce nas otrovati pet zrna konzervansa u flasi od litar i po [sm=zmeden.gif]




Anoniman -> RE: Zimnica (13.9.2012 13:32:44)

Ne kažem da će se neko otrovati, samo ne vidim svrhu da ga stavljam kad je bez njega svakako zdravije a ovako kako pravim sve stoji i po dve godine bez da se pokvari.




nata11 -> RE: Zimnica (13.9.2012 14:19:16)

Ma upravu ste! Kao da je tegla cvekla neznam koliko skupa pa cu da je stavljam za zimnicu. Kupicu u marketu 2 one velike tegle. Jos da ispecem paprike za zamrzivac i jos neko povrce i to je. [sm=smiley1.gif]




PoisonEve -> RE: Zimnica (13.9.2012 14:48:11)

Sveki zalozila rostilj pa cemo da pecemo paprike[sm=bravo.gif]
Doduse ja cu jako malo jer nemamo puno mesta




Figaro88 -> RE: Zimnica (13.9.2012 18:04:54)

Mi samo pecemo papriku,nemam gde da drzim zimnicu,kada mi nesto treba ja ili uzmem od mame ili kupimo........Inace obozavam paprike u paradaizu[sm=smiley17.gif]




PoisonEve -> RE: Zimnica (13.9.2012 18:50:23)

Mi imamo veliki podrum, mada svekar tu drzi dosta stvari, ipak je oslobodio cetiri velike police za nasu zimnicu[sm=smiley1.gif]
Figaro kakve su to paprike u paradajzu?




nata11 -> RE: Zimnica (14.9.2012 8:59:30)

Ja celo popodne pekla paprike za zimnicu kicma me kida danas pauza pa sutra, prekosutra kiseli krastavcici i seckanje za rusku :)




tanjica85 -> RE: Zimnica (14.9.2012 11:05:29)

jel neka od vas pravi paprike u senfu? cula sam da je jako ukusno




Lu -> RE: Zimnica (14.9.2012 11:45:42)

Tanjice ja sam pravila, meni je onako žestoko ide uz meze i neka jača pića, pržene kobasice i tako, eto ako voliš.




tanjica85 -> RE: Zimnica (14.9.2012 12:34:26)

odlicno, onda i to pravim. mm kaze da ce da me izbaci iz kuce, [sm=smiley36.gif]. nedavno sam pocela da pravim zimnicu, inace sam do skoro sve dobijala od sveki i mame




nata11 -> RE: Zimnica (14.9.2012 21:24:55)

aaaa to pravi moja mama prelepo je bas kao sto kazete uz meso ili jace jelo




Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>