RE: Zimnica (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Olga75 -> RE: Zimnica (15.11.2011 13:18:10)

ja ovo pravim sa pola kila cvekle i stoji mi u serpi dok ne pojedemo




Sanjica26 RR -> RE: Zimnica (15.11.2011 13:20:05)

Moji svekar i svekrva imaju pun dzak cvekle. Mi volimo cveklu, ali me nervira sto mora da se malo duze kuva. Mada, ovaj put nisam dugo kuvala da ne bih trosila struju.




Lu -> RE: Zimnica (15.11.2011 13:21:49)

Ja za obrok pojedem pola tegle od kile[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




bebać -> RE: Zimnica (15.11.2011 15:22:06)

Meni je mama spremila cveklu, i poslala[sm=smiley1.gif]

mi je jako volimo, i ja i m, kao salatu...

a ja sam danas stavila kupus da uskisne, za 15 dana imat ću kiseli kupus, njega obožavam, kao salatu najviše(sa malo ulja, vegete i mljevene crvene paprike)

za vikend idemo kod mojih da se kolju pepa i džordž[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] i nekako me raduje to svo spremanje zimnice kad je čitava porodica na okupu[sm=smiley1.gif]




GRGA -> RE: Zimnica (15.11.2011 18:23:45)

Zene samo da vam javim....Krastavci su mi ispali FENOMENALNI....................ali fenomenalni....Svi koji su ih jeli kazu da nisu jeli tako dobre domace krastavce,,isti kao kupovni...

Paprike sa sirom i kajmakom su dobre,,nista se nije pokvarilo,,,,samo ,,posto,,ima dosta soli da bi se odrzale malo pre sluzenja ja potopim u hladnu vodu na 5 min,,i onda je savrseno!!




bebać -> RE: Zimnica (16.11.2011 10:19:35)

Curke meni treba kakav oprobani recept za kobasicu(ono kad se kolju gice)

Jesteli već šta dosad pravili?




Tea2 -> RE: Zimnica (16.11.2011 14:25:40)

Pravila sam cveklu po Olginom recepti-savrseno....Hvala.




Olga75 -> RE: Zimnica (17.5.2012 15:36:39)

verovale ili ne ali
ja danas pravila sok od zove [sm=smiley36.gif]
verovatno nece docekati zimu ali da se pribelezi [sm=smiley14.gif]




PoisonEve -> RE: Zimnica (26.5.2012 17:19:16)

Ja sam npravila danas dzem od jagoda[sm=smiley1.gif]




PoisonEve -> RE: Zimnica (30.5.2012 15:42:22)

Jel neko marinirao sampinjone? Imam ih malo vise pa sam mislila da ih spakujem u tegle al ne znam kako[sm=smiley36.gif]




lesica -> RE: Zimnica (30.5.2012 15:51:29)

Pazi vako:operes pecurke,iseces ili ne iseces,naredjas u teglu i nalijes sa vrucim(po mogucstvu vrelim,mada znaju da puknu tegle) rastvorom soli (1l vode sa 1-2 ravne kasike soli) zatvoris i to je to. Ostavis da se ohladi.




lesica -> RE: Zimnica (30.5.2012 15:55:23)

E da,ja zaboravih da kazem da sam ja uvek za ovu prirodnu varijantu(tj.bez dodavanja sircetne kiseline,konzervanasa...) pre,narocito sa namirnicama koji ima tokom cele godine.




PoisonEve -> RE: Zimnica (30.5.2012 16:21:53)

A reci mi koliko tako mogu da stoje?




PoisonEve -> RE: Zimnica (11.7.2012 18:49:31)

Tri ture dzema od kajsija gotove[sm=bravo.gif]




Anoniman -> RE: Zimnica (12.7.2012 20:32:53)

nikako da se nakanim, proci ce mi kajsije ... curka, i prosle godine sam htela pa ne da su prosle pored mene nego sam se setila u septembru!
sinoc sam pokupila od dzejmi olivera recept za kecap. jeste da imam vec jedan koji mm obozava (vasi jedu majoneze, moj jede kecap. cu jede, pije) ali mi se ne dopada konzervans u njemu, pa cu da probam ovaj. taman imam domaceg neprskanog paradajza.




Anoniman -> RE: Zimnica (12.7.2012 20:39:44)

nisam uspela da pohvatam - kako ostavljate cveklu za zimnicu?




Olga75 -> RE: Zimnica (12.7.2012 21:57:47)

ja je ne ostavljam za zimnicu onako da poredjam tegle na stelazu ( policu [sm=smiley36.gif] ) nego je zimi kupim sirovu i spremim onako kako sam napisala , ima je je zimi sveze ( mislim manje - vise ko i krompira [sm=smiley36.gif]




Olga75 -> RE: Zimnica (11.8.2012 12:59:53)

kompot od krusaka spremljen
kuva se paradajz
bas sam vrednaaaa [sm=smiley36.gif]




jance -> RE: Zimnica (28.8.2012 23:05:06)

e pa zene moje iscitah temu od pocetka, nisam nasla sta mi treba pa mi ostaje da pitam. uhvatila zadnji voz za breskve, kupili danas jednu gajbicu pa bi da pravim dzem da ima majstor sta da gustira zimi. jel imate neki recept u koji ne ide konzervans, dzemfiks ili rum? i sto detaljnije molim vas, ovo mi je apsolutno prvi pokusaj zimnice u zivotu. da a ista varijanta mi je i za sljive al one mogu da sacekaju jos koji dan, barem cep omeksati.




Anoniman -> RE: Zimnica (28.8.2012 23:06:13)

Poslednji voz za breskve????? Nema breskvi??????




jance -> RE: Zimnica (28.8.2012 23:11:37)

danas obisla futosku, limansku i kvantas, sve vrvi od sljiva i paprika, jedva nadjoh nekoga sa breskvama na kvantasu a da su jos i pogodne za dzem iliti da nisu sitne ili oni golaci ili tako to.




Anoniman -> RE: Zimnica (28.8.2012 23:16:38)

KLIK

najnovije je (mamino) da recimo sljive rascepi na pola, izvadi kosticu, poredja u tepsiju i pospe secerom, stavi na 150 i zaboravi 2-3 sata.
proslogodisnji dzem od bresaka sam kuvala tako sto sam na 1kg bresaka stavila 200 gr secera (mozes i manje, mi volimo slatko) i kuvala, kuvala, kuvala i OBAVEZNO skidala penu. kad si zadovoljna gustinom skines sa vatre, u tegle, i utoplis do hladjenja.
na taj fazon sam pravila i jagode, a ove godine sam htel a da se oprobam sa kruskama




jance -> RE: Zimnica (29.8.2012 7:59:38)

ne stavljas limun? probala sam sinoc breskve, nisu bas nesto slatke pa cu staviti mrvicu vise secera.
danas su prvo na redu breskve da mi nebi istrulile.
znaci stavljam sve na ringlu i na najmanju temperaturu pa kuvam dok nisam zadovoljna sa gustinom. jel trebaju pre da odstoje sa sve secerom pre kuvanja mozda? grejes tegle kad stavljas? zatvarati sa celofanom i original poklopcem ili samo sa poklopcem?




Anoniman -> RE: Zimnica (29.8.2012 8:16:44)

Moja mama pravi taj džem od šljiva pečen u rerni i uvek pravi tri ture, jednu klot, jednu sa rumom a treći sa crnom čokoladom. Ponekad napravi i sa rumom i crnom čokoladom.

Mm i ja smo se dogovorili da ove godine ne pravimo sve nego pečemo paprike za zamrzivač, pravimo cepane paprike, i ostavljamo 8- glavica kupusa i nekoliko tegli šampinjona. Moja mama je preiuela na sebe kompote i džemove za Nevenu a od nje ćemo se grebati za ajvar i ljutenicu. Cveklu pravim po potrebi ne ostavljam kao zimnicu, a turšije toliko malo pojedemo da će nam biti dovoljno da ponekad jedemo kod mojih ili kupimo koju teglu krastavčića.




Anoniman -> RE: Zimnica (29.8.2012 10:35:19)

evo jos jedan recept, taj sam pravila pretprosle godine i bio je super (ma sve je to isto)
1 kg oljustenih i iseckanih bresaka
1/2 kg secera
5 gr putera (opciono)
90 ml soka od limuna

Staviti sve sastojke u serpu da prokljucaju, smanjiti vatru na srednje/slabo neka lagano vi 30 minuta. Napuniti vrele sterilisane tegle (mi ih operemo u masini za sudove, em cisto em sterilno), zatvoriti, okrenuti na poklopac da stoje oko 10 minuta, obrnes i utoplis do hladjenja.
Ja uvek i svuda stavljam 2x celofan pre poklopca, ako slucajno hrana dodje u kontakt sa poklopcem da ne pocne da rdja (to se najcesce desi kod krastavaca).
Puter u receptu je da bi masa ostala providna, inace pekmez bude mutan. Breskve se nece raspati prilikom kuvanja pa iseci ih na velicinu koju bi volela da vidis na parcetu hleba.
Mi stavljamo sve. I cepane paprike i pecene i ajvar (svake godine se pece i ljusti 100 kila paprike), i krastavci i malo tursije i pekmezi i kompoti i kecap i cherry u tursiji i ljute papricice (cherry i papricice mi gajimo, zato ih i ima). Od prosle godine ostavljam i paradajz i papriku ucelo, a da mama nije satarila maline iz dvorista i to bi.
Jagode ove godine nisam jer je kolega koji ima farmu dao otkaz




Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>