RE: Zimnica (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


ivaj -> RE: Zimnica (12.9.2011 22:20:40)

Jao sutra treba da kuvam paradajz,po prvi put u zivotu,pa se osecam kao da cu raditi ne znam kako bitan posao[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Ajde neka mi neko napise detaljno sta treba da radim,koliko dugo da kuvam i da li moram da zagrevam flase.

Planiram da kuvam bez icega,znaci samo ako mora konzervans i to je to.
I da,kao sto sam vec gore napisala,imacu onaj ispasirani,znaci ja treba samo da ga skuvam.




Lu -> RE: Zimnica (13.9.2011 7:02:01)

IZVORNA PORUKA: magnetic

Zene moje,da li neka zna da li se bundeva moze smzavati?

Može isječena na kockice  ili izrendana kao što reče Vika.




Lu -> RE: Zimnica (13.9.2011 7:06:02)

Ivaj ako ćeš raditi pasterizaciju  (vruć sok u vruće tegle) ne treba ti konzervans, ali moraš imati originalne zatvarače.
Ako nećeš nikakve dodatke onda samo kuhaš do željene gustine.
Ja sam napravila skoro sve od zimnice , čekam šipke za pekmez još ih nema kao rano je[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
E da, hoću da napravim lovačku salatu, imam jedan recept koji sam izdvojila ali me zanima i kako vi pravite?[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Lu -> RE: Zimnica (13.9.2011 12:50:51)

Kupila sam paprike za salatu, jel pravi neko lovačku salatu ili zna recept?




ivaj -> RE: Zimnica (13.9.2011 13:15:45)

Hvala Lu. Onda cu tako,bas dobro sto ne moram ni konzervans da stavljam.

O toj salati ja ti ne znam nista[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley4.gif[/image] Ali vidim da ima dosta recepata na netu.Jedino ako hoces da ti detaljno kaze neko ko je vec pravio.




Lu -> RE: Zimnica (13.9.2011 13:21:49)

Ma nema veze, našla sam i ja na netu, u neku ide mrkva u neku ne, u jednu ide čak goveđa kocka[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Mislim da ću napraviti sa mrkvom nek je malo šarenije[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




bebać -> RE: Zimnica (15.9.2011 13:48:26)

Pisala sam da sam napravila paprike punjene kupusom već krajem avgusta(14 malih tegli i 2 velike)...

danas sam napravila kisele kraszavčiće, 12 manjih tegli, i sutra će da bude još 12 manjih(nestalo mi tegli, pa čekam da m donese sa sela da ne kupujem).

Ja isto radim pasterizaciju, našla sam nekakav recept na netu.

LU dali bi postavila onaj recept za crvene paprike sa bijelim lukom(roge) što si mi dala prošle godine? Ja izgubila. One su divne bile i smazali smo ih za mjesec dana, jedva nešto ostavila za Sergejev rodjendan[sm=smiley36.gif]

Hvala unaprijed!




lesica -> RE: Zimnica (18.9.2011 9:23:56)

25 tegli ajvara napravljeno [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] A danas se lecimo od jucerasnjeg rada[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] (mrtvi smo i mm i ja)




Olga75 -> RE: Zimnica (18.9.2011 11:16:18)

juce sam skuvala citave tri tegle slatkog od smokvi , celo poslepodne sam se mlatila i na kraju tri tegle [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley24.gif[/image]
\za koji dan ce biti jos zrelih pa cu verovatno napraviti tri tegle pekmeza [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Dove -> RE: Zimnica (18.9.2011 11:21:37)

Da li neka od vas sprema bareni ajvar???Fantasticnog je ukusa a recept iz Makedonije.Ako ste zainteresovane evo
10kg ociscene crvene paprike
5 kg plavog paradajze iseckanog na debele kolutove
U 10l vode sipati pola kafene soljice esencije i solju za belu kafu secera.Kad to provri bariti prvo papriku pa paradajz.Ne sme puno da se bari jer posle ne moze lepo da se samelje.Samo dok malo ne promeni boju.Samleti obaren paradajz i papriku i prziti u litar ulja.Savet iz licnog iskustva je da ne sipate ulje odmah sve nego prvo pola litre i kasnije dodavati po potrebi.Przi se oko 2-3 sata.Izadje 7-9 tegli zavisi kakva je paprika.Znaci,fantastican je.




Lu -> RE: Zimnica (29.9.2011 11:06:11)

Dove ja sam nekad pravila od kuhanih paprika a patidžane sam ipak pekla jer tako ne upiju puno vode kao kuhanje, uglavnom je ukusan (prednost je što se ne giule paprike) samo se treba duže ukuhavati.
Mada ja više volim okus pečenih paprika[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Bebać evo ga recept za roge:
-5 kg paprika
-5 litara vode
-150gr šećera
-150gr soli
-2 dec ulja
-1 dec esencije
-bijeli luk, lovor, papar u zrnu- sve po ukusu

Paprike prokuhati u ovoj vodi, poredati u zagrijane tegle, zaliti ovom istom vodom sa svim dodacima, zatvoriti poklopcima i staviti u pećnicu pola sata na 100 stepeni, zatim isključiti pećnicu i ostaviti da se tako ohladi.




Olga75 -> RE: Zimnica (30.9.2011 10:24:40)

ja sam kuvala i slatko i pekmez i ponovo i jos imam smokvi , sta sad sa njima [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
ako imate neku ideju rado cu je primeniti , bas ih ima , nema sanse da ih pojedemo , podelila sam deo ali ostalo je jos dosta a zao mi je da propadnu




tina37 -> RE: Zimnica (30.9.2011 10:29:05)

ovaj bareni ajvar je odlican,ja ga pravim zadnje 2 god.




ivaj -> RE: Zimnica (10.10.2011 15:28:00)

Mislim da sam zeznula moju prvu tursiju[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Imala sam recept za kolicinu od 10 l vode,a posto sam stavila upola manje,sve u receptu sam 'prepolovila',osim konzervansa i vinobrana.Tu sam se presla i mahinalno stavila kolicinu za 10 l.Kako sam glupa.

Ako me za jedno dva meseca ne bude bilo,znajte da sam crkla od toga[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley4.gif[/image]




limunada -> RE: Zimnica (10.10.2011 15:32:50)

ja sam napravila mesanu salatu i krastavce,najlakse [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ivaj aj jel nemozes dodati jos vode[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] jbg.neznam,ja nisam neki majstor za to i ja sam prvi put sama pravila.ja se bila zeznila,fino napravila mesanu salatu i samo pola te tecnosti sipala u tegle,curka,sreca pa sam mami rekla pa smo jos te tecnosti napravili,e sad kako bude,vidicemo.




ivaj -> RE: Zimnica (10.10.2011 16:06:07)

Ne mogu da dodajem vodu,nece mi biti kiselo[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Ma verujem da ce to biti dobro,sto se ukusa tice,ali taj vinobran i konzervans...Kazu da je otrov[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Ajde pa javi da li ti je uspela salata.

Meni se ove godine po prvi put u zivotu javila zelja da spremam zimnicu.Ne znam sta mi bi.
Sto se kuvanja paradajza tice,tu sam se snasla,mada mi se nesto ne svidja ukus.Kiselkast je iako sam stavila secer,a onaj kupovni je bas sladak i takav volim.
Tako da verovatno sledece godine otpada kuvanje paradajza.




Lu -> RE: Zimnica (11.10.2011 7:00:29)

Ko još nije pravio zimnicu imate i ovo, samo meni se ne sviđa jer ima konzervans, ukoliko vama ne smeta...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Samo se doda šećer i sirće!
[image]http://www.oetker.hr/oetker_hr/file/debi-7lwcg8.hr.0/Pikant+Fix+kiseli.jpg[/image]




Anoniman -> RE: Zimnica (20.10.2011 20:01:53)

Lu, dugujem ti izvinjenje, stavlja i moja mama patlidžan u ajvar, stavi dva manja na nekih 10kg paprike, ali bila si u pravu[sm=smiley9.gif]




Tea2 -> RE: Zimnica (20.10.2011 20:40:21)


IZVORNA PORUKA: ivaj

Mislim da sam zeznula moju prvu tursiju[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Imala sam recept za kolicinu od 10 l vode,a posto sam stavila upola manje,sve u receptu sam 'prepolovila',osim konzervansa i vinobrana.Tu sam se presla i mahinalno stavila kolicinu za 10 l.Kako sam glupa.

Ako me za jedno dva meseca ne bude bilo,znajte da sam crkla od toga[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley4.gif[/image]


Draga,nisi jedina!Ja sam na 15 litara vode stavila 3 vinobrana i 3 konzervansa i skoro celu esenciju od 250ml .Moja komsinica kaze da je to previse!Umrecemo zajedno!!




Lu -> RE: Zimnica (20.10.2011 20:55:17)

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Lu, dugujem ti izvinjenje, stavlja i moja mama patlidžan u ajvar, stavi dva manja na nekih 10kg paprike, ali bila si u pravu[sm=smiley9.gif]

Joj Nedjo, nisi normalna[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Sanjica26 RR -> RE: Zimnica (15.11.2011 11:30:26)

Iseckala sam cveklu na kriske, ali mi treba brzinski recept kako da napravim tecnost za nju. Da li neko zna?




Olga75 -> RE: Zimnica (15.11.2011 12:48:17)

na litru vode stavis oko 1 dcl sirceta , kasiku secera i soli po ukusu , par zrna kima , dva - tri listica lovora i kad provri zalijes kriske cvekle i poklopis, kad se ohladi moze da se jede
u principu sve mozes po ukusu i manje sirceta ili vise , zavisi kako volite




Sanjica26 RR -> RE: Zimnica (15.11.2011 12:49:24)

Olga hvala! Na vreme si napisala. Zamalo da upropastim[sm=smiley36.gif]




Olga75 -> RE: Zimnica (15.11.2011 12:55:55)

sanjice , cveklu prvo treba da skuvas i dok ti provri onaj sok dotle je ocistis i iseces na kriske




Lu -> RE: Zimnica (15.11.2011 13:12:58)

Ja prvo skuham pa ogulim i isječem, unda ubacm u ovu pripremljenu vodu( so šećer i esencija ili sirće) i ponovo da samo proključa i pusti boju.
Pasterizujem (vruće u vruće tegle).




Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>