Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 9.10.2013 12:04:31
|
|
|
|
Rosita
|
MiLj, ja se generalno-ah kakva estradna rec-slazem sa tobom. Nego, mi puno toga ne smemo, problem zatvora perzistira, proso je dobar za to... Ne uzimam ja namirnice zbog toga sto su extra zdrave, vec sto je ishrana mog deteta jednolicna kao posledica svakojakih izbegavanja. Na moje pitanje da li treba nova namirnica uvedena bebi da je prethodno upoznata kroz m.mleko, gastroent.je rekla NE. Uostalom, sta je sa bebama koje ne sisaju?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 9.10.2013 12:49:09
|
|
|
|
adulence
|
Rosita amaranth za zatvor dusu dalo....
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 9.10.2013 17:01:45
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Rosita ja pretpostavljam da si ti skapirala da je bebac alergican na km upravo preko tvog mleka, tj i ti si isla na bezmlecnu ishranu. E pa sad zamisli da si ti alergicna na neku novu namirnicu koju dajes bebcetu a realno govoreci reakciija tvoja i bebcetova i brzina kojom se nesto desava samim tim po unosu kolicine na datu masu bi bila mnogo sporija u tvom slucaju a brzinska u slucaju bebceta. Ne znam. Prvo se ti dobro nacopaj svega sto pokusavas da uvedes detetu pa onda sutradan daj da jede on. A kako deca koja su na ad? Pa negde i procitah da su kod njih ucestalije alergije nego kod dojene dece
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 9.10.2013 18:22:44
|
|
|
|
Janncica
|
Misha,ajd ako ti nije tesko iskucaj mi taj tvoj recept za projice koje dajes Dunji. I kazi mi koliko dugo peces bundevu? Ili je do bundeve ili do rerne ili do mene,ali posle sat je i dalje tvrda.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 9.10.2013 18:29:37
|
|
|
|
Sandra_n
|
Po meni to nema logike,sta je sa bebama koje ne sisaju? Onda one nista ne bi trebalo da jedu osim kupusa graska itd.Pritom mislim da je mnogo zdravije da se daju bebama zitarice koje su jako zdrave meso itd naravno ne prasetinu i dzugericu nego piletinu,curetinu,ribu,teletinu nego da se daju pite itd.To je neko moje misljenje.Pritom kazu da je mesni obrok jednom dnevno obavezan naravno ne ako se daje zumance jer su bebama proteini jako potrebni zbog rasta a i energije koju trose pogotovo ako puze ili pokusavaju da hodaju
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 9.10.2013 20:27:01
|
|
|
|
Rosita
|
Skapirala sam, kadra sam skapirati :). Salim se, znam da nisi mislila u tom smislu. Alergijske reakcije preko m.mleka moguce su na kravlje mleko, jaje, ne znam da l na sta jos, ali ne verujem, dr je lepo objasnjavao ali tad sam bila dovoljno sludjena da edukativni deo razgovora ne saslusam pazljivo. Dalje, nijeto bas jednostavno- ti pojedes danas, dete moze sutra. Reakcija na ponovno uvodjenje mleka u moju ishranu kod bebe nastupila je tek sedmi dan. Ja jaje izbegavam od Uskrsa i proliva kod D. Da km iz mm prestane da smeta trebaju 2-4 nedelje! To je spor proces . Zato sam prvo dala zumance D, tj. uvodim mu, pa cu tek ja da pocnem. Zbog mogucih odlozenih reakcija preko mm uvek postoji mogucnost da ne znas da l je dete reagovalo na ono sto sam pojela pre 2 dana npr. ili zbog neceg sto je on pojeo. Ono sto za vreme dojenja nisam jela, prvo uvodim njemu. To je moja logika. D je prvi jeo tikvicu, brokoli, karfiol, breskvu, kajsiju. Pa tek ja.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 9.10.2013 21:16:49
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
nemojte se ljutiti ja samo prenosim sta mi je neko rekao ili sto sam procitala ili moje misljenje nije sve to obavezno tako pogotovo ne za svako dete. Pa cak imam vise primera u svojoj okolini upravo ljudi koji uopste ne paze sta daju deci da jedu a ja od tolikog silnog pazenja uvek neki problem sa Dunjom imam. I ja dajem svaki drugi dan zumance, s tim sto joj nekad dam zumance za dorucak (ispecem ga u onom tiganju za palacinke sto se ne lepi na jako malo putera i dam joj ga sa hlebom i mlecnim proizvodom-nekad jogurt, nekad pavlaka i td) pa taj dan joj dam za rucak samo povrce jer je doruckovala zumance. Nekako mi bezveze da joj u dva obroka dodajem zumance. Janncice iskreno i meni se bundeva i tikva peku sto godina , ja prvo stavim da se pece na 150 i stavim i jabuke tad, kad su jabuke gotove izvadim ih ali posto njihov sok iscuri na pek papir promenim i pek papir da ne bi to gorelo i vratim nazad bundevu ali onda pojacam rernu na 200. Iskreno tek kad se coskovi bundeve zacrne ona je gotova. (tako bar u mojoj rerni) i onda ja lepo skinem sve to crno i odgore tu ljusku sto se stvori tokom pecenja i dam joj sa jabukama da rucka. A sto se tice proje, imam super recept i jako je ukusna, beka bas voli. Ali ja sam se zeznula prvi put kad sam pravila proju jer sam je pravila redovono sa mlekom. Hvala Bogu pa je sve proslo kako treba. Ladno sam razmisljala da odvojim belance od zumanceta a uopste nisam mislila na mleko. Tako da sam ja ocigledno "uvela" mleko preko te proje. E sad ne znam da li je to puj pike ne vazi zato sto se pece u rerni i nije pila mleko sveze niti sam joj pravila griz sa mlekom i sl. Elem imas i recept za posnu proju (mogu negde da ga izbunarim ne znam ga napamet) pa u zavisnosti sta si joj uvela mozes da joj pravis i sa povrcem i td. Moj recept glasi: solja belog brasna dve solje kukuruznog brasna prasak za pecivo 300 grama mladog sitnog sira solja mineralne vode solja mleka solja ulja i tri jajeta E sad danas sam pravila sa maslacem umesto sa uljem. I svidelo joj se, cak je korica hrskavija i nekako lepsa. Ako hoces nacicu recept za posnu proju pa cu ti ispisati. A sto se tice prosa. Mojoj Dunji ne prija. Stvarno od toga kaki fest, ali ima i po 7 stolica na dan tako da je na kraju ustvari jako muci stomak. Ja planiram da joj uvedem ovsenu kasu (ja je volim) ovih dana. Slazem se da su zitarice zdravije ali jedna pedijatrijska sestra mi je rekla da se bebama generalno zitarice daju a pogotovo brasna (belo, kukuruzno i slicno) da bi napredovale brze i da od toga bujaju u smislu da su debela. E sad to ti dodje isto kao i testo. Npr ja sam jela kuvano zito da bih povecala kolicinu mleka u grudima i iskreno ja sam se tad bas ugojila a samo sam to dodala svojoj ishrani. Da ne kazem da sam cak i gomilu stvari izbacila bas kao i Rosita. Dunja je imala strasne grceve tako da sam i ja na kraju mislila da je km u pitanju pa nisam nista mlecno jela ali joj nije pomoglo Nisam jos smislila sta cu sutra za dorucak. gledam da uvek bude slano a nesto mi ponestalo slanih ideja
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 9.10.2013 21:47:04
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
eh da janncice mozes i da bocnes bundevu viljuskom da vidis da li je gotova.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 9.10.2013 22:30:40
|
|
|
|
Rosita
|
MiLj, razgovaramo, nema ljutnje :) Bundevu pecem ihahaj. Kad se stvori kao skrama i ponegde spece i pocrni na povrsini, tad je gotovo. Dok nisam to uvidela, bockala sam cackalicom i cudom se cudila koliko se to pece.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 9.10.2013 23:26:35
|
|
|
|
Janncica
|
Posizela sam danas sa bundevom... J kad je bila mala imala sam u zamrzivacu bundevu iseckanu ma male komadice i oni su se(naravno) brzo pekli,a sad imam svezu i kao ajd da ispecem parce,kao ono... bacila sam...sutra cu celo popodne posvetiti pecenju bundeve., Sto se mleka tice,ne bih jos da mu uvodim...J je do godinu dana pila adaptirano(nije sisala),ali sam joj pravila klopicu sa nasim domacim kravljim mleko.a njemu nekako ne bih. Kad je S imao 6 meseci,pojavili mu se koncici krvi u stolici.Nisam mogla da se setim sta sam novo jela tih dana,u halo bebi kazu,mozda je samo neki kapilarcic pukao,pa zato i da ga pratim.Posle nedelju dana ponovo. I provalim da je od paradajza(kupovnog,tad jos nismo imali domaci iz baste).S tim sto sam prvi put jela 5 dana pre tih koncica,a drugi put dan pre. Kasnije sam jela domaci i nikakvih problema nije bilo.Bas sam i sa Viktori pricala i njen mali je imao isto to od paradajza.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.10.2013 6:22:30
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Janncice mozes staviti umesto solje mleka vode. Mislim da nece skoditi ali stavi manje vode i dodaj kasiku pavlake. A mozda mozes da probas i sa soljom jogurta naravno, sigurno nece skoditi. Probacu ja jednom pa ti javim kako je ispalo. Rosita nego zaboravih da ti kazem, znam ja to za alergijske reakcije preko m mleka za pojedine namirnice kao sto su jagode i km. Samo sto ne znam citav spisak zato sam i prelozila da se ti nakrkas
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.10.2013 7:30:04
|
|
|
|
adulence
|
Jancice ja pravim bez mleka proju Solja brasna Solja kukuruznog 3jaja Solja kisele vode Prasak za pecivo Pola solje ulja 300g sira
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.10.2013 12:36:08
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
pa da isti princip kod adulence je manje brasna pa ne treba toliko tecnosti. Ali u mom receptu radi posao i jogurt
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 11.10.2013 15:04:59
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
kaze mi patronazna danas da sve kroz hranu mogu da joj uvedem i belance i mleko i sta god. Ako bas ne zelim da jede celo jaje onda tako kroz peciva. Probacu pa cemo videti. Kaze dovoljno je velika i posto nema opasnosti od alergija da joj komotno sve polako dajem. kaze takodje da bebama treba i slatko tj neko cak preporucuje da se dodaje secer u hranu bebama ali u fazonu to je na meni. Malo mogu da joj solim. I polako da krene da rucka isto sto i mi. Kaze ona da su bili na nekim silnim predavanjima i da se sve stalno menja. Izes ga. Neko je ovde cak i rekao: ne mogu ja da hranim dete od njihove konferencije do konferencije
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.10.2013 1:08:56
|
|
|
|
Sandra_n
|
Mame kupila sam jecam na merenje ali ne znam kako se sprema onako su krupnija zrnca.Da li treba da sameljem i koliko se kuva? Nikada ga nisam spremala a htela bih da ga uvedem Dj. Jer jedino jede ovas,palentu i pirinac
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.10.2013 5:42:58
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
mislim da skuvas pa ako hoces da ga sameljes a i ne moras
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 16.10.2013 3:51:01
|
|
|
|
Sandra_n
|
Koliko dugo se kuva teletina? Planiram Da dam bebcu
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 16.10.2013 6:56:00
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
ne znam iskreno minutazu ali bocnes il preseces mojoj Dunji teletina ne prija tako da je ne pravim
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 16.10.2013 8:59:54
|
|
|
|
Janncica
|
Meni je teletina iseckana na male parcice,pa to bucnem u vodu sa povrcem i skuva se relativno brzo. Kao i sargarepa
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 16.10.2013 18:34:39
|
|
|
|
Sandra_n
|
Hvala vam probacu danas pa se nadam da ce biti dobra
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 18.10.2013 11:35:30
|
|
|
|
Rosita
|
Zenske, kad ste prestale sa striktnim blendiranjem i kako su izgledali dalji koraci u ukrupnjivanju hrane?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 18.10.2013 12:00:21
|
|
|
|
jole82
|
Rosi ja i dalje koristim stapni mixer, al ne izmiksam do kraja..ostanu i manji komadici...u pocetku je bilo cudno, pa se nekad i zakaslje jer nije ocekivala, al polako pocne da mulja zalogaj po ustim, valjda ocekuje sad vec i te mrvice... Ja cu morati da pocnem da joj dajem sama da jede krupnije komadice...mozda joj se smucilo vise da je ja hranim, jer histerise i baca glavu u nazad i hoce cinijicu da mi otme...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 18.10.2013 12:39:12
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Pa kako joj je nikao prvi zub ja sam pocela da gnjecim. Mislim da nije resenje izblendirati na pola, jer onda je pola kasasto a druga polovina su mali komadici i onda sto kaze Jole ne ocekuju pa se zagrcnu, ovako ako sve gnjecis onda znaju sta da ocekuju. Rosi moja prijateljica ima sina koji je dan mladji od dunje i on nema nijedan zub pa ona njemu vise ne blendira, ustvari cak sam ja kasnije pocela da gnjecim Dunji hranu nego ona Tomi. A on to sve jadnicak desnima smulja i milina
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 18.10.2013 12:57:12
|
|
|
|
Rosita
|
E fala vi. Jos cu malo ovako, pa cu da vidim. Pravo da vam kazem, ne da mu blendiram, nego je hrana ponekad i tecnija, kad slabo siki a vodu nece, pa kontam da mu olaksam varenje. Nas pedijatar veli da blendiram, pa kao videcete vec kad i kako. Bem mu misa. I on meni otima serpicu . Negde na pola jela postane mu strasno dosadno, pogotovo kad mu se ne svidja ukus, jadnicak, to vidim na pocetku, ja kasicicu, on facu slozi samo tako,pa ne zna sta ce sa rukama, onda mu ja dam glodalicu ili patkicu, on to valja, a ja kad kad nastavim da ga hranim, pa on hoce glodalicu u usta, cirkus. Dovijamo se u granicama normale, ja mislim, ipak jelo treba da bude spontana i prirodna aktivnost, a ne prisila ili predstava.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 18.10.2013 21:13:19
|
|
|
|
Sandra_n
|
Mamice sta obicno dajete za veceru? Ja bih mu uvela treci obrok ali nemam pojma sta.Ujutro jede zitarice sa vocem za rucak povrce sa mesom a sta za veceru?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Tata "podojio" bebu dok se mama op...POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?