|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
4.10.2013 8:32:55   
Misha i Ljisha
Danas je Dunja prvu put jela abc sir jeeeeeee.... hoce nekad rukicom da jede sto mi se jako svidja ali uglavnom gnjeci hranu kao da proverava teksturu pa se igra. To joj pustim da radi kad smo vec pri kraju jela. Ja sam paradajz dala prvo svez. Mm mi ima kiselinu od kuvanog paradajza a i mislim da je svez lepsi nego kad se bucne u vrelu vodu.

Razmisljam se da joj danas dam da proba lenju pitu sa jabukama ali stavila sam cela jajauser posted image nisam uopste razmisljala. Ne znam da li da proba ili ne. Videcemo

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 876
4.10.2013 11:43:06   
Rosita
Ja bejah napisala neki duzi post jutros, ali ode netragom, telefonu slomicu ti krila user posted image .

Elem, M i Lj, htedoh tebe pitati, znam da pominjes uzine, podoje, obroke i da imas pedijatra od poverenja... Interesuje me kako to sve umetnes u toku dana? Naravno, sve je lako kad beba trazi i hoce, ali ja onako gledajuci neke preporuke imam utisak da bi beba svako malo jela ako ima i uzine i podoje?

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 877
4.10.2013 12:52:05   
Janncica
Da pitam i ovde...Sta da dam S za veceru,a necemo biti kuci? Nista mi sem banane ne pada na pamet,a jeo je jutros vocni jogurt sa bananom...user posted image

Rosita,meni podoji dodju kao uzina. Eventualno dobije da glaba koricu hleba ako mama mora da jede,on trazi,a jeo je. user posted image

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 878
4.10.2013 12:58:02   
milicicak
Ja sam u takvim situacijama najcesce nosila zitno/mlecne kasice. Odmerim mleko i 8 zitarica, stavim u onu posudu sa pregradama i ponesem vodu u flasici... to naravno ako jedete gluten

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 879
4.10.2013 13:04:44   
Janncica
To mi komplikovano... user posted image A i mm ako vidi sa nosim pola kuhinje udavice me...I ovako ga nerviram sa tim obrocima i sisanjem. Ja sam sva ko svajcarac. Sad mi Sanjica kaze da ima one laku noc kasice user posted image Probacu da ih nbadjem u apoteci.Nisam se sretala sa njima u radnji.

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 880
4.10.2013 13:13:04   
Sanjica26 RR
Jancice kucam sa mobilnog. Ne mogu da ti pustim link. Vidi na aksinom sajtu. Moja Teodora je te kasice obozavala. To mi je bilo najprakticnije.

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 881
4.10.2013 13:13:22   
milicicak
Mi te laku noc nismo koristili (sadrze mleko a T je na mleko alergicna) ali sam ih vidjala u Liliju i dm-u, mislim da su hipp-ove. Ima i sa cokoladom :)

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 882
4.10.2013 15:47:33   
Sandra_n
Mamice kako se sprema palenta? Ne znam koja kolicina palente a koliko vode? Kupila sam na merenje pa nemam upustvo

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 883
4.10.2013 15:54:12   
Rosita
Palenta se najbolje kuva otprilike user posted image . A u kuvaru pise 2 kasike kukuruznog brasna u 150 ml prokljucale vode, mesas 2-3 minuta. Savetuju da se brasno prethodno rastvori u hladnoj vodi da ne bi bilo grumuljica, ja to ne radim pa opet nema grumuljica.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 884
4.10.2013 16:15:34   
jole82
Meni je definitivno Torbicin recept za palentu hituser posted image
Na 100 ml 1 supena kasika palente...nema greske...deluje retko al kao sto kazu, dok se hladi postaje gusce i bas je fine texture posebno za bebe koje tek pocinju da je klopaju
Ja ubacim u hladnu vodu palentu i kockicu butera ili maslinovog ulja kasicicu pa kako se greje fino se sve otapa i malo mesam dok kljuca i voila user posted image

< Poruku je uredio jole82 -- 4.10.2013 16:16:40 >

Enyoj the silence!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 885
4.10.2013 17:00:12   
Sandra_n
Hvala vam :)

Direktna veza do poruke: 886
4.10.2013 21:17:22   
Misha i Ljisha
Rosita, Dunja svak dan jede uglavnom u isto vreme i u isto vreme podoj. Malo mi se bila poremetila zbog temperature i jos uvek ima slab apetit pa joj nekad ponudim sisu iako u to doba obicno ne sisa. U svakom slucaju sa osam meseci treba da imaju tri do cetiri podoja n dan. Moja uglavnom ima tri a ako se desi da nocu sisa to je cetiri.

Ovako nam izgleda dan (ona i dalje rucka na tri sata):
U 5 ili 6 ujutru sisa (zavisi kad se probudi)
u 8 doruckuje (uvek gledam da bude slan dorucak)
u 11 joj dam voce (dajem samo voce po preporuci nase doktorke sto mi je i lougicno jer ni mi ne jedemo voce stalno sa necim vec uzmemo vocku i grickamo) ali posto voce nije sito ja joj oko podneva dam da sisa (tako mi rekla dr)
u 14 nam je rucak
u 17 je vecera ili nekad joj dam opet voce ali onda veceru izmedju 6 i 7
u 20 sisa

U svakom slucaju se retko kad desi da produzi vreme izmedju jela.Ona uglavnom pojede taman da bude sita na tri sata. Bebe su cudo. Ne prejeda se, ne bljucka mi, a nekad zna i da zatrazi jelo ranije (znakovnim jezikom) a desi se recimo da produzi na cetiri sata ako jede za rucak supu pa onda piletinu sa povrcem jer to bas voli i tu se bas napuca posteno.

eh da zabravih da ti napisem. Caj ili sok popije recimo ako ustane u 5 pa da izdrzi do 8 do dorucka , sok joj ja pravim (recimo danas je dobila sok od jabuke jer sam pravila lenju pitu pa sam iscedila). Popodne joj uvek dam da pije vodu, pogotovo posle rucka tj kad se probudi. A nekad i posle vecere dobije vode.

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 4.10.2013 21:21:43 >

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 887
5.10.2013 15:36:11   
Sandra_n
Mamice sta sada da radim da li da nastavim da dajem mojoj bebi ovsenu kasu s obzirom da ima gluten a da ja nisam ni znala.Da li da cekam da napuni 9 meseci pa da mu dajem ili da nastavim sada.On ima 8 meseci

Direktna veza do poruke: 888
5.10.2013 15:37:19   
Rosita
M i Lj, hvala. Lep vam je raspored. A kad ste uveli treci obrok?

Mi zasad imamo 2 cvrsta obroka, posle njih ne sisa po 2-3 sata (on bi mogao biti gladan duze, samo da ga nosas i mazis... ima onaj eksperiment gde su gladno mladunce rezus majmuna stavljali u situaciju sa dve vestacke majke, jedna zicana sa flasicom mleka, jedna plisana, mekana, ali ne hrani... biralo je plisanu! Time se dokazuje da je ljubav preca od hrane, ne bas bukvalno, ali iz te price je exp. Ha, kakve ja digresije pravim, elem i D vise hoce ljubav od hrane user posted image ).) Izmedju 2 podoja razmak je uglavnom oko 3 sata. Mi imamo to ogranicenje da ne smemo mlecno, dok gluten ne smemo do devetog, nemamo slan dorucak nego mora voce sa palentom... Ne znam do kad cemo tako.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 889
5.10.2013 15:44:37   
Rosita
Ma zeno, davaj mu ako mu ne smeta! Pa to su mnogi uveli jos u sedmom, pusti ti nas, moje dete ima alergiju na km, imamo u porodici alergiju na gluten, a ti ne brigaj ako lepo podnosi.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 890
5.10.2013 15:47:10   
Janncica
Da stavimo i mi nas meni
Oko 7.30 sisa
10h dorucak(palenta,popara,vocni jogurt)
11h malo siki pred spavanje
14h rucak(meso i povrce,zumance i povrce,samo povrce)
15h siki malo pred spavanje
18h vecera(griz sa vocem,pahuljice,palenta,popara)
20h sisa i spavanje...

Ovo sisanje pred spavanje nikako da izbaci.Nema sanse da zaspi bez (.)

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 891
5.10.2013 15:51:27   
Rosita
Treba mi savet. Ja ne koristim pahuljice, pirincane, kukuruzne i tako to, nije mu se svidelo, mozda bi mu se sad i vise dopalo da mu ponudim, navikao je malo na cvrstu hranu, ali ja bih radije da koristimo pirincano brasno, proseno brasno... Mi nemamo mlecnu kasu kao obrok, to cu kad uvedemo veceru. Ali bih zbog sitosti i energije ubacivala zitarice u voce npr (kao sto radim sa palentom). U kuvaru pise da se moze skuvati pirincano brasno na foru palente, manje vise. Zene u zdravoj hrani kazu da njima to ne deluje kao ok opcija. Dakle, kako da koristim pirincano i proseno brasno u ishrani deteta?

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 892
5.10.2013 16:38:35   
Sandra_n
Rosita ja sam kupila obican braon pirinac i samlela u multipraktiku a moze i u onom za kafu ispadne onako kao brasno.U prokuvanu vodu ubacis pirinac samleveni i kuvas dva tri minuta bas kao palentu jer je to sitno i brzo se skuva ja tako dajem mom bebcu jos od 6 meseca i sve je super tako da slobodno a i to ti je zdravija opcija nego da kupujes u kutijama za bebe.Ne znam tacno koju meru pravim ali mogu da nadjem i da ti napisem

Direktna veza do poruke: 893
5.10.2013 16:42:39   
Sandra_n
1/4 solje brasna na 1 solju vode. To mozes da mu das sa tvojim mlekom ili sa povrcem,mesom,vocem.Sa cime god hoces.Moj bebac rucka nadam se da ce i tvoj:)

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 894
5.10.2013 20:46:59   
Misha i Ljisha
Rosita posto sam ja pocela sa uvodjenjem cvrste hrane kad je Dunja imala cetiri i po meseca dr nam je rekla da joj posle 7. uvedem treci obrok tj dorucak. U pocetku je sve to islo sporo kao i tebi sad, jedna po jedna namirnica i po malo ja sam se bas pridrzavala pravila i sa pola godine je ona i dalje imala 5-6 podoja na dan a sa 7. meseci 4-5 evo sad smo smanjili na 3-4. U svakom slucaju mi dr uvek kaze da je njima sve do 9. meseca majcino mleko najbitnije jer oni i dalje iz cvrste hrane ne mogu da uzmu sve sto im treba tj jos uvek ne vare dobro. Sto i jeste slucaj, tacno se vidi po kaki da li je svarila nesto ili ne. Ja joj svaki dan dajem nesto drugo tj pazim da se ne ponavljam u toku nedelje koliko god je to moguce. Kod vas je malo teze jer nisi uvela gluten i ima alergiju na km. Znaci mi copamo od sedmog meseca mlecne proizvode, jogurt, pavlaku, sir, kiselo mleko (to joj najteze ide) i td

Nego danas je probala beli luk. Stavila sam ga u blitvu s krompirom i zumancetom. Jako joj se svideo. Kaze mm Smrdi joj iz usta kao kamiondziji user posted image

Mislim da nema potrebe da joj stavljas pirinac u vocne kasice pogotovo sto ima problem sa zatvorom. Znaci voce kao i mi, jedu samo voce. To je najbolje ali zato posle voca ide sikanje. Bas zato sto nije sito. Ali tvoj bebac treba da sisa jos uvek do 6 puta na dan. Ne brigaj nije gladan.

A to da vise vole ljubav nego hranu je naravno istina. Ako se igramo ona zaboravi da je gladna i onda je pitam da li hoce da ruca (i pokazem znak za rucanje) i naravno obraduje se ko mali majmun hraniuser posted image

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 895
5.10.2013 21:25:32   
Rosita
Sandra, hvala.
MiLj, trebala bi da nekako koristim i bananu i pirinac i krompir, bez obzira na zatvor. Bebac se trosi, nemiran ko struja, ispada da mu sve dajem light namirnice zbog zatvora. Nije se proslavio sa napredovanjem zadnji mesec, ne ponasa se kao gladan al ja bih da mu eto malo pojacam ishranu. A izbegavam bas ono sto ima kalorije. Pa posto ne sme mlecno i gluten, nemam puno izbora. Ja nisam u fazonu sisa posle obroka. Nego da prodje bar 2h, da ti frajeru lepo skapiras da ti je to bio obrok, pa ako cirkusis, ce da budes hungry :).
Poceli smo pre 2 meseca, dakle red je da se to skapira.

< Poruku je uredio Rosita -- 5.10.2013 21:30:03 >

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 896
5.10.2013 21:32:35   
Misha i Ljisha
ja dam sat vremena nakon obroka. A dok nisam dala ceo obrok nudila sam sisu odmah posle po pravilu. Ne brini skapiraju oni. Ja sam mislila da moja nikad nece skapirati da je cvrsto obrok vec samo sisa ali evo je smanjila sikanje i sve ide kako treba. Jasno je da moras dati tako nesto bez obzira na zatvor isto kao i ja sargarepu ali gledam da ne bude jako cesto. A jel se izmuzas? Ja se nisam izmlazala jer je prosto iz ovih mojih grudi nemoguca misija izvaditi mleko, jako malo uspem da izmuzem a mleko koje sam odlagala u zamrzivac mi je propalo jer mi se otkravio tako da ja isto nisam imala mlecnih obroka kao ni ti ali je moja htela da jede one milupine kasice od pirinca i kukuruza. Mozda opet da probas sa tim. Bas si u problemu. user posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 897
5.10.2013 22:45:42   
Rosita
Ne izmuzam, to tako mrzim. Nekad kad moram sebi da olaksam, ja u pelenu. Imala sam sijaset_ posudica u zamrzivacu, ali sam bacila jer je to iz doba kad sam jela mlecno. Trenutno bih mogla beza problema da izmuzem za mlecni obrok, ali cekam da se utvrde dva. Nego sta sam, a tek sto on nece karfiol, brokoli, hoce samo bundevu od povrca. Ona mi je maltene osnova za svaki rucak. Sta cu.

< Poruku je uredio Rosita -- 5.10.2013 22:58:08 >

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 898
5.10.2013 22:54:17   
Snelle
Uskoro i mi u ovoj temi. Aaaa, glava me boli user posted image
Ružice, jel imaš one Milupine pahuljice? Kako si ih u početku spremala, sa vodom ili svojim mlekom?

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 899
5.10.2013 23:04:12   
Rosita
Snele, sa mlekom, al znas da to neslavno bese.
MiLj, kad si uvela boraniju i grasak? Dunja mi je reper zbog osetljivog stomaka.
Ja smatram da kad dete ima osetljiv stomak, treba da ima bar 2h izmedju obroka. To mi je potvrdila jedna poznata pedijatrica. Tako da nikad ne dajem sisu dok ne svari sta je pojeo.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here