Torbica -> RE: Pozitivna disciplina - tri fenomenalne knjige kao pomoc u vaspitanju! (17.2.2014 22:03:27)
|
Nina draga, znam o cemu pricas i odmah da ti kazem, bila sam u toj situaciji i mnogo sam se ogresila o moje prvo dete. Vracam se na pocetak price - kada budes procitala da dete razvojno ne moze da razume, nema to isksustvo...ne cuje ona ne, ona vidi nervoznu i unezverenu mamu i na to reaguje.... Nasom nervozom mi njih urnisemo. Razvojno - kao kad bi dala detetu prvog razreda da resi jednacinu sa dve nepoznate! Nemoguce! Kako ce da nauci? Uvek udaljis dete iz takve situacije. Na primer, nece da jede, ok, neces, sklonis ga iz stolice. I odmah da ti kazem, nije ovo uvek i u svakoj situaciji med i mleko u odnosu na deciju reakciju. Bunice se, negodovati, ali mi, uvek MI smo ti koji kreiramo atmosferu! Zapamti to, jako je vazno. Kljuc svega i cele filozofije. Oni samo reaguju na nas i nase raspolozenje. Ako dete koje se opire dok ga oblacis - nastavices, nezno, smireno, pevuseci, objasnjavajuci i uraditi sve sto treba. Veruj mi, oni kad osete mir u nama, oni dobiju terapiju. Krvi i znoja sam prolila sa cerkom, nista nisam razumela, jako se kajem zbog svojih postupaka ranije. Ali, sve se da ispraviti. Svima toplo savetujem da nabave knjige i pro;itaju, zbog sebe, zbog dece, u ime ljubavi zbog koje smo ih rodili, duzni smo da ih podizemo s postovanjem, oni to tako lepo uzvracaju!
|
|
|
|