nina26 -> RE: Pozitivna disciplina - tri fenomenalne knjige kao pomoc u vaspitanju! (28.2.2014 23:51:02)
|
Jedno nedelju dana otpilike sam pocela da primenjujem drugacije metode ponasanja sa svojim detetom. Znaci, pokusavam smirenim tonom,bez naglih pokreta da joj objasnim da ne radi nesto sto ne treba, sve ono sto obicno svi radimo. Primetila sam da je mirnija, da en reaguje besno, ili ako onako odmahne rukom kao ljuta, tj bar kratkotrajno. Rekoh super ima pomaka. E, tako sam se rano obradovala...juce ja prostirem vec i gledam je sa terase, a ona kod tv, i hoce da izvuce kabal iz zida. Pridjem joj, sklonim je, kazem da to nije igracka, da je to opasno i da se igra sa svojim igrackama. Kako se odmaknem, tako se ona vrati na mesto zlocina.I to je trajalo pa ja mislim 15min, dok na kraju nisam pukla i viknula joj i lupila je po guzi[sm=smiley13.gif] Tek tada se sklonila i nije se vracala. Danas isto je isprobavala moje strpljenje do iznemoglosti i opet sam posle dugotrajnog kontrolisanja pukla i povisila ton[sm=hudicek1.gif] Pa ja ne znam stvarno, ko moze da izdrzi toliko i da ostane pribran i smiren, mislim svako ima svoje granice, moja granica je 15 min[sm=smiley1.gif] Uglavnom, zene ja sam dosla do zakljucka da je ona jos uvek mala, i da ona mene ne razume sta ja njoj pricam[sm=smiley29.gif] Tako me gleda kao telence, pa onda namerno opet krene da napravi stetu i sve tako u nadogled.....trudim se stvarno se trudim...
|
|
|
|