Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 19.9.2013 12:10:12
|
|
|
|
zvoncilica
|
Cao svima , ja sam nova ovde, vidim da svi imaju neke slicne ili iste simptome, pa rekoh da pitam neku od vas jer nisam sigurna u ovo sto mi se trenutno desava.Ciklus mi je inace na 30 dana,proslog meseca sam dobila tri dana ranije, muz i ja smo pratili ovulaciju i nadamo se da smo je uboli, ali sam dobila simptome PMS-a tacno 10-12 dana pre menstr.trebalo bi da dobijem 26.09.-nadam se da necu , svi simptomi su tu , ali ja se jos uvek nadam da su to oni simp.da li je ok da u subotu uradim test?nije prerano?hvala unapred na odgovoru
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 19.9.2013 13:13:53
|
|
|
|
little_one
|
Jeste prerano draga, nazalost...najranije kad bi mogla da uradis je na dan ocekivane ali i tad moze biti lazno negativan....najranije mozes iz krvi da uradis negdje sredinom sledece sedmice ali najsigurnije, i da se ne bi razocarala prije vremena, je da cekas tamo cetvrtak petak iduce sedmice! Srecno i drzimo fige!
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 19.9.2013 16:22:30
|
|
|
|
zvoncilica
|
punooo ti hvala, valjda me obuzima nestrpljenje(kao i vecinu )Svakako javljam ishod, za sada se samo nadam, kiss od mene
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 26.9.2013 12:12:31
|
|
|
|
Iva90
|
Drage moje trebam vase misljenje... Danas mi je 29. dan ciklusa, inace dobijam redovno na 31. dan. Pokusavam zatrudneti 9 meseci i nista.Pratila sam bazalnu prvi put sad i vec predhodnih 5 dana je 36.7 i 36.8. Od simptoma imam samo bol u donjem stomaku kao da imam upalu misica, i mucninu ali ne da mi se povraca nego stalno podrigujem a hrana mi se vraca,kao kiselina. Da li sam mozda trudna?
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 26.9.2013 12:20:49
|
|
|
|
Maja1309
|
Ive povišena temp može biti simptom trudnoće aline mora. Koliko ti traju ciklusi, ako su npr 32 dana ujutro ti temp može početi padati i dobiješ vješticu. mučnine i podrigivanje također mogu biti znak trudnoće, dapaače sama sam ih imala u ciklusu kad sam ostala trudna već od 11dpo. koliko ti traju ciklusi, znaš li kad je bila ovulacija koji dc?
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 26.9.2013 12:44:52
|
|
|
|
Iva90
|
Ciklusi mi traju uvek sedam dana i uvek dobijam na vreme,tacno na 31. dan. Ovulacija ne znam kada je jer kada je trebala biti predhodnih meseci ,na osnovu raznih racunica, radili smo na bebi u tom periodu i nista. Zato smo ovaj mesec se vise potrudili i radili na tome svaki dan da ne bi slucajno preskocili ovulaciju. Nadam se da smo ovaj put uspeli. U subotu, 28.09 trebam dobiti i ne mogu da docekam da vidim sta ce biti? i da pored navedenih simptoma ima i bolove u donjem delu leđa koje nisam povezala sa trudnocom. Sve simptome ima vec deset dana.
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 26.9.2013 12:49:26
|
|
|
|
Maja1309
|
nažalost svi simptomi mogui biti i pred menstruaciju i u ranoj trudnoći. Imaš li inače te simptome i kad nisi bila trudna? Kako ste računali ovulaciju, jesi koristila lh trakice, bazalnu vidim da si tek ovaj mjesec mjerila? kalendarsk je teško pogoditi ovulaciju... Ako si nestrpljiva možeš uraditi test za trudnoću, meni je bio pozitivan 25dc s drugim urinom, tebi je danas već 29... mogle bi se pokazati crtice.. kupi osjetljiv test 10mlU pa uradi...
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 26.9.2013 12:53:50
|
|
|
|
Iva90
|
Sutra ujutru cu uraditi sa jutarnjum urinom pa sta bude. Inace nikad nemam simptome kad treba da dobijem,samo taj dan kada vidim da sam dobila odmah me sve zaboli.
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 8.10.2013 11:02:36
|
|
|
|
Klara07
|
Cao! Nova sam... Sa sledecim mikama : - rizican odnos sam imala 14.10. Menstr. sam trebala da dobijem izmedjju 22 i 24 10. Medjutim nista od toga. ( inace imam i sa ti problem - policisticnijajnici i tako to ) Rizicne odnose sam imala i tu par dana oko dana kad sam trebala da dobijem. Test sam uradila Baby Rapid 30. 10. Zaci 16 dana od odnosa. Radila sam ga poslepodne. ( cisto da ne bi lupala glavu ). Bio je negativan. Oko tog datuma sam imala jake glavobolje. Nekako cudne. Nisu prestajale. Mislila sam da cu da dobijem pa zato. Ali nista! Stomak mi je naduvan. Pa su pocele nesanice. Nicim izazvane. Vilenim po stanu cele noci. Ne znamsta cu od sebe. A nisam nervozna. Pre par dana sam pocela da sumnjam da sam mozda ipak trudna. Preksinoc me napala kandida. Nisam pila nikakve antibiotika. Nemam pojma otkud ona sada. Jutros osetljive bradavice. Od simptoma mojih PMS a nista. Da li je moguce da je test dao pogresan rezultat? Nisam nikada ostajala trudna. Znam da cete me savetovati da idem kod doktora ili da uradim beta HCG. . Otici cu kod doktora danas ili najkasnije sutra. Ali me interesuju vasa iskustva! Molim vas poooooooooooomoc. Zbunjena sam jer npr moja sestra nakon sto joj je kasnilo 10 dana uradila isti test, bio je negativan, pa neki drugi za 2 dana, opet negativan. Pa je dobila. Onda joj je izostala sl meseca i uradila je test koji je bio ozitivan. Mislila je da je u tom mesecu ostala trudna. Kad je otisla kod doktora ona je bila trudna mesec i po dana. Odprilike je ispalo da je ostala trudna pred kraj ciklusa. i da su ona dva testa dala pogresan rezultat. Bila je trudna nekih 3 nedelja kad su testovi pogresili. Rodila je zdrave blizance. Jaaaaaaako cu vam biti zahvalna ako mi odgovorite! Nije bas da sam planirala trudnocu ili da sam je zelela. Ali dece nikad dosta...
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 8.10.2013 11:08:09
|
|
|
|
Maja1309
|
Klara dobro nam došla. Predpostavljam da su svi datumi iz 9 mjeseca ne iz 10. Koliko ti inače traje ciklus? Koji ti je danas točno dan ciklusa? broji se od prvog dana zadnje menstruacije, osim tog rizičnog odnosa, dali ste prije njega imali odnos?
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 8.10.2013 11:22:16
|
|
|
|
Klara07
|
Jao, divni steeeee! Da, datumi su iz devetog meseca. 22. 09 bi bilo 30 dc. Iskreno, cimerka i ja dobijamo isti dan... Ahahaha E pa prosli mesec nismo. :-) U 9 mesecu nisam imala odnose pre 14 og.
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 8.10.2013 11:23:10
|
|
|
|
Klara07
|
menstr. mi traje 5-6 dana.
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 8.10.2013 17:11:56
|
|
|
|
Klara07
|
Moze li neko da mi pomogne?
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 8.10.2013 20:35:55
|
|
|
|
little_one
|
Klara ne znam sta da ti kazem osim onog sto si i sama predlozila..mozes ponoviti test, ili uraditi betu ili otici doktoru...nazalost niko ti ne moze s tacnoscu reci da li si ili nisi trudna...ne samo tebi vec bilo kome ko ceka isti odgovor....dakle, odgovor je u tvojim rukama...
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 9.10.2013 8:48:29
|
|
|
|
Klara07
|
Da, da razumem... Samo sam htela da cujem kakve simptome su drugi imali... Da li je neko imao sl.? Idem danas kod doktora, jer nema promena. Bas imam neki cudan osecaj! ( radovala bi se jaaaaaaaaako )
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 9.10.2013 13:53:52
|
|
|
|
Klara07
|
Idem kod doktora u 16 i 20
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 29.10.2013 8:58:10
|
|
|
|
maybe
|
Pomozite...imam na svakih 28 dana tacna mi je skoro u sat poslednji put sam imala 28 septembra i jos nisam dobila... nisam bila ni nervozna ni pod stresom...svi su mi uredni nalazi na hormone, imala sam urea plazmu ali sam je izlecila, imam policisticne jajnike ali pijem siofor i osecam da mi je bolje od njega...kasni mi 3 dana razdrazljiva sam preterano, donji deo stomaka mi je naduven i ponekad boli nekad ne, i grudi me malo bole...radila sam test pre 1 dana i bio je negativan...sta se moglo desiti pa da ne dobijam?? a toliko zelim bebicu
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 29.10.2013 9:14:05
|
|
|
|
Torbica
|
To sto ti je test negativan ne mora nista da znaci, to se desava, pogotovo ako je kasna ovulacija u pitanju. Po meni, opusti se i sacekaj jos malko. Pa ponovi test za dva-tri dana. Videces vec nakon njega. Opcije - otici kod dr ili uraditi betu su takodje dobra resenja, ako ne dobijes narednih dana. Pozdrav i srecno
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 29.10.2013 9:40:15
|
|
|
|
maybe
|
Hvala na podrsci...molim boga samo da ne dobijem... a i lizala sam maybe baby u vreme bas kad smo imali odnose i pokazalo je jasnu sliku paprati bas izrazenu, koliko je on pouzdan da tacno pokaze da sam imala ovulaciju? ima li neko iskustva??
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 30.10.2013 16:06:07
|
|
|
|
lalojedac
|
pozdrav devojke...citam vas pa reko da se javnem... evo vec 7 god cekam crtice i nikako,vto u junu nije uspela,problem nam je jako los spermogram,i uprkos svemu tome cim mi zakasni ja se kao neka guska nadam. Sad mi treba glas razuma koji ce me spustiti na zemlju. Juce sam trebala dobiti ali nisam,test sam radila u ponedeljak i bio je negativan,sto bi trebalo sve da mi kaze ali ne vredi ja se i dalje nadam. Od simptoma, sta reci, isti su kao i pred ciklus,grudi me razvaljuju,uvece ne mmogu da se namestim da spavam,imam neko strujanje po stomaku,kao neki grcici,nemam pojma,onda na momente me toliko zaboli stomak da sam ubedjena da je vestica tu ali ipak nije, dosta sam umorna,i doduse osecam nagone za povracanje i mucninu ali se trudim da sve ovo iskuliram jer je lepo test negativan a i muz je u jako losem stanju,mislim samo cudom bi mogla da zatrudnim...help devojke...
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 30.10.2013 16:13:10
|
|
|
|
17 joka
|
Lalo,iskreno misljenje je da je uspeh zagarantovan je jako mali procenat, mozda samim tim treba da bude cudo. Znam to nadanje jako dobro,nego opet treba jedan vredan spermic za uspeh i trudnocu zato šta znaš moze da se desi čudo. Grlim puno.
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 30.10.2013 16:18:22
|
|
|
|
Torbica
|
Lalojedac! Draga, vidi, koliko god da je muz u "losem"" stanju - sansa postoji. Pitanje je samo da li u redovnom PMS-u imas mucnine? Leptirici i grcici i to sve u stomaku pa i jak bol na momente, jesam imala u prvoj trudnoci bas. Kasnije ne. Jako bih volela da je to to, pogotovo sto tako dugo cekas. Vidi, probaj da se puno ne nadas a opet mozda te iznenadi! Sanse su ti pola/pola, postoje, ali mora bar jos koji dan da ti okasni. Jako navijam
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 30.10.2013 16:22:43
|
|
|
|
dunja RR
|
Lalo što ne uradiš betu? Ja test u životu ne bih radila, ali to sam ja.
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 30.10.2013 17:28:47
|
|
|
|
17 joka
|
Dunjice,ima li kod tebe simptoma,ili ce tek krenuti one lepe mukice?
|
|
RE: Znaci trudnoće III deo 30.10.2013 17:30:28
|
|
|
|
lalojedac
|
isreno te mucnine su novina,kao i ti grecevi ( ali 7 god,svaki mesec su jako puno vremena sa novim simptomima i negativnim betama,testovima,) tako da ni ja vise ne znam sta osecam...evo trenutno tamanim slatko od dunje jer mi je jako muka,strasno sam gladna a jela sam pre 2 sata! znam i ja da moram da sacekam,i znam da bi mi beta resila sve dileme ali ako muzu pomenem jos jedno vadjenje krvi ili test,mislim da ce me izbaciti napolje...obecala sam mu da cu se opustiti par meseci. U sustini bilo bi jako lepo da je i dace dragi Bog da je tako...a ja cu pokusati da se opustim i sacekam...svakako cu vam javiti i hvala vam sto ste uz mene...trudnjace vucite
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako izgleda zdrava i plodna sperma?Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
Mesečni ciklus ženeSaznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
Ili - ilielenica4everRecite mi svoje misljenje o ova dva imenaElena (
57%)
Hana (
43%)
Ukupan broj glasova: 84Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!