erato -> RE: Klinika Ivanović (18.6.2013 11:09:19)
|
Moja rodica mi je da bi me utesila, pokazala sve svoje analize krvi za svoje 2 trudnoce. Ima dvoje preslatke decice. I sta: glukoza 6, 7, cak 8. Niko nije obracao neku specijalnu paznju na to. Zena jela slatkise najnormalnije. Moja sestra takodje. neki dan joj merim secer - 5.8. Nama je to porodicno poviseno. Ja sam u toku postupka i pripreme imala 5.2, 5.3 i mislim da je to sasvim ok. E posle kada se sve ovo desilo, ja sam se kidala da li sam ja kriva, da li je secer trebao biti ispod 5 itd...Gluposti! Naravno, ja cu se za sledecu bitku opet dobro pripremiti, jer ja volim da dam sve od sebe i dusom i telom, ali...uspeh zavisi od toga da li je embrion nastavio da se razvija nakon ET, da li je doslo do implantacije i ako jeste, ono najvaznije - da li je genetski sa plodom sve u redu i da li ce trudnoca napredovati! Sta smo pojeli u medjuvremenu, nema veze. Kad kazem nema veze, mne mislim da ne treba nimalo voditi racuna. Svaka od nas zna da je vazna ishrana, unosenje vitamina, fizicka aktivnost, smanjenje stresa na minimum itd...Mislim da nema veze ako je zena i pojela malo vise voca, poneki slatkis...Pa ne bi se ljudi mnozili i nijedno dete se ne bi rodilo da je to tako sve strogo do besvesti. Pa evo vam primer - na klinikama u inostranstvu niko ne potencira znacaj jedne cokoladice, vec pre svega kvaliteta jajne celije, spermatozoida, embriona, godina itd... I kada ne uspe nije kriva zena sto je "vukla" hleb od pola kila iz prodavnice, ili pojela cokoladnu bananicu!
|
|
|
|