RE: Klinika Ivanović (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

dunja RR -> RE: Klinika Ivanović (31.5.2013 14:23:35)

[sm=smiley31.gif]Dobro Cece, konačno izađoh iz bolnice. Odeljenje trduničke patologije u Frontu, nadam se da me neće više videti, čega sam se nagledala ..

gagana83 -> RE: Klinika Ivanović (31.5.2013 14:29:49)

Dunja big hug [sm=smiley31.gif]

dunja RR -> RE: Klinika Ivanović (31.5.2013 14:33:16)

[sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

baby_blue -> RE: Klinika Ivanović (31.5.2013 14:55:17)

Dunja, bas mi je drago da je sve u redu.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Za sad necemo raditi nista. Bar ne do decembra. Do tad cu malo posetiti i druge lekare, da vidim sta je kod mene problem, i da li ga zapravo ima. Jer ta lutanja od endometrioze do policisticnih jajnika mi se uopste ne svidjaju, kao ni to sto prethodno nije bila pokusana nijedna solucija. Niti su predlozili ispitivanje hormona, ni folikulometriju (vec Goca na osnovu jednog uz zakljucuje kako je moja ovulacija poremecena), niti predlozena mozda neka laparaskopija i tome slicno. Odmah su rekli...to je duso endometrioza i ja se sa tim ne bih salila jer to unistava reproduktivne organe...i naravno, sta drugo nego smo se iz tog straha odmah odlucili za vto. Pritom, opet ponavljam, end. se moze dijagnostifikovati samo laparaskopijom, a inace to je bolest ciji ja nijedan jedini simptom nemam. (malo sam cula o tome).
Tako da, kazem, nisu losi, ali embrioni stoje, pa stoje...mi cemo do tad raditi na bebi prirodnim putem, i cuti i jos neko misljenje.

jelena 77 -> RE: Klinika Ivanović (31.5.2013 15:04:37)

Dunja!!! [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

dijana1* -> RE: Klinika Ivanović (31.5.2013 15:05:25)

Dunja [sm=smiley31.gif]

dunja RR -> RE: Klinika Ivanović (31.5.2013 15:06:48)

Baby, ja sam juče imala reviziju, nisam više trudna.

A inače, ja imam endometriozu, već 9 godina, tri puta sa operisana. Ne znam kako ti je na UZ dijagnostifikovana, ali istina, mene su prvo otvorili. Inače, endometrioza može ići u kompletu sa policističnim jajnicima (kod mene nije slučaj).

Razumem te potpuno, odmori, razmisli [sm=smiley31.gif]

baby_blue -> RE: Klinika Ivanović (31.5.2013 15:13:34)

Joj izvini, nisam razumela da si to htela da kazes...bas mi je zao...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Naravno, cucu malo i drugo misljenje, ali necu ni spaljivati mostove za sobom.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

blau -> RE: Klinika Ivanović (31.5.2013 17:36:33)

BB da li su ti rekli koja je to veza izmedju policisticnih jajnika i toga sto se vama nazalost desilo i to u 8.nedelji? ja licno se grozim povrsnosti i brzopleosti u kombinaciji sa "sta me to pitas?"

Dunja nadam se da si dobro, i saljem ti veliki pozdrav

neni7 -> RE: Klinika Ivanović (31.5.2013 17:41:39)

dunja [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

baby_blue -> RE: Klinika Ivanović (3.6.2013 9:41:44)

Nemaju veze policisticni jajnici sa tim sto je beba umrla. Doktor smatra da je osnovni uzrok povisen secer. (da napomenem da je uz lek secer 5,6 bio na poslednjoj analizi, koju sam im odnela, sto je pritom u granicama). Istina je da sam tih dana jela malo vise slatkisa, ali sad...ko zna...oni da su ozbiljni, taj plod se daje na analizu kojom se utvrdjuje razlog pobacaja, ali oni to ocigledno ne rade. Uglavnom, ciste na jajnicima nemaju veze sa tim.

cvećka -> RE: Klinika Ivanović (3.6.2013 9:48:23)

Baby, Dunja, znam da vam je mnogo tesko i da nikakve reci sad ne vrede, drzite se [sm=smiley31.gif]

TNID jako mi je zao sto si imala isto iskustvo, prosto ne mogu da verujem da pricamo o istim ljudima... Bas dok sam ja isla na folikulometriju pre mene se zadesila jedna plava zenica sa hiperstimulacijom, prekinuli su joj proces i pratili njeno stanje, bas su posle nekoliko dana pricali o njoj i koliko im je zao sto se to desilo i sta ce dalje da rade...

J@n@ -> RE: Klinika Ivanović (3.6.2013 9:53:03)

Baby blue,zao mi je![sm=smiley31.gif]
Dunjce,[sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif]!

dunja RR -> RE: Klinika Ivanović (3.6.2013 9:54:47)

IZVORNA PORUKA: cvećka

Baby, Dunja, znam da vam je mnogo tesko i da nikakve reci sad ne vrede, drzite se [sm=smiley31.gif]

TNID jako mi je zao sto si imala isto iskustvo, prosto ne mogu da verujem da pricamo o istim ljudima...

[sm=smiley31.gif]

TNID, takođe, žao mi je.

Ja sam naprotiv imala drugačije iskustvo. Prošle nedelje dr. Bilja je zvala doktora da me primi u bolnicu na reviziju/kiretažu, nažalost u Zvezdari gde sam trebala da radim prema dogovoru, pokvario se aparat za anesteziju te sam se sutradan sama organizovala i otišla u Front preko drugog doktora.
Dr. Bilja me zabrinuta zvala, objasnila sam joj šta se desilo i kasnije smo se čule jer se brinula kako se sve završilo.

Doduše to je dr. Biljana, ali eto, želela sam i ja svoje iskustvo da napišem.

zmajče -> RE: Klinika Ivanović (9.6.2013 21:53:41)

DA se upišem i ja na ove strane nije me bilo neko vreme s razlogom
Bilja je ok ne mogu da se zalim sve je ok objašnjavala šta god sam pitala.
Dug protokol:15 dana superfact zatim menopur prva tri dana 6 ampula međutim ne odreagujem uopšte posle tri dana estradiol loš na uz skoro ništa i kaze ona da se razmišlja da mi prekine međutim odlučuje da ipak nastavi ali poveča na 7 ampula i tako sve do kraja postupka da bi dobila na kraju samo 3 folikula od toga su bile 3 jajne ćelije koje su se oplodile ali 1 embrion je bio extra kvaliteta i njega vraćaju ostala dva nisu ni za vraćanje niti za zamrzavanje i taj extra se nije zakačio tako da nisam stigla ni betu da uradim prokrvarila sam.
73 menopura ukupno rez=1 embrion
bila sam na terapiji fraxiparinom zbog trombofilije međutim ni to nije pomoglo
tako bezveze sve u svemu
E ne znam da sam bila kod Goce mozda bi drugačije prošla nije mi jasno samo ako je videla da ne reagujem na dug protokol zašto je insistirala i nastavila sa njim i dobila ništa na kraju to mi nije jasno

Klarica -> RE: Klinika Ivanović (9.6.2013 21:56:00)

zmajče draga [sm=smiley31.gif]

blau -> RE: Klinika Ivanović (10.6.2013 9:44:15)

Zmajce,dq li si isla na razgovor kod doktorke da cujes njeno misljenje zasto je bilo tako malo jajnih cel? Pitaj obavezno sta je zakljucak celog postupka, znacice ti za narednu vto. Kakva su ti iskustva bila sa ranijim vto?

zmajče -> RE: Klinika Ivanović (10.6.2013 13:13:43)

blau draga ovo mi je prva VTO,sta ima da je pitam nema tu sta da se pita sve je jasno ko dan omašen protokol skroz htela je da dobije kvalitetnije jajne ćelije iako je mali broj ali nije ni to uspela sigurno je jedno da više dug protokol ne radim

*Maki* -> RE: Klinika Ivanović (10.6.2013 15:28:00)

Zmajče i ja sam jako sporo reagovala na menopur,medjutim oni su umesto da mozda nesto promene isli do kraja sa menopurom i pucali me sa dozama slicno kao tebe. 75 menopura sam primila. Kasnije sam cula misljenja dva doktora da je to nenormalno velika doza stimulacije i cudili su se kako sam izdrzala,pitali su me kako sam se osecala,kako se osecam sada.
U drugom postupku (radjen je u drzavnoj ustanovi) su isli sa kombinacijom merionala i gonala i dobili smo iste rezultate sa upola manje inekcija.
Hocu da kazem da bi ti mozda i reagovala bolje na neku drugu stimulaciju,neku drugu kombinaciju stimulacije,nezavisno od duzine protokola.
Zao mi je sto se to dogodilo,od srca ti zelim da drugi put bude uspešan dušo

zmajče -> RE: Klinika Ivanović (12.6.2013 8:25:23)

Hvala ti Maki draga mnogo mi znači kada mi se ti javiš[sm=smiley1.gif]

ivalina -> RE: Klinika Ivanović (13.6.2013 16:03:18)

Devojke, ja bi trebalo da se javim drugog dana ciklusa kod Ivanovića i da krenem sa postupkom.
Ovo mi je prva VTO, Bilja je rekla kratki postupak.

Zanima me samo vaše iskustvo vezano za dinamiku folikulometrije, bar odprilike. Koliko često se ide od kada krene terapija, i može li se dogovarati za vreme ili oni imaju svoj raspored.
Brinem zbog posla jer je dosta koelga na odmoru, pa ne bih da odsustvujem mnogo.

Jesu li pregledi rano ujutro ili kada....?

cvećka -> RE: Klinika Ivanović (13.6.2013 16:44:48)

Ivalina, ja sam bila na dugom protokolu, pa mogu samo da ti kazem za to, folikulometrija je bila svakih 3-4 dana, u vreme primanja terapije... ja sam se bockala oko 13h, pa sam i na pregled dolazila u to neko vreme, dakle ne zakazuju ti, ali ti kazu za koliko dana da dodjes. Srecno mila i da ti se sve lepo zavrsi [sm=smiley31.gif]

17 joka -> RE: Klinika Ivanović (13.6.2013 16:51:17)

Ivalina , srecno draga[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

ivalina -> RE: Klinika Ivanović (13.6.2013 16:55:22)

:-) hvala vam devojke...

Zar terapiju ne dajemo same sebi kod kuće??

Uh to je užasno vreme, em ću morati da izlazim s posla, em će biti 100 stepeni sledeće nedelje, a po najvećoj vrućini će, dakle, biti pregledi.

Ja ću biti na kratkom, tako da ne verujem da ću na 3-4 dana imati kontrolu, već mnogo češće....

Ne znam koliko su fleksibilni sa tim terminima.....

blau -> RE: Klinika Ivanović (13.6.2013 17:30:01)

Mozes sama sebi da dajes injekcije, iskreno ko nema fobiju od igala brzo udje u stos. Zavisi sta ces dobiti kao terapiju. Cetvrti dan stimul rano ujutru pre posla izvadis hormone i oko 13 budes kod njih na pregledu kada je i terapija i do 14 si opet na poslu. Sve se stize. A za 12-13 dana si stigla vec do aspiracije.... Samo bez panike.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>