Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 13.5.2011 14:05:16
|
|
|
|
AndreaK
|
IZVORNA PORUKA: AndreaK Ko voli filozofiju, toplo preporucujem Lecenje Sopenhauerom, od Irvin Jalom-a... zaista leci Lanajelena ovo bi moglo da odgovara onome sto trazis...tu se kroz filozofiju daju mnoga resenja koja se koriste u danasnjoj psihoterapiji ... zaista je dobra stvar. Lecenje Sopenhauerom
|
|
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 25.5.2011 10:17:58
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: Vika Potražiću oba, a Remarka obožavam! I Trijumfalnu kapiju i Noć u Lisabonu i Na zapadu ništa novo i Tri ratna druga i Iskra života i sveee Ja sam pročitala 40-tak stranica od ove knjige i vratila je, ako su sve na ovu temu, ratne strahote, opisivanje mučenja u detalje... nemam namjeru ni jednu više da čitam, ne treba mi to
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 29.5.2011 0:13:46
|
|
|
|
AndreaK
|
Tri ratna druga je divna prica...knjiga kojoj bi se uvek mogla vratiti...a za ostale ne znam....
|
|
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 29.5.2011 3:44:46
|
|
|
|
vukosava
|
Meseceva palata - Pol Oster
|
|
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 6.6.2011 17:09:13
|
|
|
|
Vika
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR IZVORNA PORUKA: Vika Potražiću oba, a Remarka obožavam! I Trijumfalnu kapiju i Noć u Lisabonu i Na zapadu ništa novo i Tri ratna druga i Iskra života i sveee Ja sam pročitala 40-tak stranica od ove knjige i vratila je, ako su sve na ovu temu, ratne strahote, opisivanje mučenja u detalje... nemam namjeru ni jednu više da čitam, ne treba mi to Pravo pa u logor Probaj Trijumfalnu kapiju ili Noć u Lisabonu A ja završila trilogiju Sergeja Lukjanjenka, Noćna straža, Dnevna straža i Straža sumraka, i lepo me je zabavila! Možda ste gledale film, pre - godina... Ko voli vampire, magove i borbu tamnih i svetlih, preporučujem
< Poruku je uredio Vika -- 6.6.2011 17:16:23 >
|
|
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 6.6.2011 17:17:15
|
|
|
|
snješka
|
IZVORNA PORUKA: mulan Ljudi i lazi je napisao Skot Pek tema je opet laz, zlo u nama i u ljudima, a na kraju i obradjuje deo o egzorcizmu sve u svemu ko voli populanu psihologiju neka procita. Sta sam poslednje citala hmm jedi, moli, voli i to je bas bilo teze, ali sam uspela da je procitam. Nista posebno, na momente mi je deo o Indiji bio interesantan. Marina Levicka "Svi smo mi od istog lepka" i "Kratka istorija traktora na ukrajinskom" ova prva je odlicna, druga je dobra, a trecu "Dve prikolice" tek nameravam da procitam. Od Ljose "Avanture nevaljale devojcice" radnja koja se odvija u Japanu je upecatljiva, pise vrlo pitko tipa Haleda Hoseinija (Lovac na zmajeve) samo sto obradjuje drugu tematiku. "Panteleon i poset_iteljke" relaksirajuca. Ima dosta knjiga koje volim, a ovo su neke od njih: "Mali princ", "Sidarta", "Narcis i zlatousti", "Noc u Lisabonu", "Idiot", "Majstor i margarita", "Dervis i smrt", "Tvrdjava", "Prokleta avlija"... Znam da je napisao Skot Pek i imam ih obje, nego sam taj dan gledala neki film sa Gregori Pekom i osta mi u glavi njegovo ime. Baš sam kreten. Sad se i sama sebi valjam od smijeha.
< Poruku je uredio snješka -- 6.6.2011 17:20:25 >
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 6.6.2011 17:27:52
|
|
|
|
Anoniman
|
Viko, ja sam gledala Nocnu i Dnevnu strazu. A najradije bih se povampirila i sama Volim takve knjige za plazu i za neki odmor. Tako me jedne godine navukose na moru na nekki serijal Roberta Dzordana. Stigla do cetvrte knjige kad sam shvatila da ih ima 11 ili 12. Mozda jednom i procitam do kraja. Ovo je epska fantastika, a uvece nisam ni u wc smela od mitskih bica koja su izvirivala iza svakog coska
|
|
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 6.6.2011 21:40:45
|
|
|
|
Lu
|
Vika, meni bibliotekarka reče da su sve na tu temu Mada mi ova dva naslova ne govore tako, ali i naslovi često nemaju veze sa sadržajem...
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 6.6.2011 22:46:15
|
|
|
|
Vika
|
Lu, on je veliki protivnik rata i fašizma, i te su teme prisutne u svim delima,ali veruj da vredi čitati. Nije mnogo težak, odn. kao srednjoškolska lektira, ali odličan stilski, sa junacima sa kojima se lako identifikujemo i sa lepim opisima. Probaj još jednom, pa će ti verovatno leći. Mišice, videću da li imaju u biblioteci, pa da krenem!
< Poruku je uredio Vika -- 6.6.2011 22:48:35 >
|
|
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 7.6.2011 9:49:54
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR Vika, meni bibliotekarka reče da su sve na tu temu Mada mi ova dva naslova ne govore tako, ali i naslovi često nemaju veze sa sadržajem... Pričate o Remarku? Težak je Remark. Mislim, sve je tačno što je Vika napisala - i lako se identifikuješ sa likovima, i jeste protivnik rata i fašizma, i prelepo napisano... Ali nakon treće za redom pročitane knjige, ja sam morala da pauziram. Bilo mi je mnogo. "Na zapadu ništa novo" je skroz teška. Vredi svakog pročitanog reda, ali... teška.
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 7.6.2011 10:05:05
|
|
|
|
Anoniman
|
Moj deda je "izgradio" porodičnu biblioteku sa preko 2000 naslova, obožavam knjige, volim da čitam, samo sve manje vremena imam da uživam u nekoj dobroj knjizi Inače, veliki sam ljubitelj Dostojevskog, Dime, Ćosića, Šćepanovića... A knjige koje sam pročitala bar tri puta: "Zli dusi" Dostojevski, "Koreni" Ćosić, "Opsada crkve svetog spasa" Petrović Malo novih autora mi se sviđa, bar oni koje sam čitala (ili pokušala da čitam), više sam za klasike... Eto jedino Petrović zaslužio da ga pročitam čak četri puta
|
|
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 24.6.2011 20:29:41
|
|
|
|
mulan
|
Ko voli laka stiva, a da je ljubavna tematika neka procita od Nore Roberts "Rodjena u ceznji", "Rodjena u ledu" i "Rodjena u ceznji" idalno za odmor.
|
|
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 30.6.2011 21:12:11
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: Vika Lu, on je veliki protivnik rata i fašizma, i te su teme prisutne u svim delima,ali veruj da vredi čitati. Nije mnogo težak, odn. kao srednjoškolska lektira, ali odličan stilski, sa junacima sa kojima se lako identifikujemo i sa lepim opisima. Probaj još jednom, pa će ti verovatno leći. Ja se slažem s tim, s njegovim odabirom teme ...ali ja jednostavno ne mogu da čitam o mučenjima i logorima to me podsjeća na nedavni rat i jednostavno ne mogu, iz tog razloga sam pitala da li su sve ostale knjige tako detaljne o ovim stvarima
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 30.6.2011 21:17:42
|
|
|
|
Lu
|
Ne znam da li je neko od vas pročitao "Kolibu", e ta mi je knjiga među najboljima koje sam do sada pročitala
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 30.6.2011 21:19:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Nina, jesi li citala nekad Radoslava Petkovica. Meni se on jako dopao, a evo kupila sam mislim i sve njegove knjige pa cu procitati ponovo. Sad sam na odmoru procitala "Dabogda te majka rodila" Vedrane Rudan - odlicna knjiga Dragulj Medine - ne znam zasto sam to kupila, mislim da sam je pomesala sa nekom drugom knjigom. Napisana za plazu 1Q84 pvu i drugu knjigu - Haruki Murakami - odusevla sam se, ima i malo SF-a sto se meni dopalo. Izbedacila sam se kada sam skontala da ima i treca i da je izasla u JApanu ali ne i dalje odatle. U Evropi se ocekuje na jesen. Ne znam sta cu sledece, kupujem dosta knjiga, vecina jos nije procitana ni prvi put, mozda biografije Mocarta i Isidoe Dankan.
|
|
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 8.7.2011 10:06:46
|
|
|
|
Anoniman
|
Karlos Ruis Safon - Senka vetra Ko voli Markesa, voleće i ovo, knjiga je fantastična
|
|
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 8.7.2011 10:13:28
|
|
|
|
Mala Loojka
|
Dzordz R. R. Martin... Serijal Pesma leda i vatre... Epska fantastika, poput Gospodara P., samo mnogo bolje i realnije... Ma bruka...
|
|
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 8.7.2011 10:24:02
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: Mala Loojka Dzordz R. R. Martin... Serijal Pesma leda i vatre... Epska fantastika, poput Gospodara P., samo mnogo bolje i realnije... Ma bruka... E, vidis, a meni je Martin smor. Previse likova, previse bitke... prva knjiga je odlicna, ostale su, po meni, jednolicne. Samo se kolju, zavrti ti se u glavi od hiljadu i jednog lorda, malog lorda, veceg lorda, stitonosa, najamnika, sluga.... Ne mislim da dobija na kvalitetu samo zato sto scene bitke i rata realno opisuje - krv do kolena, silovanja, eksplicitnije scene seksa... Moje misljenje Pazi, meni je Feist odlican, davila sam se u The Magician i celoj Krondor seriji. LOTR mi je vrh. U njega se ne dira
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 8.7.2011 10:28:03
|
|
|
|
Maya21
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR Ne znam da li je neko od vas pročitao "Kolibu", e ta mi je knjiga među najboljima koje sam do sada pročitala imam je kod kuce ali nikako mi se ne da da je zavrsim, ne lezi mi nikako... a od svih cujem samo pohvale mozda malko kad odstoji opet pokusam
|
|
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 19.7.2011 9:44:06
|
|
|
|
Lu
|
Evo laganice za ljeto, morate sve tri pročitati jer se nastavljaju ali ćete uživati Prvo stanje Vanredno stanje Drugo stanje Šinejd Morijarti je pisac, glavni lik je spoj Bridžit Džons i Šarlote iz sex i grad. Tema je problemi sa zatrudnjivanjem, usvajanjem itd. da ne otkrivam sve, ali na jedan jako komičan način
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 19.7.2011 10:16:29
|
|
|
|
gagana83
|
Citala sam samo Prvo stanje i to bas kad sam i sama bila u slicnom stanju Ostale dve nisam, mislim da u Srbiji tada nisu ni bile izdate. Preporucujem. Duhovito, zanimljivo i dirljivo.
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 19.7.2011 12:27:56
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja neki dan kod drugarice videla na stolu "Ženski rodoslov" .... Čula, ali ne i čitala... Iskreno, zatečena sam pričom, još malo mi je ostalo do kraja, dirljiva epoha žena kroz vekove na našim prostorima....
|
|
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 19.7.2011 13:37:04
|
|
|
|
viking
|
Odlična knjiga za leto - Renato Baretić, "Osmi povjerenik"
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 19.7.2011 13:51:21
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: *Alexx* IZVORNA PORUKA: Lu RR Vika, meni bibliotekarka reče da su sve na tu temu Mada mi ova dva naslova ne govore tako, ali i naslovi često nemaju veze sa sadržajem... Pričate o Remarku? Težak je Remark. Mislim, sve je tačno što je Vika napisala - i lako se identifikuješ sa likovima, i jeste protivnik rata i fašizma, i prelepo napisano... Ali nakon treće za redom pročitane knjige, ja sam morala da pauziram. Bilo mi je mnogo. "Na zapadu ništa novo" je skroz teška. Vredi svakog pročitanog reda, ali... teška. U Remark fazi sam bila u drugom srednje. Nije mi bio tezak, bas sam ga rado citala. Mm nije bio te srece da ima vremena za knjige, obzirom da je radio i bio vaterpolista, i evo sad mu uvalih "Crni obelisk"da cita na moru. Odusevio se. Ja sam na moru citala "Za kim zvono zvoni"
< Poruku je uredio minavb -- 19.7.2011 13:53:23 >
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 19.7.2011 14:00:57
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: MaliMis Nina, jesi li citala nekad Radoslava Petkovica. Meni se on jako dopao, a evo kupila sam mislim i sve njegove knjige pa cu procitati ponovo. Ja tek sad videla porukicu Eto, samo da se dokaže koliko NE čitam Evo malko ga Google-ovala... Iskreno nisam čula ni za jednu knjigu ali pokušaću da nađem ovu što je dobila nagradu "Put u Dvigrad" ili "Sudbina i komentari"... Baš si me zainteresovala
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.