|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Šta smo danas pravile V deo
2.7.2013 14:53:49   
dunja RR
Nisam Lu, ovako je stajalo u receptu, a meni odgovaralo jer mi je rerna malo luda (stara), ne znam da li bi ispekla tikvice. Ali obzirom kako se brzo dinstaju, verovatno bi i u piti tako bilo. Da znaš da ću probati tako sledeći put :)
IZVORNA PORUKA: Lu


IZVORNA PORUKA: dunja RR

IZVORNA PORUKA: Macaki

dunja, kako tacno pravis tu pitu? dinstas luk, tikvice i papriku, zacinis i time filujes kore? jel sve sitno seckas? to je pita na ulju?



Pita jeste na ulju, kratko dinstam sitno iseckan luk i tikvice, pa u taj fil, koji bude kašast, jer tikvice puste vodu, dodam sveže paprike sitno seckane i začinim. Znači paprike ne dinstam, jer one se priliom pečenja lepo razmekšaju. Ovaj recept je u stvari za mrsnu pitu - u ovaj fil se još dodaju jaja i pavlaka, ali kada pravim posnu, samo izbacim jaja i pavlaku, i bude super.

Kada je mrsna, jaja i pavlaka stegnu fil, kada je posna, bude malo tečniji fil zbog tikvica, pa se ta vodica može odmah nakon dinstanja tikvica i luka blago procediti, da fil ne bude previše tečan i tako nakvasi kore.

A jesi probala da ne dinstaš ni tikvice?
Ja pravim tako, sa običnom bundavom i sad sa tikvicama kad im je sezona, isto dodam i papriku ali ništa ne dinstam, tikvice omekšaju isto kao i paprike.user posted image



_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 1226
   RE: Šta smo danas pravile V deo
2.7.2013 14:56:23   
lanajelena
Pasulj user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1227
   RE: Šta smo danas pravile V deo
2.7.2013 14:56:38   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Sanjica26
A posna spanska pita? Daj recept. Mm samo posni ali mozemo i mi da jedemo.


sanjice, nasla sam neki recept na netu, ali sam ga ja modifikovala.
iseckala sam malo praziluka, 3 kisela krastavcica, 2 sargarepice iz tursije i 2 paprike iz tursije, jednu zutu, jednu crvenu i pomesala sa testom. a testo je: 3 soljice projnog brasna, 3 soljice belog (ja sam stavila 2 belog, a 1 integralnog), 1 prasak za pecivo, 3-4 soljice kisele vode, vidis prema gustini. ovo je sto sam ja spremala na vodi, ako posti na ulju stavi naravno i ulje u testo. ja sam ih pekla u korpicama za mafine, mozes i na pek papiru ako peces u tepsiji (ako pravis na vodi). odozgo sam posula susamom. mogu da ti kazem da sam bila skepticna, ali je ispalo super.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
  Direktna veza do poruke: 1228
   RE: Šta smo danas pravile V deo
2.7.2013 20:49:59   
branki*
boranija sa mesom za danas i sutra,supa i salata..

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1229
   RE: Šta smo danas pravile V deo
2.7.2013 21:44:47   
Bebilina
Teleci djuvec i paradajz salata. user posted image

_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1230
   RE: Šta smo danas pravile V deo
2.7.2013 22:42:37   
Torbica
Supica od povrca, pekarski krompir, salata od mariniranih tikvica, lenja pita sa visnjama! user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 1231
   RE: Šta smo danas pravile V deo
3.7.2013 11:53:03   
Olga75
danas : supica od povrca i to iz moje bastice je luk , sargarepa i persun a celer iz mamine , krompir iz mamine baste i cureci medaljoni iz hungarije , oni smrznuti user posted image

Macaki , sad citam , ti si mislila na njoke , ono krompir testo , i to pravim otprilike i isto pravim za gomboce ( tamo stavim i malo secera ) a njoke pravom otprilike , izgnjecim krompir , stavim malo soli , kasiku - dve ulja ( moja teta Anica kaze - obavezno bar dve kasike ulja ) i to zakuvam sa brasnom i malcice mleka da bude glatko
a valjuske za paprikas i przgance pravim samo sa testom i vodom ili jajetom - razlika u terminologiji user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1232
   RE: Šta smo danas pravile V deo
3.7.2013 12:21:48   
Anoniman
mislila sam na ovo
http://www.coolinarika.com/recept/paradajz-corba-sa-valjuskama/
samo sto mi valjuske spremamo kao testo za gomboce, sa krompirom. sad mi je tu mama pa ona pravi, ove posto su posne su sa krompirom, brasnom i malo soli. a kada su mrsne stavlja se jos i jaje i malo masti.

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 1233
   RE: Šta smo danas pravile V deo
3.7.2013 12:30:51   
Olga75
e pa to za paradajz corbu mi zovemo cipedke user posted image
i to se pravi sa ostrim brasnom , ja pravim odprilike znaci za zednu corbu oko 50 g brasna i jedno 2 kasike vode ( bez soli ) i to se utvrdo zakuva , doda se jos malcice vode da pokupi i prstima se iscepa na knedlice i to se ukuva u corbicu kad je pri kraju , treba negde 20 min da se cipetke skuvaju :)

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1234
   RE: Šta smo danas pravile V deo
3.7.2013 12:41:16   
sandrina 85
Marinirana piletina, tikvice i salata krastavac-paradajz

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1235
   RE: Šta smo danas pravile V deo
3.7.2013 13:18:45   
Anoniman
evo mojih

user posted image

malo sam se zeznula sto se sosa tice, prekiseo je a i malo ljutkast, jer sam stavljala samo paradajz iz flase.

kako vi pravite sos?

< Poruku je uredio Macaki -- 3.7.2013 13:20:22 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1236
   RE: Šta smo danas pravile V deo
3.7.2013 13:22:21   
Olga75
iskreno da ti kazem , meni je onako bzvz stavljati recept za paradajz vcorbu sa cipedkama , to je nesto neverovatno jednostavno i nemoze da se pokvari user posted image
mada kad bolje razmislim , mozda bih trebalo da napisem neki ku
var jer se po kojekakvim glupavim blogovima i testo sa pavlakom provlaci kao neki recept
mislim , koliko glup moras biti da ne znas da napravis testo sa pavlakom user posted image

< Poruku je uredio Olga RR -- 3.7.2013 13:24:07 >


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1237
   RE: Šta smo danas pravile V deo
3.7.2013 13:46:39   
Anoniman
da znam.. al me zanimao vojvodjanski recept i bila sam u pravu, nije isto kako je moja baba spremala valjuske/cepedke, zovi ih kako hoces.
a sto se blogova tice, ima svacega, nailazila sam i na recept za grasak, sataras, corbica od blitve sa jajima i taaaako
al ste mi vi vojvodjani legende da vasim testima, al dzabe kad mi ti sve kazes "otprilike", kao i moja mama user posted image a ja sam jos neiskusna domacica. user posted image iako 4 god u braku, al nije me muz nesto ganjao da spremam.. user posted image

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 1238
   RE: Šta smo danas pravile V deo
3.7.2013 13:53:26   
Olga75
ma moja Macaki , sve ti je odoka i ako zapnes pitaj me , samo da prevazidjemo jezicku barijeru user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1239
   RE: Šta smo danas pravile V deo
3.7.2013 13:59:04   
Olga75
e sad pitanje kako pravim paradajz sos :)
uzmes nesto ulja ( negde , stajaznam , dve - tri kasike , ) zagrejes i smanjis nacisto i na to dodas kasiku - dve ostrog brasna i to kao uprzis i onda dodas jednu solju vode i dve takve soljeparadajz sosa i dodas dooobre dve supene kasike secera ali pre njih jednu ravnu kafenu kasiku soli
i to mesas i mesas i to je to , neka baci par kljuceva tj neka kljuca jedno 2 - 3 minute
i sad posto se cesto dodaje kupovni paradajz sok koji je soljen , sve moras da probas i po ukusu da solis
i da u taj sos mozes da dodas i origano i mirodjiju i sa god da volite
a sos mora da bude onako pudingast user posted image
ja volim i sos od jabuka i od visanja ali to je moj ukus

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1240
   RE: Šta smo danas pravile V deo
3.7.2013 14:06:35   
Anoniman
pa to je to, i ja isto tako spremam, ali u poslednje vreme izbegavam da stavim secer, pa onda bude malo vise nakiseo... sta da im radim, ima da jedu sta spremim. user posted image

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 1241
   RE: Šta smo danas pravile V deo
3.7.2013 14:09:33   
Olga75
ako se ne stavi secer bude kiselo user posted image
inace mene je majka ucila da pravim soseve ( ono je bas etno - bunjevacka varijanta )
a sto se tice testa i to je kod mene etno i naziv i izrada
a ono sto se nadje na blogovima i q - p je samo q - p a ne etno recept

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1242
   RE: Šta smo danas pravile V deo
3.7.2013 14:23:27   
Anoniman
pa kao pazim na secer, pa ga zato ne stavih, al sam se presla, jer ne valja bez njega. tj. ako se sprema sa tomatinom ili tako necim moze, ali sa paradajzom iz flase ne moze!

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 1243
   RE: Šta smo danas pravile V deo
3.7.2013 15:15:12   
Figaro88
Piletina iz rerne,pirinac sa dinstanim povrcem i salata....

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1244
   RE: Šta smo danas pravile V deo
3.7.2013 15:20:51   
Anoniman
kako da mi przeni krompirici budu onako lepo hrskavi? mislim, ja pravim za nas par puta godisnje, ali M evo vec nedelju dana ne jede, na silu promrlja nesto, ali je u nedelju uzimala krompirice iz mog tanjira, pa hocu da joj pravim. znam da nije nesto zdrava hrana, ali trenutno ne biram, samo nek jede.

(odgovor članu Figaro88)
  Direktna veza do poruke: 1245
   RE: Šta smo danas pravile V deo
3.7.2013 15:23:34   
Figaro88
Ja prvo skuvam krompir,ali ne da se raspada nego da bude skoro gotov,pa ga onda proprzim ili ispecem u rerni.Unutra bude mekan a spolja krckav...

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1246
   RE: Šta smo danas pravile V deo
3.7.2013 15:34:16   
madre
musaku od tikvica.

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 1247
   RE: Šta smo danas pravile V deo
3.7.2013 15:48:06   
Olga75
Ksena moj ujak ( on je kuvar pa obrazovanju ) prvo krompirice uvalja u brasno i onda ih pravo proprzi u nekoj blagoj masnoci do ne znam tacno koliko , nekih minut - va a onda ih prebaci u vrelo ulje i tamo przi do nekih 7 - 8 minuta
i fantasticni su , hrskavi i zlatno zuti

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1248
   RE: Šta smo danas pravile V deo
3.7.2013 15:58:26   
Cvrčko
Danas domaća pileća supa, dinstana piletina iz supe, sataraš i prženi krompirići (oni do pola kuvani, pa pečeni u rerni-i oni budu spolja hrskavi, a unutra kuvani) user posted image
Za miciku lagana pileća supica šargarepa+peršun+keleraba+tikvica

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1249
   RE: Šta smo danas pravile V deo
3.7.2013 16:05:21   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: Figaro88

Ja prvo skuvam krompir,ali ne da se raspada nego da bude skoro gotov,pa ga onda proprzim ili ispecem u rerni.Unutra bude mekan a spolja krckav...


Jel ovo važi za sve krompire, ili samo za mlade?

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 1250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pire od karfiola i šargarepe
Ringerajin kuvar: little_one
Bele pihtije
Ringerajin kuvar: Maraj



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here