Torbica -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (25.2.2013 12:48:44)
|
Evo da podelim i ja svoje iskustvo. Kao i Bea..Cerka mi je bila 11 meseci kad je krenula, tek prohodala po koji korak. Posto je bio april (rodjena u maju), dali smo je u privatni a Radosno Detinjstvo - drzavni smo dobili od septembra. Meni je bilo strasno taj prvi dan, jer je krenula odmah ceo dan, bez adaptacije. Ja sam je uredno dovela dve nedelje pre nego sto treba da krene a ona usla i ode sa decom, nije se ni okrenula za nama. Tada mi je vlasnica rekla, ne treba adaptacija. Jednostavno takvo je dete. I nije pogresila, nikad nije zaplakala za nama, nikad. Meni je bilo tesko, i dalje sam je dojila ujutro i uvece do skoro 15 meseci. A kad je trebalo da predje u drzavni u septembru, ja sam danima plakala, jer joj je ovde u privatnom bilo super. Tu ih ne bude, spavala je koliko je htela, imali su dvoriste, uvek kad sam dolazila po nju, bila je na ljulji ili nekoj od sprava, ma milina... No, na duge staze, usteda je ipak poprilicna pa smo presli u drzavni. Samo reci hvale imam za vrtic, to je onaj novi na Naselju, ogroman, Guliver, znaju Novosadjanke. Sestrice predivne, brizne, ma kao da smo rod... Nije bila bolesljiva, srecom, otprilike dva puta godisnje prehlada. E kad je trebala da predje kod vaspitaca, opet sam danima plakala. Ja sam teze podnosila te promene nego ona. I opet dobijemo fenomenalne vaspitacice, sad je u srednjoj grupi, od septembra predskolsko, ne znam samo kad pre. E, kad sam sina rodila, posto je 2010 (cerka 2008), na moje odusevljenje, upisemo ga kod istih sestrica, samo posto je decembra 2011-e napunio godinu, krenuo je od aprila 2012. I dalje samo reci hvale, predivni su. On mi je malo osetljiviji od nje, no, sve je u granicama normale. I zamislite sta, ovo detence, 2012-o godiste, ici ce opet kod istih sestrica, taman kad Djoleta ispratimo kod vaspitacica, david krece u jaslice. [sm=smiley36.gif] Tako je to kod nas serijski ispalo. Lenn, deca koja idu u vrtic su samostalnija, odgovornija, od pranja ruku, spavanja, ucenja na nosu, i nisu razmazena kao ona kojima je sve po volji pa polude bas od toga sto im se sve udovoljava. Od mene ogroman plus za vrtic. Nema mi lepse slike kad odem po njih a oni u svome carstvu igre sa ostalim malisanima. Da ne spominjem da cesto imaju pozorisne predstave, priredbe, nauce gomilu pesmica, igrica. Ma vrtic je zakon. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|