|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
5.9.2014 9:13:44   
vonavoj
NI moja ne spava odavno kod kuce,ali u vrticu mora da lezi,juce je cak i zaspala..kaze svi spavaju,pa sta ce i ona dremnula!
Ustaje u pola 8,legne u 22..
kao sto torbice kazes,nece im sve u zivotu biti potaman,prilagodjavace se..
Nikad je nisam zalila sto ide u vrtic,iako je krenula sa 10.meseci,nije znala ni da puzi,ni hoda..prica..eno je zdrava,prava,pametnica!
Ne volim kad majke placu,ne idu deca na zlostavljanjeuser posted image ,naucice sve,videce da je lepo sa decom,svasta rade i nauce tamo!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1076
5.9.2014 9:17:24   
lelaigor
Nadam se da me niste pogrešno shvatile, naravno da bi se ona prilagodila, kao i sva druga deca. Brdo stvari ona nije jela npr. pre vrtića, pa sad jede jer tamo dobija. Nego kažem, pošto ne idemo u celodnevno džaba o tome i da razmišljam... A dušu bih dala da ide. I smatram da je vrtić najbolje mesto za dete!

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1077
5.9.2014 9:20:54   
vonavoj
user posted image user posted image
i ja isto to mislim!

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 1078
5.9.2014 12:24:57   
Misha i Ljisha
Meni mame tamo samo govore "Blago li se tebi, blago li se tebi tvoja ne place"..... Jes stvarno nije mi tesko ni da je odvedem, ne brinem previse jer ne place iako opet nije jela, opet samo ono sto ona voli, i naravno popila je jogurt iz cuga kazu. Al ja ponesem npr juce sam ponela pitu sa sirom, danas bananu i keks pa cim izadje znam da je gladna da rucka nesto pa da spava.

U ponedeljak je dan D mislim da tad ostaju na spavanju. Realno gledano ja stvarno njoj ne trebam i kad sam usla unutra nije me ni konstatovala, pomazila me, poljubila i nastavila.

Juce nije bila Visnja i nije bilo incidenata u vrticu danas je dosla kad eno jednom malcu je lice izgrebala tj ustinula ga prakticno za oko. sve mu se naduvalo oko oka srce malo. Bas je nevaljala ta devojcica. Vidim moja D joj ni ne prilazi. Boze kako li to deca sama odrede kod koga ce. Slican se slicnom priklanja valjda.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1079
5.9.2014 12:34:25   
Torbica
Slazem se ja da je sve individualno, ali bas bitnu ulogu ima stav roditelja, osecaju oni nas jako...

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1080
5.9.2014 12:36:30   
Misha i Ljisha
bas Torbice sve oni osete. A smizla izgleda vidi kad sam unutra da se ja igram sa drugom decicom a toj maloj nisam iskreno ni prilazila, prosto nije dete za prici ne znam ni kako da je opisem. Pa onda valjda ni ova moja ne prilazi da se igra sa njom.

Jedan mali je danas povracao koliko je plakao jadnicak

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1081
5.9.2014 12:43:30   
Torbica
Ljisho, kod vas bas ima ekstremnih primera. No, neka ste vas dve super, bas mi je drago!

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 1082
5.9.2014 12:45:36   
Misha i Ljisha
da bas ekstremni. Tako se izgleda udesilo. Ko zna zasto je to dobro?

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1083
5.9.2014 12:47:52   
Rosita
Danas je bio pola sata sam bez problema. Mi sporaci user posted image . I u ponedeljak ce pola h zbog vikenda. A vaspitacice menjaju smene pa cemo videti u ponedeljak za ostale dan. Kaze vaspitacica nije plakao, jednom krenuo ka vratima i jednom bacio igracku, ona mu rekla neee, on poslusao i sve pet. Hehe, to je samo jedan dan, naravno da ce biti i placa, ali dobro je da probismo led kako valja.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1084
5.9.2014 12:54:59   
Mala Elena
Rosita , user posted image , malisa ti je razuman. Koliko godinica ima? Jel bio ranije vezan za tebe ili si mogla da smugnes user posted image ? Moja zaova je dobra-kaze: Ja izlazim na vrata, ona uhvatila vaspitacicu za ruku i vice paaaapaaaa . Ja gledam u vaspitacicu , kao ’sta da radim? ’ a ona na mene ocima da izadjem i smeje se zena kao luda.. ..user posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1085
5.9.2014 13:02:15   
Mala Elena

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

Juce nije bila Visnja i nije bilo incidenata u vrticu danas je dosla kad eno jednom malcu je lice izgrebala tj ustinula ga prakticno za oko. sve mu se naduvalo oko oka srce malo. Bas je nevaljala ta devojcica. Vidim moja D joj ni ne prilazi. Boze kako li to deca sama odrede kod koga ce. Slican se slicnom priklanja valjda.

Mala deca su cudo ! Ta mala je sigurno stara oko 2 -3 godine jer deca u tom uzrastu pocinju da ujedaju , da se grebu , stipaju ...na svu srecu ne sva, ali recimo jedna klinka kad smo isli u goste ustinula E za stopalo, sreca pa smo na vreme videli i odmakli je. .da li je bila ljubomorna ili sta vec ali je zastrasujuce . Od nje sva deca inace beze , devojcice i decaci u vrticu ... ma, haosuser posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 1086
5.9.2014 13:06:20   
Rosita
Elena, uskoro godinu i po, evo imas ticker kad stavis mish na moj nick. Vezan jeste, nikad ga niko nije pricuvao osim mene i mm. Ali nije vezan u smislu da me drzi za suknju (cek, pa ja ni ne nosim suknje, mozda zato user posted image ), salim se, gde god odemo odmah ide u istrazivanje okoline i drustva.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 1087
5.9.2014 13:12:05   
Misha i Ljisha
IZVORNA PORUKA: Rosita

Danas je bio pola sata sam bez problema. Mi sporaci user posted image . I u ponedeljak ce pola h zbog vikenda. A vaspitacice menjaju smene pa cemo videti u ponedeljak za ostale dan. Kaze vaspitacica nije plakao, jednom krenuo ka vratima i jednom bacio igracku, ona mu rekla neee, on poslusao i sve pet. Hehe, to je samo jedan dan, naravno da ce biti i placa, ali dobro je da probismo led kako valja.

user posted image

Mala Elena ja verujem da je Rositin D bas tako dobar je Rosita nije nikad smugnula kao sto ti kazes. Uvek je uz njega, 24/7 sto se kaze. Dete ima poverenje u roditelja i sigurno je u sebe i u svoje roditelje upravo zbog toga. Ja bas imam utisak da roditelji koji šmugaju (kako bi se vec i reklo) imaju veci problem sa odlaskom dece u vrtic. Jer dete bi bilo sa roditeljima a oni bi da smugnu pa jos kad das dete u vrtic da bi roditelji mogli da smugnu eto muke a detetu fale roditelji. Mislim to je neka moja logika. Ja kao i Rosita uglavnom 24/7, na prste mogu da izbrojim koliko puta je D neko cuvao a da nije mm

I da ta mala ima dve godine, ali uglavnom su tamo deca od dve godine

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 5.9.2014 13:13:57 >

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1088
5.9.2014 13:20:11   
Rosita
user posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 1089
5.9.2014 13:26:43   
vikiveki
Pozdrav devojke, ja sam ovih dana u velikoj guzvi na poslu i ne stizem ni da provirim na RR.Vidim da se dosta pise o prilagodjavanju dece na vrtic sto ja upravo ovih dana radim. Mogu vam reci upravo ono sto je rekla M i Lj.Mogu samo dodati da se znatno brze prilagode deca ciji roditelji imaju poverenja u vaspitace i koji su, ,rascistili sami sa sobom da zele da ostave dete u vrticu.

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

Direktna veza do poruke: 1090
5.9.2014 20:57:16   
Torbica
Viviveki, hvala ti na strucnoj potvrdi, lepo receno!

Patrijarh Pavle

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 1091
5.9.2014 21:43:18   
Mala Elena
MiLj , objasnjenje ti je super, kad se dobro zamislis smugnuti i znaci izvarati dete i pobeci ali ja mislila na ono pravo-otici negde bez njega. user posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1092
5.9.2014 21:53:04   
Mala Elena
Moja sestra je to radila, ja sam sve govorila da je kontraproduktivno. .dodje sa decom i hoce da sidje dole ispred, mali place zacenjuje se ...i na kraju ga povede sa sobom. E to znaci biti uz maminu suknju bilo sa je nosi ili ne user posted image
Ali sada je vec sa 3 godine samostalan, ostavlja ga kod babe i dede na par dana. Dok je bio manji, bili smo u dilemi da li ga dati u vrtic , bila bi drama.

Direktna veza do poruke: 1093
5.9.2014 22:04:52   
Misha i Ljisha
E ovako ja sam luda cisto da se zna. Kod mene je dorucak kuci uvek u 8 (kao i u vrticu) uzina isto i rucak takodje u 14 h (jelte kao i u vrticu), ja sam nju nastrebala na taj ritam odavno. Spavanje sam je priblizno nastrebala fali nam tu negde nekih pola sata 45 min ali to ce taman biti jer ce ustajati ranije. Takodje postoje knjige koje se deci citaju tipa "poli ide u vrtic", "pepa ide u vrtic" i td. (moja D obozava pepu i imamo neke pepine knjigice pa je za nju to pun pogodak). Takodje mi je bilo bitno da krene da obavlja nuzdu na wc solji i da se otarasimo pelena, i to smo uspele (to prosto da olaksam vaspitacicama, njoj i sebi da ne brinem da li je ukakane pelene, ili tolko upikana da joj probija mokraca kroz pelenu i td). Takodje smo odlazile u vrtic po bata Noleta (mog bratanca), isle smo na predstave u vrticu(kojih stvarno ima svako malo) sve to u cilju da se upozna sa prostorom. Mozda eto ja nisam normalna ali sam ja ucinila sve sto mogu da njoj olaksam i ocito jesam. Plus roditelji prilikom adaptacije moraju da saradjuju sa vaspitacicama. Eto Visnjina mama uopste ne saradjuje, vidim danas su vaspitacice bas imale ozbiljan razgovor sa njom. Dok recimo jedan mali uopste ne prihvata vrtic ali njegova mama super saradjuje, jeste zena stalno unutra sa njim ali bukvalno pomaze vaspitacicama i bavi se i drugom decom, igra se sa njima da da sinu primer i td.Ako vaspitacice kazu pojacajte mazenje kad dodjete kuci, vala to se i uradi. Ja moju D ovih dana ne ispustam ni sekunde na dalje od metaruser posted image . Pola popodneva provedemo na velikom krevetu gnjaveci se. Ima sve to svoje zasto. A na nama roditeljima je da to deci olaksamo. Ja sam sve to radila i radim bas zato sto sam i bila zabrinuta i pitala se kako ce ona kad krene u vrtic i nisam htela da joj sve to bude neki šok. Mislim da sam uspela. Plus stvarno to poverenje u roditelje je od izuzetne vaznosti. Nikad D nisam zavrnula sto bi se reklo. U smislu "ide mama samo do prodavnice odmah se vraca pa me ne bude sto godina", jesam odlazila kad je uspavam pa kad ustane mozda nisam odmah tu ali sam uvek gledala da se vratim u sto kracem roku. I td i td.

Direktna veza do poruke: 1094
5.9.2014 22:11:03   
Torbica
user posted image

Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 1095
8.9.2014 11:25:21   
Misha i Ljisha
Danas je sve super proslo vec kazu da je ko matora (tj sa dugim vrtickim stazomuser posted image ) medjutim osetila sam ja jutros da ce biti frka ako je samo tamo predam jer smo dosli bas u momenat kad joj je neki drugar plakao i ona se stisnula uz mene pa sam pitala vaspitacice da li mozemo da idemo da vidimo bata Noleta. Naravno pristale su, nas dve otisle a bata Nole ko us*an da prostite jos se nije razbudio a ova moja se obradovala sto ga je videla, ljubila ga, mazila, a on se sonja smeska ali nista on njoj. Kad se odobrovoljila nakon jedno pet minuta, odvela sam je u njenu prostoriju i ostavila je tamo. Nije plakala sve je super bilo. Nije opet puno doruckovala, opet je samo popila jogurt ali je bila super kazu. Kad sam usla unutra kad me je videla jako mi se obradovala i pocela je da place od srece. Nijednom mi se nije tako obradovala prosle nedelje, mozda joj se ovo danas nesto oduzilo ne znam ni sama, plakali su mnogi (posto smo mi mame ispred cujemo mi njih) pa joj danas eto nesto nije bio dan. Plus rano se probudila, lose je nocas spavala, trazila me u pola noci pa sam je prebacila kod sebe u krevet. Danas je opet necu ispustati iz "narucja" popodne vidim da joj trebam. Kupila sam joj neku malu cokoladicu za nagradu sto je bila dobra (budala nisam ponela medenjake od kuce pa sam kupila u prodavnici). Sutra su sami opet naravno. Ne znam vise kad ce je ostaviti na spavanju. Sve mislim sutra sutra a vaspitacice nesto odugovlaceuser posted image .

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1096
8.9.2014 12:01:21   
vonavoj

IZVORNA PORUKA: vikiveki

Pozdrav devojke, ja sam ovih dana u velikoj guzvi na poslu i ne stizem ni da provirim na RR.Vidim da se dosta pise o prilagodjavanju dece na vrtic sto ja upravo ovih dana radim. Mogu vam reci upravo ono sto je rekla M i Lj.Mogu samo dodati da se znatno brze prilagode deca ciji roditelji imaju poverenja u vaspitace i koji su, ,rascistili sami sa sobom da zele da ostave dete u vrticu.

Ovo je kljucno! Definitivno! Od prvog dana sam imala poverenja,i bila za vrtic,i drugog izbora nema..samo pozitivan stav i tako da se prenese na dete!

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 1097
8.9.2014 14:49:29   
lelaigor
Ja imam prijateljicu čija ćerka ide sa Dariom u grupu, koja je večito u fazonu, vrtić je prljav, vaspitačica ne brine dovoljno o njima, bla-bla...ja tako nešto nikad nisam pomislila. Ja kad ej ostavim tamo, znam da sam je ostavila sa ženom čiji je to posao, koja je kvalifikovana za to, nikad ali nikad nisam pomislila da će joj se nešto desiti ili da nemam poverenja u tu vaspitačicu. I uvek bih pre izabrala da je vodim u vrtić nego kod babe i dede. E sad, druga je stvar što nemam niopciju babe i dede. user posted image

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1098
8.9.2014 17:03:42   
Anck Su Nmaun
I Zvanicno nam je pocela nova skolska godinica od petka user posted image
Vratili se s mora pa se uzelel bake i deke jer su ceo raspust tamo bile , pa reko ajde jos malo da im dusa bude puna user posted image
Hana je dobila nove vaspitace, presla u srednju vaspitnu, napustili jaslice.
Tara po starom, cetvrta god vec u vrticu .... nemogu da cerujem inace ima extra vaspitacice

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 1099
8.9.2014 21:13:10   
branki*
danas smo imali roditeljski u vrticu,moj prvi.bas sam ponosna nekako.upoznala sam i drugu vaspitacicu,dopala mi se bas.mnogo se vise razume u bozinu problematiku,zainteresovana je,pricljiva i odlucna i zna sta radi.bas sam zadovoljna,bar na prvi utisak.rekli mi da od sutra ne nosi pelenu,nego da donesem dovoljno presvlake,pa ce da krenu.poceo je da sedi na vc solji,ali nista nije uradio jos.tek je pocetak.zaboravila sam da mu kupim jedno 5 pari gacica da odnesem.imam samo 3.odnecu to,pa cu sutra kupiti jos puno.odnecu i 3 trenerke.dozvolili su mu plazmu,tako da ako bas nista ne jede,daju mu plazmu.videcemo kako ce biti.
inace,ljuta sam na sebe.rekli nam da donesemo komplet papirnatih ubrusa i komplet plasticnih casa.ja veceras zaboravila da kupim.moracu sutra rano kad podjemo u obdaniste.

< Poruku je uredio branki RR -- 8.9.2014 21:14:44 >

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 1100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Njoj je 15, jednom nogom još u detinjstvu,...
Teško je imati 15 godina. Takođe je prilično sjajno biti 15. 15 je hodajuća kontradiktornost.
Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here