|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
9.9.2014 12:15:43   
Sanjica26 RR
U pravu si Poc. Bila sam zatecena tim pitanjem. Odmah sam rekla svoj stav.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 1126
9.9.2014 12:18:48   
Misha i Ljisha
Ni ja ne bih dala da joj lakiraju noktice, prvi put cujem tako nesto da se radi u vrticu. No ja nemam bojazni kod nas samo par devojcica a sve ostalo decaciuser posted image , sve decaci oko nje, bice muskaraca. Al eto tako se zadesilo.Ima svega 5 devojcica cini mi se ili mozda cak 4 a njih 18 u grupi. Sve decaci

Poc ako je tetka to uradila neka opet pita tetku. Izes ga ja sam tetka a tetke su tu da rade sa decom stvari koje roditelji ne dozvoljavaju user posted image

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 9.9.2014 12:20:32 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1127
9.9.2014 12:33:34   
Rosita
Bravo za svu decicu :)

Mi smo danas ostali dva sata, malo je plaknuo kaze teta ali to sve 20ak sekundi kad se nesto vise njih rasplakalo. Izasao je opet uplakan, unervozio se vec, ali je u sekundi prestao i odmah gledao sta da uzme, trazi neku knjigu iz vidokruga i td. Slao poljupce, mahao. Zasad samo na vocnoj uzini ce biti, cisto da ne misli da je igraonica. Bicemo na ta dva sata sad, posto je vec plaknuo malo, da ne produzavamo odmah.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 1128
9.9.2014 14:08:31   
Torbica
Kod nas nisam ni videla ni cula da decici lakiraju nokte. Svasta.
Rosita, kuckacu ti, samo da mi prodje ovo vencanje pa cu sesti ovih dana.

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1129
9.9.2014 14:56:01   
pocahontas

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

Poc ako je tetka to uradila neka opet pita tetku. Izes ga ja sam tetka a tetke su tu da rade sa decom stvari koje roditelji ne dozvoljavaju user posted image

user posted image tetke su neprocenjivo bogatstvo u zivotu deteta...ja moju obozavam...
malo off, al sam morala da napiaem, pukle me danas emocije, hormoni, sta li...

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1130
9.9.2014 15:22:35   
Rosita

IZVORNA PORUKA: Torbica

Rosita, kuckacu ti, samo da mi prodje ovo vencanje pa cu sesti ovih dana.

Znam da hoces draga, samo uzivaj, opskrbljeni smo za pocetak user posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1131
9.9.2014 17:45:09   
Anck Su Nmaun
Meni su vaspitacice rekle kad je T dosla s nalakiranim nokticima i jos da se pohvali vaspitacici, da nije bas pozeljno da imaju lakirane nokte u vrticu, jer kao ni one ne smeju zbog sanitarne inspekcije. Ja nemam nista protiv toga ali jos nisam cula da vaspitacice lakiraju nokte deci user posted image

Direktna veza do poruke: 1132
10.9.2014 5:26:37   
dijana1*
Imam musko dete pa noktice ne mogu da komentarisem ali se npr secam da u skoli niko nije smeo da ima nalakirane nokte a kamo li vrtic. Pored toliko igara, pevanja, plesanja? crtanja mogli su naci bolju zanimaciju nego lakirati nokte.
Kod nas je drugi dan super prosao. Jede medju prvima, spava sat ipo vremena, igra se.... za sada superuser posted image
Jos kada bi tako ostalouser posted image
Svidja mi se sto se tete ponasaju kao da je svako dete njihovo. Juce idemo kuci teta se grli sa Vukom i ljube se a njemu to znaci. Dok u starom vrticu tete su bile kao drvo. Kao da sam ga poslala u vojsku a ne u vrtic. Posle vrtica je mnogo raspolozen, slusa me , lepo jede, igra se.
Veceras sam videla jednu devojcicu iz nase zgrade koja je prosle nedelje krenula u vrtic. Dete se povuklo u sebe, cuti, nece da se igra i stalno je boli stomak. Da ne kazem izgleda skroz tuljavo a bila je najveselija i najglasnija na igralistuuser posted image bas mi je zao sto je tako odreagovala na vrtic ali da li je moguce da tako malo dete moze da se nasikira da je boli stomacicuser posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 1133
10.9.2014 7:37:51   
Sanjica26 RR
Meni se stare vaspitacice svidjaju. Sinoc je T plakala kako joj nedostaju drugari i stare vaspitacice. user posted image
Ove vaspitacice kazu da super saradjuje. Svaki obok pojede sa merakom. Spava svaki dan.
Juce sam joj skrenula paznju za desavanje u wc. Puste ih same u wc da idu. T mi je rekla kako je neki decak skidao gace i pokazivao se dole. Ne verujem joj previse, ali za ovo verujem. Vaspitacica se sokirala i rekla kako ih one obilaze. To je bio verovatno neki trenutak nepaznje.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 1134
10.9.2014 9:05:17   
Rosita
Sta sve citam, dijana, bas mi zao tog deteta, moguce je , koliko je mala stara? Da se samo zali na stomak pa i da pomislis da tako izbegava vrtic, ali ta sveopsta promena, moguce da je stvarno boli :(

Ja malopre ostavih mog dasu. Plakao je :(. Nije hteo da udje, eto tri dana je bio ok ali sad vec place, vaspitacica mi rece da dodjem za sat. Svratila sam pored sobe za 10 minuta, nije vise plakao. Ona mi onomad rece- Volim kad deca placu na pocetku. Znam i ja da je to sve normalno, normalno je da hoce da bude sa mnom radije, ipak je mali, al eto, ne bude svejedno. Nego dobro, spremna sam da ce biti previranja.

Mama jedna mi kaze kako njen sin obozava tetu, hoce samo ona da mu reze nokte, da ga shisha- samo ako ceo na biti tu ili josh bolje da ga lično ošiša, kaže da je par puta makar šiške morala da mu skrati , haha... a veli drao se na sav glas šest meseci :(.

Neke adaptacije mi više liče na mirenje sa sudbinom.

Evo jos malo pa idem po njega. Svratih ovde, posle cemo da se druzimo :)

Pozdrav svima.

< Poruku je uredio Rosita -- 10.9.2014 9:08:11 >

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1135
10.9.2014 9:27:47   
Torbica
user posted image
Mi smo juce popodne bili odsutni, deda je pricuvao klince a komsinica uskocila i okupala ih svo troje i pomogla dedi da ih stavi na spavanje.
Jutros moje veliko dete kaze - Ne bih u vrtic! Ja u cudu, i onda skontam...da smo se juce videle 2h....user posted image Obecam joj naravno danas nadoknadu i da cemo da radimo sta god bude htela... Bas mi je bilo zao... user posted image

< Poruku je uredio Torbica -- 10.9.2014 9:29:32 >

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 1136
10.9.2014 11:35:40   
Misha i Ljisha
Ja samo na kratko, Dunja spava u vrticu ja sve ne verujem

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1137
10.9.2014 11:53:37   
branki*
veruj,ljiso,verujuser posted image ,super za dunjuuser posted image
boza danas otisao bez plakanja.mnogo mi se dopada ova druga vaspitacica,zena se bas interesuje i hoce da se aktivno ukljuci,bas je divna!

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 1138
10.9.2014 12:16:09   
Rosita
Sa Ljishom sam na vezi, bravoooo prijoooo, a za Branki bravissimo :)

Nama teta rekla da smo danas sat jer puno novih dolaze i puno placu pa da ga ne stresiramo. Ok, sutra i prekosutra po sat i 45 bi trebao biti. Videcu, ako mi se bude cinilo da puno otezemo, trazicu da nas ubrzaju, ali znaju oni verujem sta rade, super nam je teta, vec kad pomenem D vrtic on izgovara njen nadimak :)

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1139
10.9.2014 12:24:42   
Klarita

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Meni se stare vaspitacice svidjaju. Sinoc je T plakala kako joj nedostaju drugari i stare vaspitacice. user posted image
Ove vaspitacice kazu da super saradjuje. Svaki obok pojede sa merakom. Spava svaki dan.
Juce sam joj skrenula paznju za desavanje u wc. Puste ih same u wc da idu. T mi je rekla kako je neki decak skidao gace i pokazivao se dole. Ne verujem joj previse, ali za ovo verujem. Vaspitacica se sokirala i rekla kako ih one obilaze. To je bio verovatno neki trenutak nepaznje.

Jaooooo, i mi imali to proletos ili zimus, ne secam se. Bila sam u soku kad je htela da piski stojecki i rekla mi kako Milos ima nesto malecko napred i drzi ga dok piski user posted image Sad mi smesno i posle smo to prepricavali kao anegdotu, ali kad mi je rekla, uslogirala sam seuser posted image Pozvala sam vaspitacicu telefonom,koja je inace sestra od ujaka moje majke i cuva je kao svoje unuce, i zena mi kaze da se stalno jure i ulaze jedni kod drugih i da su atrakcija pokazivanje polnih organa, da se desava da sipuste trenutak,a li da, obilaze ih i vode racuna.

Direktna veza do poruke: 1140
10.9.2014 13:08:22   
Torbica
Ljisho, rekoh ti, kolektiv je cudo.

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 1141
10.9.2014 13:29:49   
Rosita
Deca nalaze nove nacine da se prilagode novoj situaciji pa tako ono sto je bilo boljka kod kuce moze sasvim dobro da profunkcionise u vrticu user posted image

Ja se solidno adaptiram user posted image . Iznenadila sam samu sebe, kad ostavim D ja odmah idem da pozavrsavam sta imam, prebacim se mentalno na druge aktivnosti, uvek mislim i na njega naravno ali na moje iznenadjenje funkcionisem odlicno i svasta obavim :) Videcemo za dalje.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1142
10.9.2014 16:10:48   
Ana RR
U našem vrtiću ima samo jedan wc tako da su osuđeni na to da jedni drugim virkaju u gaće user posted image mnogi još koriste nošu, za Mareta su rekli da samo na šolju hoće inače neće ni da piški (nikad nije kakio u vrtiću, ne znam zašto neće).

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1143
10.9.2014 17:17:15   
milicicak

IZVORNA PORUKA: Rosita

Ja se solidno adaptiram user posted image . Iznenadila sam samu sebe, kad ostavim D ja odmah idem da pozavrsavam sta imam, prebacim se mentalno na druge aktivnosti, uvek mislim i na njega naravno ali na moje iznenadjenje funkcionisem odlicno i svasta obavim :) Videcemo za dalje.

Rosita user posted image i za tebe i za D. Drago mi je sto vam adaptacija oboma dobro ide user posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1144
10.9.2014 21:35:02   
dijana1*

IZVORNA PORUKA: Rosita

Sta sve citam, dijana, bas mi zao tog deteta, moguce je , koliko je mala stara? Da se samo zali na stomak pa i da pomislis da tako izbegava vrtic, ali ta sveopsta promena, moguce da je stvarno boli :(

Rosita devojcica ima tri ipo godine i veruj mi da je boli uopste ne izbegava user posted image
Imala sam neki predosecaj da ce tesko da se uklopi zato sto njeni roditelji imaju cudan pristup prema drugoj deci. Previse je drze kao kap vode na dlanu. Npr na igralistu se igra sa decom i neko joj uzme neku igracku ili lptu ili bickl ona odmah place na sav glas a tata i mama skacu na to dete i govore vrati to Uni to je njeno i nemoj da je diras. Umesto da su govorili Una to je tvoj drugar i igracke se dele. tacno sam znala da ce biti problema. Ali dete se skroz promenilo i bas mi je zao. Nikada u zivotu nisam videla takvu promenu. user posted image
Vuk je jutros ustao raspolozen i pozitivno pricao o vrticu i samo odjednom necu da idem i u plac. Brzo sam ga spakovala i ceo put je plakao. Kada je usao plakao je jos minut i posle kao da nista nije bilo. Kada sam dosla po njega jedva sam ga izvela iz vrtica, nece da ide, o Boze user posted image posle je samo pricao o vrticu i hiljadu puta pitao da li sada mozemo da idemo. Videcemo sta ce sutra biti. Ali nema sanse da popustim. Ako sada popustim onda nece hteti ici u skolu i to ode u nedogled. Bolje na pocetku da place i da posle bude kako treba.
Kod vas se bas razlikuje nacin adaptacije, Ovde ako dete prvi put ide u vrtic praktikuju da se dete prva dva dana ostavi do spavanja a treci dan vec da spava u vrticu i naravno roditelji ne ulaze u sobu sa decom.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1145
10.9.2014 21:46:16   
Rosita
Eh, pa ti roditelji su jako gresili :(. Mogu misliti i u ostalim sferama zivota koliko su je prezastitili, a nije mala, sad odjednom hop, nema roditelja, a dete ne zna samo da se bori :(
Jeste, ovo je otegnutije, ja tek iduce n. Ocekujem da bude na obroku :/ ovo do sad mu dodje kao igraonica. Al i kod nas ide brze ako roditelj pocinje da radi ubrzo. Ovo do sad jos nista ne znaci, tek sledi ostajanje. Al i to vase bre drugi kraj kanapa, onako bas s neba pa u rebra :/

< Poruku je uredio Rosita -- 10.9.2014 21:48:04 >

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 1146
11.9.2014 1:40:49   
Misha i Ljisha
Dijana ja verujem da je boli. Mozda dete ima cir na zelucu? Mislim moj brat je kao dete imao cir, lekari posumnjali na to tek nakon svih silnih mogucih analiza. 70% zeluca mu je tad vec bilo osteceno. Strasno nesto, a ja sam stava da ako dete kaze da je boli (a u tom uzrastu kad boli vec moze da pokaze tacno gde) treba detetu verovati i sve isproveravati. A to sta roditelj moze da uradi svom detetu ne moze niko. Nazalost tako je ali mnogi roditelji drze decu kao kap vode na dlanu. Pa ja se salim i bas sam danas rekla sestri da mm odgaja nasu D da bi ona bila sva njanjava i tunjava i razmazena i placipi*kauser posted image . Juce je nasla puza (vice ona meni pužić) i drzi ga i trci i razbije se najstrasnije, i ja dolazim do nje i uzimam puza i kazem dobro je puzu ne briniuser posted image . Nju nisam ni tesila, i onda smo nas dve mazile puza ahahha tj kucicu od puza posto se puz zavukao naravno unutra.

Drage moje hvala vam na podrsci i verovanju. Branki super je Boza a bice i odlican sigurno do kraja.

Moja D je danas spavala lepo, cak su je i budili, ruckala, i onda su me zvali da dodjem cisto eto da ne preteramo bas da je ostavim dugo dugo tamo. Obradovala mi se ali nije htela da ide kuciuser posted image . Ponosim se njome jako. Obradovala mi se kad sam dosla po nju ali nije bila na ivici suza od radosti kao pre neki dan. Danas joj je sve valjda tamo bilo potaman. Sutra je ne vodim jer je veceras imala temp. Ali nadam se da nas sad ovaj jedan dan nece unazaditi.

Rosita ma tvoj deran ce verovatno i tebe iznenaditi kao i mene moja D. Veruje ti ko ocima svojimuser posted image

Dijana ti imas vec momka i po covece. Vidis bre kako se adaptirao nece covek kuci ahahah dosadni ste muuser posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1147
11.9.2014 9:10:42   
Rosita
Mene je stomak poceo boleti sa 4-5 godina, nakon silnih pretraga i sirupa i nekih kvazi lecenja i mozda cak sumnje da izmisljam od strane nekih doca, sa 10 mi je utvrdjen cir na dvanaestopalacnom crevu. Helikobakterija :(

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 1148
22.9.2014 6:46:04   
Misha i Ljisha
eto nisam pisala vec dosta valjda sam se navikla na ideju da D ide u vrticuser posted image . Bio je naravno psiholog u vrticu malo je posmatrao decu i rekao je da je mojoj D dosadnouser posted image . Kaze posto je u toku i dalje adaptacija dok se vaspitacice bakcu sa ostalom decom koja placu nju prosto "zanemaruju" i to je normalno jer cim krenu sa nekim aktivnostima ona se ukljucuje odmah, ali dok traje smirivanje dece ona se prosto dosadjuje. Pitali me takodje da li je dosta napolju.user posted image I ja kazem da smo nekad po ceo dan napolju. Kaze vidi se da joj fali prostranstvo jer joj je "ucionica mala". Kaze bice sve drugacije kad se svi adaptiraju. Nadam se iskreno. Ne zelim da mi dete ide u vrtic i da se dosadjujeuser posted image . Valjda je poenta bas suprotno. No videcemo. Svidja mi se sto im je eto dolazio psiholog a i patronazna sestra. Kazu nemaju puno posla oko D. Sama jede, sama pije, ne nosi pelene ali kazu ne smeju samo da je postave na wc solju jer im je upalauser posted image . Spava tamo skoro najduze, dva sata i moraju da je bude. Medjutim prosle nedelje u cetvrtak i petak su vec ostajali i drugi na spavanju koji treba da se adaptiraju i recimo u cetvrtak ju je probudio decak koji nije hteo da spava. Jao ala je bila nervozna citav dan jer je uspela da odspava samo 45 min. Kazu opet sve ce se to srediti kad se svi adaptiraju.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1149
22.9.2014 19:03:24   
Torbica
Ljisho, to "dosadno" nestaje kako deca rastu jer se sve vise igraju zajedno i plus imaju razne zajednicke aktivnosti i pravljenje svakakvih specija sto zajedno sto individualno. Nece joj biti dosadno, garant user posted image

Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

SVE JE POŠLO NAOPAČKE, ZA VRAPCE I MAČKE
video
Pesma iz legendarne emisije za decu - Na slovo, na slovo. Autor: Duško Radović; Peva: Vlastimir Đuza Stojiljković.
Nije se vratila kući iz škole. I neće se v...
Pre nego što kreneš da upireš prstom u druge, možda ipak da ga staviš na čelo.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here