Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 22.9.2014 20:08:32
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Torbice nadam se , ma kazud a se odmah ukljucuje ona u aktivnosti cim nesto zajedno rade ali npr danas im je vaspitacica citala pricu i htela je ona da drzi knjigu. Izes ga tako mi kuci radimo sednem je ukrilo onda drzi i okrece strane. Mora da se navikne i na neki drugi nacin . Inace opet ju je probudio jedan te isti decak, jadnicak dozivao je mamu. I sve ih je probudio. Nervozna je bila kao ker. Eno je spava naveliko fali joj sna. sutra inace ne idemo u vrtic. Zvala sam vaspitacice da pitam da li mozemo da odemo do babe? Stigla nam baba s mora i kaze mi vaspitacica " ma da slobodno ona voli vrtic, ona je adaptirana nece skoditi da preskoci jedan dan" jupiiiiiiiiiiiiii..... I tako sutra se druzimo nas tri cure , sveki ona i ja a u vrtic ce prekosutra. Inace danas kad sam dosla po nju pogledala me, obradovala se ali je bila u fazonu "kevo mogla si me pustiti jos malo"
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 22.9.2014 22:50:21
|
|
|
|
Olga75
|
prvo placu kad ih ostavljas u vrticu , posle placu kad ih vodis kuci
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 22.9.2014 23:30:38
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
e ipak ide sutra u vrtic , ja moram neki posao kuci da obavim tako da nista od babe. Baba je onda na redu prekosutra
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 22.9.2014 23:32:39
|
|
|
|
mati
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR prvo placu kad ih ostavljas u vrticu , posle placu kad ih vodis kuci Tacno, obavezno se najlepse igraju kad dodjem po njega. Dal se odmore i naspavaju... Ma ko zna i dal spavaju...
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 8.10.2014 22:14:42
|
|
|
|
dijana1*
|
Danas prvi dan posle mesec dana. Kod kuce je kukako da ne zeli da ide u vrtic nekako sam ga ubedila i otisao je bez suza ali teta mi kaze da je ipak malo plakao kada je dosao. Videcemo sutra kakv ce biti. I da danas mi je prvi put pricao o vrticu i pokazivao vezbice koje rade. inace ne mogu nista da izvucem iz njega sto se tice vrtica.
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 9.10.2014 12:20:24
|
|
|
|
Rosita
|
D je bio odsutan nedelju, pa je isao nedelju dana pa je evo ove sedmice opet odsutan. Zato sto slini i kaslje. I ajde, ta prva tura je bila teska, on je samo dva puta malko slinio do polaska u vrtic, pa nije znao da se snadje i lose je spavao i sve, a sada je kudikako iskusniji kako da dise na skrge i td . Elem, dr je redovno pratio i nista sem nosa i sad kaslja nije bilo, ali nas dr je uvek za opciju da bude par dana kod kuce ako mama ne radi, a ja ne radim do 1.11. I svakako bih ga ostavila, mozda je mogao danas i sutra ali neka. Juce mi izasli malo napolje i sretnemo drugaricu iz susednog ulaza i iz D grupe, koju uzima baka u isto vreme kad i ja D i onda malo setamo. Kaze gde ste vi, nema vas, ja reko tako i tako, slini i kaslje. Ma kaze pa sta, svi sline i kaslju, pa i njena unuka i svi u grupi, vi zalecite vase dete ali cim se vrati eto ti nezalecene grupe. Necete ga veli sacuvati. Oni su sa starijim unucetom tako, ali sad se drze pravila- samo da nije "kilavo", da je veselo i nema T, ide naravno. Jer veli tako ako budete, nikad nece ici. Ok, spoznah ja kriterijum, to je izgleda tako pa svidjalo se kome ili ne... Kako vi? Osim razboljevanja i slina, sve ostalo u vrticu nam se svidja i stvarno je korisno, za kratko vreme plus izostajanje, primetila sam dosta pozitivnog u razvoju recnika i navika tokom dana.
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 10.10.2014 5:01:14
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
kod nas ajd da kazem skoro sve isto osim sto je moja D imala stalno neku nisku temperaturu, tj temperatura joj je varirala od 36,5 do 37,5 i to tako bez lekova. Kod D u vrticu ostalo troje dece u jaslicama, znaci svi bolesni. Nama je dr rekla da je mogla od juce da ide ali sam je ja ostavila kuci do ponedeljka. Mislim da nisam pogresila i sve se nadam da ce do ponedeljjka skroz i da ozdravi jer je dosta bolje. Sto se tice "dobrih" stvari iz vrtica, hmmm...Pa vidim sta rade, igraju uz pesmice(Dunja to jako lepo demonstrira kuci sve posto ne zna da prica ), a frajla je pocela da se ujeda. PRvo me je par puta ujela onako nekako iz srece i od miloste a sad se desi par puta i iz besa. Imala je modricu na ramenu jer je neko ujeo, i jedan decak pre toga ju je ujeo za prst (ona mu je rekla no no i on je capi za prst ahahhaah), imala je cvorugu na glavi, dobila par samara i ne znam sta jos. Da sam se ja cak zabrinula da mozda ona ne provocira drugu decu i zvala sam strinu da cujem kakva je ona. I kaze mi strina da je ona jako dobra i draga i mila i da nikog ne dira vec sve mazi i ljubi vec da nju druga deca diraju, ali kaze ona nijednom nije plakala kad su je gricnuli (cak ni tad za prst a zubi joj se oslikali na prsticu). Sto se tice navika, kod nas je obrnutno nego kod prije mi.Ona ne da nece da jede nego strasno nesto, prosto dete nece da jede, nikako, ni u trku ni u stolici ni ni ni. Nista nece da jede. gubi na kilazi ali nije drasticno jer ipak jede voce, pije mleko i jogurt i jede eventualno neko pecivo. Ja se sekiram najstrasnije. D voli da ide u vrtic, raduje se kad ide, sama ulazi, raduje se i kad dodje po nju ali nije to vise onako da ne zna da li da place ili da se smeje sto sam stigla. U ponedeljak cemo videti kako ce biti zbog ove duze pauze.
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 10.10.2014 12:29:00
|
|
|
|
Rosita
|
Haha, ajde da budem malko sarkasticna, najponosniji smo na novu rec koju ko zna kad bismo usvojili da nije vrtica - SJI NE, tj. sline
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 20.11.2014 14:16:22
|
|
|
|
mati
|
Vodila sam Mitu u vrtic da se slika sa batom za kalendar. Vec su batu slikali samog, ali onda sam zvala vaspitacicu posto je jutros pitala mm da li dovodimo i malog batu, i rekla da stizemo. Eto, imace zajednicki kalendar, a posle nam ostaje slicica.
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 20.11.2014 14:21:53
|
|
|
|
vikiveki
|
Moj najmlađi je danas u vrtiću od plastelina pravio avion.Kada sam došla po njega ,a on sav sretan izlazi i vodi me do njihovog stola za izlaganje: ,Mama,naprevio sam avion za tebe,da možej da brjo dođe po mene"a napravio je odlično za svoj uzrast
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 22.11.2014 13:41:53
|
|
|
|
Rosita
|
Pre jedno 10ak dana kaze meni vaspitacica da je D postao malo nesmotren prema drugoj deci, hoce da otme, gurne, pa eto, vidi se promena, da li je sto sam ja pocela da radim ili... odmah se ja dam u analize, a boga mi i grizu savesti. Elem, krenemo sa pojacanom pricom da se NE OTIMA, NE GURA, da se DELI sa sve imenovanjem kome ce da da, sta kaze vaspitacica kad se otima- ne, ne, sta kad se da- bavo i td. I kazu mi ima promene i napretka, Desi se da otme, ali mnogo manje. Znam da je faza, ali pricam ovo jer mi je u svemu najmilije sto se na dete od 20 meseci i te kako moze uticati pricom.
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 25.11.2014 0:50:29
|
|
|
|
mati
|
Pisala sam da vodim Mitu po Matu u vrtic. On obozava, to mu je jedina setnja kad je hladno posto nam je vrtic na tri min. U centralnom hodniku imamo jedan krug sa strunjacama, bazenom i raznim nekim zezalicama za decu i on je odusevljen. Muka je kad treba da podjemo, prvo mi bezi, a kad ga uhvatim i uzmem on me udara i grebe. Jos sad kako hoda dok ja spremam Matu on vec sam otiso da se igra.
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 25.11.2014 0:57:00
|
|
|
|
Klarita
|
Ja sam vec pisala ovde, ali da se ponovim- K je krenula sa godinu dana. Mislila sam da cu tako i N da dam na prolece, ali ja pocinjem da radim i svi casovi su mi popodne jer su mi casove preuzeli honorarci (rade prepodnevnu u apoteci, a honorarno popodne u skoli) i sad ja trebam da dam dete ujutru u vrtic, a da idem na posao oko 14h i kasnije, vracam se do 18h...pa kad cu da ga vidjam Mislim da ce sacekati vrtic do septembra kad ce mama nastelovati casove do 15-16h
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 27.11.2014 8:13:28
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Evo posle mesec i po dana pauze od vrtica i bolesti moja D je danas krenula. Malo mi je bila frka iskreno da vam kazem dugo nije isla ali ona je opet herojski usla, pogledala me nije i otisla da se igra sa decom. Bojim se njenog nejela. Nadam se da ce bar nesto tamo jesti. Jer ako ne jede stvarno ne znam da li da je dajem u vrtic. Od cega da mi bude zdrava ako ne jede. Cak sam mislila da je budim ranije pa da doruckuje kuci, tamo ce uzinu sigurno pojesti jer voce voli, a rucace kad dodje kuci pa tako nekako da premostimo ako ne jede celo pre podne nista osim voca to je vec problem.
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 3.12.2014 13:10:16
|
|
|
|
mati
|
Mita je postao "domaci " u vrticu. Dok ja izvadim Matin ranac on vec uso u grupu, pa se sav raduje. Jos deca oko njega a vaspitacica u cudu ne moze da ih smiri. Jedva sam ga iznela. A onda je on produzio hodnikom i upao u jaslenu grupu, sreca sreca radost... Vaspitacica ga pustila da malo razgleda. Sad se raduje, a kad treba da krene bice opasno po sve nas. Scenario mi je vec poznat.
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 3.12.2014 14:33:55
|
|
|
|
mama krava
|
Debeli vec 3 dana ide u jasle i mnooogo je smesan, ali i jako tuzan kad dodjem po njega. Vaspitacica kaze da je ok i da ne place, ali da nece da rucka! Ali dobro, navicice se! Mikan moj mali! Ali mali mi je, stvarno! Mi smo Najku dali sa 16 meseci i tad mi je isto bilo zao sto mora u jasle!
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 3.12.2014 14:58:24
|
|
|
|
mati
|
Mk bas je mali, dusica. I moj stariji je u tom uzrastu krenuo u jaslice. Ali period privikavanja je bio strasan, ja sam cak u nekim momentima htela da odustanemo.
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 5.12.2014 14:17:55
|
|
|
|
mama krava
|
3 x 1.5h u vrticu = Urbason
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 5.12.2014 14:19:56
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: mama krava 3 x 1.5h u vrticu = Urbason pretpostavljam da je Urbason lek. Sta je malcu?
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 5.12.2014 14:22:33
|
|
|
|
mama krava
|
MLj, blago tebi dok ne znas sta je Urbason! Da, lek za asmaticare uglavnom! Opstruktivni laringitis!
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 5.12.2014 14:28:18
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
O Boze. Pa kako to tako ni manje ni vise nego odmah laringitis. Mislim nismo nikad imali i nadam se da necemo ali mi sad bas to strasno. Jel mozes da cekas do proleca da krene u vrtic? Tad valjda nece biti toliko bolesne dece. A i kako to tako za par puta? D ima drugara Lazu u vrticu koji nije isao mesec i po kao i ona, vratio se skroz zdrav i nije izdrzao celu nedelju i vec se razboleo. Vec sam pisala ja D dajem dva puta nedeljno u vrtic, cisto da ne zaboravi pravila tamo, da se malko druzi i razbije monotoniju u zivotu. Ne dajem je u vrtic cele nedelje jer tamo nece da jede. A isla je mesec i po i nije jela, pa se na kraju razbolela. Sad bar rucka kuci, a dva dana u vrtic kad ide, ponudim joj dorucak pre vrtica, tamo uzina (posto voce ne odbija) a rucka cim dodje kuci. Dva dana mi tako ok u nedelji ali stalno da tako bude mi nije ok.
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 5.12.2014 14:31:45
|
|
|
|
mama krava
|
Ma, nama je to falinka , ili ti sto bi nas pulmolog rekao - MUSKO, citaj kilavko! Ljube ga majka i tajka! Nije nama ovo prvi laringitis! Imamo ih je i kad nije isao u vrtic, a ja drugu opciju nemam! Ja sredinom januara moram na posao, a on mora da se adaptira i na vrtic i na hranu tamo, jer ce ostajati po cele dane
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 5.12.2014 14:37:10
|
|
|
|
Modessty
|
Urbazon nije samo lek za asmatičare. To je kortikosteroid koji se koristi kod - kod nedovoljnog lučenja glukokortikoida iz kore nadbubrežne žlezde, alergijske i autoimune bolesti (anafilaktički šok, lupus eritematosus, angioneurotski edem, alergijski rinitis, serumska bolest, urtikarija, reakcija na lekove, ubodi insekata, miastenia gravis, sarkoidoza, bronhijalna astma i sl), reumatske bolesti (reumatoidni artritis, osteoartritis, vaskulitis, artroze), reumatsku groznicu, šok (anafilaktički, endotoksinski), upale oka i uha, kožne bolesti (dermatitis), imunosupresiju nakon transplantacija, neke oblike leukemija, zapaljenske bolesti digestivnog trakta (ulcerozni kolitis, Chronova bolest) i dr. U velikoj većini upotreba kortikosteroida kod svih ovih bolesti samo ublažava ili uklanja simptome ali najčešće ne uklanja razloge nastanka bolesti. O ovome će bolje naše doktorke da pišu. MK jel koristite još nešto? Mislim, jel ima terapiju neku?
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 5.12.2014 14:49:11
|
|
|
|
mama krava
|
Pa, naravno, sada 5 dana Pulmikort , ali to nam je ko dobar dan...+ dexametazom neomycin u nos, jer sliiiinaaaaaa, jbt, pa mislim da dnevno iscuri bar 1 litar, ali stvarno! Mislim on je ok sada i uvek on super reaguje na Pulmikort, ali sam se juce uplasila, kako je u roku od 10 minuta poceo da kaslje onako hrapavo i da ne moze da udahne kako treba! Izasli smo na terasu i smirio se malo, ali ga je kasalj bas davio i ni na celu respulu Pulmikorta nije odreagovao kod kuce, pa sam ga na kraju vodila kod pulmologa i posto je bilo vece, dali mu Urbason. Predhodna dva laringitisa su u roko od 12 sati i uz terapiju presla na bronhije, ali sada mi se cini da je to to! Sada vec lepo, sadrzajno kaslje!
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 6.12.2014 13:10:21
|
|
|
|
Rosita
|
O MK, bas mi je zao , da sto pre prodje. To za vrticku hranu je meni jos jedan dodatni razlog sto ne iskoristim potpuno jos uvek svoje pravo da moje alergicno dete ima sve obroke u vrticu. Rucak dobija tamo, to je povrce i meso i sa tim nisam imala problem, ali za dorucak mi bilo bolje da mu donosim proverene varijante koje hoce da jede. Drugi razlog je sto mislim da je moj dorucak kvalitetniji od onog koji oni mogu da mu ponude, iako je to mozda zabluda jer nisam ni trazila da mi kazu sta bi mu oni mogli ponuditi, ali idem logikom da su zdravije namirnice skupe za drzavu i da ih ne bi dobio, a sardine, kacaamake na vodi i sl. on nece. Mozda idem linijom manjeg otpora, ne znam, ali sve vreme imam osecaj da je ovo teze za mene, ali bolje za moje dete. Srecno sa adaptacijom i da ozdravite brzo!
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici SVE JE POŠLO NAOPAČKE, ZA VRAPCE I MAČKEPesma iz legendarne emisije za decu - Na slovo, na slovo. Autor: Duško Radović; Peva: Vlastimir Đuza Stojiljković.
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?