|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
3.9.2014 23:10:49   
Torbica
Od tvog stava jako puno zavisi, on ako oseti zebnju kod tebe, nece voleti. Skontace da mama misli da je to strasno i nesigurno mesto. Dakle, prvo dobro porazmisli, napravi pozitivan stav i bice sve ok user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu mtajcica83)
Direktna veza do poruke: 1051
3.9.2014 23:15:14   
dijana1*
Bas kao sto Torbica kaze.
Najbitnije je objasniti detetu da je to nesto lepo, da se tu drugari igraju i druze. A ne tipa kada je dete nemirno reci ma znas sta poslacu ja tebe u vrtic. Vecina ih place par dana i to prodje.
Ja sam se danas jedva suzdrzala. Oci pune suzauser posted image pa kada i mi mame placemo sta ocekujemo onda od dece. A kada sam izasla iz vrtica mame ispred placu user posted image I mi veliki kao deca.

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1052
3.9.2014 23:39:28   
mtajcica83

IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

Bas kao sto Torbica kaze.
Najbitnije je objasniti detetu da je to nesto lepo, da se tu drugari igraju i druze. A ne tipa kada je dete nemirno reci ma znas sta poslacu ja tebe u vrtic. Vecina ih place par dana i to prodje.
Ja sam se danas jedva suzdrzala. Oci pune suzauser posted image pa kada i mi mame placemo sta ocekujemo onda od dece. A kada sam izasla iz vrtica mame ispred placu user posted image I mi veliki kao deca.

Jeste, ja mu svo vrijeme pricam o vrticu sve naljepse kako ce tamo imati puno drugara, uciti, crtati, pjevati, ljuljati se na ljuljaske u dvoristz, uciti...Sve mu ja to govorim, i poyitivna sam , nego se brinem kako ce on reagovati..Pokusacu i ja da se suydryim koliko budem mogla jer yelim da se bas navikne i da mu bude lijepo.

Moj maji bubicicak 08.10.2010

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 1053
4.9.2014 6:34:01   
Misha i Ljisha
A sto ste plakale?user posted image Ja bas smatram da sam preterano osecajna od kad imam D tj od kad sam ostala trudna pa na dalje ali nisam plakala. Ova moja ulazi bez mene, ne ceka me ne gleda gde sam samo upada kao harambasa. JA mislim da ona tamo smatra da je to kao igraonicauser posted image . Torbice slazem se da kolektivno spavanje ima svoje cari ali poznam ja svoju D. Moja sestra od strica ima devojcicu sada od 4 god, kad je posla u jaslice nije htela da spava isto kao i moja D, ako neko spava popodne cak ih je budila npr dedu svog i kaze mu "no no, ne paja se preko dana, nocu se pajki". Jos uvek se prica u jaslicama o njojuser posted image . Ona tek sad kaze da ide u vrtic koji voli jer tamo ne mora da se spava (u veliku grupu je presla). Ja razumem da neko tako nesto ne moze da pojmi ali eto i moje je dete isto takvo. Na spominjanje spavanja place, kad neko spava place. Ona nema vremena da spava a potreban joj je taj san. Kuci zaspi ali vec u vrticu sa drugarima kad je ona tamo otisla da se igra, nema sanse da je nateraju da spavauser posted image . Daj Boze da gresim ahahah ali mi se cini da sam u pravu

(odgovor članu mtajcica83)
Direktna veza do poruke: 1054
4.9.2014 7:37:28   
Sanjica26 RR
Moja T retko kad spava i to kad nema s kime da prica.user posted image Svaki dan je pitam: " Zasto Teodora nisi spavala"? Ona kaze kako svi pricaju, pa ne moze da spava.
Vaspitacica kaze suprotno. Ona je ta koja zabavlja drustvo.user posted image
Juce je zaspala, ali vec je bilo vreme za ustajanja. Plakala je i zvala tatu. Kod kuce obavezno spava i to dva do tri sata.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1055
4.9.2014 7:56:39   
branki*
srecan polazak u vrtic svoj deci!bice to sve kako treba..
boza jutros za nijansu manje plakao.i dalje nece da jede nista,ali uredno spava.mislim da mu se vise svidjalo dole u jaslenoj grupi,jer uvek podje prema tim vratima,pa kad vidi da se cemo da se penjemo uz stepenice,pocne da pusta suze..
i meni se nekako vise dopadaju one prve vaspitacice,bas su volele bozu i brinule se stvarno,slikale ga dok radi nesto sa decom ili se igra,jako su bile brizne,i sad me pitaju za bozu kad me vide.gore mi ova sad nije bas takva...da ne gresim dusu,tek je pocetak,rano je da formiram neko misljenje,videcu kroz dve nedelje kako ce se odvijati stvari.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1056
4.9.2014 8:19:35   
lelaigor
IZVORNA PORUKA: pocahontas

IZVORNA PORUKA: lelaigor

Pitala sam i u temi Radosno detinjstvo, ali niko mi nije odgovorio, pa rekoh da pitam i ovde ako smem. Da li neko zna u kom terminu je poludnevni boravak u vrtiću Petar Pan na Detelinari u Novom Sadu?

koliko znam u svim vrticima radosnog detinjstva je isti raspored za sve aktivnosti, a poludnevni je do spavanja, spavanje je u 11h...neka me neko ispravi ako gresim, mi smo na celodnevnom boravku, ovako su mi rekli kad sam se raspitivala o svim varijantama.

E, pa moram da te ispravim. U Maslačku je npr. poludnevno jedne nedelje od 8-12h, sledeće nedelje od 13-17h. U Veselom voziću je samo od 14.30h-18.30h. U Palčici je od 15-19h. I tako... ZAto me zanima kakvo je baš u Petru Panu.

Polazak prošle godine je prošao skroz ok, ali je ove godine prvi dan plakala. I sad ej opet ok. Nego brinem se kako će biti kad je preselim sad u drugi vrtić, kod druge vaspitačice, druge dece... user posted image

< Poruku je uredio lelaigor -- 4.9.2014 8:20:51 >

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 1057
4.9.2014 8:20:40   
Anoniman
Mi smo jutros ostali bez problema, sama je usla, poljubila se sa vaspitacicom, i ostalauser posted image Pupupu neka tako i ostaneuser posted image

(odgovor članu branki*)
  Direktna veza do poruke: 1058
4.9.2014 9:19:28   
Torbica
Ljisho, kod nas u vrticu sve grupe spavaju pa cak i najstarija (predskolska) user posted image
Moji su oboje rano izbacili dnevno spavanje, sa oko 3 god, a evo i ovaj mali nece drugacije, cini mi se... Nekad uhvati super ritam, ali evo ove nedelje nijednon nije spavao, juce se u kolima ukomirao od 15-17h...

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1059
4.9.2014 9:24:40   
branki*
i kod nas u vrticima sve grupe spavaju i to svi imaju spavanje u isto vreme.u 11 vec pocinju da im razvlace krevetice,do pola 12 su svi u krevetima,to sigurno.

< Poruku je uredio branki RR -- 4.9.2014 12:09:45 >

branki

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1060
4.9.2014 10:54:42   
Torbica
To je jedini detalj zbog kojeg moje veliko dete kuka u vrticu, ne voliiiiiii i nece da spava i ond se igra i budi ostale..... Doduse, sad ih ne budi nego pravi reda sa ostatkom sto ne spava. Mene fascinira da predskolsko dete spava??????? To je za mene SF

Patrijarh Pavle

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1061
4.9.2014 11:34:00   
lelaigor
Joj, ja jedino zato imam sreće što Daria ide u poludnevno, jer oni ne spavaju. Ona nema šanse da spava, još od 2.-3, godine...ni ne sećam se, davno je bilo.

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1062
4.9.2014 11:37:20   
Misha i Ljisha
Dobar dan mame. D usla jutros ni okrenula se nije. Ja nisam ni usla za njom, vratila se oko 9 vaspitacica mi rekla da je popila samo jogurt sunkaricu nije pojelauser posted image (znala sam) i jela je malo hleba i to je to. nisam u 9 ulazila, kaze mi vaspitacica "Ti njoj ne trebas"user posted image user posted image (ne znam da li da se smejem ili da placem hahaah) i tako ja dzedzala ispred do 10, kad usle sve mame a ja napolju i dalje, ja usla rekli mi da mogu da udjem, a ova moja mene ni skapirala nije. Sedi i rucka sljive. Kad sam dosla da joj kazem da lepo rucka onda me je zagrlila i poljubila ehehhe... I ostale smo do skoro pola 11 jer je tad kod nas spavanje. Znaci u 10 i 30 spavanjac. Moja D uglavnom zaspi oko 11 i nesto (evo je spava sad vec nekih 15 min) tako da cu stvarno morati da je budim ranije da bi ona uopste mogla tamo da zaspi u pola 11. Ce da vidimo kako to ide.

Torbice stvarno je SF da predskolsko dete hoce da spava. Neverovatno.

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1063
4.9.2014 11:37:42   
Torbica
Sve znam Lelo... Moji su na mene, ista prica, stariji sin batalio kad i seka a evo i ovaj mali njihovim stopama. No, dobro, nocu vezu 11-12h, ne mogu da se bunim.
Vaspitacica mi je rekla da su jedne godine probali da ukinu predskolcima spavanje i da su se neki roditelji bunili i vratili.....
Ljisho, super za Dunjicu! Nece biti gladna, jesce sta joj odgovara, borci su to mali. Pa i hleba da se najede, nista joj nece faliti. Ja sve ono sto smatram da treba upakujem u ona tri kucna obroka i svi sretni!

< Poruku je uredio Torbica -- 4.9.2014 11:40:38 >

Patrijarh Pavle

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 1064
4.9.2014 11:51:22   
Mala Elena
Da li ste za to da se dete da godinu dana salje u jaslice treba mi savet i iskustva?

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1065
4.9.2014 11:54:08   
Olga75
evo tema o jaslicama KLIK

Marija je moj najveci uspeh

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 1066
4.9.2014 14:42:45   
Rosita
Ja sam najduze tamo sa detetom ,eto vec cetiri dana po sat smo zajedno, izigrala sam se sa decom za sve pare user posted image . A sutra ce delija ostati sam pola h, plakace sigurno ali se nadam da ce se brzo smiriti, uffff, naaadaaam seeee. Bolje da nisam gledale ta plakanja svih ovih dana.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1067
4.9.2014 16:01:19   
lelaigor

IZVORNA PORUKA: Torbica

Sve znam Lelo... Moji su na mene, ista prica, stariji sin batalio kad i seka a evo i ovaj mali njihovim stopama. No, dobro, nocu vezu 11-12h, ne mogu da se bunim.
Vaspitacica mi je rekla da su jedne godine probali da ukinu predskolcima spavanje i da su se neki roditelji bunili i vratili.....
Ljisho, super za Dunjicu! Nece biti gladna, jesce sta joj odgovara, borci su to mali. Pa i hleba da se najede, nista joj nece faliti. Ja sve ono sto smatram da treba upakujem u ona tri kucna obroka i svi sretni!

E, i moja Daria isto. Legne oko 22h, ustaje oko 7-8h.

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1068
4.9.2014 20:44:29   
Torbica
Moji od 20h spavaju user posted image . No, za to spavanje tamo smo nemocne. Ja uvek kazem da slusaju vaspitacice. I da bar odmore, napune baterije ako vec nece da spavaju..

Patrijarh Pavle

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 1069
4.9.2014 20:50:32   
Didy
Moji u ponedeljak krenuli u novi vrtić, bliži nama. Sofija danas već spavala tamo, a Stefan je predškolac i vaspitačica kaže da neće spavati, što je super. user posted image Ići će u to vreme u šetnje ili će nešto raditi u tišini da ne smetaju ostaloj deci iz drugih grupa koje spavaju. Danas su gledali crtani jer je padala kiša.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1070
4.9.2014 20:56:32   
Torbica
Ijaooo blago vama!!!!! Moja bi se onesvestila od srece!

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 1071
5.9.2014 7:03:08   
Misha i Ljisha
Danas idemo u vrtic 5. deo ahahahah

jao sta bi moja D dala da ne mora da se spava. Pitam se pitam jer ne zna jos da prica mlogo

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1072
5.9.2014 8:51:10   
Torbica
Ma da, ali njoj treba, a ovi veci, niti im treba, niti hoce...

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1073
5.9.2014 8:59:40   
lelaigor
Mi verovatno nikad nećemo preći u celodnevno tako da o spavanju ne moram da brinem. user posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1074
5.9.2014 9:03:42   
Torbica
Vidi, kako svima - tako i njima, a ja cesto kazem - ni u zivotu ti nece biti sve potaman i kako ti zelis. Moras se prilagoditi i uklopiti.

Patrijarh Pavle

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here