|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
3.9.2014 6:16:36   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: Torbica

Ljisho, ja mislim da ce Dunja biti ekstra! I nadalje. Moja cera nikad nije plakala a Djole jeste u pocetku.. Ovaj mali isto nije plakao, desilo se da zakenjka i pruza rukice vaspitacici..

Uf Torbice nadam se ali evo vec situacija od juce. Opet je ona ostala najduze, znaci svi su otisli, ona je uzinala u vrticu i sad jelte treba na spavanje. Cujem ja pita nju vaspitacica "Dunja jel hoces u krevetac?" i odgovara ova moja "Daaaa" i nije proslo dva minuta kad krenula ona da se njari ahahaha...

Prvo spavalo joj se vec u 10, znaci da je do pola 11 njen momenat za spavanje skoro prakticno prosao. Takva je, ima krizu ali kad je prebrodi dobije nalet snage i cao sa spavanjem. Drugo ona nema vremena da spava, ona place kada neko drugi spava. JA cim je upitam "Dunja da li hoces da spavas ili da li ti se spava?" ona odmah udari u dreku. Ona se bori da ne spava svim silama od eto zene nekog 4tog meseca. Ali njoj je taj san potreban jer ima te "napade" nervoze ukoliko ne spava (verujte probala sam da joj izbacim dnevno spavanje ali ne moze ona bez toga).

I kaze meni vaspitacica "Srecom imas lepo vaspitano dete, ali ona uopste ne voli naredbe"user posted image I kaze mi da nece to bas ici tako lako kako su one ipak na prvu loptu mislileuser posted image
Ma ja D poznajem ko svoj dzep. Rekla sam im dokle god je ne teraju da spava sve je ok.Ja sam nju naucila kad neka beba spava ili neko da sapuce i da stavi prstic na usta i kaze ššššššš, tako da se nadam ako je ostave da ne spava da nece barem uznemiravati drugu decu. Pa nek spava kad dodje kuci sta da radim.
Ide lepo tamo u wc, pere ruke i sve po redu. Juce su jos duvali balone od sapunice D ih zove bučićiuser posted image . Najveselija i najzivlja je tamo (imam utisak da druga deca uopste nisu razbudjena kad odemo da su jos svi uslogirani hahahaha jedino je moja D vec u ful energiji kad stignemo).

Inace moja D je juce dobila jos jedan samar. Ja ladno cak uhvatila momenat telefonom kad sam ih slikala. Ta mala Visnja je bas bezobrazna i svu decu maltretira a mama joj je pedagog. D je zbog te devojcice i prethodni dan dobila samar od njenog druga Teice jer se zatekla u sekundi izmedju njih dvoje. I naravno sta moje dete radi????? Pocela da udara druge cim joj nesto zasmeta. Ja bila u šoku. Aman zar se to bas tako brzo skapira???? Vratila joj moja D odmah. Covece kakav je to karakter ja ne verujem. Zene ja imam super dete ali je ona bas bas za*ebana. Kaze mm da nikad nisam zadovoljna njome i da je stalno nesto kudim a ona je sjajna. Jeste ona sjajna ali ja je poznajem ja znam kakva je ona i kako sa njom treba, ali nece drugi biti toliko i strpljivi i uvidjavni i kulturni i sa toliko zivaca. Ona mene slusa ali njoj vaspitacice trenutno ne predstavljaju nikakav autoritet. Ama nikakav. Vidim ja da je nju i guzva malo poremetila, kao i kad smo bili na moru. Sva je usplahirena i vidim uzima jednu igracku, drugu igracku trecu nista je ne drzi tamo a kuci uopste nije takva. Ma ona je u stanju da samo sedi i crta za stolom bar pola sata nekad i vise, i sto se tice drugij igracaka isto tako a tamoooo...Kao da misli da mora sad sve odjednom da istrazi i da sve pipne i da sve proba i nema vremena tacno se vidi kao da je u frciuser posted image

Poznajem ja ovu svoju ko svoj dzep verujte mi bice frke.user posted image No danas ona upada tamo skroz na skroz bez mene. Ce da vidimo kako ce da ide.

Inace ja mislim da druge mame misle da ja svoju D tucem najstrasnije takve sam neke poglede pokupila juce i prekjuce. Npr D je uzela olovku bangavo i ja joj rekla "lepo uzmi olovku u ruku i crtaj" i moja D lepo uzme pravilno olovku. Jedna mama me pogledala u fazonu kao da sam Hitler. Juce se poskrabala flomasterom (nikad joj ja nisam dala flomastere) i ja je uzmem sa stolice da je odvedem da je obrisem a ona u dreku i mame me gledaju i ja im kazem "prezivece". Iskreno bas mislim da druge mame misle kako sam ja jako stroga prema njoj. No bas me briga ali opet ne zelim ni da se prica kako ja tucem svoje dete kad to nije tako. Ja cak ni ne vicem na nju. Nemam pojma kad je zadnji put dobila packu (kad je bila u setalici pa pokusavala nesto da pipne verovatno-tad mi je jos bila "nerazumna" pa je i dobila po koju packu)

I tako. Videcemo kako ce sve to proci. Mozda je ipak rano da ona ide u vrtic. Ne prica jos uvek i ne shvata jos uvek koncept vremena u smislu "prvo cemo to i to pa cemo to i to pa cemo onda napolje" ona odmah krene napolje. Znaci sve ona mene kapira ali njoj je i dalje SAD SAD SAD. Zato je i teska tako za savladati. Ja to naravno znam i rekla sam ja Sladji sve to ali tvrdoglava je haos. No ima dana da se moja cura pokaze sve se nadam da ce pozitivno da me iznenadi ali mislim da ce biti onako kako sam ja i mislila

Eto ovo je bas bilo nasiroko hahahaha...

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1026
3.9.2014 8:30:05   
Klarita
MiLj, ja nista strasno ne vidim od juce. Pusti dete neka uziva. Mozda tako reaguje sa igrackama jer ih ima dosta i kapira da je brzo vodis kuci, pa kojom bi se pre igrala user posted image Ne odustaj kad ti dete ne vristi sto je vodis tamo vec je razdragana,kad ne grize, cupa, udara se o zemlju....svasta sam se nagledala, veruj mi, K mi je vec skoro 3 godine u vrticu.

By the way, prekjuce vozim K kuci iz vrtica i ona mi kaze: "Mama ja sam mnogo sLecna" Ja: "Zasto?" Ona: "Zato sto sam isla u vrtic!" I svima prica kako je mama pustila da ide u vrtic i vratila se s odmora user posted image
Svima vam zelim od srca da vam deca tako zavole vrtic i drugare i tete user posted image

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1027
3.9.2014 10:15:20   
Torbica
Ekstra!

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 1028
3.9.2014 13:04:45   
Misha i Ljisha
Klarita ja D pitam jutros " da li zelis da ides u vrtic? Da li hoces da se igras sa drugarima? Idemo da vidimo tvog druga Teicu?" i td. Na sve mi je odgovorila potvrdno. Njoj se tamo svidja. Sto je sjajno stvarno. Sutra idemo vec na dorucak. I danas je bila bez mene sve vreme. Kaze mi vaspitacica da je imala "ispad" od par minuta zestokog dranjauser posted image da se ona zena zapanjila ahahaha....Ali kaze proslo ju je relativno brzo. Sta se desilo? Htela je u krevetac i vaspitacica je stavila kad eto ona vec hoce napolje a rekla joj vaspitacica "nema sad, trazila si budi tu" ahahaha i ona u dreku tako sama u krevecu a drugi napolju i njen drug Teodor se sazalio na nju i donosio joj balone i igracke u krevetac ahahahah...Ma šou su njih dvoje. Kaze tad me dozivala jednom samo MAMOOOOO i to je bilo to. Ima D taj bes stvarno zna jako da se naljuti. Neverovatno. Bas sam pricala sa mm o tome kako nekad zna da bude nezgodna kad joj nesto ne das, ali prodje nju to ali da je besna besna je. Opet je bila najveselija, razigrana, djuskala, igrala se sa balonima, pokusavala da ih naduva a druga deca mi se opet ucinala nekako pospanom (to cim smo stigli jer smo prvih 10 min bili svi unutra) i svi su nesto bili njonjavi sa mamama a ona bas kao i juce u ful energiji. Sutra ce tamo njamoooo. Tako ona kaze. Videcemo hoce li hteti da rucka. Vodila je vaspitacica na wc sve su obavile super je sve proslo. Opet je ona ostala duze pa ce sutra bogme od dorucka do spavanja a mozda ako je ukebaju i za spavanje. Videcemo. Ja sam skepticna oko Dunjinog spavanja tamo hahaha.... A i dorucak bas ne znam da li ce pojesti, sutra je sendvic. Salamu nikad nije pojela, videcemo da li ce je drustvo navesti na to da je sutra pojede. Kaze mi vaspitacica ako ne bude htela dobice samo hleb. I to je ok. Lubenicu su imali danas za uzinu i moja d se taman zaukala sa lubenicom kad nema vise ahahahah...Pocela da njace sto nema vise. Naviklo dete da pojede bar jednu celu krisku ahahahah...Strasno je blesavo ovo moje dete. Umiljata je bas bas. Poljubila je obe vaspitacice kad je izlazila zamislite user posted image Ulizica mala. Ma prefrigana je bas bas

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1029
3.9.2014 13:07:08   
Anoniman
Miso super, brzo se navikla.

Una je jutros otisla bez plakanja, pored njene ucionice je ogroman akvarijjum, pa prvo vidimo da li su sve ribice na broju, pa onda udje, sada jos malo pa odoh po nju...

Samo da ne bude bolesna kao prosle skolske godine, na svake dve nedeljeuser posted image

Direktna veza do poruke: 1030
3.9.2014 13:57:56   
Torbica
Ljisho, moja kad vidi virslu kaze, to je otrov, jescu samo hleb... Tako da, to sve ide u rok sluzbe.
A sto se spavanja tice, ima neki fazon ta kolektivna prica, videces. user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1031
3.9.2014 14:02:54   
Mala Elena
Kaze meni komsinica: Moja mala ( 2 god) krenula u vrtic i prvi dan kako je vaspitacica uzela za ruku, ona se okrenula , mahnula mi i rekla-Mamaaa, odoh da se igram! Nije ni pretpostavila da ce to tako olako prihvatiti ali svaka castuser posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1032
3.9.2014 14:06:35   
Olga75

Ljisho, moja kad vidi virslu kaze, to je otrov, jescu samo hleb... Tako da, to sve ide u rok sluzbe.
A sto se spavanja tice, ima neki fazon ta kolektivna prica, videces. user posted image

kod moje kad je virsla i kecap i pasteta opstearodno veselje user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1033
3.9.2014 14:08:47   
Misha i Ljisha
user posted image e Olga jesi blesava majke mi hahahaah... Nisam bas sigurna da ce moja D to hteti a i neka je bolje tako sto kaze Torbica. Sutra se javljam sa novim utiscima

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1034
3.9.2014 14:11:50   
Torbica
joooj! user posted image
Kod nas u vrticu prave domace namaze.

Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 1035
3.9.2014 14:15:41   
Klarita

IZVORNA PORUKA: Olga RR

kod moje kad je virsla i kecap i pasteta opstearodno veselje user posted image

bas sam to htela da napisem! I kod moje K isto. Prosto se postidim kad odemo u goste i posluze nas predjelom, K pojede salamu za tili casuser posted image Salama i mesne preradjevine su dozvoljene u nasoj kuci samo u ekstremnim situacijama i na moru user posted image

Direktna veza do poruke: 1036
3.9.2014 14:33:08   
Rosita
Krenuli smo i mi user posted image

Prve nedelje po sat sa roditeljem

Druge dva h sami

Trece pre podne, bez spavanja

Cetvrte sa spavanjem

To je ukratko sistem, ali vaspitacica ga moze modifikovati u dogovoru sa roditeljem i prema proceni toka stvari. Za sad nam se svidja, videcemo kako ce bez mame. Dosta slicnosti D ima sa Ljisinom D (eto ne moram da pisem i opisujem nasiroko, zgodna koincidencija user posted image , zato smo i prije) i bice sigurno momenata i momenata, ali valjda cemo se lepo navici.

Pozelite nam srecu user posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 1037
3.9.2014 14:55:42   
Olga75
ma sve ce biti kako treba user posted image
mislim svi su prosli taj pakao vrtica ( pa i ja onomad al nije bilo adaptacije nego me je mama odvela u pet i 20 i dosla po mene u pola tri popodne - onda se radilo od sest )
a ovo tri nedelje , mislim da nije potrebno toliko "razvlaciti " ali ako je to procena pedagoga za odredjeno dete ok , meni se samo cini predugo je moras da vadis dane - godisnji ili sta god za te tri nedelje user posted image
moja zver je nedelju dana isla do spavanja a od toga sam ja bila sa njom jedan dan i to pre pocetka skolske godine . Kad je pocela godina otisla je i spavala , drala se tek posle nedelju dana
al proslo je user posted image

Marija je moj najveci uspeh

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1038
3.9.2014 14:57:10   
branki*
srecno,rosiuser posted image user posted image

branki

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1039
3.9.2014 15:18:47   
lelaigor
Pitala sam i u temi Radosno detinjstvo, ali niko mi nije odgovorio, pa rekoh da pitam i ovde ako smem. Da li neko zna u kom terminu je poludnevni boravak u vrtiću Petar Pan na Detelinari u Novom Sadu?

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1040
3.9.2014 15:29:02   
Rosita
Oldzi, ne moraa tako, sto se njih tice mozes od prvog dana da ostavis dete ceo dan, ali su tokom godina valjda procenili da im ovakva postepena adaptacija najbolje radi. Vaspitacica je naslucujem prosla kroz razne promene sistema i implicitno ni ona nije za razvlacenje, ali meni se moooozeeee user posted image , e vala da i ja jednom imam vremena, komisija mi je na alergiju na km dala tri meseca bolovanje pa pocinjem od 1.11. tako da mozemo polako, D je bas imao dugotrajne reakcije i nadovezan virus pa su nam eto progledali kroz prste, sad je dobro hvala Bogu. Tako zenske, hvala user posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1041
3.9.2014 17:54:53   
Ana RR
Ljišo, ništa Dunjica nije drugačija od druge dece. Isto tako je bilo i sa Markom, svako dete ima svoj ritam, ne voli ovo, ne voli ono, kući radi drugačije itd. Ali oni se tamo uklope u sistem (iako ja baš i nisam pristalica toga, nervira me taj stav da se nešto MORA), što se jela tiče, na moje dete društvo nije uticalo. Sendviče ne jede, ne voli ništa namazano na hleb, salame, viršle ne jede, itd.
Samo polako, tek je krenula. Videćeš kako će ona razgraničiti šta radi u vrtiću a šta kući.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1042
3.9.2014 18:13:45   
New Mom
Moji nisu isli od bebinog rodjenja (Kolja i 2 nedelje ranije). U ponedeljak haos - srecni su krenuli (Kaca daaanima smara kad ce vrtic) a kako smo dosli do Koljinog prvo i usli krenuo je da place. Kad sam isla po njega sedeo je i igrao se sa autima a kako me je video poceo da place i trci da je ispustio svoje Magare pa trk nazad po njega.
Kaca nije htela da udje, 15 min sam se natezala sa njom i jedva. Al zato kad sam dosla po nju vec je lumpovala.
Juce od kako smo izasli iz zgrade pa do sobe se drao "Ja nece ide v'tic!". Bitno da tu zna da kaze celu recenicu a ovamo jedva po 3-4 reci kaze. Pola sam ga vukla, pola nosila. Kazu mi vaspitacice da nije spavao, nije jeo i svako malo je plakao. Kaca mi na to kaze :"Vidis, jesam li ti lepo rekla da ce Kolja da place." Reko', ti se ne javljaj.
Ona je i juce i danas bila fina i rado usla.
Jutros je plakao od budjenja i ponavljao da nece da ide, valjao se po podu, lupao nogama i rukama. Ostao je vristeci. Uzas jedan.
Sam mi kaze kad je dosao "Ja pakao i pakao, ovako veeee veeee i vikao mama, mama i kad ve dodje mama".

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1043
3.9.2014 20:40:36   
Torbica
Rosita srecno draga! Bice ok!
NM, sta da ti kazem, ja se setim Djoleta, jedini on je znao reci kad vidi zgradu - necu dutic....tih prvih dana. Moji su svi maze pa su ih mazenjem pridobili, predivne sestrice imamo, evo treci put se druzimo, svo troje kod istih, 6-a god. Neka je propricao, kad hoce prica mudrica. user posted image Naviknuce, sta ces, mora proci. Mazenje i samo mazenje... Znala sam da kazem, joj sad bih te tako stisla, ali naravno nisam, mazila i tesila... Proslo.

Patrijarh Pavle

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1044
3.9.2014 21:24:39   
Rosita
Torbice, Brankice
Olgiceuser posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1045
3.9.2014 22:09:24   
pocahontas

IZVORNA PORUKA: lelaigor

Pitala sam i u temi Radosno detinjstvo, ali niko mi nije odgovorio, pa rekoh da pitam i ovde ako smem. Da li neko zna u kom terminu je poludnevni boravak u vrtiću Petar Pan na Detelinari u Novom Sadu?

koliko znam u svim vrticima radosnog detinjstva je isti raspored za sve aktivnosti, a poludnevni je do spavanja, spavanje je u 11h...neka me neko ispravi ako gresim, mi smo na celodnevnom boravku, ovako su mi rekli kad sam se raspitivala o svim varijantama.

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 1046
3.9.2014 22:22:22   
milicicak
Rosita, srecno i uspesno u vrticu :)

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 1047
3.9.2014 22:25:22   
Rosita
Najdraza moja milicicak, hvala user posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1048
3.9.2014 22:38:36   
mtajcica83
Mi krecemo uskoro.Po prvi put.Svrco puni 4 godine u okt, ali nisam ga do sada upisivala.Tako..mene je frka ogromna kako ce se on uklopiti, jer ja i on se nismo razdvajali svo ovo vrijeme.Bas sam uybudjena , on kaza da jedva ceka da krene u vrtic i da ima jos vise drugara, ali ynam da ce sigurno plakat u pocetku i bojim se da nece htjeti da ostane kad budemo dosli do tamo..Ih ala nalupah sad posteno, ali bas me frkauser posted image

Moj maji bubicicak 08.10.2010

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1049
3.9.2014 23:09:12   
dijana1*
Mi krecemo od ponedeljka. Danas smo isli da upoznamo tete i drugare i za divno cudo usao je bez dvoumljenja i plakanja. objasnila sam mu da ide samo da vidi druager a da ga ja cekam kod vrata. E sada znam ja sta je njemu interesantnouser posted image u pitanju je privatni vrtic koji je ful sredjen. u sobe se ne moze uci a da bi pozvali tetu imamo interfon e to je njega odusevilo. tako da jedva ceka ponedeljak da stisne zvonouser posted image

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu mtajcica83)
Direktna veza do poruke: 1050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Njoj je 15, jednom nogom još u detinjstvu,...
Teško je imati 15 godina. Takođe je prilično sjajno biti 15. 15 je hodajuća kontradiktornost.
Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here