|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Inseminacija III deo
25.9.2013 14:21:06   
gemi
Jer nazalost nemamo para za van telesno user posted image a ni ona nije sigurna metoda da ce uspeti iz prve user posted image

(odgovor članu gemi)
Direktna veza do poruke: 1826
25.9.2013 14:23:33   
gemi
Izvinjavam se nisam dobila gonal injekciju vec pregnil 5000

(odgovor članu gemi)
Direktna veza do poruke: 1827
25.9.2013 14:40:32   
nata11
Mene zanima jel ima neko na RR da mu je uspela insemenacija ? user posted image

(odgovor članu gemi)
Direktna veza do poruke: 1828
25.9.2013 14:41:53   
viking
Nato, uspela je Janibons, ona se letos porodila. Ima ih još (ne mnogo), ali ne mogu da se setim.

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 1829
25.9.2013 16:11:46   
zeksi
Uspela i meni, samo da podsetim, slabo pisem, ali vas redovno pratim i navijam user posted image

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1830
25.9.2013 19:21:41   
nata11
Bitno da ima pozitivnih ishoda user posted image da negubimo veru u ins user posted image

(odgovor članu zeksi)
Direktna veza do poruke: 1831
25.9.2013 21:22:01   
degu
Uspelo je i Odri user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 1832
25.9.2013 22:22:15   
gemi
Bravo zeksiuser posted image nego reci draga gde si i ko ti je radio i dali je sa tobom bilo sve ok?

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1833
25.9.2013 22:48:07   
zeksi
Radila sam kod dr Trninic-Pjevic u Ns. Imala sam problem sa hormonima, pcos, pila sam siofor i pre i tokom trudnoce. Uspelo je is prvog pokusaja, a doktorka je cak mislila da u prvom mesecu stimulacije nece biti ni folikula jer sam ja ovulaciju imala svega 2 ili 3 puta godisnje....nisam se puno ni nadala, ali hvala Bogu sad imam sina.

(odgovor članu gemi)
Direktna veza do poruke: 1834
26.9.2013 13:12:32   
gemi
Jao draga bas mi je dragouser posted image uzivaj sada.Ja sam nazalost danas dobilauser posted image ali idem dalje,sutra ili prekosutra krecem sa klomifenom pa ce mo videtiuser posted image .Izvini sta si koristila za stimulaciju i od kojeg dana ciklusa?meni su isto hormoni losi a i amh nizak.

(odgovor članu zeksi)
Direktna veza do poruke: 1835
26.9.2013 13:22:30   
Verus
DHEA dodatak ishrani povecava kvalitet jajasaca i vecu sansu trudnoce u procesu IVFa. Pije se 4 mesec pre kolekcije jajasaca, 25mg 3x na dan.

(odgovor članu gemi)
Direktna veza do poruke: 1836
26.9.2013 13:23:36   
cuda
Pozdrav devojke,
Muz i ja smo bili u braku 3 godine i naravno od bebe nije bilo nista jer oboje imamo problem nakon godinu dana krenuli smo da se vucaramo po doktorima uglavnom lokalnim . Moj ginekolog mi je dao da pijem neke tabletice grcke , za koje sam kasnije saznala da dok se uzimaju nema nista od trudnoce , radila sam pritom i hiljadu puta hormone, a onda mi je sve dojadilo i muz i ja smo otisli u narodnom frontu. Ispostavilo se da on ima oligospermiju nasta mu lekari nisu rekli nista osim gospodine vi niste plodni, meni su dali neke tablete za izazivanje ciklusa. Pila sam ih ali sam dobila temperaturu pa sam prestala, inace kod mene je veliki problem jer imam neredovne cikluse a i kada ga imam folikuli ne narastu dovoljno, za trudnocu je valjda neki minimum 19 mm. Sve se ovo dogadja u periodu 1999-2000. Razocarani tretmanom u narodnom frontu vratili smo se kuci i zapitali sta sada, jer nas niko nista nije dalje savetovao. Sledeceg dana smo muz i ja otisli kod mog ginekologa i rekli da i on ima problem a onda se doktorka setila za dobrog urologa Micica i dala nam telefon. Odmah smo zakazali pregled za muza i nakon 3-4 dana otisli. Tada smo shvatili da smo na pravom mestu i da tu radi i Tulic. Pri prvom pregledu Micic je bio veoma ljubazan i odmah krenuo sa terapijom za muza Novaldex 1 kutija i trental za cirkulaciju a mene ubacio kod Tulica preko reda. Dr. Tulicu smo ispricali nase muke a on nam obecao da ce sve uciniti u najkracem roku. Tako ji i bilo ja sam krenula sa terapijom, primila sam neke 3 inekcije za izazivanje ciklusa, muz je popio kutijicu novaldexa i nastavio sa trentalom, nakon mesec dana stanje se popravilo kod njega a meni se stvorila vodena cista. Tulic mi je dao stediril mislim da je bio D onaj najslabiji samo da ta cista pukne. Na sledocoj kontroli muzu je bilo jos bolje a mi smo ubacili i vitamine selen i magnezijum. Ja sam dobila i na uz sve je bilo ok. Proslo je 3 meseca od kako smo prvi put posetili ovu privatnu ordinaciju. Muzu se za 3 meseca popravilo stanje sa 18 miliona na 22 i Micic je dao zeleno svetlo ali ja bas tog meseca nisam dobila, bila sam ocajna pre ulaska u ordinaciju kod Tulica. Pozalila sam mu se na problem a on se samo nasmejao i rekao ne brini nema veze sto nemas ciklus mi ce mo raditi insiminaciju (IUI) secam se cena je bila 1000 eu. Iskreno receno bili smo i muz i ja sumnjicavi i mislili ovi hoce da nam uzmu samo pare, prevaranti neki... Secam se kao da je danas bilo 1 aprila sam primila prvu inekciji Humegona bila je tada 25 EU i primila sam ih 10 pa je usledila kontrola vaginalnom sondom sve je bilo ok na prvom pregledu, doktor je procenio da se vidjamo svaki drugi dan i da nastavim jos sa Humegonom. 12.4 smo bili ponovo na kontrolu i rekao je da uvece primim Pregnil 5000 i da mu se muz javi 13.4 ujutru u 10 a da ce mo IUI raditi u 14 kada od dodje iz Visegratske. Uvece sam bila i srecna i skepticna iskreno nisam bila nimalo neki optimista jer je uz to doktor rekao da imam samo 2 folikula i da je jedan 19 mm, . Svanuo je dan D ja ga tako zovem jer je usput bio i petak 13. Familija navalila da odustanemo ali nismo zeleli rekli smo sebi bice kako je sudjeno. 13.4 muz je dao spermu u 10 a IUI su zakazali za 16. pre IUI usledio je jos jedan pregled, 1 folikul je bio 21 mm a drugi 19.
Tog dana IUI su radili jos jednoj zeni ali sam ja bila prva. Sve je trajalo 15-tak minuta. Secam se legla sam na stolu pripremila se kao za ginekoloski pregled , doktor je dosao sa nekim kateterom , ubacio spetmu , nista nisam osetila , ceo postupak je trajao bukvalno par sekundi i onda mi je sestra samo namestila taj krevet i rekla da savijem noge u kolenima pa da ih ispruzim i da lezim tu 15-tak minuta. Za tih 15 minuta obilazila me je nekoliko puta a onda je usla i rekla hajde mala ustaj sa tog stola neces valjda ovde da spavas, bezi kuci pa se vidimo za 15 dana. Pre odlaska videli smo nse sa doktorom koji mi je rekao da se ponasam normalno i da dodjem na kontrolu da uradimo Beta HCG a da odmah krenem sa progesteron inekcijama svaki 3 dan. 28.4 sam otisla na prvu kontrolu u 10 su mi izvadili krv , bila sam opustena a u medjuvremenu se ponasala normalno za svih 15 dana u 16 kada doktor dolazi u ordinaciju dosli smo ponovo , sestra je vec imala osmeh od uveta do uveta, cim sam je pogledala u oci znala sam da nam je uspelo HCG mi je bila narasla vec na 7. E tek onda su me savladale emocije za tih par sekundi su mi prosle kroz glavu sve slike od pripreme, postupka, petka 13 i rekoh sebi Bog ipak postoji. Da skrati pricu cela trudnoca je protekla dobro do 4 meseca sam primala progesterton a kasnije nastavila sa ginipral tabletama. 25.12. 2001 mi je dr. Tulic radio carski i dobili smo prelepu cerkicu koja mi danas dusu vadi jert smo je razmazili samo tako.
Ono sto jos zelim da vam kazem da su mi u Visegratskoj rekli da ja necu vise imati dece i da je ovo pravo cudo, iskreno nisam se obazirala na te njihove reci bilo me je bas briga. Nakon porodjaja moj problem sa ciklusima se nastavo bukvalno ponekad imam menstruaciju 1 godisnje a nekada imam 3meseca zaredom pa je opet nema pola godine i tako u krug . Kod ginekologa nisam htela vise da idem jer mi je dojadilo ono vucaranje. Ali jednog dana 2004 mi je pozlilo , bilo mi je strasno muka muz me molio da odem kod lekara ali ja tvrdoglava nisam zelela, trpela sam tako 4 dana i peti se odlucim da odem na opstu praksu ali doktora nije radila a muz onda navalio da odem i do ginekologa. Nekako sam pristala, naravno prvo pitanje je bilo kada mi je bila poslednja a ja krenem da se sabiram i setim se da me muz zafrkavao da mu farbam jaja na uskrs, i doktorka mi rece da zeli da me pogleda in UZ da se vratim koz 1-2h sa punom besikom, muz je u medjuvremenu morao da ode a ja ostala. Kada me je doktorka pregledala na UZ rekla je samo cestitam mama. ja sam bila u soku sva sam se tresla , doktorka se uplasila nije znala sta mi je zasto tako reagujem od srece ili od tuge pa je sledece pitanje usledilo da li ja zelim tu bebu, jedva sam uspela da joj odgovorim DA glas mi je nestao od srece i soka , jer je muz davno prestao da uzima tablete a i ja nema movulaciju kada imam ciklus... I eto tako drage moje kada se najmanje nadate desi se cudo a ono sto zelim da kazem sve ide iz glave zato samo opusteno . I druga trudnoca je protekla super letela sam kao zmaj svakog dana uz stepenice po nekoliko puta do 5 sprata , usput cuvala i zazmazeno detence od 3god, teglila kese . Sve je proteklo super samo sto sam ovog puta carski radila u Cupriji. 11.1 2005 se rodila nasa druga princeza koja mi danas jede dusu user posted image . Muz i ja se i danas salimo da nam je April mesec za bebe. Ali ni tu nije kraj mojoj prici 2011 sam otkrila da bolujem od stitne zlezde . Muz je zeleo jos jedno dete ali ja nikako, moj problem i njegov se nastavio i posto je zasao u 41-voj otisao je na pregled prostate sve mu je bilo ok sem spermograma lekar je reko ,, mozes u stetu slobodno, od tebe nema nista'' Od tada je proslo vise od pola godine i onda jednog dana meni ponovo muka, kupila sam test u apoteci i naravno bile su II crtice. Ponovo smo bili srecni ali sam ja osecala da nesto nije ok , jednostavno drugacije sam se osecala , a pritom prvo pitanje u glavi mi je bilo da li moze biti sve u redu jer pijem lekove koji nesmeju u trudnoci, onda me je uhvatila panika. Doktorka je isto bila zabrinuta i poslala me je u bolnici , tamo sam lezala 2 dana i 1.8 sam imala spontani. Jos nemogu da se oporavim, svakoga dana user posted image i zelja mi je jos veca da imam i trecu bebu, ustvari zelja je toliko velika veca i od one pre 12 godina kada nismo mogli da imamo decu , ponovo mi pada na pamet da radim IUI , da stvar bude jos gora sada mi je stanje sa stitnom ok tako da spontani koji sam imala izazvale su mi tab;lete koje sam pila a nisam vise morala. Upala sam u veliku depresiju , muz sada i ne zeli trecu bebu jer je velika razlika u godinama a meni bol i tuga mogu samo da se ublaze ako ponovo budem mama. Iz tako velike zelje pocela sam da citam forume pa sam naisla i na vas, zato zelim da vam kazem ako je sudjeno da imate decu to ce se desiti na ovaj ili onaj nacin, lekari su tu da pomognu ali nikako nemozemo kriviti njih za neuspeh ili sami sebe jer sve je u Bozijim rukama i u sudbini
Eto sta ja doziveh od toga da nemogu da imam decu preko normalnog zatrudnjivanja 2x i 1 spontanog da mi je to neko pricao te daleke 2000 nebih mu verovala

(odgovor članu zeksi)
Direktna veza do poruke: 1837
26.9.2013 13:46:20   
cuda
Izvinite zbog malo konfuznog posta jer sam sve pisala nabrzinu.
Moje pitanje za vas je da li znate koliko sada kosta IUI i gde mi preporucujete jer se mnogo toga promenilo od 2000 kako i lekovi za stimulaciju, tako i cene a i lekari , sve je vise kvalitetnih klinika koje se bave ovim problemom

(odgovor članu cuda)
Direktna veza do poruke: 1838
26.9.2013 14:06:15   
zeksi
Za stimulaciju smo koristili merional ampule od drugog do 13-og dana, taj dan u ponoc je bila stop inekcija (pregnil od 10000 ), i 14-og dana IUI. Ja nikada nisam proveravala amh, meni nisu bili dobri fsh i lh.
Gemi, zao mi je sto nije uspelo, ali dobro si rekla ides dalje i nema odustajanja, cuda su zaista moguca....
Cuda, divna prica....imas dvoje decice, glavu gore.....mozda bude i trece cudo....
navijam jako za sve vas.
U decembru 2011, Genezis. Novi Sad, cena 40000....oko 400eura
plus inekcije nesto manje od 200eura.

< Poruku je uredio zeksi -- 26.9.2013 14:15:07 >

(odgovor članu cuda)
Direktna veza do poruke: 1839
26.9.2013 15:31:48   
gemi
hvala draga,i meni je los fsh i lh.Sa klomifenom sam imala jedan folikul na levom jajniku, devetog dana ciklusa 19 sa 19 a 11 dana 22,5 sa 23.a en je bio 10,3.pa sad neznam sta da radim dali mi je klomifen ok stimulacija ili da trazim neku drugu?user posted image

(odgovor članu zeksi)
Direktna veza do poruke: 1840
26.9.2013 15:40:51   
gemi
Zeksi draga jel si to pila ili ti neko davao injekcije?meni je visok fsh i lhuser posted image

(odgovor članu gemi)
Direktna veza do poruke: 1841
26.9.2013 16:50:20   
zeksi
Merional su inekcije. A sto se tice klomifena, zaista neznam dali je to odgovarajuce za tebe, najbolje da se posavetujes sa lekarom.

(odgovor članu gemi)
Direktna veza do poruke: 1842
26.9.2013 19:07:13   
gemi
Draga koliko si ti placala te injekcije?user posted image

(odgovor članu zeksi)
Direktna veza do poruke: 1843
26.9.2013 20:02:07   
zeksi
Merional je oko 1500 din/kom.

(odgovor članu gemi)
Direktna veza do poruke: 1844
26.9.2013 21:51:07   
gemi
Samo mi reci koliko na dan primas i koliko dana.od kog dana pocinjes?

(odgovor članu zeksi)
Direktna veza do poruke: 1845
26.9.2013 21:53:35   
gemi
Gde si ih kupovala,jesili ti inseminaciju radila u drzavnoj klinici?

(odgovor članu gemi)
Direktna veza do poruke: 1846
26.9.2013 22:02:01   
zeksi
Draga Gemi, to ce ti sve lekar odrediti, znaci od kog do kog dana i sta ces tacno primati od stimulacije, jedino ti mogu reci da je to jedna inekcija na dan. Ja sam postupak zapocela na betaniji i tu radila folikulometrije, a sam proces inseminacije, u
Genesisu, privatno, jer je bila subota, a drzavna klinika ne radi vikendom.
Odakle si ti?

(odgovor članu gemi)
Direktna veza do poruke: 1847
26.9.2013 22:15:11   
gemi
Hvala draga!iz Beograda

(odgovor članu zeksi)
Direktna veza do poruke: 1848
26.9.2013 22:23:09   
gemi
Draga koje di ti godiste? Ja sam 72 pa me strah da mi ne ode sva rezerva na klomifen a da nista ne postignem,Jer posle mi nema pomociuser posted image

(odgovor članu gemi)
Direktna veza do poruke: 1849
26.9.2013 22:31:31   
zeksi
Ja sam 81 god. Sve moras da radis u dogovoru sa svojim dr, nemoj ni slucajno da radis nesto na svoju ruku.

(odgovor članu gemi)
Direktna veza do poruke: 1850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

koje je najlepše muško ime
angel11000

Najlepše muško ime

Vukašin (20%)

Stefan (21%)

Filip (28%)

Pavle (14%)

Andrija (17%)

Ukupan broj glasova: 170

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here