|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: MPR (MMR) vakcina
11.7.2012 8:55:21   
Modessty
ma biće sve ok! Ne sekiraj se! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 676
11.7.2012 10:46:17   
Yula
IZVORNA PORUKA: Tash

Pa ne znam... neka nam je Bog u pomoći. user posted image
-

Ma, ne sekiraj se Tasho, sve ce to dobro proci.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 677
11.7.2012 11:01:54   
bubulence
mm je odlucio da Ema ni slucajno ne sme da primi MMR, i ja se potpuno slazem sa njim... e sad, on bi najradije da izbegnemo bilo kakvu vakcinu jer je ubedjen da samo pokusavaju da naskode nasoj deci a ja bih da ona primi priorix (bice kako ja odlucim user posted image ).
e sad, mene zanima da li od priorixa ne moze da ima reakciju? jeli to sigurno?

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 678
11.7.2012 11:33:08   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bubulence

mm je odlucio da Ema ni slucajno ne sme da primi MMR, i ja se potpuno slazem sa njim... e sad, on bi najradije da izbegnemo bilo kakvu vakcinu jer je ubedjen da samo pokusavaju da naskode nasoj deci a ja bih da ona primi priorix (bice kako ja odlucim user posted image ).
e sad, mene zanima da li od priorixa ne moze da ima reakciju? jeli to sigurno?

Nisam shvatila, jel želiš ili ne želiš da primi MMR (=Priorix)?
Naravno da nije sigurno da neće biti reakcije, individualno je.

(odgovor članu bubulence)
  Direktna veza do poruke: 679
11.7.2012 22:07:18   
bubulence
pa koliko znam mmr i priorix nisu iste vakcine... necu mmr nego priorix ukoliko od nje nece imati reakciju.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 680
11.7.2012 22:14:51   
cockic
nije tema ali da napisem mi smo danas trebali primiti pentaxim ali lena je malo zapusena i cuje se pa se sad inhaliramo nedelju dana pa onda.

nasta je ona trekla toplo je a ja pa zar vakcina ima veze sto je toplo ona rece mrtva nema ali ziva da, pentaxim je mrtva ali nije isto ako dobije temperaturu kad je napolju 38 i kad je zima jer se lakse dobija fras kad je vruce napolju.a rece sledece nedelje ce malo zahladneti pa kao bolje user posted image

tako da sam svatila da ona zive vakcine ne daje leti.

Direktna veza do poruke: 681
11.7.2012 22:22:40   
Anoniman
Priorix je MMR koju pravi GlaxoSmithKline, Ima i drugih proizvođača čije se vakcine drugačije zovu ali si sve MMR (measles, mumps and rubella). Meni je samo bitno da je Torlakova izbačena i da se preko fonda dobija uvozna, savremena vakcina. Primiće je ili 17. ili 18. jula.

Direktna veza do poruke: 682
11.7.2012 22:52:29   
bubulence
e pa sada mi nista nije jasno...
sutra cu da odem kod privatnog dr da porazgovaramo na tu temu. definitivno nece dobiti nista dok ne budem znala sve o toj vakcini...
a i sada nije zdrava, tako da narednih mesec dana ne moze nista da primi

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 683
11.7.2012 23:22:44   
Anoniman
MMR je skraćenica od measles, mumps and rubella što su imena bolesti za koje je ta vakcina, različiti proizvođači daju različit naziv vakcini a Priorix je jedna od MMR vakcina na našem tržištu, kao što su Pentaxim i Infanrix iste vakcine samoi od drugih proizvođača. Uzgred budi rečeno Infanrix i Priorix su od istog proizvođača.

Direktna veza do poruke: 684
11.7.2012 23:44:19   
bubulence
znam sta znaci mmr...
nego me samo zanima zasto bih kupila neku vakcinu ukoliko nije sigurno da nece imati reakciju. tako sam kupovala i pentaxim pa je imala reakciju a navodno ne moze da je dobije...
jos vise me plasi to sto je dr jako hladnokrvna. citam ovde da su vasoj deci proveravali ks, da su pitali da li su deca probala belance itd. kada smo bili na poslednjem pregledu (11,5 meseci), sestra je rekla 'ok, danas cete primiti vakcinu', nista nas nije pitala, samo se zacudila kada sam rekla da ne zelim da je primi. i kada smo usle kod dr reakcija je bila ista. niko nije spominjao ni sto je napolju preko 30 stepeni...
danas pitam doktora koji menja nasu dr da li treba nesto da uradimo pre mmr vakcine (cisto da bih videla sta ce on reci) i njegov odgovor je bio 'da dovedete dete u savetovaliste'user posted image ...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 685
12.7.2012 2:52:08   
Anoniman
Koliko ja znam Priorix se davao iz istog razloga iz kog i Pentaxim ili Inanrix, jer se do sad preko fonda davala domaća Torlakova vakcina koja je svuda u svetu prevaziđena i koja nosi veći rizik i burniju reakciju. Al meni naša dr u dz reče da se sad i preko fonda dobija uvozna savremena vakcina tako da ja neću ništa kupovati, Nevena će sledeće nedelje primiti MMR preko fonda.

Direktna veza do poruke: 686
12.7.2012 8:49:36   
Anoniman
nasta je ona trekla toplo je a ja pa zar vakcina ima veze sto je toplo ona rece mrtva nema ali ziva da, pentaxim je mrtva ali nije isto ako dobije temperaturu kad je napolju 38 i kad je zima jer se lakse dobija fras kad je vruce napolju.a rece sledece nedelje ce malo zahladneti pa kao bolje user posted image

Ne znam žene, ja moram nekako da se tešim, pa pokušavam šire da razmišljam... Mislim, dobiju deca leti i virus uz temperaturu 40, pa ne dobiju fras. 

(odgovor članu cockic)
  Direktna veza do poruke: 687
12.7.2012 9:18:10   
Modessty
Jeste Tash i to je tačno što kažeš. Ali oni neznaju kakav si roditelj, koliko odgovoran i pod kojim uslovima dete živi.

Niko ne može da 100 posto garantuje da dete neće imati nikakvu reakciju na bilo koju vakcinu. Mogu samo da kažu da je prema statistici vakcina bezbedna jer toliko i toliko dece nije imalo reakciju ili je imalo blagu reakciju. Isto je ako i za svaki drugi lek.
Krvnu sliku proveravaju da bi znali da li je dete u trenutku zaista potuno zdravo. da se posle ne bi pitali da li je reakcija od vakcine ili je dete već bilo bolesno. Zato ne daju vakcine ni kad dete ima neku alergiju.

Mihi je beše objašnjavala negde zašto je bitno da dete nije alergično na belanac kad prima pojedine vakcine. Samo da se ssetim gde i stavljam link

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 688
12.7.2012 9:28:52   
cockic
za fras koliko sam svatila  deca su sklonija ako su njihovi roditelji imali konkretno ja jesam sa 4 godine ali meni se desio posle penicilina a imala sam i temperaturu pa to jos nije provereno nesto nemam bas petlje da me bodu i proveravaju da li sam alergicna na penicilin pa ovako trazim zamene.mada neko nije bio alergican primi ga i postane.tako da mislim da mi je taj test uzaludan bolje da nerizikujem.
zato sam ja sa temperaturom kod moje dece u panici i odmah dajem lekice i kad nije visoka mom petru za pola sata skoci preko 40.mada kazu da deci do 5 godine skace tako visoko i moze doci do frasa a posle je jako redje.

ja malo omasi temuuser posted image izvinjavam se moderatorima 

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 689
12.7.2012 12:55:23   
branki*
eee,sledece nedelje,nadam se,i boza ce da primi tu famoznu vakcinu,odlazem je vec preko 4 meseca...

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 690
12.7.2012 14:11:28   
Anoniman
Znači nismo jedini sledeće nedelje, baš se radujem! user posted image

(odgovor članu branki*)
  Direktna veza do poruke: 691
12.7.2012 14:27:56   
nenja22
uzgajanje na podlozi od belanceta je ono što je problem kod alergija, pa se zbog toga proverava da li je dete na nešto alergično, tj. posebno na jaje. međutim, koliko ja znam, a mihi će verovatno znati i detaljnije, sadašnje tehnologije uzgajanja vakcina su daleko uznapredovale, te ni to više nije problem, konkretno nama je doktorica upravo rekla da je kod tih novih vakcina minimalna mogućnost pojave reakcije. da, naravno da to nije bitno onima čija su deca u tih nešto minimalno, ali prosto, oni ne mogu raditi drugačije nego nam govoriti statistiku kada se raspitujemo oko takvih stvari...

a bubulence, naravno da treba da se informišeš o svemu pre nego nešto oko deteta odlučiš, ali eto, recimo, mi nismo radili krvnu sliku, proverila ga je uobičajeno (pogledala grlo, poslušala pluća, pitala je je l' mu nešto fali, ja rekla da je malko slinavio, kao što i jeste tih dana, ali bez temperature i verovatno zbog zuba) ja sam pitala oko alergija, tad mi je rekla to da su reakcije jako jako retke (navela je čak i ređe nego kod pentaxima) objasnila kako i šta se može javiti (oko 10 dana kasnije otečenost oko žlezda, krajnika, i osip) i to je to (rekacije nije bilo, već sam spominjala)

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 692
12.7.2012 14:30:07   
Anoniman
Ni Luki onomad nisu radili KS.

Marku ću ja na svoju ruku raditi i KS i CRP. KS prosto da proverim EOS (zbog alergije), a CRP da protvdim da je zaista zdrav.

(odgovor članu nenja22)
  Direktna veza do poruke: 693
12.7.2012 21:32:32   
branki*

niste jediniuser posted image

branki

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 694
13.7.2012 10:44:56   
bubulence
tash jeste li i vi u Z.O.Vuka?
nenja, najgore je sto mogu da se informisem jedino preko interneta ali mislim da to nije dovoljno... nasa dr u dz je ljuta sto necemo da primimo mmr pa nece ni da prica o tome sta i kako, dr koji je radio pre 2-3 dana kada smo isli na pregled je dao takav odgovor da mi je jedino jasno da pod hitno treba da napusti ovaj posao a o vakcini nisam saznala nista. a privatni dr je rekao da nema vremena da prica o tome, nego da ostavim br pa ce me nazvati da dodjem kada ne bude imao guzvu...
jako mi je zao sto nisam ostala u inostranstvu kada sam mogla, sto sam se vratila u ovu bednu drzavu gde su deca najmanje bitna

< Poruku je uredio bubulence -- 13.7.2012 10:46:01 >

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 695
13.7.2012 11:05:15   
Olga75
a zasto ti je toliki problem da das MMR ako ne postoji reakcija na belance user posted image
ja sam svoje dete vakcinisala torlakovim MMR , imala je reakc ali svaka vakcina , virus , ujed komarca , pad , banalizujem ali bilo sta moze da je da

Marija je moj najveci uspeh

Direktna veza do poruke: 696
13.7.2012 13:33:26   
Anoniman
Ne, mi smo u vase stajica, ali mi dete vakcinisu u bolnickim uslovima zbog prisutne reakcije.
Ne znam sta ocekujes da cujes od lekara a da nisi procitala na netu.

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 697
13.7.2012 14:06:21   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: branki

niste jediniuser posted image

I mi smo tu, ipak su nam zakazali za ponedeljak u 10. Kanda ćemo mi da povedemo kolo!

(odgovor članu branki*)
  Direktna veza do poruke: 698
13.7.2012 21:33:34   
bubulence

Ne znam sta ocekujes da cujes od lekara a da nisi procitala na netu.

ocekujem da cujem kakve su posledice, sta moze da se desi ako ne primi, kolike su sanse da dobije neku od tih bolesti ako nije vakcinisana i koliko joj to uopste utice na zdravlje...
ona trenutno ima herpes u utima, spominju mi i neki pocetak hepatitisa a i dalje bi joj dali vakcinu...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 699
13.7.2012 21:46:28   
New Mom

IZVORNA PORUKA: bubulence

tash jeste li i vi u Z.O.Vuka?

Evo ja sam u ZOV i igrom slučaja znam i doktora i 3 doktorke tamo.
Ne razumem problem. Kaća je primila MMR sa 13,5meseci, kraj juna, preko 30 stepeni, državnu. Nije nam ništa rečeno ni pre vakcine, niti smo radili neke analize.
Videla sam kako izgleda petrusis (magareći kašalj) kod deteta od nepunih 18 meseci čiji roditelji su protiv vakcinacije, dete prikačeno na aparat i jedva preživelo. Neka hvala! Između toga i moguće T., biranm ovo drugo. I naravno da neka rekacija mora da bude, vakcina služi da imitira oboljenje.

A ovo poslednje. Ako je početak hepatitisa, zašto nije na infektivnim u bolnici? Takvi slučajevi se hospitalizuju.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

Direktna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here