|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: MPR (MMR) vakcina
13.7.2012 22:03:02   
bubulence

IZVORNA PORUKA: New Mom

A ovo poslednje. Ako je početak hepatitisa, zašto nije na infektivnim u bolnici? Takvi slučajevi se hospitalizuju.

ne znam, mislim da su pogresili. jedan dr kaze pocetak hepatitisa i herpes a drugi da je herpes... videcemo u ponedeljak... bolnicu nam niko nije spomenuouser posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 701
14.7.2012 0:42:42   
Yula
IZVORNA PORUKA: New Mom

Evo ja sam u ZOV i igrom slučaja znam i doktora i 3 doktorke tamo.
Ne razumem problem. Kaća je primila MMR sa 13,5meseci, kraj juna, preko 30 stepeni, državnu. Nije nam ništa rečeno ni pre vakcine, niti smo radili neke analize.
Videla sam kako izgleda petrusis (magareći kašalj) kod deteta od nepunih 18 meseci čiji roditelji su protiv vakcinacije, dete prikačeno na aparat i jedva preživelo. Neka hvala! Između toga i moguće T., biranm ovo drugo. I naravno da neka rekacija mora da bude, vakcina služi da imitira oboljenje.

A ovo poslednje. Ako je početak hepatitisa, zašto nije na infektivnim u bolnici? Takvi slučajevi se hospitalizuju.

Bog-te-mazo, nisam ni znala da postoji taj magareci kasalj! user posted image   Da li je MMR zastita i protiv te zarazne bolesti?
Inace, slazem se sa tobom po pitanu vakcinacije, mada moje dete do sada ni na jednu vakcinu nije odreagovalo vidno, bar mi nismo nista pirmetili, osim da je kod one prve sa mesec i po dana bio vrlo malo pospan taj dan.

< Poruku je uredio Yula -- 14.7.2012 0:44:21 >

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 702
16.7.2012 11:13:46   
Anoniman
Uradili smo KS i CRP, sve je ok, Marko je zdrav, sutra vakcina. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 703
16.7.2012 11:21:54   
Modessty
Vakcine protiv raznoraznih bolesti su uvedene s razlogom. Sve te bolesti koje su ranije uzimale živote iskorenjene su izmedju ostalog i zahvaljujući vakcinaciji dece.

Tash želim vam da sve prodje bez problema! Ljubim vas!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 704
16.7.2012 13:14:09   
Mama 78
Najveca smrtnost novorodjancedi ima na africkom kontinetu,a zapitaj te se zasto?Apsolutno sve te vakcine i sve su bile torlakove smo i mi primile,nezam zasto mi u Srbiji od svega volio da pravimo dramu.Zamolila bih moderatore da cenzurisu postove rekla kazala,kada su ozbiljne stvari u pitanju,jer postoje mlade majke,koje sve sto procitaju na RR shvate kao jedinu i pravu istinu,sto moze dovesti do pogresne odluke za zdravlje njihove dece.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 705
16.7.2012 13:27:31   
Anoniman
I dalje sam stava da takvi postovi NE SMEJU da se cenzurišu. Svako ima prava da iznese svoje mišljenje, i svako ima prava da pročita oba viđenja, a zatim neka odluči kako želi. 

(odgovor članu Mama 78)
  Direktna veza do poruke: 706
16.7.2012 13:33:09   
Anoniman
Mi smo danas primili MMR, dr nam samo reče da reakcije najčešće nema nikakve. Ako se i javi nekakva reakcija u vidu oticanja žlezda i slično da se javimo da evidentira u karton. Rekla nam je da ova nije bolna kao ostale i da se najlakše podnosi.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 707
16.7.2012 13:33:49   
Anoniman
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 708
16.7.2012 14:17:47   
cani
Bravo! Samo da znas Gae,tvoji postovi vezano za ovu temu su me bas malo umirili.user posted image

Once upon a time I could control myself...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 709
16.7.2012 15:39:00   
Anoniman
Samo opušteno. Imam kumu koja je zaista vrstan pedijatar. Njen otacje bio moj pedijatar kad sam bila mala, a ona već ima 65 godina. Tako da je pedijatar stare škole ali nikada nije prestala da se usavršava i prati novadostignuća. Ona mi je nekako najbolji savetnik od dana kad sam se porodila, a pri tom je nekako izbalansiran spoj savremenih shvatanja i znanja i iskustva i stare škole. Ona me je savetovala da ne dajem nikako državnu DiTePer, Polio, po njenom savetu, ali mi je rekla da što se tiče MMRa nemam šta da brinem i da slobodno dam da primi tu preko fonda koju je i njen unuk primio (da postoji neki rizik prvo njemu ne bi dala). Potom mi je i naša dr u dz (koja mi je takođe savetovala Pentaxim) rekla da se više ne daje Torlakova ni preko fonda nego uvozne, savremene vakcine. Tako da ja nit sam brinula, nit se stresirala. <sačekala sam da uvedemo belance, čak mi je dr u dz rekla da neki savetuju da je dobro ali ne i obavezno da dete prohoda pre primanja ove vakcine, tako da smo i to odradili i sad sa 13 meseci i 2 dana primili MMR bez problema.

(odgovor članu cani)
  Direktna veza do poruke: 710
17.7.2012 13:39:04   
Anoniman
Primili smo jutros Priorix. Bebac nije skoro ni plakao, samo malo za ubod, mnogo manje nego kada je primao Pentaxim. Vidi se mesto uboda. Dr nas je pustila kuci, sutra da dodjemo po otpusnu listu,posto mi primamo vakcine u bolnickim uslovima zbog alergija. Za 10-12 dana mozemo ocekivati temp, osip, uvecane zlezde, curenje nosa, kasalj, amozda nista ne bude.
Ja srecna, samo kad je i ovo iza nas.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 711
17.7.2012 13:39:58   
Verus
E i ja srecna da je gotovouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 712
17.7.2012 14:40:23   
Anoniman
Tash, bravo! Videćeš da neće biti nikakve reakcije! user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 713
17.7.2012 22:28:47   
madre
super, tashuser posted image bravo za mareta hrabrisuuser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 714
26.7.2012 9:17:42   
Anoniman
17og smo primili vakcinu. Sinoć (26og) se požalio da ga boli iza uha. Napipala sam kuglicu malo manju od zrna graška iz levog uha. Pitala sam jutros dr iz Dečije bolnice, kaže, to je reakcija na rubeolu, moguće je da se u narednih par dana i ospe, sitan crveni osip, i, i to je rubeola. Sa svim tim ne raditi ništa, proći će. Juče mu se pojavilo i par tačkica po licu, što može biti i od prljavštine, ne znam zašto deca uvek prljavim rukama češu nos user posted image ... 

(odgovor članu madre)
  Direktna veza do poruke: 715
26.7.2012 9:20:17   
Anoniman
Tash, nadam se da će na tome da ostane, mi nismo imali nikakvih reakcija za sad.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 716
26.7.2012 9:23:31   
Anoniman
Ja se sećam da je Luki malo cureo nos i kašljucao je, i to je bilo to.
Pa nadam se da će i Marku stati samo na žlezdama.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 717
30.7.2012 22:24:12   
Anoniman
Sem one zlezde koja je do jutra prosla (uglavnom je ja ne pipam), Marko nije imao drugih simptoma. Usvari, diskretno slabije jeo, cak i mleko pio samo pola doze tih dana kada je bila i zleda. Vise nista. anas je 13 daa od tada. Ja zadovoljna.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 718
30.7.2012 22:39:08   
Anoniman
Bravo! Tash, baš mi je drago da je sve glatko prošlo!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 719
10.8.2012 13:34:35   
Anoniman
Mame iz Novog Sada, treba mi info. Moj sestrić ima 13 meseci i kad su zvali dz da zakažu MMR rekli im da nema vakcina i da ih sigurno neće biti do kraja godine. Žive na Novom Naselju ali ne znam u kom su dz. U međuvremenu deca iz mog okruženja u Beogradu najnormalnije primaju MMR, nema nikakve nestašice nigde. Zna li neko o čemu se radi?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 720
10.8.2012 13:37:23   
Anoniman
Ne znam zaista. Ja sam kupila Priorix. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 721
10.8.2012 13:39:53   
jance
danas smo bas bili kod lekara, mi smo u DZ u centru (Vase Stajica), rekose nam da trenutno te vakcine nema u nijednoj ambulanti, ali da ce je biti dok Ogi bude trebao da je primi tamo negde u novembru sigurno...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 722
10.8.2012 13:43:54   
jance

IZVORNA PORUKA: Tash

Ne znam zaista. Ja sam kupila Priorix. 

pitala danas dr kad je rekla da ide Ogiju MMR vakcina kad napuni godinu dana, dali za tu vakcinu ima zamena da e kupi, ona me gleda sa upitnikom iznad glave, na varijantu sta se ova opet pravi pametna,kaze nema za to kupovna vakcina, to je ziva vakcina, ne drzi se tako....user posted image

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 723
12.8.2012 3:20:31   
poseydon...
veliki pozdrav za sve vas... jedno malo obavjestenje... svajcarska je zabranila vakcinaciju,njemacka,austrija,poljska i niz drugih evropskih zemalja ukinuli obavezu vakcinacije po hitnom postupku,farmaceutske firme pojedine priznale da cjepiva sadrze velike kolicine otrova i da su ih lazno predstavljali kao sigurne pa je sud odredio da plate kaznu od 3 milijarde dolara a zaradili su unistavajuci djecu 100 puta vise... sve vise doktora javno govori o stetnosti vakcinacije,na hiljade roditelja zaustavilo cijepljenje svoje djece i pokusavaju na prirodan nacin da izbace otrove koji su ih unistili ... procitajte knjigu Dr. Lidija Gajski sto je objavila u HR da je svaka vakcina apsolutno nepotrebna i nadasve izuzetno otrovna za vase dijete. to nije objavio neki sarlatan nego poznati i priznati doktor... evo vam stranica na FB koji vodi Dr. Sladjana Velkov izuzetno priznati i u svijetu poznati doktor gdje se javljaju ne samo roditelji cija su djeca ostecena od vakcina nego i oni cija su djeca pomrla posle vakcinacija... http://www.facebook.com/groups/204234299684425/ posebno mi je drago i zelim istaci da se na toj stranici dosada javilo na desetine hiljada buducih roditelja koji ocekuju bebu pa su se unaprijed obratili za pomoc u edukaciji i zastiti svog djeteta od vakcinacije... svima su izasli u susret, pomogli tako sto su rekli sta je vakcina,na cemu se uzgaja,cemu prvenstveno sluzi i nacin na koji da odbiju vakcinaciju... tamo ce te pronaci niz roditelja koji su javno rekli da je samo dovoljno da odete kod svog pedijatra i u kartonu vaseg djeteta potpisete da odbijate vakcinaciju i to je to... obaveza o vakcinaciji ne postoji,sve drugo receno je totalna laz a u zakonu o zastiti pacijenata jasno pise ; pacijent ima pravo da odbije bilo koji medicinski tretman ili experiment i niko nad njim nesmije izvrsiti bilo kakav medicinski tretman bez pacijentovog potpisa... posto svi znamo da je vakcina experimentalni program onda je svima da obaveza nepostoji... da pojednostavimo ; moze li vas ko naterati da se operisete ako vi to nezelite ??? naravno da nemoze pa tako vas niko nemoze naterati ni na bilo koji drugi medicinski tretman ili experiment... svako ko vam kaze da je vakcina zakonski obavezna znajte da vas laze i nemisli vam dobro a obicno su vam to isti oni koji vam na lijep nacin predlazu da vakcinisete svoje dijete a ujedno rade za farmaceutske kompanije i imaju procenat od prodatih vakcina... ogroooomna vecina roditelja odlucila je prekinuti najveci genocid nad djecom koji je ikada sproveden tako sto su zaustavili daljne vakcinisanje... nas zadatak i duznost je da vam pomognemo u edukaciji i shvatanju istine,da vas zastitimo i sacuvamo... na ovom forumu je ostao sasvim mali broj vas roditelja koje javno pozivamo da nam se pridruzite u nasoj zajednickoj borbi a to je zastita i ocuvanje nase djece... na nasoj stranici pronaci ce te sve sto se tice zakona i vidjeti da je zakon na nasoj strani,objasniti nacin i postupak ciscenja organizma vaseg djeteta od teskih otrova i ko zna kakvih sve virusa na prirodan i bezbjedan nacin ali nazalost upoznat ce te i roditelje djece koja su umrla 24 sata nakon vakcinisanja... ti roditelji iako u svom grcu i boli smogli su snage da javno kazu sta im se sve desilo i poceli da obrazuju druge roditelje da ne naprave istu gresku,gledali su kako njihova djeca umiru i nemogu im pomoci ali ipak je u njima ostala ljudskost pa sada zele zastititi tudju djecu... dobro dosli ... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 724
12.8.2012 8:11:01   
Anoniman
Ako nas Facebook i neki šarlatanski sajtovi koji pišu o vanzemaljcima ne edukuju po hitnom postupku, ostaćemo uskraćeni i ograničeni.

Modovi, da li je vređanje nečije inteligencije kažnjivo ili neko može da nas sve vređa do mile volje dokle god ne proziva poimence?

(odgovor članu poseydon...)
  Direktna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here