|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: MPR (MMR) vakcina
12.8.2012 8:27:26   
cockic
ja generalan stav o vakcinama nemam jer ako sam je primala vakcinu pre 26 godina onda mogu i moja deca znam da su mozda malo savremenije ne znam kako to da nazovem ali i onda su ih pravili po necijem sastavu nije zamlja srbija izmislila sastav vakcine.tako da cu ja svoju decu i dalje vakcinisati sve dok drzava to neukine.
jer mislim da im time nestetim,e sad da li gresim ne znam ja iskreno gornji duzi tekst nisam ni citala jer me nesto i ne zanima da se zracim jer nisam niti farmaceut niti dr.
ali svako ima pravo na svoju odluku o vakcinaciji i misljenjeuser posted image
moje misljenje je da sto se tice ostalih vakcija tipa svinjski grip ...da svi ti novi virusi i bakterije izlaze iz farmaceutckih kuca da bi zaradili novac.a ove standardne vakcije koje se daju bebama neverujem da bi sad bas toliko trovali decu.

izvinjavam se moderatorima ovo je bio post nevezan za mmr ali morala sam negde da odgovorim posto nema teme o vakcimama uopsteno necije misljenje i stavmuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 726
12.8.2012 22:34:23   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: jance

IZVORNA PORUKA: Tash

Ne znam zaista. Ja sam kupila Priorix. 

pitala danas dr kad je rekla da ide Ogiju MMR vakcina kad napuni godinu dana, dali za tu vakcinu ima zamena da e kupi, ona me gleda sa upitnikom iznad glave, na varijantu sta se ova opet pravi pametna,kaze nema za to kupovna vakcina, to je ziva vakcina, ne drzi se tako....user posted image

pozdravi dr, reci joj da bude u koraku sa vremenom u kom zivi!

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 727
12.8.2012 22:38:26   
Anoniman
BTW, ja ne zelim da citam postove nekoga ko kaze da je procitao toliku literaturu o stetnosti vakcina, a tamo nije primetio i zapamtio da se NE MOZE pise u dve u reci.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 728
12.8.2012 22:46:04   
New Mom

pozdravi dr, reci joj da bude u koraku sa vremenom u kom zivi!

Moja drugarica, farmaceut, radi u velikoj apoteci u gradu, isto nije znala za to, čula od mene.

BTW, ja ne zelim da citam postove nekoga ko kaze da je procitao toliku literaturu o stetnosti vakcina, a tamo nije primetio i zapamtio da se NE MOZE pise u dve u reci.

user posted image user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 729
25.8.2012 8:36:00   
jovicaa
imam malu dilemu aleksandar je pre oko nedelju dana, malo vise primio mmr vakcinu. od juce ima 39 temp, koja pada samo dok je pod brufenom. da li se neko susretao sa ovako jako reakcijom??
mm kaze da je pedijatar rekao da moze biti jako visoka temperatura, ali ja je nisam tako razumela, ja sam kontala da ce biti najvise oko 38.
i zanima me da li dete moze da oboli u retkim slucajevima od neke od tih bolesti protiv kojih je primio vakcinu?
zanima me zato sto sam ja trudna, a nisam prelezala ni jednu od ove tri bolesti i nisam vakcinisana.

don't shit where you eat :))

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 730
25.8.2012 9:14:59   
Olga75
marija je posle MMR imala temperaturu od 38 - 38 , 5 i trajala je 4 - 5 dana
a ni jedna vakcina ne mora dati 100% imunitet kao sto svaka moze da izazove nezeljenu reakciju

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 731
25.8.2012 9:22:35   
jovicaa
ok... ako se bas nastavi 39 do sutra, mozda odemo do pedijatra, cisto da ga pogleda... da se nesto ne prikrije.
olga da li on meni sada moze da prenese neku od tih bolesti, kada ima tako jaku reakciju?

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 732
25.8.2012 10:04:47   
Olga75
ne bi trebalo

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 733
24.10.2012 22:06:53   
vonavoj
citam i dalje sam u dilemi, da li kupiti Priorix koji kosta 1000din ili dati MMR i kad? Dr mi je rekla da je po njoj svejedno koja je vakcina,a da dodjemo cim napuni 12 meseci..da nije to rano?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 734
24.10.2012 22:16:01   
bubulence
evo ti naseg iskustva:
i muz i ja smo bili u velikoj dilemi da li uopste da damo vakcinu, on se mnogo protivio i uspem nekako da ga nagovorim da joj damo priorix na koju je manja reakcija.
par dana posle vakcine je dobila uzasnu alergiju na sve i svasta, a posle 3-4 nedelje i tesku upalu pluca, tako da smo zavrsile u decijoj bolnici sa uzasno jakom terapijom. doktori (ne jedan) tvrde da su i alergija i upala posledica vakcine. imnitet je toliko opao da je pokupila sve sto je mogla (i proliv itd....)...
upala nam je prosla, sa alergijom se i dalje borimo (blizu 2 meseca), ni na sta nije bila alergicna a sada zivi na krompiru, sargarepi, ad mleku i belom mesu...
decak koji je bio sa nama u bolnici je isto zavrsio tamo zbog vakcine ali dr kaze da se retko desava. znaci postoji mogucnost ali vise dece prodje bez reakcije...
pa ti sada vidi...
a najgore od svega sto su nam svi doktori u bolnici i sada njen privatni pedijatar, rekli da je ne vracamo u vrtic jer vladaju boginjeuser posted image . kada pitam zar nije vakcinisana protiv boginja, oni svi samo slegnu ramenima i kazu da je ipak ne vracamo jer ne bi bilo dobro da dobije i boginje... je*e lud zbunjenog....

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 735
24.10.2012 22:17:45   
bubulence
inace se vakcina prima najcesce izmedji 11 i 15 meseci tako da mislim da nije rano

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 736
24.10.2012 22:22:14   
vonavoj
user posted image user posted image od priorix vakcine!
nisam pametna..svi vicu,MMR se daje godina,zasto eksperimentisati..jooooooj!
stvarno je*e lud zbunjenog...

Direktna veza do poruke: 737
24.10.2012 22:24:10   
tanjicak79
Vonavoj, MMR se treba primiti kad dete napuni godinu dana, ali može i poprilično kasnije. Uslov da primi ovu vakcinu je da je dete već uvelo belance u ishranu i da nije alergično na njega.

Moj Vuk je primio ovu vakcinu, ako se dobro sećam, kad je imao skoro 20 meseci. U par navrata ranije kad smo hteli da je primi, a kad je bio zdrav, dešavalo se da vladaju ovčije boginje u jaslicama. I mada njega nijednom nisu zakačile boginje, doktorica nije htela da rizikuje da mu tada da vakcinu. Jer da se desilo da je tada primio vakcinu i da je dobio boginje, u istom vreme, tada bi mnogo teže podneo bolest, a odgovor na vakcinu bi bio slab.

Pa moj savet ti je da odugovlačiš sa primanjem ove vakcine, ako možeš.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 738
24.10.2012 22:25:36   
Snelle

IZVORNA PORUKA: bubulence

kada pitam zar nije vakcinisana protiv boginja, oni svi samo slegnu ramenima i kazu da je ipak ne vracamo jer ne bi bilo dobro da dobije i boginje... je*e lud zbunjenog....

MMR je vakcina protiv morbila i rubeola, ali ne i protiv varičela, tj. malih boginja, a verovatno je epidemija varičela u vrtiću.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

Direktna veza do poruke: 739
24.10.2012 22:30:19   
bubulence

IZVORNA PORUKA: vonavoj

user posted image user posted image od priorix vakcine!
nisam pametna..svi vicu,MMR se daje godina,zasto eksperimentisati..jooooooj!
stvarno je*e lud zbunjenog...

tako kazu doktori a i ja sam sigurna. ali opet ponavljam, vecina dece ne odreaguje na vakcinu, eto, mi nismo imali srece....
sada mislim da je najbolje da sto manje znas i da odvedes dete da se vakcinise...

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 740
24.10.2012 22:31:43   
vonavoj
uh,sad sam tek u dilemi..em mi TIki ide u jaslice,sto znaci da ako joj padne imunitet navucice bolesti.em sto vidim da svi odugovlace sa primanjem..moracu ipak da promenim termin za vakcinu,makar kad prodju bolestine po vrticu!

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 741
24.10.2012 22:34:07   
tanjicak79
Bubulence, klasična MMR ne štiti od ovčjih boginja, tj. varičele. Ako su te boginje prisutne kod vas u vrtiću, a verovatno jesu, jer se one najčešće javljaju.
MMR štiti od Morbila (malih boginja), Mumpsa (zaušaka) i Rubeole.

(odgovor članu tanjicak79)
Direktna veza do poruke: 742
24.10.2012 22:35:36   
vonavoj
mislim da smo i mi primali MMR,a ja sam prelezala i zauske i male boginje..superuser posted image

Direktna veza do poruke: 743
24.10.2012 22:38:33   
bubulence
u svakom slucaju mozes da odgodis, imate jos vremena za primanje vakcine...
tanjicak, koliko znam, i velike i male boginje uglavnom pocnu da vladaju u isto vreme... nebitno, mrzim sve te vakcine, nije tacno da smo ih i mi primali, neko jeste, neko nije, one su vec 4 ili 5 puta bile zabranjene pa ponovo pustane... da su zdrave ne bi u vecem broju zemalja bile zabranjene ali sam se ja vodila mislju da nismo bas toliki baksuzi da odreagujemo na vakcinu kada vecina dece nema reakciju.. i verovatno bih je opet odvela da dobije priorix kada bi se vreme vratilo....

Direktna veza do poruke: 744
24.10.2012 22:39:45   
bubulence

IZVORNA PORUKA: vonavoj

mislim da smo i mi primali MMR,a ja sam prelezala i zauske i male boginje..superuser posted image

ja je nisam primila, ali sma prelezala i velike i male boginje i ziva sam, nista mi ne fali.... bar mislimuser posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 745
24.10.2012 23:34:08   
Sanchy
Ta vakcina ne stiti dete apsolutno tj.moze dobiti bilo koju od ove tri bolesti ako se nadje u dodiru sa njom ,medjutim ako je dete primilo vakcinu simptomi bolesti tj.klinicka slika ce biti dosta blaza nego u slucaju da dete nije primilo vakcinu...medjutim sama vakcina izaziva dosta nezeljenih efekata pa treba gledati da je dete primi sto kasnije .

Direktna veza do poruke: 746
25.10.2012 6:27:31   
Olga75
IZVORNA PORUKA: bubulence
..koliko znam, i velike i male boginje uglavnom pocnu da vladaju u isto vreme... nebitno,

velike boginje su variola vera i fala Bogu nisu se javljale od sedamdeset_ih
male boginje su morbile i u SU je bila epidemija negde pocetkom 90 kada je i oko dvadeset_oro dece umprlo od komplikacija
ovcije boginje su varicela i nebitne su za ovu pricu

< Poruku je uredio Olga RR -- 25.10.2012 6:58:20 >

Direktna veza do poruke: 747
25.10.2012 7:05:46   
ivbo
Moj sin je nedavno primio ovu vakcinu,dvadesetak dana nakon svog prvog rođendana.Pošto smo već kupovali Pentaxim,htjela sam i sada da nabavim zamjenu za državnu MMR,tj.Priorix,ali apoteke je ovdje ne nabavljaju.Strahovala sam od reakcije i nekoliko dana je bio izrazito nervozan,a deseti dan prvi put u životu dobio je temp. 38,5.Dala sam mu samo jednu kašičicu Paracetamola i sve je prošlo za sat vremena.Eto,to je naše iskustvo,preživjesmo,ali bih svakako kupila Priorix da sam mogla da je nabavim.

Nasa tri sunasca B I T :-*:-*:-*

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 748
25.10.2012 8:04:43   
tanjicak79
Što se tiče reakcije na MMR vakcinu, naše iskustvo je sledeće. Sedam dana nakon primanja vakcine Vuk je imao povišenu temperaturu, koja je trajala 2-3 dana. Doktorica je rekla da je još moguće da se javi uvećanje žlezda iza ušiju kao reakcija na komponentu protiv zaušaka. I na kraju može da se javi osip kao reakcija na komponentu protiv rubeole.Ali sem temperature druge simptome nije imao.
Tako treba da izgleda očekivana reakcija na vakcinu. O drugim negativnim nuspojavama ove vakcine postoje mnoga različita mišljenja o kojima nisam ni dovoljno stručna, a ni dovoljno informisana, pa o tome ni ne želim da pišem.

(odgovor članu ivbo)
Direktna veza do poruke: 749
25.10.2012 8:23:49   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Ta vakcina ne stiti dete apsolutno tj.moze dobiti bilo koju od ove tri bolesti ako se nadje u dodiru sa njom ,medjutim ako je dete primilo vakcinu simptomi bolesti tj.klinicka slika ce biti dosta blaza nego u slucaju da dete nije primilo vakcinu...medjutim sama vakcina izaziva dosta nezeljenih efekata pa treba gledati da je dete primi sto kasnije .

Koji su to nežejeni efekti?

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here