|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: MPR (MMR) vakcina
25.10.2012 20:49:22   
lesica
Dosta vise!!!
Ova tema ne sluzi da bilo ko bilo koga u nesto ubedjuje vec da se razmene iskustva o tome kada su deca primila i kako su podnela vakcinaciju.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 776
25.10.2012 20:52:42   
mihi
Izviinite moderatori ali gospođa me izvređala jer sam argumentovano odgovorila sve našta se nalupala pa čak i to da je prlržala Variolu veru, molim Vas da o tome povedete računa.

Znači neko može da piše gluposti a ostali moraju da ćute?

Ako je tako.....

Pravila su koliko pročitah da se svako ko provocira ( a dotična to evidentno radi) da se takvi postovi brišu.

< Poruku je uredio mihi -- 25.10.2012 20:54:50 >

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 777
25.10.2012 22:14:48   
Didy
Moji nijedno nisu imali ama baš nikakvu reakciju, ja nisam čak ni nervozu primetila... Sina sam bez razmišljanja odvela i primio je po pozivu, a za ćerku mi nije bilo baš skroz svejedno, jer sam u međuvremenu svašta pročitala, ali sam onda sebi rekla - Kako njemu, tako ću i njoj. Oboje su primili "državnu" mmr (i sve prethodne su bile državne). Pa sad, šta im bude...

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 778
25.10.2012 22:51:26   
Anoniman
mi 19.11. idemo na testiranje da vidimo da kako stojimo sa alergijom na zumance i belance. onda ce alergolog presuditi hocemo li je primiti 23.11. kada nam je zakazana ili necemo. i ja sam svasta procitala po netu i cini mi se da sto vise citam sve se gore osecam..
veceras sam se konsultovala sa drugaricom koja ima troje, svo troje su je primili i nisu imali nikakvu r-ju. cak je bolje podnosilo ono dete koje je najranije primilo (sa 13. meseci) od drugo dvoje koju su primili kasnije. najstariji je primio sa skoro 2 godine i najteze je podneo. verovatno ima veze i sa onom pricom da se boginje najlakse prebole u najranijem uzrastu.. znate ono kada mator covek dobije boginje, pa ih jedva prezivi, dok ih dete prelezi i ne oseti..

(odgovor članu Didy)
  Direktna veza do poruke: 779
27.10.2012 13:28:46   
ivbo
Kad pročitam sve komentare,čini mi se - što mama manje brine i razmišlja o vakcini,to beba bolje podnese!user posted image

Nasa tri sunasca B I T :-*:-*:-*

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 780
27.10.2012 13:31:11   
Ana RR
Mi nikako da primimo ovu vakcinu. Stoji mi u frižideru priorix, ali Maki je ceo mesec nešto rovit, malo-malo pa zaslini nosić. Videćemo šta će dr reći, do kada treba da je primi.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu ivbo)
Direktna veza do poruke: 781
27.10.2012 22:42:34   
branki*
boza primio MMR vakcinu,drzavnu.doduse,namerno smo kasnili i malo je odlozili.sve je proslo u najboljem redu,nikakve,ni najmanje reakcije.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 782
8.11.2012 14:32:10   
Malecka074
Huh...mi trebali juce primiti, ali nigde nije bilo Priorixa...pa ju nismo ni primili...Ali sad razmisljamo da mozda joj ni nedajemo tu vakcinu. Koliko sam shvatila...ispravite me, ako gresim...da cak i kad se primi vakcina...ona moze da dobije bilo koju od tih bolesti. Huh...user posted image

Sve se moze kad se hoce i kad se mora :)

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 783
8.11.2012 14:34:59   
Anoniman
Kao i kod bilo koje druge vakcine. 

(odgovor članu Malecka074)
  Direktna veza do poruke: 784
8.11.2012 14:37:26   
Tiziana
Ma ne moze ipak da dobije iako je primio/la vakcinu.moze da ima reakciju u vidu blagog osipa nalik na boginje ili blagog otoka nalik na zauske zato sto se zapravo ubrizgavaju zivi virusi,ali to je samo reakcija,nije bolest. i nama je dr savetovala da kupimo priorix,ima ga ovde kod nas po apotekama i nije tako skup,a sin je pre 2 god primio njihov mmr,i iako alergican na sve i svasta nije imao niakvu reakciju.cerki cemo kupiti taj priorix.

Direktna veza do poruke: 785
8.11.2012 14:41:22   
Malecka074
Aha. Hvala. Pa...sto vise citam..vise me glava boli...user posted image

Sve se moze kad se hoce i kad se mora :)

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 786
8.11.2012 14:47:43   
coka11
Nama dr nije rekla da kupimo vakcinu, već smo primili onu državnu. Imao je reakcije, osip i temperaturu oko 7.dana, ali oni kažu da je to normalno je se ustvari daju živi virusi. Bljak, kako to grozno zvuči!!

"Važno je možda i to da znamo:
čovek je željan, tek ako želi
i ako celog sebe damo,
tek tada možemo i biti celi."

Direktna veza do poruke: 787
8.11.2012 15:13:58   
Anoniman
Nasa doktorka ne znam za kupovnu vakcinu, iako smo primili pentaxim, i moracemo u decembru da primimo mmr, ali ja cu je odlagati bar do januara , februara,...
Bila sam voljna da joj dam kupovnu, ali je nemoguce..
Mrzim vakcine,..user posted image

(odgovor članu coka11)
  Direktna veza do poruke: 788
8.11.2012 15:26:27   
Tiziana
Nama je dr odmah u startu rekla da ne zurimo sa mmr iako je cerka krenula u jasle,da sacekamo 13/14m pa onda da primimo i neki dan mi je rekla da dodjemo sl ned na vakcinu i kupimo taj priorix.i mi smo inace primali pentaxim.a sin je mmr primio tek sa 20m jer je i on krenuo u jasle,pa je non stop bio bolestan,pa ima ekcem,a bojali su se da nema jos neku alergiju pa smo kasno uveli belance,a onda nismo mogli da uradimo alergijske probe jer je non stop bio bolestan,vrhunac su bile ovcije boginje sa 18m,i tek kad je proslo mesec dana od boginja onda je primio pentaxim revakcinaciju,pa uradili alergo probe i cekali jos mesec dana od pentaxima da primimo mmr.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 789
8.11.2012 23:06:13   
argus
Za nevernog Toma, obratite se onkologu dr. prof. Ivanovskom iz Tiršove koji se bori protiv leukemije i raka kod dece , koji je napravio haos na evropskom forumu gde su bili eminentni profesori. Ukucajte njegovo ime i pročitajte za MMr

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 790
9.11.2012 7:32:38   
cockic
nasa dr tj. od lene rekla je da tek sledeci sistemacki ima sa 14 meseci,pa se onda dogovaramo kad ce mmr ona sa njim ne zuri koliko sam je svatila.ja sad nesto razmisljam a sin mi je primi sa tacno 13 meseci a ova cerina u startu daje kasnije.nema veze jos bolje i onako cu jedva preziveti i njeno davanje.mada sa sinom dr mi je bas bila uverljiva kad je rekla da nema reakcije i bila je u pravu on nije imao nikakvu.

ja sam sve mislila da mi je sin kasnije primio sa nekih 15 kad ono sad razmisljam i svatam sa 13 tacno kad sam ostala user posted image  sa cerom user posted image

(odgovor članu argus)
Direktna veza do poruke: 791
12.11.2012 15:01:19   
Christabel
Mi jos nismo primili MMR, a iskreno ni ne zuri mi se. Po kalendaru je trebalo odmah posle rodjendana, ali je bio dogovor da sacekamo nedelju-dve dok ne uvedem belance. Onda se prehladila pa je vukla slinav nos 10ak dana. Pa sam ja pustila da posle toga prodje jos nekih 10-15 dana da se oporavi. Onda je imala proliv sa temperaturicom 3 dana. Sad opet ima temperaturicu jer joj za 5 dana evo vec treci zub izbija, i to oni nazad, cetvorka i petica. Tako da verovatno necemo ici ni ove nedelje. Kod nas uopste ne pregledaju bas detaljno pre vakcine tj.ima pregled, ali se ne vadi krv i sl, samo dr pita roditelje da li je dete u prethodna 3 dana bilo bolesno.

Sto se tice price o stetnosti mmr-a, nisam strucna, pa necu da diskutujem, ali istina je da mi uopste nije svejedno za tu vakcinu. Za sve ostale vakcine, koje su obavezne, nisam brinula, niti cu brinuti. One neobavezne ne planiram da trazim za bebu. Takodje, posle svih desavanja od pre par godina, kada je u pitanju bio onaj grip i kada sam vise pocela da razmisljam na tu temu, postalo mi je jasno da kod vakcinisanja, osim te osnovne teznje da se suzbije bolest, pocinju da se javljaju i licni, ekonomski i dr. interesi pa sam prilicno skepticna prema svemu.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 792
10.12.2012 17:39:34   
Christabel
Ima li bebica koje su mmr primile posle 15.og meseca? Gledala sam skoro u kalendaru da se ta vakcina daje o d12-15 meseci, medjutim moja sad vuce proliv neko vreme, pa opet ne moze da primi.

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 793
10.12.2012 18:56:27   
Snelle
Moja ćerka je dobila tek sa 18 meseci zato što je sa skoro 13 meseci dobila boginje, a nakon njih mora da se sačeka barem 2.5 do 3 meseca do vakcinacije, pa nas je onda zakačio godišnji odmor, pa godišnji odmor pedijatra, pa umesto 3 prođe 5 meseci.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

Direktna veza do poruke: 794
10.12.2012 19:27:10   
Christabel
A koliko treba da prodje od proliva ako je stomacni virus pa do vakcine?

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 795
10.12.2012 19:43:31   
Snelle
Čim vidiš da se dete fizički oporavilo, i da nema više nikakve naznake bolesti možete da ga vakcinišete.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

Direktna veza do poruke: 796
11.12.2012 22:02:34   
Mizzy
Mi danas primili Priorix, sa 16 meseci. Nadam se da cemo proci bez reakcija user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 797
16.12.2012 22:29:59   
Yula
Moj Lazar je pre neki dan napunio 18. meseci, MMR treba da primi za dva dana. Medjutim, pre nekoliko dana se razboleo, ne puno, ali kaslje i kaslja jos uvek ima po malo. Znaci nije potpuno zdrav. Sta me jos brine, ja sam trudna, sutra ce biti punih 6 nedelja, znaci ulazim u najrizicniji period gde i bezazleni virusi mogu da naprave problem plodu i zanima me da li je dete i ako jeste, koliko zarazno posle MMR-a??? Razmisljam da sutra pozovem i trazim odlaganje vakcinacije user posted image Ne znam koliko ce u toj bolnici gde treba da je primi imati razumevanja za ovaj moj zahtev, nesto mi nisu delovali predusretljivo kada smo tamo isli da bebca testiramo na alergiju na ziva jaja. On ionako treba vakcinu da primi iz delova, ni to ne znam tacno kako ce izgledati, jer je ranije bio alergican na ziva jaja.

Znaci, zanima me da li imate nekih saznanja da vakcinacija deteta MMR-om, odnosno kasnija reakcija deteta na vakcinu, moze biti problem za trudnu mamu?

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Mizzy)
Direktna veza do poruke: 798
17.12.2012 11:18:06   
jance
mislis dali je zarazan od onoga protiv cega je primio vakcinu? meni su rekli da nije, da nema brige za to...

ja prijavljujem da zvanicno 20 dana posle MMRa nije bilo reakcije, 21 dan je dobio proliv iliti vise retku stolicu, i sad ima zacepljen nos. to je sve od trenutka kako je primio MMR a proslo je i vise od mesec dana, tako da mislim da to ima vise veze sa zubima nego sa vakcinom...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 799
17.12.2012 11:32:06   
Tiziana
Ja mislim da oni nisu zarazni kad prime tu vakcinu!!! Skoro pa sam sigurna u to. Moj sin kad je imao 18m dobio je varicele,ja sam bila 8 nedelja trudna..

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here