|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: MPR (MMR) vakcina
24.2.2013 11:46:38   
Ana RR
Snelle, mmr se daje tek kada dete prohoda i kada ume da kaže po koju reč, barem je tako kod nas u domu zdravlja. I ne daju je tokom leta.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 826
24.2.2013 12:20:59   
Tiziana
Ovde je sad krenula i prica da su deca koja su primila Pentaxim pokazivala znake agresivnog ponasanja itd...i sad 80% mama je u fazonu e sad se kajem sto sam dala,ako budem imala jos jedno dete necu im dati da ga vakcinisu itd itd!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 827
24.2.2013 12:49:27   
Olga75
a niko ne razmislja o tome koliko dece je poumiralo od kojekakvih bolestina pre masovnih vakcinacija user posted image
to je isto kao ona prica : daju antibiotike za sve a iko ne razmislja o tome koliko je ljudi poumiralo zbog banalnih stvari koje sest inekcija antibiotika rese
slazem se ja da je nasa vrsta - homo sapiens sapiens zrtvovala generacije na kojekakve probe
od hrane , lecenja iblablabla
mislim , ima jos generacija da se zrtvuju , slazem se user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 828
24.2.2013 14:24:04   
New Mom

IZVORNA PORUKA: Maslacak15
Vakcina sa prima obicno sa 12 meseci. To je istovremeno jako buran period u razvoju dece kad pocinju i da hodaju i da pricaju ( u naznakama). Mislim da deca koja blago zaostaju u razvoju pre toga prosto ne bivaju primecena. Jer niko ne ocekuje od deteta sa 8 ili 9 meseci bog zna sta. I onda nastaju price tipa "dete je primilo vakcinu" pre toga je bilo normalno, a posle nije htelo normalno da se razvija. A u sustini vakcina je samo koincidencija i nema nikakve veze ni sa prohodavanjem ni sa propricavanjem.

Tačno!

KL je primila 8 dana posle prvog rođendana (kraj maja), a tako ću i Kolju voditi.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

Direktna veza do poruke: 829
24.2.2013 15:13:54   
Sanchy
Uf moguce da ste u pravu ,,brat nije primio nijednu vakcinu do polaska u skolu,mama radi u zdravstvu pa je ipak bila protiv vakcinacije,e kad je krenuo u skolu sa sedam godina primio je sve ono za sta nije zakasnio za MMr se ne seca ali ako vi kazete da je tek pre desetak godina uvedena a to je bilo1987 onda ne znam..,u svakom slucaju eto ,sve starije generacije nisu primile tu vakcinu i sta nam fali?Drugo skoro sam procitala da je u Japanu ta vakcina nakon cetvorogodisnje upotrebe zabranjena zbog niza negativnih efekata i to je zabranjena odavnouser posted image ...stvarno ne znam sta da kazem,ostale je primio,nije imao nikakve reakcije,ako bih mu dala to bi bio priorix citala sam uporedne studije,svi nezeljeni efekti se javljaju u mnogo manjem procentu nego kod drugih vakcina istog tipa...

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 830
24.2.2013 17:14:33   
Maslacak15
Sanchy nama ne fali nista ali ja mogu da stavim ruku u vatru da na topicima sa fertilitetom ima sigurno zena koje prolaze pakao jer im muzevi imaju ocajan spermiogram ili cak azospermiju, koja je cesto uzrokovana komplikacijom zausaka. Nije to jedini razlog naravno kako ona moze nastati ali kao sto rekoh zauske su jako opasne za decake-procitaj. A morbili, to sam vec rekla nisu uopste naivni i isto imaju spektar jako ozbiljnih komplikacija izmedju ostalog letalni encephalitis. To nije nikakav argument reci pa valjda necu da budem baksuz da mi dete dobije komplikacije. Najbolje da je zasticeno. I stvarno mislim ako nisi prelezala bar se ti vakcinisi, meni su morbile sa 15 bile horor, a za tebe sa 30 i kusur ( ukoliko ih mali zakaci vrlo si ugrozena da ih dobijes) mogu biti jako opasne.
Ne znam za Japan, ali znam da je u nemackoj i USA preko 90 % dece vakcinisano i to poslednjih 15 godina. Zar nemislis da bi reakcije javnosti bile malo zesce da ima realnih problema sa vakcinom?. Radi se o milionima dece. Nebih da budem gruba, meni je svakog roditelja zao ko ima problema sa zdravljem malisana ali mislim da je u ovom slucaju palo trazenje zrtvenog jarca. Dete ima problem, on postaje primetan, oko prve godine ...ajmo da krivimo vakcinu. Razmisli. Puno te pozdravljam user posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 831
24.2.2013 17:20:06   
Ana RR
Maslackic, hvala na odgovoru. To je ono što i ja znam, rođena sestra ima tarnera. Ono što me muči i što me je mučilo kroz trudnoću je pitanje da li to može da nasledi i moje dete?

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Direktna veza do poruke: 832
24.2.2013 17:31:30   
Maslacak15
Ne Anci, nije to nasledno u konvencionalnom smislu. Budi bez brige. Znaci jeste genetski defekt ali je nastao u procesu stvaranja jajne celije ili spermatozoida iz kojih je rodjena tvoja sestra. To se prosto desi kao random greska u rekombinaciji genetskog materijala pkao sto se dese i drugi defekti ali se ne prenosi sa kolena na koleno kao predispozicija. Tvoja sestra sa sindromom ne moze da ima dece. Nadam se da sam dovoljno jasno objasnila. Znaci ni ti ni tvoja deca nemate nista veci rizik od nekoga ko nema osobu sa Turnerom u porodici.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 833
24.2.2013 17:57:31   
Ana RR
Hvala ti na objašnjenju. Žao mi je što je tako, što neće moći da ima decu. Ona se zaista jako dobro nosi sa svim tim a znam da joj odrastanje nije bilo lako, pogotovo u osnovnoj školi. Sad je već odrasla osoba, izuzetno pametna i ambiciozna.

Direktna veza do poruke: 834
24.2.2013 19:17:09   
Sanchy
Ja sam mislila da visoka temp.izaziva sterilitet kod muskaraca?Mada ni to nije pravilo moj m. Je dva puta u zivotu imao temp.preko 40a zatrudnela sam odmah znaci nije bilo uticaja..,ne znam Maslacak ako naidjes negde zasto su je Japanci zabranili napisi i ovde ,ja nisam uspela nesto detaljnije osim podatka da je zabranjena,mozda iskopam i to,,sve si ti u pravu ali brine me to sto se mnoooogo pise o njenim negativnim stranama pa neka je pola od toga istina to je strasno...ne znam,imam jos vremena ali vec se nerviram

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 835
24.2.2013 19:17:36   
Sanchy
Dupli post

< Poruku je uredio Sanchy -- 24.2.2013 19:20:53 >

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 836
24.2.2013 20:05:15   
Maslacak15
Evo nasla sam Sanchy. Japan je tradicionalno konzervativna zemlja po pitanju vakcina. I nisu generalno ukinuli vakcinaciju protiv morbila rubeola i zausaka nego su stopirali kombinaciju znaci MMR vakcinu kao proizvod. I to poodavno. I potom se pokazalo da to nije uopst euticalo na stopu autizma u Japanu, sto je ujedno i novi dokaz da jedno i drugo nemaju veze.

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/3315651/MMR-is-not-linked-to-autism-say-Japanese.html

Sto se tice visoke temperature i muskaraca to je malo preterano reci da steti plodnosti. Svaki je bar jednom u zivotu imao 40 C barem od gripa pa to sigurno ne utice na fertilitet. Problem je specificno u virusu zausaka (mumps) koji moze da dovede do zapaljenja testista i trajnog ostecenja. Narocito ako do bolsti dodje u pubertetu. Evo ti zakljucka jedne od novijih studija.

As postpubertal mumps in males is associated with a 40% incidence of orchitis, parents should be made aware that failing to immunize their children threatens the future fertility of their sons. Young men not immunized as children should be counselled and offered urgent vaccination. Clinicians should be aware that epididymo-orchitis may be secondary to mumps infection even with no history or clinical evidence of parotitis.

Kazem ti svesna sam svih prica, i zato sam se vrlo detaljno raspitala i procitala gomile kohorta. Moj mali je uzgred primio priorix, vec dve doze !!! i nikakvih reakcija nije imao. Sad smo mirni...

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 837
24.2.2013 21:55:00   
Tiziana
Ja sam generalno 'poslusna'. posto se uopste ne razumem u medicinu,a ako googlojem bilo sta ne mogu bas da budem sto posto sigurna da je to tacno,onda slusam sta mi se kaze.tako ej bilo i kad sam bila trudna. nije mi padalo na pamet da se bunim npr da necu indukciju i slicno.ako dr kaze indukcija,indukcija,iako je on meni u nekom trnutku rekao vi recite ako ne zelite indukciju,ali to je sad skroz neka druga prica.
tako je i sa vakcinama. ja sam davno imala decka svedjanina i secam se da je prica krenula o kartonu vakcinacije gde se on zapanjio kako ja sa sobom ne nosim karticu sa krvnom grupom i karton vakcinacije. to je kod njih obavezno da svako ima kod sebe za ne daj boze.i onda mi je objasnio koliko se kodnjih sve to ozbiljno shvata da jednom kad si registrovan u toj nekoj njihovoj zdravstvenoj 'nesto' oni te redovno zovu da dodjes na vakcinu,kod zubara,ginekologa itd itd itd. ukoliko se ne pojavis nekoliko puta placas kaznu. oni na taj nacin stede na lecenju raznoraznih bolesti jer ih otkrivaju u ranoj fazi...elem ako u tamo nekoj uredjenoj zemlji svedskoj primaju sva deca sve te vakcine,zasto smo mi uvek neverne tome i kod nas stalno neka sumnja,zaplasivanje itd.

ja ponavljam, ja to potpuno pricam laicki i nije mi sve jednos ta sve pisu,ali kazem opet ne bi mi bilo sve jedno ni da ih nisam vakcinisala.ne samo mmr-om vec i ostale

Direktna veza do poruke: 838
24.2.2013 22:01:58   
Sanchy
Hvala ti Maslacakuser posted image ,i ja sam mislila ako dajem bice priorix nego me zanima kako dve dozeuser posted image ,vidis na sajtu proizvodjaca pise nesto revakcinacija izmedju 4 i 6 godine medjutim koliko ja znam kod nas se prima samo jedna doza do 15 meseci,mislim da revakcinacije nema?U bebinoj vakcinalnoj knjizici nemam revakcinacijuuser posted image

< Poruku je uredio Sanchy -- 24.2.2013 22:02:21 >

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 839
24.2.2013 22:16:10   
Ana RR
Sanchy, revakcinacija je sa 7 godina tj. pred polazak u školu. Između prve doze i revakcinacije nema ni jednu vakcinu, znači kada primi priorix miran je do polaska u školu.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 840
24.2.2013 22:26:59   
Sanchy
U pravu si,sad sam nasla ovu knjizicu,nisam dobro pogledala,znaci kod nas je malo kasnije nego sto proizvodjac priorixa preporucuje,,meni i odgovara kasnije jer smatram da je imunitet deteta bolji i jaci i da ce lakse podneti vakcinu ali i dalje sam u nedoumici,,,i jos nesto ako mu ne uvedem belance mislim da ne moze da primi tu vakcinu?Ja sam u tom uzrastu bila alergicna na belance pa se plasim da ne bude i on?

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 841
24.2.2013 22:36:30   
Maslacak15
Sanchy ovde je malo drugacija sema,

Daje se vec sa 11 meseci navrsenih i onda druga doza sa 14. I to je onda dozivotno, nema revakcinacije u skolskom periodu. Neki daju sa 12 i 15 meseci, zavisi od lekara do lekara. Ali u glavnom oko godine dana se prima prva tura. I eto ako nesto znaci, i ja sam u brizi sprovodila svoju malu licnu anketu majki i poznanika koji su svoju decu u skorije vreme vakcinisali Priorixom i svi su imali kranje pozitivna iskustva, nisto gore od eventualno male temperature nisam cula ( i to retko). A kad pocne da se googla, slazem se, po internetu ima kojekakvih horor prica. Ne treba ni internetu uvek verovatiuser posted image .

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 842
24.2.2013 22:39:35   
jovicaa
aleksandar je mmr dobio mnogo kasnije nego sto treba zbog alopecije negde sa mozda 21 mesec tako nesto i imao je jeeeezivu reakciju, par dana jako visoka temperatura, osip i tako...

don't shit where you eat :))

Direktna veza do poruke: 843
24.2.2013 22:41:35   
Sanchy
IZVORNA PORUKA: Tiziana

Ovde je sad krenula i prica da su deca koja su primila Pentaxim pokazivala znake agresivnog ponasanja itd...i sad 80% mama je u fazonu e sad se kajem sto sam dala,ako budem imala jos jedno dete necu im dati da ga vakcinisu itd itd!

Ja se ne kajem, Pentaxim je mrtva vakcina i u poredjenju sa zivom uvek bih je izabrala,drugo Pentaxim ne izaziva nikakvu reakciju ili veoma blagu jer je komponenta protiv velikog kašlja prečišćenija, a vakcinu protiv dečije paralize beba sigurno dobije jer nikada ne možete biti 100% sigurni da li je beba progutala, bljucnula ili povratila ukoliko je primila oralno,trece znam petogodisnjake i sestogodisnjake koji su primili Pentaxim i nikakvih reakcija nije bilo niti pokazuju bilo kakve znake agresivnosti

< Poruku je uredio Sanchy -- 24.2.2013 22:52:04 >

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 844
24.2.2013 22:42:52   
Torbica
Tako je. Zato je i planirana izmedju 12-15 meseci, jer se tek sa navrsenom prvom godinom uvodi belance. Ja ne mogu da verujem u te teorije zavere, da nas sve masovno truju vakcinisuci nas i slicne gluposti... Nismo dosada imali problema, uredno su mi deca vakcinisana, probali smo i Pentaksim i Infanrix, samo ne drzavnu, u Torlak nemam poverenja. MMR je svakako od nedavno uvozna, tako da mislim da je bezbedna. Cerka mi je imala blagu reakciju na MMR, jedan dan temperaturu, ali to ne racunam, kazem, sve ostalo je uredno proslo. Ma, kad ljudi okace na FB raznorazne slucajeve pa pogledate neku od te dece sa autizmom ili vec tako necim, da vam presedne zivot.... No, lepo kaze Maslacak, pitanje je najverovatnije koincidencije razvoja/perioda davanja sa 12 meseci..

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 845
24.2.2013 22:50:29   
Sanchy
Maslacak verujem ti i ja sam za pentaksim pa sam zakljucila da treba da je primi ali mmr tj.priorix bas sam u dilemi ,gledaj sad ovo malo o malim boginjama: Većina slučajeva malih boginja (rjeđe zvanih rubeola) nije ozbiljna, kada je veliki dio populacije izložen klicama. Simptomi se generalno povlače u roku od dvije sedmice. Međutim, jedan slučaj u 100.000 vodi do subakutnog skleroznog panencefalititsa (SSPE), koji proizvodi otvrdnjavanje mozga i obično je smrtonosan. Do 1955. godine, bilo je 0,03 smrtnih slučajeva na 100.000. Zatim je 1963, istraživački tim pod vođstvom Endersa (J. F. Enders), razvio vakcinu protiv malih boginja. Masovno vakcinisanje je otpočelo. Po izvještaju Nacionalne zdravstvene federacije iz 1969. godine, istraživanje koje je izvršila Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) utvrdilo je da su ljudi koji su vakcinisani protiv malih boginja bili izloženi 14 puta većoj vjerovatnoći od dobijanja bolesti od onih koji nisu bili vakcinisani. Istraživanje iz 1985. sprovedeno pod okriljem Američke vlade napomenulo je da se 80% “nesprječivih” slučajeva malih boginja javilo kod ljudi koji su bili vakcinisani ( 20th Immunizatio Conference Proceedings, May 6-9, 1985, p. 21).

“Prenošenje malih boginja jasno je dokumentovano među vakcinisanim osobama. Pri nekim velikim epidemijama, 95% slučajeva bilo je vakcinisano”. – Federal Drug Administration Workshop to Review Warnings, September 18, 1992, p. 27( reported by Dr. Atkinson of the Centers for Disease Control [CDC]). “Svjetska zdravstvena organizacija sprovela je istraživanje i ustanovila da dok je kod nevakcinisane grupe djece podložne malim boginjama normalna stopa dobijanja bolesti iznosila 2,4%, u kontrolnoj grupi koja je vakinisana, stopa dobijanja bolesti porasla je na 33,5%”. – Paavo Airola, Ph.D., Every Woman’s Book, 1979, p. 279.
ima toga jos ali ja vise ne znam sta je istina i to mi je najgore ,uvek imam bar instinkt a sad nista..user posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 846
25.2.2013 9:31:44   
Maslacak15
Pa ne znam Sanchy odakle im te informacije. Jasno je pokazana korelacija izmedju vakcinacije i dramaticnog pada broja obolelih svugde u svetu, velikih epidemija skoro da vise i nema poslednjih deset godina. Tekst na nasoj Wikipedia je dosta dobar procitaj:

http://sh.wikipedia.org/wiki/Morbili

Znaci zbog oklevanja u vakcinaciji ponovo se javlja manji broj slucajeva u Srbiji od 2010. A sto se tice ozbiljnosti bolesti definitivno se ne slazem jel sam osetila na sopstvenoj kozi. Ja sam bila u ovom talasu zima 1993. I sto je najvaznije nisam imala nikakvih komplikacija. Ali sam se zato osecala ko da me je sam djavo spopao, temperatura 40 nedelju dana koja se spustiti nije mogla, nisam mogla nista da zadrzim od jela ni pica, bila je borba da ne dehidriram. Zivela sam ko u kosmaru a trajalo je tri nedelje dok sam se skroz oporavila. Svaki grip je u poredjenju sa tim cisto zezanje. A nisam osetljiva priroda, retko sam bolesna i nemam da kucnem nikakvih hronicnih zdravstvenih problema. Virus je prosto nevidjeno jak i kao kod svih boginja odrasli ga mnogo teze podnose nego mala deca.
A ako pogledas broj zvanicnih smrtnih slucajeva od morbila po ciframa WHO dok nije krenula vakcinacija, slozices se da price o bezazlenoj bolesti i nisu bas istinite.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 847
25.2.2013 19:18:52   
Sanchy
Ne znam ovo su kao info preuzete od CDC,pa sad budi pametan,,,s druge strane citala sam da ta vakcina ima ogranicen rok trajanja pa umesto da deca preleze te bolesti u detinjstvu kada su i posledice manje ,ne mogu jer su zasticena vakcinom a onda u starijem dobu kada dejstvo vakcine prestane a oni dobiju jednu od ove tri bolesti posledice,trajanje i tok bolesti su katastrofalni...i to je jedan od stavova,,,puna mi je glava oprecnih informacija ,ne mogu da donesem odluku trenutno...prosto ne mogu da verujem da je ta vakcina predmet tolikih kontraverzi i zasto bi bila ako bar deo tih nekih prica nije tacan..ne vidim razlog..user posted image

Direktna veza do poruke: 848
25.2.2013 20:40:34   
Maslacak15
Pa lepo sam ti objasnila Sanchy odakle prica, ali ti selektivno slusasuser posted image 1998, Andrew Wakefield je objavio studiju u casopisu Lancet, cija je osnovna tvrdnja bila veza izmedju MMR vakcine i autizma. S obzirom da je Lancet najrenomiraniji casopis u oblasti medicine usladila je razumljiva panika. Medjutim pokazalo se da je studija po vise osnova lazirana, da ne davim detaljima, mogli bi da pisemo unedogled i studija je povucena a Wakefieldu je cak oduzeta i lekarska dozvola zbog utvrdjenih propusta. Kao reakciju na studiju uradjeno je na desetine vrlo opseznih analiza najrazlicitijih zdravstvenih organizacija i sve do poslednje su imale isti rezultat: nema veze izmedju MMR vakcine i autizma.
Kao sto i sama znas zilion puta ponovljena laz postaje istina. Osim toga vec sam rekla, roditeljima dece sa autizmom je preko potreban krivac i uzrocnih njihovih probelma. I najlakse je posegnuti za nekom tako rasprostranjenom zabludom.
Naravno odluka je tvoja, ali veruj mi nema ni jednog kredibilnog izvora koji osporava sigurnost MMR vakcine. Pozdravljam teuser posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 849
25.2.2013 21:28:00   
Sanchy
Zar CDC nije kredibilan izvor?Pod uslovom da je clanak tacan,kao u ostalom i bilo sta drugo na netu?Ne mislim ja samo na autizam nego uopste na opravdanost vakcine ,jer po ovim brojkama veci procenat obolelih je medju onima koji su primili vakcinu nego medju onima koji nisu?Zar to ne govori o tome da je vakcina osim sto je kontraverzna i neefikasna?Jer predpostavljam sve sto si ti procitala da ide u prilog vakcini postoji na netu ali isto toliko evo ovakvih clanaka koji govore da nije pouzdana takodje postoji na netu,kako izvagati sta je tacno?Nikakouser posted image ,ocigledno..meni nema pomociuser posted image ,razmislicu sta cu,pozdrav i od meneuser posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here