|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: MPR (MMR) vakcina
17.12.2012 11:42:42   
Maslacak15
Naravno da nisu zarazni kad prime vakcinu, ja sam 100% sigurna u touser posted image Radi se o atenuiranim virusima koji ne mogu da izazovu bolest. Moj malisa je primio MMR+V (varicelle) sa 11 1/2 meseci krajem novembra. Ja sam u sestom mesecu trudnoce. Za sada, evo proslo je vec 18 dana nije imao nikakvih reakcija na vakcinaciju.

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 801
17.12.2012 12:47:45   
Tiziana
Da. Moj sin je primio vakcinu i odvela sam ga posle tog au jasle. Da je bio zarazan sigurno bi nas vratili kuci :-) Nije imao nikakvu reakcij na vakcinu a primio ju je jako kasno jer ima ekcemi ocekivlai su da razvije i bronhijalnu astmu,pa smo odlagali i jaja jer su se bojali da je alergican,a mmr se gaji nesto na jajima pa to ima veze sa tim..
Cerka ce sad da primi taj priorix,samo da prodje kasalj i slinavljenje.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 802
17.12.2012 23:50:02   
Yula
Hvala zenice! user posted image

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 803
23.12.2012 12:52:48   
Christabel
Yula, cestitam! Jeste li dobili vakcinu?

Mi opet nismo isli... Ispostavilo se da su one stolice bile posledica kandide, pa sad to lecimo. Mada ako bih mogla da biram, volela bih da je ne dobije bar do proleca, da malo popravi imunitet. Ne znam kako onda to otuci na primanje sledece vakcine, tacnije revakcinacije DTP sa 18 meseci? Moze li ta revakcinacija da ide pre MMR?

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 804
29.12.2012 18:18:31   
panpan1
meni se dize kosa na glavi od te vakcine.. jos uvek je nismo primili. rekla nam doktorka tamo oko 2 drugog rodjendana

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 805
29.12.2012 21:58:50   
Maslacak15

Revakcinacija s jednom nema veze sa drugim vakcinama. Citajuci postove nikako mi nije jasno u cemu je poenta odlaganja vakcinacije?? Ok ako je dete bas bolesno u smislu temperature. Laksa prehlada nije razlog da se pomeraju, a kamoli nekoliko meseci. Mislim sto vise pomerate, rizikujete da vam dete dobije u medjuvremenu neku od bolesti protiv koje treba da se vakcinise. Time vakcinacija postaje bespredmetna. Ako ste se odlucili za vakcinaciju onda je bolje sto pre, odnosno tada kada se preporucuje. Ovde se MMR+V daje od navresenih 11 meseci i mi smo ih primili u roku od nedelju dana posel navrsenog 11 og meseca. I meni nije bilo bas sve jedno zbog svih prica oko te vakcine, ali sam odlucila da razmisljam zdravorazumski. Sve studije su bez izuzetka pokazale da se radi o bezbednoj vakcini. Normalno je da neka deca imaju reakcije. Sve reakcije su daleko manje strasne od lezanja morbila na primer.

(odgovor članu panpan1)
Direktna veza do poruke: 806
29.12.2012 22:23:37   
panpan1
maslacak, stvarno ne znam. doktorka mi vodi dete vec 18 meseci, do sad nije bilo problema. ukratko rekla mi da u zadnje vreme se odlaze davanje te vakcine, a posto moje dete kasnije prohodalo, jos ne prica isl, ona rekla da ta vakcina moze negativno da utice i jos vise uspori psiho motorni razvoj, pa zato da sacekamo. ne znam stvarno, ne preispitujem njenu odluku. da je rekla da primi, naravno da bih pristala da dete primi vakcinu kao i sve ranije. inace svekrva mi cuva dete, da je u obdanistu stvarno bih se plasila tih bolesti.

Direktna veza do poruke: 807
29.12.2012 22:33:38   
Maslacak15
Da MMR vakcina moze da uspori psihomotorni razvoj sigurno je nebi davali deci. A na trzistu je vec 15 godina u celom svetu i primilo je na stotine miliona malisana. Ali eto postoji ta fama, i prica zbog tog skandala sa povucenom publikacijom oko autizma, sto je vise puta pokazano kao neosnovano. Pa su valjda i neki doktori oprezni, ali bezrazlozno. Shvatam da svako saradjuje sa svojim pedijatrom i to je OK samo kazem da principijelno, odlaganjem vakcinacije one pomalo gube smisao ako dete u medjuvremenu oboli. Ja nisam vakcinisana, tada je valjda nije ni bilo, lezala sam morbile sa 15 godina i mogu da kazem da nikad u zivotu bolesnija bila nisam. I srecna sam sto se zavrsilo bez komplikacija, a bilo je grozno iskustvo....

(odgovor članu panpan1)
Direktna veza do poruke: 808
29.12.2012 22:39:16   
panpan1
ne znam, tako mi receno. moje dete im dijagnozu usporen psihomotorni razvoj pa zato mu nisu dali, e sad dal je istina il ne ne zhnam. verovatno kod dece koja se razvijaju u skladu sa svojim uzrastom, dobijaju tu vakcinu sa godinu dana, ne znam. ja sam ipak zato da ne rizikujem.

Direktna veza do poruke: 809
28.1.2013 13:21:35   
Anoniman
Mi smo proslog ponedeljka primili mmr vakcinu, sad ame zanima kada se javljaju reakcije na nju?

(odgovor članu panpan1)
  Direktna veza do poruke: 810
28.1.2013 14:19:48   
Ana RR
UM, u naredne tri nedelje su moguće reakcije. Nadam se da će proći bez ikakvih problema, kao kod nas user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 811
28.1.2013 14:34:09   
Olga75
eto rece Ana , moguce reakcije su 14 - 21 dana i to : temperatura , ras , otecene limfne zlezde iza uha
ali kazu pedijatri da se retko javljaju reakcije

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 812
28.1.2013 14:41:21   
Ivanka 75

IZVORNA PORUKA: panpan1

ne znam, tako mi receno. moje dete im dijagnozu usporen psihomotorni razvoj pa zato mu nisu dali, e sad dal je istina il ne ne zhnam. verovatno kod dece koja se razvijaju u skladu sa svojim uzrastom, dobijaju tu vakcinu sa godinu dana, ne znam. ja sam ipak zato da ne rizikujem.

Naša dr nije I dala vakcinu sa godinu dana jer je I kasno počela da se oslanja na noge (sa 10 meseci, iako je odmah propuzala i sa punih 12 meseci prohodala). Kaže da je bolje da bude malo aktivnija za tu vakcinu pa je primila sa 18 meseci kad je uveliko hodala.

(odgovor članu panpan1)
Direktna veza do poruke: 813
28.1.2013 16:14:42   
Anoniman
Olga, Ana hvala vam na odgovoruuser posted image user posted image i ja se nadam da ih nece biti.

(odgovor članu Ivanka 75)
  Direktna veza do poruke: 814
24.2.2013 1:36:46   
Sanchy
Da li dete moze da se upise u vrtic bez primljene mmr vakcine?Ne znam kako to funkcionise,ja bih je malo odlozila jer sam svasta negativnog procitala za istuuser posted image ...i ako je neko dao Priorix umesto MMr interesuje me da li postoji revakinacija kod nje jer na sajtu proizvodjaca pise nesto u tom smislu i da se daje izmedju 4 i 6 godine pa jesu li vam nesto rekli u dz?Inace ja nisam primila tu vakcinu ,rubeole sam prelezala uz vrlo blage simptome a zauske i morbile nisam ni imala pa nesto ne vidim ni svrhu iste a brat je primio vakcinu i sve tri bolesti je dobio i prelezao uz ozbiljnije simptome od mojih sto se tice rubeoleuser posted image ...to mi je mama naknadno ispricala ja sam mislila da sam sve vakcine primila

< Poruku je uredio Sanchy -- 24.2.2013 1:37:58 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 815
24.2.2013 9:12:46   
Tiziana
Moze da se krene u jasle bez mmr, meni su oba deteta krenula bez te primeljene vakcine,sin krenuo sa 12m a primio tek sa 20m jer ima ekcem pa su nam odlagali uvodjenje belanceta, pa bio cesto bolestan i tako da ne duzim,primio tek sa 20m,a cerka krenula sa 11m u jasle i primila sa 15m priorix. niko mi nije rekao za revakcinaciju.
a sto se tice mmr-a, ja ne znam koliko tvoj brat ima godina,ali ta vakcina je uvedena relativno skoro,pre nekih 10tak godina mozda. mi kad smo bili deca nije je bilo.
sto se tice morbila,pre tri cetiri godine je bila epidemija negde u vojvodini,i koliko sam razumela te boginej kao boginje nisu opasne,ali mogu da izazovu razne komplikacije i zato oni insistiraju da deca koja idu u kolektiv budu vakcinisana.
ja ti sad ovo potpuno laicki pisem, to je samo ono sto su meni rekli pa ako ima ovde neko ko zna to malo sturcnije od mene neka ti napise.
meni ni jedno ni drugo nisu imali reakciju na mmr odnosno priorix,iako sin ima predispozicije da razvije razne alergije i da ima reakcije na sve i svasta.
ja citam sad razne textove o stetnosti vakcinacije itd i nije mi prijatno,moram da priznam,aliverovatno mi ne bi bilo svejedno i da ih nisam vakcinisala...

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 816
24.2.2013 10:19:12   
Maslacak15
Sanchy ja se bas i ne bih igrala sa morbilama a ni sa zauskama narocito kad je u pitanju decak. Price o MMR vakcini su neosnovane. I meni je bilo neprijatno, jel rekla kazala postoji i ovde, ali sam pregledala sve relevatne kohort studije poslednjih 15 godina i cifre su ciste ko suza. Stotine miliona dece je do sada pelcovano bez ikakvih problema. Mi smo primili dve doze vec i to cetvorovalentnu ( i varicelle su bile ukljucenje) i malisa nije imao nikakve reakcije vredne pomena. Mislim da je Tiziana u pravu, ne znam koliko tvoj brat ima godina ali u nase vreme nije bilo MMR vakcine.
Sto se tice morbila ako ih stvarno nisi prelezala, ja bih na tvom mestu ozbiljno razmislila da se i sama vakcinises. Ja sam ih dobila sa 15 godina i to mi je bila ubedljivo najgora bolest u zivotu, da sad ne detaljisem. Morbile mogu da dovedu do komplikacija opasnih po zivot, otkazivanja bubrega i encefalitisa a teze se podnose sto si stariji.

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 817
24.2.2013 10:23:18   
isidora88
ja sam gledala svoju zdravstvenu knjizicu i karton, ja sam primila mmr 1989. godine

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

Direktna veza do poruke: 818
24.2.2013 11:03:35   
Maslacak15
Isidora to vec moze, Sanchy je ako se ne varam moje godiste ili tu negde user posted image (1977), pa ne verujem ni da joj je brat desetak godina mladji. Mozda jeste ne znamuser posted image

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 819
24.2.2013 11:06:08   
Olga75
mislim da je negde devedesetih MMR uvrsten u kalendar vakcinacije kao " obavazna " vakcina

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 820
24.2.2013 11:11:23   
cockic
sin primio sa punih 14m i nije imao reakciju.bas sam se bila dvoumila da li da primi,ali dr me ubedila i sve je proslo ok.e sad je cera na redu i opet se plasim.mada necu zuriti idemo na sistemacki tek sa 14 meseci.znaci malo vise od mesec dana do sistemackog na kom se dogovaram sa dr.kad ce je primiti.

i lena je prohodala pred prvi rodjendan,kazu da je bolje da dete prohoda pa onda.mada cera od moje drugarice je primila i ako nije hodala samostalno,uz namestaj da.mozda ni to nema veze nemam pojma meni su oboje primili posle prohodavanja.petar je prohodao sa malo vise od 11 mesece a primio sa 14 kao sto vec rece...

pisem kad nam bude zakazala vakcinu ja mislim da lenina dr.daje kasnije tako da ja mislim da ce biti septembar...mada mozda i maj jer ona nedaje nista preko leta cak ni pentaxim koji moze nije htela da joj da kad je bilo preko 35 stepeni.

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 821
24.2.2013 11:11:25   
Ana RR
Ja nemam pojma da li sam primila mmr kao mala, ja sam '80. godište. Ta dokumentacija je ostala u HR, boga pitaj gde se to zagubilo a mama se ne seća. Marko je primio priorix sa 16 meseci, nije imao reakciju.

Maslacak, koliko znaš o Tarnerovom sindromu?

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

Direktna veza do poruke: 822
24.2.2013 11:14:50   
cockic
meni cu oboje primili posle prohodavanjauser posted image mislim lena ce tek primiti user posted image u zurbi napisa pogresno

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 823
24.2.2013 11:20:37   
Snelle
A kakve veze ima vakcina sa prohodavanjem user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 824
24.2.2013 11:44:29   
Maslacak15
Snelle bas nikakve user posted image . Nego postoji ta rasprostranjena teorija zavere koja je pocela sa publikacijom u uglednom casopsiu Lancet osamdesetih godina da vakcina ima veze sa autizmom. Publikacija je odavno povucena tj pokazano je da se radi o naucnom nonsensu da ne razglabam u detalje, ali je ostao taj hype u krugovima roditelja koji nikako da prestane. JA sam bas puno razmisljala koji bi mogli biti razlozi i jedino logicno objasnjenje je sledece. Vakcina sa prima obicno sa 12 meseci. To je istovremeno jako buran period u razvoju dece kad pocinju i da hodaju i da pricaju ( u naznakama). Mislim da deca koja blago zaostaju u razvoju pre toga prosto ne bivaju primecena. Jer niko ne ocekuje od deteta sa 8 ili 9 meseci bog zna sta. I onda nastaju price tipa "dete je primilo vakcinu" pre toga je bilo normalno, a posle nije htelo normalno da se razvija. A u sustini vakcina je samo koincidencija i nema nikakve veze ni sa prohodavanjem ni sa propricavanjem. Kao sto rekoh ja sam pregledala detaljno svu medicinsku dokumentaciju, vakcina se daje redovno 15 i vise godina u celom svetu i osim tih "rekla kazala" nema ni jednog valjdanog razloga da se izbegava.
Ana Turnerov sindrom je hromozomski defekt. Devojcice nemaju dva XX hromozoma nego samo jedan. Ponekad biva kasno otkriven jer nije odmah bas ocigledan ali je naravno neizleciv ( kao i bilo koji drugi tip hromozomskih poremecija) i nosi niz zdravstvenih rizika pre svega srcanih tegoba, bubrega i neplodnosti. Mentalno, devojcice su Ok, znaci nema retardacije.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here