|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: MPR (MMR) vakcina
11.3.2013 23:03:22   
Sanchy

IZVORNA PORUKA: Sesilija 83

Mi primili mmr iz dz-a i hvala bogu sve je ok,sa godinu i 15 dana....

Sesilija jesi li pitala koju MMr je dobila?

(odgovor članu Sesilija 83)
Direktna veza do poruke: 876
11.3.2013 23:05:12   
vikiveki
Moja prva dva deteta nisu imala nikakve reakcije kada su primali MMr ali najmladji se osuo,kaže dr to se javi blaga reakcija 1 u 1000 slučajeva...i baš je naš Stefika morao biti taj 1 u njih 1000user posted image

(odgovor članu mica0)
Direktna veza do poruke: 877
11.3.2013 23:08:14   
Anoniman
Ja veceras preko skajpa pricam sa tetkom mm koja zivi na floridi i stara se o devojcici, njenoj unuci koja je bolesna , razbolela se kada je primila mmr, kako mi je bilo zao to dete koje sam gledala, 12 godina ima, primila je mmr sa 15 meseci i tada se razbolela , a do tada sasvim normalno dete hodala, govorila, ima brata blizanca koji je potpuno zdrav.... a ona u kolicima, ne govori, proizvodi neartikulisane zvuke, pokrete, ma doslo mi je da placem kada sam je videla.... oni je sada lece u meksiku , terapijom maticnih celija , i kazu da ima pomaka... a majka je dala baki da je cuva, da je ne bi poslali u domuser posted image , otac ne zeli da cuje za nju, samo je baka i deka cuvaju, dok su joj majka i brat u kanadi, sve pare sto imaju ulazu u nju da ozdravi, da ne bi posle bilo , mogli smo da ucinimo , a nismo,.... a svaka terapija u meksiku kosta 10 000 dolara...

< Poruku je uredio Unina mama -- 11.3.2013 23:10:42 >

(odgovor članu mica0)
  Direktna veza do poruke: 878
11.3.2013 23:34:26   
Sanchy
Strasno..,ima takvih sucajeva mada dr.kazu da se autizam ne povezuje sa mmr vakcinom ,da to nije dokazano,da se jednostavno vreme davanja mmr poklopilo sa pocecima bolesti .ja i dalje tako sumnjam u njihove izjave da nisam sigurna sta cu da radim ,uzasno se plasim te vakcine iskreno..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 879
11.3.2013 23:38:13   
Anoniman
Sanchy ona nije dobila autizam, vec neku drugu bolest, a uzrok im je nepoznat- lekarima......pitacu tetku kada je budem opet cula ovih dana...
meni je una primila sa 15 meseci drzavnu i hvala bogu sve je proslo najboljem redu, zanemaricemo malu temperatru koja nas je mucila nekih 5-6 dana....

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 880
25.3.2013 14:58:56   
milia
vodili smo sina od 16 meseci kod prof dr Nestorovića, pulmologa zbog stalnih opstrukcija, a usput pričali i o vakcinama. On je za Pentaxim, ali izričito protiv mmr, bilo koji proizvodjac. Kaže da su studije plaćene i da je vakcina rizična, naročito za mušku decu. Ja sam ćerku vakcinisala državnom mmr i sve je bilo ok. Sad ne znam šta ću odlučiti.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 881
25.3.2013 15:36:21   
Sanchy
Milia da li ti je rekao sta se desava akjo odbijes da dete primi tu vakcinu,vidim da ima 16 meseci pa me zanima kako ste do sada izbegli davanje iste?

(odgovor članu milia)
Direktna veza do poruke: 882
25.3.2013 15:40:38   
cockic
pedijatar od moje cere,ne zuri ona ce sad 14m.rekla je ima vremena.a sin sa punih 13m je primio ko sto sam vec pisala.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 883
25.3.2013 15:42:30   
Olga75
Sanchy , ne desava se nista spektakularno , sve zavisi od lekara , ti moras da potpises u karton da ne dozvoljvas da dete primi MMR vakcinu i onda lekar moze da posalje izvestaj epidemioloskoj sluzbi i oni da te jure a i ne mora
a kod upisa u vrtic ides na pregled i onda se sve iz kartona - ono vazno , alergije , vakcinacije upisuju u taj formular
mislim niko na silu ne moze da ti iscupa dete iz ruku i vakcinise ga
a ti si ako se ne varam pravnik , najbolje da nadjes nekog koleg koji se bavi zastitom prava pacijenata ili tako vec nesto da te posavetuje

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 884
25.3.2013 15:47:14   
Sanchy
Ma znam ja kako bi to trebalo pravno da izgleda ali me interesuje praksauser posted image ,u sustini postoje i za i protiv te vakcine pa bih ja samo da je odlozim do drugog rodjendana .................

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 885
25.3.2013 15:54:26   
Olga75
pa uvek mozes da kukas kako je kasljao i sta ja znam da je odlozis a ako imas pedijatra koji je susretljiv mozda je dovoljno da kazes da zelis samo da je odlozis a da je ne odbijas
znas i sama pravila su pravila i to je to
MMR bi trebalo da se da od 12 - 15 meseci ( ako se ne varam ) ja se slazem sa tim da dete treba da jede celo jaje , proprica i prohoda pre te vakcine ali eto moje dete je primilo sa 13 meseci : rekla je : mama , tata , jela belance a nije hodala samo se uspravljala
ne znam sta da ti kazem , niko ti ne garantuje da ordinarijus nije neki namcor pa da te nece nakrpiti i prijaviti epidemiolozima i socijalnoj sluzbi
ali svi smo svesni da nam je drzava takva kakva je i da socijalna sluzba ne radi CAK i tamo gde bi trebalo
licno mislim da ta vakcina , kao i sve ostale nisu bezvezne ali to sam samo mala ja user posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 886
25.3.2013 16:03:53   
Sanchy
Ne mislim ni ja da je bezveze samo bih volela da je rasclanjena,vec sam pisala o tome ,u Japanu je recimo MMr kao trovalentna vakcina zabranjen a daje se rasclanjeno i nakon drugog rodjendana,cak stavise deca ni jednu vakcinu ne primaju pre drugog rodjendana a Japan je zemlja najdugovecnijih ljudi i dalekoo ispred nas tako da vise verujem njima nego nasoj drzaviuser posted image ..

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 887
25.3.2013 16:06:28   
Olga75
da ne citirarm ni ja ne verujem bas nesto nasima user posted image
ali eto dala sam MMR i sve je proslo kako treba , imala je temperaturu negde od 14 dana pa je trajala dobrih nedelju dana ( bila sam preplasena , ipak je ona nedonosce ) ali pupup sve je kako treba
ne znam sta da ti kazem user posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 888
26.3.2013 0:34:08   
jovicaa
a zamisli da ti dete dobije zauske ili morbile? mislim da to nije bas tako bezazleno. morbili se bas tesko preleze, moja mama ih je prelezala cak ih je imala i po beonjacama, lezala je danima u mrakuuser posted image

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 889
26.3.2013 0:35:42   
jovicaa
inace aleksandar je primio pred drugi rodjendan i mmr i drugu dozu pentaxima. zbog alopecije... tj istrazivanja koja smo radili.. tako da, ne mora da se zuri, koliko ja kontam.

don't shit where you eat :))

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 890
4.5.2013 22:10:04   
New Mom
Kolja je primio MMR sa godinu i 11 dana. Nikakva reakcija.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 891
5.5.2013 15:50:00   
Mama.Veki
Moj malisa je primio ovu vakcinu sa godinu i 2 dva dana cini mi se, bez reakcije.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 892
5.5.2013 23:50:59   
Mariya
Lu-ima-19,5meseci-i-jos-uvek-nije-primila-mmr.iskreno,ja-jos-uvek-gledam-kako-da-je-izbegnem...dr.nam-je-rekla-da-smo-zakasnili-ali-kao-nema-veze,zvace-nas-na-sistematski-pa-ce-onda-da-je-primi.i-hajde-nek-neko-napise-koja-se-vakcina-daje,tj.ko-je-proizvodjac,da-ne-bude-domaca-slucajnouser posted image

< Poruku je uredio Mariya -- 6.5.2013 0:03:08 >

(odgovor članu Mama.Veki)
Direktna veza do poruke: 893
6.5.2013 10:44:15   
cockic
meni je lena primila pre vise od dve nedelje MMR,reakciju nije imala ni ona.mislim da i nece,kad do sad je nije bilo.mada meni rekose u dz.da reakcije i nema.

ona je sad prehladjena izbila joj je cetvorka.ali od vakcine nismo imali reakciju.nije mi imao ni sin user posted image

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 894
6.5.2013 14:22:34   
Mama.Veki
Reakcija od vakcine (ako je ima) moze da se ocekuje tek desetak dana posle vakcinacije, cak i posle 3 nedelje.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 895
6.5.2013 14:56:14   
cockic
njoj ce sad u cetvrtak biti pune tri nedelje kako je primila MMR,a ovaj nosic i manju turu ne vidim kao reakciju.jer joj je izbila cetvorka.a i tura stala bez paracetamola,imala je sinoc 37.8.i nije rasla.od jutros je nema.

onda se nadam da do cetvrtka nece biti reakcije.a i kad ima reakcije ona je u vidu natecenih zlezda na vratu.i nekih tackica na telu.valjda sam dobro svatila.ali meni uz dz.rekose da je nece biti.

(odgovor članu Mama.Veki)
Direktna veza do poruke: 896
6.5.2013 17:34:40   
Ivence
Meni je Milica krenula u vrtić i stalno je bolesna, mislim, ne stalno, ali malo malo, tako da još nismo primile mmr... moja dr kaže da ona i tako daje tu vakcinu između 15 i 17 meseci, tako da imamo vremena, ali se ježim kada čujem sve te priče... user posted image

Proći ćeš kroz neke krize... proći ćeš kroz analize.... al' verovati moraš da si rođeni superstar :)

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 897
1.6.2013 21:16:24   
Mali_miš
Moj S je pre nepune 3 nedelje (u utorak će biti tačno 3 nedelje) primio MMR i nije imao apsolutno nikakvu reakciju. Ni osip ni uvećane žlezde niti bilo šta drugo, a i ja sam se bojala i razmišljala da li da ga i vodim na tu vakcinu. Ali eto, sve je ispalo super do kraja. =)

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 898
17.7.2013 14:57:33   
milicicak
T je u petak primila MMR, juce je pocela da se osipa po podlakticama, jutros po nogama i stopalima. Taj osip izgleda kao koprivnjaca kada izbije da bi se posle pola sata sveo na crvenu tacku koja bas i nije toliko sitna... da li je neko imao iskustva sa takvom reakcijom?
Nema temperaturu, lepo je raspolozena... dr kaze da pratim do sutra pa da je dovedem ako se osip ne povuce. Hvala na odgovorima

(odgovor članu Mali_miš)
Direktna veza do poruke: 899
17.7.2013 14:59:41   
Peace*
Možda sam pomešala nick, pa ne zameri ako lupam user posted image , ali jel si se ti pojavljivala u temi o alergijama? Ako da, na šta je alergija?

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here