|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: MPR (MMR) vakcina
25.2.2013 23:04:41   
Maslacak15
Pa na internetu naravno moze svasta da se nadje ali ja se trudim da se drzim kredibilnih izvora. On je nepresusan izvor teorija zavere. Ja koristim po pravilu i sluzbeno i privatno PUBMED bazu objavljenih medicinskih studija po peer reviewed sistemu. Gde si iskopala te navodne komentare iz starih spisa CDC ija ne znam, pitanje je konteksta i izvora ali nema dileme sta CDC misli. Daju i iscrpno reference o svim studijama bezbednosti:

http://www.cdc.gov/vaccinesafety/vaccines/mmr/mmr.html

No ovako mozemo do sutra. Mi smo se vakcinisali a vi jos imate vremena da razmisliteuser posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 851
26.2.2013 8:06:08   
bea83
Ja apsolutno nemam nikakvu dilemu, primamo MMR 17.marta.
Inače, neko je pitao za vrtić, te dve stvari nemaju veze jedna sa drugom, mi idemo u vrtić od 11tog meseca a vakcinu ćemo primiti sa 13 i po

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 852
26.2.2013 8:59:29   
cockic
za vrtic jedino zbog imuniteta,ali sve je do deteta neko se cesce razboli neko redje.tako da vrtic i nema neke veze.mada ja sam pekija za pentaxim kad je primao revakcinu sa 18m nije isao nekih nedelju dana.da se pre toga zakazanog neprehladi a i posle malo da vidim da li ima neke reakcije.nikad na pentaxim niko od njih dvoje nije imao reakciju.a peki ni na mmr ni na pneumo 23 user posted image nadam se da nece ni lena user posted image

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 853
26.2.2013 9:05:01   
cockic
da peki je primio pre nego da krene u jaslice,a tako ce i lena.samo kad krene u vrtic ostace i njoj revakcinacija pentaxima sa 18m.i ako odlucim i njoj prevenar pred drugi rodjendan i pneumo 23 posle drugog rodjendana.za ova dva nije sigurno moram sa njenim pedijatrom da se dogovorim,ona je za te obe kao da joj dam.a meni je petar samo pneumo 23 videcu jos za to ima vremena.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 854
26.2.2013 9:12:10   
lesica
Cockic,ovo je tema o MMR vakcini,molim te da je se pridržavaš! O ostalim vakcinama takodje postoje adekvatne teme kao i uopštena o vakcinama-nastavi tamo user posted image

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 855
26.2.2013 22:51:42   
Sanchy
Koja se MMr vakcina daje u DZ?Sad procitah na nekom sajtu da je to Priorix ?Ja sam mislila da daju Torlakovu??

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 856
27.2.2013 8:01:41   
bea83
Koliko sam ja čula sa raznih strana, MMR vakcina se uvozi (nije je bilo jedno vreme, čekali su uvoz) tako da nije Torlakova sigurno

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 857
27.2.2013 11:57:44   
Torbica
Torlak, na srecu, ne proizvodi vise, MMR je uvozna, provereno. Ne znam cija je, samo znam da nije nasa.

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 858
4.3.2013 1:49:52   
Anoniman
u cetvrtak me je med. sestra iz doma zdravlja zvala telefonom da mi kaze da nase dete kasni sa vakcinacijom. ja opusteno rekoh: znam, odlozena nam je mmr vakcina zbog alergije na jaje. ona kaze ok, to znam, ali zasto niste dosli da dete primi ostale vakcine? koje rekoh ostale.. ja kao pala sa marsa. pa kao: diteper i polio, revakcinacija sa 18 meseci. user posted image
i tako mi odosmo u petak u savetovaliste, sestra na salt_eru nas poznala pa odmah pita: a za vakcinu ste dosli!!! neverovatno, ceo dom zdravlja zna da mi nismo primili vakcinu, kao prokleti sektasi su.. onda dr rece: a, ona ce da primi danas mmr! to nije primila, to je na redu... nece rekoh da primi, alergolog je rekla da ne prima zbog alergije na jaje. onda ona prevrnu ocima nekoliko puta, pa mi odrza predavanje da po najnovijim istrazivanjima alergija na jaje nije prepreka za primanje ove vakcine. rekla sam joj, svejedno, ona NECE primiti tu vakcinu, dok se bar ne bude ponovo testirala, a sa kontrolom kasnimo 3 meseca jer nam je dr na duzem bolovanju. ona slozi neki bzbz facu i rece da onda moram da potpisem da odbijam vakcinu. tako ja najzad potpisah (u sebi psujuci mm sto nije izasao sa posla da ide sa nama pa da se on raspravlja sa ovom i potpisuje) da odbijam da mi dete primi mmr.

< Poruku je uredio Macaki -- 4.3.2013 1:53:02 >

(odgovor članu Torbica)
  Direktna veza do poruke: 859
4.3.2013 22:11:32   
Sanchy
Macaki napisi ako bude nekih sankcija zbog odbijanja jer jos uvek mi nije jasno da li sledi novcana kazna ,da li te prijavljuju Ministarstvu uopste itd..,na jednom drugom sajtu sam procitala da je roditelje koji su odbili MMR tuzilo Ministarstvo ali su oni dobili ne znam na osnovu cega ,,,ja ne bih odbila u totalu nego bih trazila odlaganje do posle drugog rodjendana jer sve sto sam procitala ukazuje na to da ce dete bolje podneti ovu vakcinu sto je starije a inace Japanci svojoj deci ni jednu vakcinu ne daju pre druge godine zivota a s obzirom da je to zemlja sa najdugovecnijim stanovnistvom ja im u potpunosti verujem,takodje kod njih ne postoji MMR u ovom obliku ,tri vakcine odjednom nego su je razbili na tri individualne jer smatraju da je tako sigurnije za decu,na zalost kod nas ta mogucnost ne postoji,a da postoji i ja bih ga tako vakcinisala ,,,Koliko god da smatram da su vakcine nuzno zlo,a smatram,ipak moye kod deteta doci do raznih komplikacija ukolko dobije jednu od ove tri bolesti a da nije vakcinisano,jedna od tih posledica je letalni encefalitis o tome je Maslacak pisala par postova unazad tako da nije dobro ni odbiti a ni primiti u ovom periodu kada je zakonski odredjenouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 860
5.3.2013 14:14:09   
Anoniman
sanchy, imamo poznanika koji je odbio da mu deca prime vakcinu protiv hepB. kako nam je rekao, zvali su na saslusanje, ispricao je sta je imao i platio neku kaznu (ili taksu, ne znam ni sama sta), oko 800 din i to je to.
mi ne mislimo da sasvim odbijemo ovu vakcinu, jos cemo dooobro razmisliti, ali ako nam je odlozena zbog alergije na jaje i ako alergolog kaze da ne moze da primi slusacu nju, a ne dr opste prakse koja kaze da moze. a u petak sam i sestru koja radi na vakcinaciji pitala za isto, i ona kaze da je alergicna deca ne primaju. jedino se nasa dr pravi pametna i insistira da se dete vakcinise.
da se mm pita, on je sigurno ne bi vakcinisao. ja nisam bas tako hrabra, pa cemo je na kraju verovatno vakcinisati, ali tek kada budem sigurna da je bezbedno.

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 861
11.3.2013 12:03:23   
isidora88
mateja ce primiti do kraja godine verovatno priorixuser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 862
11.3.2013 12:24:37   
cockic
isidora a sto nije ranije primio?ja bila kod lenine dr.po potvrdu za posao.i ona mi rece da ima vremena.i nece zuriti sa mmr-om.sta god joj znacilo.pekisa primio sa 13m ko sto vec pisah 1000 putauser posted image

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 863
11.3.2013 12:26:13   
isidora88
zato sto je imao blazi oblik frasa pa smo bili na nekim ispitivanjima pa je odluceno da se saceka jer lose podnosi temperaturu, a jedna od reakcija na ovu vakcinu je povisena tempuser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 864
11.3.2013 12:27:30   
Sanja90
moje obe cerkice su primili tu vakcinu i to onu iz doma zdravlja,nisu imale nikakve reakcije,bas su lepo to podnele.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 865
11.3.2013 12:30:46   
cockic
ima logike,zasto se tad nedaje.
a do kad bi kao trebala da se primi?mislim najkasnije znam da daju do 15 meseca.ali ako tad ne ima li nega druga granica ili sme bilo kad.

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 866
11.3.2013 12:33:31   
Maryna1
i moje dve cerkice primile i nisu imale reakcije

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 867
11.3.2013 12:35:14   
jovicaa
kod nas je bila baaaas jaka reakcija..

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Maryna1)
Direktna veza do poruke: 868
11.3.2013 12:41:07   
Tinana
Mi smo je primili sa puna 13 meseca,i nije bilo apsolutno nikakve reakcije.Jedino je posle 3 nedelje zbog oslabljenog imuniteta napao neki stomacni virus,ali to nema veze sa reakcijom na vakcinu.Inace se nisam nimalo dvoumila da li da je dete primi ili ne.

Nije srećan onaj koji mnogo ima,već onaj kome malo treba!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 869
11.3.2013 22:29:00   
Sanchy
Vec sam pitala ali ajde da ponovim da li se u DZ daje priorix ili trimovax zna li kouser posted image

(odgovor članu Tinana)
Direktna veza do poruke: 870
11.3.2013 22:30:51   
Sanja90
uh ja nemam pojma koju su dali....user posted image

Nije srecan onaj koji puno ima,vec je srecan onaj kome malo treba.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 871
11.3.2013 22:32:01   
mica0
a koja se prima sa dva i po meseca

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 872
11.3.2013 22:33:29   
Ivanka 75
Ako se dobro sećam, ili Pentaxim ili za žuticu.

(odgovor članu mica0)
Direktna veza do poruke: 873
11.3.2013 22:37:52   
Sesilija 83
Mi primili mmr iz dz-a i hvala bogu sve je ok,sa godinu i 15 dana....

(odgovor članu mica0)
Direktna veza do poruke: 874
11.3.2013 23:00:09   
mica0
mislim da je pentaxim nisam sigurna koju da kupim

(odgovor članu Sesilija 83)
Direktna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here