|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: MPR (MMR) vakcina
1.6.2012 16:52:42   
nenja22
Mislim da je rano sa 13 meseci.

ja mislim da to baš dosta zavisi od deteta do deteta u smislu kakav je imuni sistem razvilo do tada...mislim, ako je neka beba do tog nekog urasta bila tu i tamo bolešljiva, sklona prehladama, upalama i tome slično, da, slažem se da možda treba "napucati" imuni sistem još malo...ali ako nije bilo toga, onda ne vidim neku posebnu razliku i značaj u odlaganju, naprotiv, ako kreće u kolektiv, mislim i da je bitnije da primi...

e da, ovde (u cg) se primaju i pentaxim i priorix o trošku fonda user posted image

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 626
1.6.2012 19:11:20   
Anoniman
Nenja blago vama, ne staj nam na muku, sto mi jos primamo torlakove, a ove moderne placamo.user posted image

(odgovor članu nenja22)
  Direktna veza do poruke: 627
1.6.2012 22:12:57   
Ivanka 75
Iva danas primila MMR (za 5 dana će imati punih 20 meseci), kaže dr da joj je krvna slika i više nego odlična u odnosu na prethodnu i ona je preporučila da sada primi MMR a za koji mesec i 4 dizu Pentaxim-a. Ne znam kako ću izdržati narednih 15 dana, mnogo me strah temperature...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 628
1.6.2012 22:25:50   
nenja22
izvini ako možda nisam u toku, je l' ti ona inače gadno reaguje na vakcine i ima probelma sa temperaturom, pa zato brineš? pošto, na stranu sve ove priče, ali rekacija na MMR koliko ja znam manje bi trebalo da je temperatura, a više ta neka natečenost žlezda, osip, kao blagi simptomi rubeole, malih boginja i zauški...

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 629
1.6.2012 22:43:36   
Ivanka 75
Ne ne! Dosad nije imala reakcije ni na jednu vakcinu, ali je dva puta imala visoke temp, tj, samo joj skoči temp u toku noći do 38.5. Dobro je što je ne drže dugo, jedan čepić Eferalgana i odmah spadne i ne vraća se. Dr reče da možda dođe do pojave osipa i uvećanih žlezda posle 5 dana i da tada dođemo na pregled, nadam se da nećemo morati user posted image
Znam, ne bi trebalo da brinem ali eto... Ja radim, ostavljam je sa babama user posted image
A ko za inat imamo 2 rođendana sredinom juna, trebalo bi da idemo... Odložićemo ih

A hrabrica se drala od trenutka kada smo ušli u DZ, otimala se kad je dr pregledala i viikala Amo, Ćao user posted image
Kad joj sestra davala vakcinu okrenula glavu na drugu stranu da ne gleda i kad je bilo gotovo rekla "Bravoooo"!

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 630
1.6.2012 22:56:26   
nenja22
nama je bia rekla oko 10. dana da ako ima reakcije, najčešće se tad javi...ali i da je jako jako retka, po njenim rečima, daleko ređe nego na pentaxim...ja posle par dana zaboravila, setila se tu nekog 15. dana po primanju da nije ništa bilo user posted image

nemoj da brineš user posted image

Direktna veza do poruke: 631
1.6.2012 23:43:36   
Ivanka 75
Glava ne brine al srce ne da mira...user posted image

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 632
2.6.2012 22:47:09   
Ivanka 75
Prvi dan od vakcine - preko dana super ali se večeras tako preznojilaaaa, kosa mokra, ruke (a u kratkim rukavima i sedi user posted image ), to mi čudno....

Direktna veza do poruke: 633
17.6.2012 13:32:46   
coka11
Mi smo primili MMR vakcinu 6.6. tačno na 7.dan dobio je temperaturu, a evo danas izasao i osip svuda po licu i telu, sav je jadan šugav. Kaže dr da to nije ništa strašno, to su normalne reakcije.

"Važno je možda i to da znamo:
čovek je željan, tek ako želi
i ako celog sebe damo,
tek tada možemo i biti celi."

Direktna veza do poruke: 634
4.7.2012 11:25:25   
Modessty
E zbog tih "normalnih" reakcija ja i svi moji prijatelji i poznanici dali smo deci priorix. I nemoj da mi neko kaže kako mu je mnog da za dete da 1100 din!
A ti lekari koji kažu kako je eto mnogo dece primilo domaću mmr pa im ništa nije, više mi je muka od njih! Za tudju guzicu nikad ništa nije strašno. A znam mnogo njih koji su lekari i svojoj deci davali Priorix i to tek nakon druge godine.
I ajd nek mi neko garantuje da baš moje dete neće da bude taj jedan od sto slučajeva koji prodju loše zbog te vakcine.

(odgovor članu coka11)
Direktna veza do poruke: 635
4.7.2012 11:28:40   
Modessty
I još nešto sve smo vakcine kupovali i nikada ni na jednu nije imao reakciju. Nikakvu reakciju sem malo crvenila na mestu uboda i do sledećeg dana to prodje. Tako je bilo i sa Priorixom.
Izvinite na oštrijem tonu, ali me stvarno nervira što je kod nas uvek bila politika da se koristi domaća vakcina iako je mnogo lošija od nekih drugih stranih i što nije bitan pacijent već zarada . Tako i nastade sav onaj haos oko svinjskog gripa ...

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 636
4.7.2012 11:40:03   
Anoniman
Mi ćemo primiti za deset_ak dana. Pričala sam sa dr da li da kupujem Priorix ili da primi regularnu "državnu" i dobila sam savet (od iste dr koja mi je rekla da je bolje da kupim Pentaxim nego da dajem državni koktel) da nema potrebe da kupujem jer je Torlakova izbačena i prko fonda se daju sad isključivo uvozne vakcine, nekad bude neka Francuska nekad neka druga, ali nikad domaće i kaže da reakcije uglavnom nema, ako se i javi javi se oko 10ak dana nakon primanja pa nam je savetovala da ipak ne putujemo nigde 2 nedelje po primanju vakcine, za zvaki slučaj.

< Poruku je uredio gae_gr -- 4.7.2012 11:41:26 >

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 637
4.7.2012 11:44:22   
Modessty
eto setili se konačno da refinansiraju strane vakcine! Mi smo morali sve da kupujuemo. Čak se desilo da onu prvu protiv žutice nisu imali pa pošto se nabavka te vakcine odužila mi smo kupili sami.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 638
4.7.2012 12:19:55   
mihi

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Mi ćemo primiti za deset_ak dana. Pričala sam sa dr da li da kupujem Priorix ili da primi regularnu "državnu" i dobila sam savet (od iste dr koja mi je rekla da je bolje da kupim Pentaxim nego da dajem državni koktel) da nema potrebe da kupujem jer je Torlakova izbačena i prko fonda se daju sad isključivo uvozne vakcine, nekad bude neka Francuska nekad neka druga, ali nikad domaće i kaže da reakcije uglavnom nema, ako se i javi javi se oko 10ak dana nakon primanja pa nam je savetovala da ipak ne putujemo nigde 2 nedelje po primanju vakcine, za zvaki slučaj.

To je tako bilo i kad je Miloš primio sa 2,5 godine, dobio je Priorix GSK, Torlak ne radi.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 639
4.7.2012 12:20:33   
mihi

IZVORNA PORUKA: mihi

IZVORNA PORUKA: gae_gr

To je tako bilo i kad je Miloš primio sa 2,5 godine, dobio je Priorix GSK, Torlak ne radi.

Gae a što žuriš da joj daš još neće u vrtić?

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 640
4.7.2012 12:33:42   
Christabel
Ma je l; to sigurno da je mmr torlakova izbacena? Kod nas u gradu dr nista ne pricaju ni o cemu, samo napisu kad je sledeca vakcina i to je to. Ma ni za te nus pojave, nista. Kad dodjete na vakcinu, oni vas pitaju da li je dete imalo temperaturu, proliv, povracanje u zadnja 3 dana i to je sve. Ovde svi koje znam primaju te torlakove i tek kad smo dobili prvu sam saznala da se moze i kupiti. Sad me zanima da li se ta za mmr moze kupiti ako su prethodne isle torlakove? Imamo jos vremena do mmr-a ali gledacu da je odlozim sto vise mogu, pogotovo sto mi je mala sad malo malo pa nesto prehladjena, pa virus, a u zabaviste nece skoro... Eto, ni to ovde ne gledaju koliko je koje dete jako sa imunitetom, nego valjda hajde da vakcinisemo po kaendaru pa cao djaci da ne razmisljamo o tome

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 641
4.7.2012 13:18:25   
cockic
ja koliko sam svatila nasu dr tj. od sina kad je primao mmr sa 13 meseci tacno,rekla je da nece biti reakcija da mu slobodno dam.i stvarno tako bi,ta vakcina sam nju razumela nije torlakova user posted image nesto ga je zbuljala samo je rekla da nepanicim i da reakcije nema.jos smo mi posle 4 dana otputovali na zlatibor.

za lenu cu razmisliti sta cu ima vremena.

mali je primio sve kupovne sem hepatitisa i mmr to nisam kupovala.primao je pentaxim i pneumo 23 koje smo mi uzimali.tako i lena jos za nju da pitam dr za prevenar i onda cu videti da li cu joj ga davati sad oko 7 meseca user posted image

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 642
4.7.2012 13:28:35   
Anoniman
Mihi, ne žurim, al dr nam reče da je to sad po programu, ne vidim ni neki razlog da odlažem bez potrebe, prebrinemo to sad i idemo dalje. Nisam ja mnogo mozgala na temu, niti sam čitala bilo šta po netu. Sve smo vakcine primili po redu vožnje pa ćemo i ovu, jedino mi je bilo bitno da nije Torlakova iz pretprošlog veka, za ostalo ne brigam, imam dva odlična pedijatra, jednog državnog i jednog privatnog u obe imam poverenja i kako one sviraju ja igram.

(odgovor članu cockic)
  Direktna veza do poruke: 643
4.7.2012 16:01:04   
Yula
IZVORNA PORUKA: Christabel

Ma je l; to sigurno da je mmr torlakova izbacena? Kod nas u gradu dr nista ne pricaju ni o cemu, samo napisu kad je sledeca vakcina i to je to. Ma ni za te nus pojave, nista. Kad dodjete na vakcinu, oni vas pitaju da li je dete imalo temperaturu, proliv, povracanje u zadnja 3 dana i to je sve. Ovde svi koje znam primaju te torlakove i tek kad smo dobili prvu sam saznala da se moze i kupiti. Sad me zanima da li se ta za mmr moze kupiti ako su prethodne isle torlakove? Imamo jos vremena do mmr-a ali gledacu da je odlozim sto vise mogu, pogotovo sto mi je mala sad malo malo pa nesto prehladjena, pa virus, a u zabaviste nece skoro... Eto, ni to ovde ne gledaju koliko je koje dete jako sa imunitetom, nego valjda hajde da vakcinisemo po kaendaru pa cao djaci da ne razmisljamo o tome

Chris, prvo malenoj uvedi jaje pa onda razmisljaj o MMR-u, jer  ta vakcina ima podlogu od belanaca.

< Poruku je uredio Yula -- 4.7.2012 16:02:32 >

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 644
4.7.2012 21:08:31   
JAmy
Cure,zelim samo da vam kazem ono sto vi vec vjerovatno znate:oprez sa tim vakcinama.
Ako neku od njih smatrate opasnom ili imate lose iskustvo sa istim,nema zakona koji moze da vas obaveze da se upustite u rizik po zdravlje vaseg djeteta.Natalija je napunila mjesec dana i vec je trebala da primi hepB i MMR.Juce smo je prijavili kod izabranog pedijatra i vec se posvadjali sa dr,jer ja ne dozvoljavam da moja beba primi te vakcine.Imala bih sto sta da kazem u vezi sa nekim od njih,al posto se ovdje pise o mmr da ne krsim pravilo,samo cu reci da je ova vakcina jako sumnjiva i neispitana.Ucena visegodisnjim radnim iskustvom na djecijem odjeljenju mogu da vam kazem da je u poslednje vrijeme porastao broj raznih reakcija na vakcine,od kojih su neke i ozbiljne,posebno na MMR Pentaxim i HIB.Ove tri,kao i hepB necu da dozvolim da moje dijete prima;a ostale cu da ispostujem i to samo ako ne bude burno reagovala na njih.U suprotnom,nece biti revakcinacije...

"Ako odustanete od pobjede, a da nikada ranije niste pobjedjivali, ostacete ono sto ste i ranije bili- gubitnik. - Skot Pek"

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 645
4.7.2012 22:43:58   
cockic
JAmy kakav mmr sa mesec dana user posted image to jos nisam cula da se daje tako malim bebama user posted image

(odgovor članu JAmy)
Direktna veza do poruke: 646
4.7.2012 22:47:07   
cockic
na koje ostale si mislila kad ti nabroja sve koje se primaju,znaci nece nista dati cerkici? user posted image

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 647
4.7.2012 23:25:15   
JAmy
Ma nisu normalni,taj novi program vakcinacije koji su uveli kod nas u Cg bebama toliko optereti imunitet da prije ili kasnije vecina njih zavrsi na bolnicko lijecenje.Primila je BSG,primice i DTP,kao i Polio nekombinovanu(ako je ne bude ovdje nabavicu je iz inostranstva)...
Vakcine protiv gripa,b hepatitisa,morbila,rubele itd su ciste gluposti i nepotrebnini rizik.

"Ako odustanete od pobjede, a da nikada ranije niste pobjedjivali, ostacete ono sto ste i ranije bili- gubitnik. - Skot Pek"

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 648
5.7.2012 8:32:50   
Snelle
IZVORNA PORUKA: Modessty
I još nešto sve smo vakcine kupovali i nikada ni na jednu nije imao reakciju.

Mislim da ovo najviše zavisi od samog deteta, od njegovog imuniteta ili čega već. Moje dete je dobilo sve državne vakcine. Nikada nikakvu reakciju nije imala, osim posle prvog DiTePer-a kada je bila malo nervoznija, ali to pripisujem tome što je bila beba od 3 meseca pa je i normalno da na vakcinu tako reaguje. A moja komšinica je svom sinu kupovala sve vakcine i posle svake je imao temperaturu. Dakle, pravilo ne postoji.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 649
5.7.2012 22:08:39   
Yula
IZVORNA PORUKA: Yula

IZVORNA PORUKA: Christabel

Chris, prvo malenoj uvedi jaje pa onda razmisljaj o MMR-u, jer  ta vakcina ima podlogu od belanaca.

Moram sada samu sebe da citiram, ali i pedijatrica mi je rekla da je njena prijateljica alergolog rekla da deca alergicna na jaja mogu potpuno opusteno da prime MMR jer ona do sada nikada nije imala nikavih reakcija kod alergicne dece.  To mi je i moj alergolog rekla. Mi cemo je svakako primiti u bolnici, jer sam to zamolila alergologa, pa mi je na uputu napisala da mu je tamo daju kada budemo isli na testiranje na jaja. Ipak, s obzirom da ti bebu nisi testirala na jaja trebalo bi da proba jaje ili bar zumance do prvog rodjendana i do vakcinacije, ali pitaj ipak pedijatra sta misli o svemu tome.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Značaj večernjeg obroka za bebe
Hranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here