|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: MPR (MMR) vakcina
18.4.2012 14:31:20   
lesica
Moja L je MMR primila sa 16 meseci jer su je pojeli krpelji oko prvog rodjendana pa je njena dr odlozila primanje vakcine za tri meseca..

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 601
18.4.2012 14:31:57   
branki*
takodje,pitala sam,zanimalo me.
posejdon,da li licno znas nekog cije je dete obolelo od autizma nakon mmr-a?

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 602
18.4.2012 14:40:41   
isidora88
sto se tice vakcine nije obavezna,ne mora niko da vakcinise dete ukoliko to ne zeli samo ce morati da potpise da odbija vakcinaciju. to mi je dr rekla kad sam pricala sa njom o vakcini,ona mateji odlaze vakcinaciju i rekla je da ukoliko ne zelim ne moram da ga vakcinisem,pricale smo o autizmu i ostalim bolestima,ona je rekla da njena deca nisu vakcinisana ali da u njenom domu zdravlja nije bilo nikakvih reakcija na mmr i da sama odlucim sta cu,ja cu dete vakcinisati verovatno ali iskljucivo priorix vakcinom,kao sto je dobijao i pentaxim,i ne ne radim za farmaceute samo sam plaseci se reakcija drzavne vakcine( nista drzavno ne volim jer nemam poverenja) se odlucila za drugu opciju.

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 603
18.4.2012 14:42:57   
minavb
OD svih ljudi koje poznajem, koje poznaje mm, moji roditelji, sestra... znamo samo za jedan slučaj autizma. Radi se o dečaku kom je autizam potrvđen u drugoj godini života. Verovatno je vakcinisan. Sve i da je vakcinacija uslovila pojavu autizma, opet je to izuzetno mali procenat.

< Poruku je uredio minavb -- 18.4.2012 14:44:00 >

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 604
18.4.2012 14:46:20   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: isidora88

sto se tice vakcine nije obavezna,ne mora niko da vakcinise dete ukoliko to ne zeli samo ce morati da potpise da odbija vakcinaciju. to mi je dr rekla kad sam pricala sa njom o vakcini,

Jel to važi samo za MMR? Jer znam da su Zille zvali, pretili joj zatvorom zbog toga što nije dovela dete na Hep B.

(odgovor članu isidora88)
  Direktna veza do poruke: 605
18.4.2012 14:46:51   
poseydon.

IZVORNA PORUKA: branki

takodje,pitala sam,zanimalo me.
posejdon,da li licno znas nekog cije je dete obolelo od autizma nakon mmr-a?

naravno da znam,komsinica druga kuća od mene je cuvala to dijete jedan odredjeni period i nije mogla vise da izdrazi... svaki put je plakala kada to dijete pocne da vristi i cupa kosu sa glave jer je to upravo ono sto sam pisao ranije o exploziji bolova u mozgu... samo skace i vrti se u mjestu,rijetko sa kim zeli biti u blizini,gleda satima u ugasen tv i uvijek jedne te iste novine pregleda... nesmijes bilo sta pomjeriti od stvari u kuci ili njegovih igracaka i ako pomjeris uvijek vrati na isto mjesto... ako neko dodje nepoznat u kucu odmah pocinje da vristi i grebe sebe sve dok ne izadjes ... roditelji sami kazu da je dijete vec pocelo govoriti mama,tata,vec pocelo da puzi po podu a nakon MMR vakcine uzas... najgore je to sto je osim mozga njemu su spaljena i crijeva od žive-Hg pa uvijek posebna hrana za njega ali je problem sto on uvijek zeli samo jedno te isto ili opet vristanje i grebanje... znam za slucaj covjeka cije je dijete izvanredno inteligento pocelo sa 2,5 godina da pohadja muzicku skolu i tada je primilo vakcinu i posle samo 2 mjeseca dobilo kancer... jos uvijek nisam u prilici da im pridjem i da pitam koja je to vakcina koju je dijete zadnji put primilo,nadam se da shvatate bol tih roditelja pa samim tim i situaciju nepristupacnosti njihove...

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 606
18.4.2012 14:51:30   
isidora88

IZVORNA PORUKA: Tash

IZVORNA PORUKA: isidora88

sto se tice vakcine nije obavezna,ne mora niko da vakcinise dete ukoliko to ne zeli samo ce morati da potpise da odbija vakcinaciju. to mi je dr rekla kad sam pricala sa njom o vakcini,

Jel to važi samo za MMR? Jer znam da su Zille zvali, pretili joj zatvorom zbog toga što nije dovela dete na Hep B.

ja sam je pitala konkretno za mmr,za ostale stvarno ne znam user posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 607
30.5.2012 17:01:08   
poseydon...

IZVORNA PORUKA: mihi

IZVORNA PORUKA: Tash

IZVORNA PORUKA: Sanchy

doktori uglavnom ne vakcinisu svoju decu sticajem okolnosti krecem se u tom krugu ljudi pa zasto bih onda ja?mora da imaju valjan razlog.....

Ja sam dete dva lekara, oboje su doktori nauka, vidim, ovde je to bitno napomenuti user posted image , brat i ja smo vakcinisani svime što je bilo u kalendaru vakcinacije, takođe i moja deca (starije je čak primilo i vakcinu za svinjski grip). Napomenuću, mlađe dete nije redovno vakcinisano zbog alergija, kasni sa jednim Pentaximom i sa MMR-om dok se ne odradi PRIC test i otkrije dal je alergičan na jaja, ali ako nije, biće vakcinisan kao i stariji sin.
Svako ima pravo izbora.
Nedavno sam pričala sa jednom dr koja je godinama radila kao pedijatar kod nas, onda se iselila u Ameriku. Kaže, morala je da se revakciniše Pertusisom, jer je u Americi porast obolele dece od te bolesti jer su roditelji odlučili da nema potrebe da se deca vakcinišu protiv te bolesti jer je izumrla. Biće da ipak nije izumrla, i nastao je haos.
Dakle, sve vakcine imaju svoju svrhu, problem je samo taj što kod nas lekari popravljaju roletne, moleri popravljaju struju... svako bolje zna tuđu struku nego svoju.

U našoj zemlji nema reda u smislu da bih svakog pedijatra koji javno kaže roditeljima ne morate da vakcinišete decu MMR vakcionom kaznila novčano ili kako god..... Ako je neko propisao za našu zemlju obavezne vakcine onda su one zakonom obavezne. Takva deca dolaze u vrtić ne vakcinisana i ne znam da li su roditelji svesni da im zaista preti opasnost, jer obzirom da se dugo vakciniše protiv ove tri bolesti a virus nije iskorenjen jer postoji rezervoar uglavnom kod Romske populacije, kada ovi virusi napadnu dete koje nije vakcinisano mogu da imaju vrlo malignu formu. Kao što reče ova doktorka eto šta se desilo u Americi gde i dalje postoji veliki otpor vakcinaciji zbog propagande o vezi ove i drugih vakcina za decu sa autizmom.
Prema tome SZO prati epidemilošku situaciju i propisuje program prema tome, npr velike boginje su iskorenjene (upravo vakcinacijom) i nije potrebno danas vakcinisati decu protiv njih, Ništa se ne radi napamet ni slučajno, a ko ne veruje nek što Mina reče vodi svoju decu kod šamana ili već.......

nemojte lazno navoditi da je vakcinacija zakonski obavezna... imate program o imunizaciji stanovnistva i obavezama imunizacije kao experimentalnog vida sprecavanja zaraznih bolesti ali ne i zakonsku obavezu... jedini zakon koji postoji je zakon o zastiti pacijenata i to je jedina zakonska regulativa po kojoj se pacijentu nesmije dati bilo kakav otrov,hemijski agens,ostaci stranih struktura dnk ... ... ... u hrani,vodi,vazduhu i lijekovima... svaki pacijent ima pravo da odbije bilo koji vid lijecenja ako to moze direktno ugroziti njegovo zdravlje a najstrozije zabranjuje experimentalne opite nad pacijentima u koje spada vakcinacija... uzmite malo i studirajte zakone pa cete vidjeti da je ovo istina. mozete uraditi isto kao i ja - otidjete u zdravstvenu ustanovu kod njihove pravne sluzbe i oni vam sve objasne... mi smo samo pitali na koji nacin nas bilo ko moze naterati da prisilno primimo vakcinu i oni su rekli niko nikada,da je to nase apsolutno pravo ako hocemo odbiti i nema nikakvih zakonskih gluposti zbog odbijanja. pitali smo i postoji li zakonski obavezna vakcinacija,odgovorili su da nikada nije postojala zakonska obaveza i da to niko u svijetu jos nije uradio...

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 608
30.5.2012 17:13:42   
Verus
Vidite ovde:

Klik

Clan 25...

Tako da je zakonski obavezno, bar u Srbiji-ne znam gde ste vi?  Nazalost, roditelji onda nemaju izbor..

< Poruku je uredio Verus RR -- 30.5.2012 17:15:14 >

(odgovor članu poseydon...)
Direktna veza do poruke: 609
30.5.2012 17:16:29   
Verus
Ne znam zasto link ne radi kad ga postavim, par puta sam pokusavala:

9) Imunizacija i hemioprofilaksa

Član 25.

Imunizacija se vrši vakcinama (u daljem tekstu: vakcinacija) i specifičnim imunoglobulinima.

Vakcinacija je obavezna protiv:

1) tuberkuloze, difterije, tetanusa, velikog kašlja, dečije paralize, malih boginja, rubeole, zaušaka, virusnog hepatitisa "B" i oboljenja izazvanih hemofilusom influence tipa "B" - za lica određenog uzrasta;

2) hepatitisa "B", besnila i tetanusa - za lica izložena povećanim rizicima od obolevanja od tih bolesti;

3) gripa, oboljenja izazvanih hemofilusom influence tipa "B", streptokokusom pneumonije i meningokokne bolesti - za određena lica, prema indikacijama;

4) žute groznice, kolere, difterije, meningokokne bolesti i trbušnog tifusa - za lica u međunarodnom saobraćaju koja putuju u zemlje u kojima ima tih bolesti ili u zemlje koje zahtevaju vakcinaciju protiv tih bolesti.

U slučaju pojave epidemije zarazne bolesti utvrđene u stavu 2. ovog člana, može se odrediti i obavezna vanredna vakcinacija protiv te zarazne bolesti - za sva lica, odnosno za određene kategorije lica, ako se utvrdi opasnost od širenja epidemije te zarazne bolesti.

Licima utvrđenim u stavu 2. ovog člana, može se odrediti obavezna vakcinacija i protiv druge zarazne bolesti koja nije navedena u tom stavu, ako se utvrdi opasnost od širenja te zarazne bolesti.

Obavezna vakcinacija iz st. 3. i 4. ovog člana naređuje se aktom ministra, na predlog Instituta za zaštitu zdravlja Srbije.

Ministarstvo nadležno za poslove zdravlja (u daljem tekstu: Ministarstvo), na predlog referentnih zdravstvenih ustanova, određuje zdravstvene ustanove koje mogu vršiti imunizaciju lica protiv besnila i putnika u međunarodnom saobraćaju.

Imunizacija specifičnim imunoglobulinima obavezna je za lica kojima je, po epidemiološkim indikacijama, potrebna postekspoziciona zaštita protiv tetanusa, besnila, hepatitisa "B" i Krimske Kongo hemoragičke groznice.

Zaštita lekovima (hemioprofilaksa) sprovodi se kod lica koja su izložena zaražavanju od tuberkuloze i malarije, a po epidemiološkim indikacijama i kod lica koja su izložena drugim zaraznim bolestima.

Imunizaciju vakcinama i specifičnim imunoglobulinima, kao i zaštitu lekovima organizuju i sprovode nadležne zdravstvene ustanove i zdravstveni radnici prema utvrđenom planu imunizacije, u skladu sa zakonom.

Imunizaciju iz stava 1. ovog člana po izvršenom pregledu svakog lica koje treba imunizovati, kao i vođenje propisane evidencije o izvršenim imunizacijama vrši doktor medicine.

Imunizaciju mogu vršiti i zdravstveni radnici sa višom ili srednjom stručnom spremom odgovarajućeg smera u prisustvu i pod nadzorom doktora medicine.

Nadzor nad sprovođenjem imunizacije iz stava 1. ovog člana vrše instituti, odnosno zavodi za zaštitu zdravlja.

Ministar propisuje uslove, način i indikacije za sprovođenje imunizacije, način vođenja evidencija o izvršenoj imunizaciji, kao i način zaštite lekovima.

(odgovor članu poseydon...)
Direktna veza do poruke: 610
30.5.2012 18:45:09   
nenja22
ene, otključana tema :)

primio kosta 15.05. mmr i evo sad, dve nedlje posle, sve ok i nije mu ni u međuvremenu ništa bilo...to bi značilo da smo eventualnu frku oko pojave blagih simptoma ovih M-M-R izbegli, je l' tako?

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 611
30.5.2012 22:29:25   
New Mom
Da, reakcija (ako je ima) se dešava između 6. i 10.dana (neki dr kažu baš 10.-i dan).

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 612
1.6.2012 11:44:12   
Ana RR
Jel neko davao priorix vakcinu umesto mmr? Ja to moram dobro proučiti pre nego što odlučim koju će Marko primiti. Naša dr ne daje mmr preko leta, kaže da to ne praktikuje (Mare 29.jula puni godinu) a ja bih da sačekam i duže pošto verovatno neće ići u kolektiv bar do sledećeg proleća. 

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 613
1.6.2012 11:48:09   
Modessty
Ana ja sam Danilu dala Priorix. Sem vakcina za hepatit nijednu državnu vakcinu nije primio.
Sačekaj bar godinu i po. Nama je dr rekla da ne bi trebalo da se daje sa godinu dana ili ranije. Što kasnije to bolje. I ne daju leti zbog mogućih reakcija (temperature itd)
Sva deca oko nas su primila Priorix i nijedno nije imalo nikakvu reakciju. Ja bi ti rekla da mu daš Priorix i da se uopšte ne zezaš sa domaćim vakcinama.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 614
1.6.2012 11:51:46   
Ana RR
Hvala Mod user posted image Mare je primio pentaxim i nije imao reakcije pa se nadam da će tako proći i sa tom. Ne verujem mnogo tim državnim vakcinama pa ne bih rizikovala user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 615
1.6.2012 11:55:07   
Modessty
Iskreno rečeno moje kolege kojima su žene doktorke nisu davali nijednu državnu vakcinu deci. Kažu da nisu tako loše ali im neke stignu nekad sa rokom pred isticanje i tako to. Naša dr kad smo je pitali za Priorix rekla je da je mnogo bolja nego domaća. Valjda ova domaća su sve živi virusi a Pririx nisu svi živi... Nekome sam sa RR ja mislim slala onu listu iz vakcine. POglrdaću danas da li to i+još uvek imam negde pa ti šaljem

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 616
1.6.2012 11:56:49   
Ana RR
Važi draga, tnx. Da, u njoj nisu živi virusi.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 617
1.6.2012 12:04:17   
Anoniman
i mi razmislajamo za tu zamenu, posto smo primali pentaxim, a drzvnu samo za hepatitis,sa koliko se ona daje, nama su mmr zakazali u decembru sa 13 meseci?

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 618
1.6.2012 12:12:42   
Modessty
danilo je primio sa godinu i 4 meseca. To je bilo sredinom juna prošle godine. Mi smo mislili da čekamo septembar, ali je dr rekla da možemo da mu damo jer je zdrav i lepo napreduje. Mislim da je rano sa 13 meseci. Ne žurite. Za vakcinu nikad nije kasno. I nas su iz DZ zvali da mu damo vakcinu sa 13 meseci - samo smo rekli da se naš pedijatar ne slaže sa tim i tačka.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 619
1.6.2012 12:17:14   
Anoniman
Mod hvala na odgovoru, procitala sam svasta za mmr vakcinu, pa bas mislim o njoj, trudicu se sto kasnije da je odlozim, a ta zamena Priorix ima da se naruci u apoteci kao penataxim? Koliko kosta> I posle pred polazak u skolu sledi revakcinacija?

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 620
1.6.2012 12:31:38   
Torbica
http://www.gsk.com.au/resources.ashx/vaccineproductschilddatadownloads/339/File/6958D6B9910ECB0A2DAA0A9A01D2CCD2/Priorix_CMI.pdf

Na Sajtu GSK pise da je ziva vakcina. No, u svakom slucaju, samo da nije drzavna, nemam ni ja poverenja u drzavu, moji su isprimali Pentaksime.... Sin mi jos nije primio ovu, odlagali smo zbog viroze, ali nece primiti domacu sigurno, samo ovu. U vrtic je krenuo pa necu da se zezam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 621
1.6.2012 12:57:32   
jance
a posto je Priorix inace ? mi smo ostale primali drzavne i imali reakcije pa se duboko zamisljam nad tim da ovu kupim...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 622
1.6.2012 12:59:32   
branki*
mislim da je isidora pisala da je oko 2000,nisam sigurna.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 623
1.6.2012 13:01:47   
cockic
mi smo obicnu i nije imao reakcije vec pisah o tomeuser posted image

mada opet se sad za lenu razmisljam sta cu joj dati kad dodje vreme user posted image mada imamo mi
vremena jos da razmisljamo.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 624
1.6.2012 13:10:06   
isidora88
oko 2000 je bila,cula sam da su poskupele ali ne znam tacno koliko. ja mateji jos nisam dala niti nameravam u skorije vreme,ali ako mu budem davala bice priorix,nista drzavno ne volim jer nemam poverenja u njih

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Značaj večernjeg obroka za bebe
Hranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here