|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: MPR (MMR) vakcina
5.7.2012 22:10:36   
Yula
Zaboravim da dodam da moj bebac do sada nije imao nikakvih reakcija ni na jednu vakcinu, pa se nadam da nece ni na MMR imati. Danas je primio dve, protiv meningitisa koja nije obavezna ali se preporucuje i jos jednu koja nemam pojma za sta je.

Koje se vakcine primaju kod nas kada beba napuni godinu dana, osim MMR-a naravno?

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 651
5.7.2012 22:35:37   
cockic
samo mmr user posted image i onda sa 18 meseci revakcina pentaxim.i vise nista do skole.samo ako neko hoce posle druge godine moze dati pneumo 23 mi smo sinu dali tu pneumo pre 20 dana user posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 652
6.7.2012 11:09:29   
Yula
Hvala cockic. Moracu na netu da proverim za sta je ova vakcina koju smo juce primili.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 653
6.7.2012 11:15:39   
cockic
yula ne radi ti tiker pa ne znam koliko bebac ima ako niste u srb. onda ne znam koja je mogla biti.jer je za sad redovna samo mmr posle prvog rodjenjdana.a ima i prevenar koju daju od 7ili 12 meseca ali se dodatno kupuje ako dr kaze roditeljima da treba.i ona se daje dve ili tri doze user posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 654
10.7.2012 9:28:34   
Anoniman
Bila sam u Dečijoj bolnici, zakazala sam MMR za utorak sledeće nedelje (17.7.). Plače mi se od muke što to treba da primimo. U principu, bilo bi mi mnogo lakše da nisam iščitala sve one priče o vezi između MMR i autizma (ja takvo nešto nisam imala pojma kada sam vakcinisala Luku), i i dalje smatram da kod zdrave dece takvo nešto ne može da se desi, da se to dešava kod dece koja su od rođenja imala neki genetski problem koji je bio prikriven pa se aktivirao tom vakcinom, ali s druge strane, kako da znam da moje dete takvo šta nema... ma milion stvari mi se mota po glavi. Dr je rekla da ostavimo to za sledeću nedelju jer najavljuju pad temperature, a pošto je ovo živa vakcina, ona ne bi da ga vakciniše baš po najvećim vrućinama... Jel Glaksov Priorix uopšte živa vakcina, po čemu se razlikuje od Torlakovog MMR-a? Inače, reakcija se javlja otpilike 12 dana nakon vakcine, to je period inkubacije za Rubelu.

(odgovor članu cockic)
  Direktna veza do poruke: 655
10.7.2012 9:38:19   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Modessty

Valjda ova domaća su sve živi virusi a Pririx nisu svi živi...

PRIORIX is a live virus vaccine for immunisation against measles, mumps and rubella.
PRIORIX is a sterile lyophilised mixed preparation containing the attenuated Schwarz measles virus strain, the RIT 4385 strain of mumps virus (derived from the Jeryl Lynn strain) and the Wistar RA 27/3 rubella virus strain. Each virus strain is separately obtained by propagation in either chick embryo tissue cultures (mumps and measles) or MRC5 human diploid cells (rubella).
IZVOR

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 656
10.7.2012 9:53:58   
Yula
IZVORNA PORUKA: cockic

yula ne radi ti tiker pa ne znam koliko bebac ima ako niste u srb. onda ne znam koja je mogla biti.jer je za sad redovna samo mmr posle prvog rodjenjdana.a ima i prevenar koju daju od 7ili 12 meseca ali se dodatno kupuje ako dr kaze roditeljima da treba.i ona se daje dve ili tri doze user posted image

Oprosti Cockic, tek sada sam videla poruku. Jeste Prevenar je u pitanju  vakc. protiv meningitisa, nama je dr nju preorucio jer ovde ima dece sa svih strana sveta i kaze da se javljaju razne epidemije.

Za sta je taj Prevenar?

Tash, ja ne sto ne verujem da je autizam od vakcine, daleko bilo, ali mislim da je ljudima lakse ako okrive nesto ili nekoga za problem, pa otud i ta prica o vakcinama.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 657
10.7.2012 10:05:06   
Anoniman
Imaš temu o Prevnaru, to je extra vakcina koja kod nas još nije ušla u redovan kalendar vakcinacije jer država nema para to da finansira. Daje se ako roditelj kupi. Inače je protiv Streptokoka. KLIK

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 658
10.7.2012 13:12:27   
Ana RR
Tash, pa zar mora sada da je primi? Kod nas se te vakcine ne daju preko leta, tek od septembra.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 659
10.7.2012 13:16:35   
Anoniman
Mico, ja ne znam šta će biti u septembru... jesen može doneti ekceme, a onda neće hteti da ga vakcinišu zbog toga. Sada, nakon mora, mislim da mu je imunitet dovoljno jak da je primi, a i idemo ponovo na more, pa će dobiti još jednu dozu "more imuniteta", mislim da je to zgodno.
A zašto se ne daju te vakcine leti, ustvari?

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 660
10.7.2012 13:17:58   
cockic
IZVORNA PORUKA: Ana RR

Tash, pa zar mora sada da je primi? Kod nas se te vakcine ne daju preko leta, tek od septembra.

i ja isto mislim da se nedaje preko leta moj mali je primio sa 13 meseci a bio je maj mesec.i da se ponovim nije imao reakciju vec sam pisala. 

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 661
10.7.2012 13:20:16   
Anoniman
Bogami Mihajla su vakcinisali bez obzira što je bio kraj maja i sto stepeni... I loše je podneo, ali to je od deteta do deteta

(odgovor članu cockic)
  Direktna veza do poruke: 662
10.7.2012 13:21:09   
Anoniman
Sad gledam, Luka je primio 29.08.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 663
10.7.2012 13:28:39   
cockic
nina mislim da kraj maja nije isto kao i sredina jula avgusta dosta je toplije barem ova godina ja uzasna a prosle kad je moj mali primio krajem maja nije bilo 40 stepeni nego nekih 25.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 664
10.7.2012 13:32:44   
Anoniman
A u čemu je problem sa vrućinom i vakcinom? Mihi, javi se, pojasni mi! user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 665
10.7.2012 13:40:18   
Ana RR
Naša dr kaže da je to "teška" vakcina za leto, temperatura tela je već povišena zbog vrućine pa kao da ne opterećuje organizam vakcinom. Ništa mi nije stručno rekla već eto, oni prosto to ne praktikuju.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 666
10.7.2012 13:45:15   
Anoniman
Pa nisam pametna, sada ste me zabrinule. user posted image

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 667
10.7.2012 14:24:56   
Ivanka 75
IZVORNA PORUKA: Tash

Bila sam u Dečijoj bolnici, zakazala sam MMR za utorak sledeće nedelje (17.7.). Plače mi se od muke što to treba da primimo. U principu, bilo bi mi mnogo lakše da nisam iščitala sve one priče o vezi između MMR i autizma (ja takvo nešto nisam imala pojma kada sam vakcinisala Luku), i i dalje smatram da kod zdrave dece takvo nešto ne može da se desi, da se to dešava kod dece koja su od rođenja imala neki genetski problem koji je bio prikriven pa se aktivirao tom vakcinom, ali s druge strane, kako da znam da moje dete takvo šta nema... ma milion stvari mi se mota po glavi. Dr je rekla da ostavimo to za sledeću nedelju jer najavljuju pad temperature, a pošto je ovo živa vakcina, ona ne bi da ga vakciniše baš po najvećim vrućinama... Jel Glaksov Priorix uopšte živa vakcina, po čemu se razlikuje od Torlakovog MMR-a? Inače, reakcija se javlja otpilike 12 dana nakon vakcine, to je period inkubacije za Rubelu.

Meni su svi savetovali da Iva primi vakcinu pre leta, ali ona je primila 1 juna i baš je zahvatile one velike vrućine u vreme kad je trebalo da se pojavi neka reakcija ali od reakcije ni R. Uradili smo krvnu sliku pred vakcinu i dr reče da je ks odlična i da može da je primi bez problema ali da je čuvamo, ne izlažemo prekomernoj toploti i gužvi zato što će biti podložnija infekciji zbog vakcine. Leukociti su bili 9.9 (sama gornja granica).

A u čemu je problem sa vrućinom i vakcinom? Mihi, javi se, pojasni mi! user posted image

Mislim da ima veze sa spoljašnjom temp, pa ako dete dobije temp i od vakcine - kako ga rashladiti?

Nismo kupili Priorix, primila je državnu.
Moja drugarica je baš zbog straha od svega što je čitala o MMR vakcini detetu dala Priorix i malena nije imala nkakve reakcije, a roditelji opušteni.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 668
10.7.2012 14:33:19   
Anoniman
Mi smo zakazali MMR za sleeću nedelju. Ja se iskreno ne brinem.

(odgovor članu Ivanka 75)
  Direktna veza do poruke: 669
11.7.2012 8:35:35   
Modessty
Danilo je Priorix primio početkom juna prošle godine. Nije bilo vrućine a on je bio savršeno zdrav pa je dr rekla bolje sad nego da čekamo jesen. Tako da smo to tada i uradili. Naravno uradjena krvna slika pre toga.
Sve vakcine sem one za hepatitis sam kupila. Nikad ni na jednu nije imao reakciju. Ako se desi da mi život podari još neko dete i za njega ću kupovati. Ne dam Torlakove vakcine jer nemam uopšte poverenja unjih i državu. Naročito nakon sve one gungule oko prasećeg gripa.
A i oko nas su sva deca primila Priorix sem dve starije devojčice koje kad su primale MMR nije bilo drugih vakcina sem državne i obe su imale užasnu reakciju.

Tash znam da je teško odlučiti, ali ti sama moraš da doneseš tu odluku.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 670
11.7.2012 8:37:46   
Modessty
I ja sam uvek razmišljala o tome - šta ako moje dete bude to jedno u hiljadu koje će imati užasnu reakciju na vakcinu.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 671
11.7.2012 8:40:07   
Modessty

koliko sam ja razumela našu dr to je zbog mogućnosti da dete odreaguje na vakcinu povećanom temperaturaom, a ako je napolju 40 stepeni teže je rashladiti ga i skinuti temperaturu.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 672
11.7.2012 8:41:54   
Anoniman
Kupila sam Priorix, ta odluka je donešena.
I zakazala sam vakcinu za sledeći utorak u bolnici (bićemo hospitalizovani) - i ta odluka je donešena.
Samo sam se malo pokolebala dal sam ispravno odlučila jer je i dr rekla da bolje da sačekamo sledeću nedelju da malo zahladi, pa još ovde ženice rekle da ne valja da se primi leti...
Ali meni u stanu stalno radi klima, dakle, rashlađeni smo. Uostalom, ja decu ne rashlađujem hladnim vazduhom već vodom, zato mi nije jasno. Uostalom, zar temp ne spada znojenjem?

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 673
11.7.2012 8:48:47   
Modessty
Tash stvarno ni ja ne razumem baš, ali vidiš da su svima isto rekli. Mada je kod nas malo naprasno i iznenada doneta odluka da primi MMR. Otišli smo na redovnu kontrolu i dr je samo rekla ma dajte da mu sad odmah damo dok još nije mnogo vruće (bilo je tad baš kišovito i uopšte nije ličilo na jun mesec) i dok je on potpuno zdrav.
A imao je još uvek alergiju kad mu je mmr data. Alergija nam nije jasno ni danas na šta je bila.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 674
11.7.2012 8:54:40   
Anoniman
Pa ne znam... neka nam je Bog u pomoći. user posted image

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Značaj večernjeg obroka za bebe
Hranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here