Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 26.8.2013 0:36:59
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
hvala Licko ali stvarno ne razumem kad kazu da su se tokom cele trudnoce ugojile samo po 10-ak kilograma pa ja nista ne jedem i gojim se vec sad
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 26.8.2013 0:46:15
|
|
|
|
Azra_
|
Kod mene je bilo apsolutno netipično. Ugojila sam se više u prvih 4-5 meseci, nego kasnije. Od 5.do porođaja oko +3kg, ali zato do petog 10ak kg. Bila sam u apsolutnoj panici šta će biti do porođaja. Uguraću u +30kg, ali nije bilo tako. Ja nisam ni znala da sam trudna, stala na vagu, +3kg, i sve je počelo tako... Sreća, otišlo je sve...uglavnom...
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 26.8.2013 0:47:42
|
|
|
|
Anoniman
|
Pisi dnevnik, pa ces da vidis...svaki put kad nesto pojedes zapisi, kad procitas uvece, slog ce da te strefi i meni se tako cinilo, pa kad vratim film, Boga mi, jela sam, samo mnogo plazme i mleka, svaki dan, pa mnogo pistacija, pa sve drugarice bile privlizne trudnice, pa smo sedele do kasno, grickale, glupirale se, pa gazirano, pa zasladjeni sokovi, pa slatkisi...najmanje voce. Neko me ovde bese davno ( Minavb ) savetovala da ne jedem voce popodne, vec samo prepodne, da jedem povrce uvece itd ali to je bilo u svrsi mrsavljenja nakon porodjaja, ipak se toga pridrzavam sada. Ujutru cu bas da se izmerim, pa cu da javnem ovde, ali danas sam recimo imala napad gladi, pa sam kod majke najbolje drugarice smazala tri parceta nekog kolaca sa visnjama
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 26.8.2013 0:49:30
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam najvise dobila u osmom i devetom , do 5 meseca mi je kilaza stajala na 60 kg, od tada je pocela da raste...
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 26.8.2013 0:53:52
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Od sutra vodim dnevnik ja sam jedina trudnica u drustvu pa me svi nutkaju, trudnici ovo trudnici ono, a meni tesko da odbijem a koja si nedelja Licko?
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 26.8.2013 0:57:12
|
|
|
|
Anoniman
|
Mene boli uvo kako izgledam, jer kasnije sve se vrati, sve se moze kad se hoce nego me strah svega i svacega sto se dogadja i sto se moze dogoditi zbog prevelike tezine, a sto sam saznala kasno, mislim tek nakon porodjaja. Ipak je preveliki rizik i za majku i za bebu kad je majka prekomerne tezine.Ja sam na svojih 72kg (179cm) dodala vise od 30kg, ne znam tacno, nisam smela ni da se merim u zadnjoj nedelji, cini mi se, ili mozda i ne pamtim (ja sve sto je ruzno brisem iz glave ) onda sam skinula na porodaju ne znam koliko, uglavnom, kuci sam bila 88 kg nakon mesec dana, a vratila se na staro sa Klarinih nekih 7-8 meseci. S obzirom da meni kilaza stalno varira 2-3 kg gore, 2-3 kg dole, sad sam sa nekik 75-76kg ostala trudna...pa videcu bas. Trudim se da pazim...opet napominjem, samo zbog zdravstvenih razloga!
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 26.8.2013 1:02:56
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Tako i treba, samo ne znam kada cu se ja opametiti Ma ja toliko razmisljam o svemu i svacemu i tripujem (ovo mi je prva ) da ramisljanje o kilazi dodje kao relaksacija
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 26.8.2013 14:50:28
|
|
|
|
jelenazvezda
|
usla u 33 nedelju 6kg :)
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 28.8.2013 16:41:23
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
zvezdice
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 29.8.2013 14:48:40
|
|
|
|
Malecka074
|
6,5 kg - 30. nedelja
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 30.8.2013 10:27:23
|
|
|
|
dijana1*
|
IZVORNA PORUKA: dijana1 RR Stigle su mi i prve kilice 21 n - 1.600 kg Pune 24 n - 2.200 kg
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 30.8.2013 10:59:40
|
|
|
|
Dani.kv
|
Ja sam peti mesec blizanacke trudnoce i nisam se ugojila ni gram. Nisam ponosna na to jer sam slabo jela zbog gorustice i povracanja sto je izazvalo pad imuniteta i hemoglobina. Sad jedem i vec mi je bolje
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 3.9.2013 15:43:58
|
|
|
|
Olgic
|
Da i ja dodam svoje iskustvo sa gojenjem u trudnoci... U prvoj sam smrsala citavih 7,5 kg povratila sam celu trudnocu svaki obrok, ni sama neznam na cemu sam zivela...u drugoj trudnoci sam se ugojila 5 kg na pocetnu tezinu (odnosno ostala sam trudna sa 64kg, povratila sam pola trudnoce pa smrsala do 61 kg, pa pred porodjaj sam imala 69kg), a sad u trecoj ( sa punih 19 nedelja) +1 kg, a do kraja cemo videti.....
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 4.9.2013 21:50:10
|
|
|
|
Biserce
|
26ned i jos uvek ni jedno kilce
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 4.9.2013 21:53:10
|
|
|
|
Agripina
|
Biserce, kako ti to uspijeva? Ja 20-ta nedelja i +3 kg i još sam zadovoljna kad se sjetim koliko sam dobila u prvoj.
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 4.9.2013 21:54:29
|
|
|
|
dijana1*
|
IZVORNA PORUKA: Agripina kad se sjetim koliko sam dobila u prvoj. Ja ne smem i ni da se setim
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 4.9.2013 21:58:35
|
|
|
|
Agripina
|
Maloprije sam gledala slike s krštenja, cura je imala 8 mjeseci, a ja 6 kg više nego poslije poroda. Užas, užas! Ima da izradim jednu i da je stavim na frižider! Nikako ne shvatam kako neke žene ne dobijaju skoro ništa tokom cijele trudnoće.
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 4.9.2013 22:12:06
|
|
|
|
dijana1*
|
Agripina samo ishrana, Ja sam zivi primer. u Prvoj trudnoci do 32 ned sam dobila 24 kg a sada do 25 ned. 2.200kg. Ali skroz drugacije se hranim i jedem normalno. Slatkise, pice i te gluposti izbegavam koliko god mogu. Zgresim i ja ali ne svaki dan.
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 4.9.2013 22:22:54
|
|
|
|
Agripina
|
I ja pazim, pošto nemam izbora. Idem i kod nutricioniste, čisto da dobijem koji savjet o zdravoj ishrani. Ne jedem brzu hranu, izbjegavam pite i ostalu tjesteninu, mada kada ima slatkiša u kući, teško odolijevam. Prošli put sam radila i na poslu jela sve i svašta što nisam trebala, pa sam se baš usvinjila.
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 4.9.2013 23:08:24
|
|
|
|
Biserce
|
Ja jedem normalno sve ali sam non-stop u pokretu. Sa V sam vise lezala i ugojila se 17kg...posle porodjaja ostalo 7i jos uvek su tu. Skala sa 65kg ne mrda vec 1.5god
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 9.9.2013 10:30:53
|
|
|
|
Sitnolina
|
Pocetak trudnoce 69.5 kg 29 nedelja 68 kg Ali napominjem da se jutarnja mucnina i ja druzimo jos uvek P.S. Najvaznije je da napreduje kako treba Cmokic za sve :)))
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 20.9.2013 9:36:47
|
|
|
|
anci kv
|
od onih mojih 9+ ne osta ni gram,u porodilistu osta sve.jos uvek tvrdim da sam bolje izgledala tad
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 20.9.2013 10:43:24
|
|
|
|
*Maki*
|
danas 36+1 - 17 kg (blizanci) sve u stomak i dalje ide
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 20.9.2013 11:30:39
|
|
|
|
dijana1*
|
26+6 - 4 kg
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 20.9.2013 17:46:36
|
|
|
|
dada951
|
nedelja 36+6 11 kg . I to sad u devetom dobijem tri kile za deset dana. Odlepicu jos tri nedelje do termina!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Krvarenje u prvom tromesečju trudnoćeKrvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Koje ime vam se najvise svidja?nina261. Luiza
2. Valentina
3. Atina1 (
25%)
2 (
41%)
3 (
34%)
Ukupan broj glasova: 234Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!