Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 1.8.2013 23:14:52
|
|
|
|
Iwana87
|
Ne gojte se zene.Ja sam u prvoj + 28,nisam ni gram skinula.Sve danas sutra i eto druge.Sad sam minimum -5 za prve 9 nedelje.Nisam se merila ali se vidi.Nadam se da cu ili jos neko kg biti dile ili max 5+.Naravno ishrana redukovana po potrebi i tako
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 1.8.2013 23:20:42
|
|
|
|
serpica
|
Ja sam se u prvoj trudnoci ugojila 12kg u drugoj 9 a sad 22kg ali svako ko me vidi pita me gde su ti kilogrami,kazu sve je otislo u stomak ali svakako to treba da se skine,i povede racuna o ishrani. Ja znam sto sam se ugojila,sve do 5.meseca sam imala mucnine i povracanje ali bas puno,jedino mi nije bilo muka kad jedem..eto otuda mojih 22 kg za 36 nedelja.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 2.8.2013 2:27:11
|
|
|
|
viktori
|
saldo mog gojenja na kraju trudnoce pocetak 66 a onda ta na na na + 21 na stolu izmerena na porodjaju cr! Dobro je sto sam kao slon pa ne padoh od blama sa njega. Inace svi mi govorili ogroman ti je stomak, velika je beba velika plodova voda. Nikome nisam sa ledja delovala trudno, al iz profila, moram negde okaciti sliku 8 dana pred porodjaj sva sam kao cika glisa samo stomak. Vratila sam se iz bolnice sa necete mi verovati -15 tj 72 kg! nisma verovala svojim ocima! niti da to moze ikada toliko daode. E onda sam pocela da dojim i da jedem malo ovoga, dobro je za mleko, malo onoga pa sam na ovih 72 dodala jos dva Stomak mi je ostao ogroman, grudi isto. Posle sedam meseci stomak polako ali bas poooolako se vraca u normalu, grudi ce kad prestanem da dojim, al kako cu se vratiti nemam pojma. Noge i ruke mrsave al stomak eh.
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 2.8.2013 14:30:34
|
|
|
|
Sonreir
|
IZVORNA PORUKA: minnica A jesi li gubila na težini na početku trudnoće možda? Mozda sam izgubila 1kg na pocetku trudnoce ali to ne racunam u neki gubitak, mozda sam samo na merenje otisla praznijeg stomaka. Svesna sam i ja da ne treba preterivati sa gojenjem ali nekako to priroda sama uredi. Ja sam se u prvoj trudnoci ugojila 16-17kg, i porodjajem skinula odmah 10-12kg. Strasno je kada se puno ugojis, ali je strasno i kad se ne gojis Ja sam se lakse gojila dok nisam bila trudna, a ovo sad je opsti haos. Ne znam da li se porodjajem moze izgubiti i vise kg nego sto sam dobila u trudnoci? Brinem se da cu biti dosta slabija oko oporavka ako porodjajem skinem vise kg nego sto sam dobila u trudnoci
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 2.8.2013 15:49:09
|
|
|
|
ivaMark
|
Ugojila sam se oko 20kg.. sa 62 na 82... preterala sam u pocetku malo jer sam klopala vise i na nervnoj bazi, sto je cesto kod mene i dosla iz porodilista sa 6kg manje, beba je imala 4kg.. sada, tri meseca posle porodjaja imam 72kg mislim da to sto je otislo u medjuvremenu je voda jer sam bila osrednje natecena.. nekada imam i 71kg hahhaha, ali nikako ispod 70 da predje... stomak je ok, ne visi itd, samo izgledam kao gojazna osoba ali ne brinem toliko, dojim i to mi je prioritet.....samo da ne krenu kg na gore, to mi je najbitnije... moja sestra se ugojila posle porodjaja npr... sve ce doci na svoje kada bebac malo poraste i pocnem da trcim za njom!
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 10.8.2013 9:47:00
|
|
|
|
dijana1*
|
Stigle su mi i prve kilice 21 n - 1.600 kg
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 11.8.2013 15:05:39
|
|
|
|
cvećka
|
Uuuuuu, ala si se nagojila Dijana, prase jedno! @:
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 11.8.2013 16:01:27
|
|
|
|
anci kv
|
dijana,bas puno!!! ja sam izgleldda stala sa dobijanjem kg,i u 38 ned opet plus 8
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 12.8.2013 9:48:14
|
|
|
|
dijana1*
|
Ako nastavim ovim tempom ko ce to sve skinuti posle Anci a tek ti sto si se ugojila, kao slonce
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 12.8.2013 10:33:49
|
|
|
|
Snelle
|
Suma sumarum, ugojila se 19kg. Na porođaju sam izgubila čitavih pet. Danas, četiri meseca posle porođaja sam na +3
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 12.8.2013 11:58:05
|
|
|
|
anci kv
|
snelle,svaka cast dijana,ja izgleda da sam u drugom t.najvise dobila,nekih 4kg,a u trecem svega 2.mm kawe da cu iz porodilista doci mrsavija nego sto sam bila.iskreno,ova kilaza mi super stoji.
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 12.8.2013 18:05:23
|
|
|
|
Anya
|
Ja sam 35.nedelja i za sada sam se ugojila 12kg. Doktorka kaze da na moju gradju i cinjenicu da pre ostajanja u drugom stanju nisam bas bila mrsava ne bih smela da idem preko +13 znaci imam jos 1 kg fore.. Nekako ne verujem da cu supeti da stanem na +13
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 12.8.2013 20:03:22
|
|
|
|
anci kv
|
sve zavisi od zene do zene. nemoj se optereciuati brojkama,bitno da sve na kraju bude ok.
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 12.8.2013 20:04:09
|
|
|
|
dijana1*
|
Anci pretezno se zene zale da najvise dobiju u 5 i 6 mesecu. Ja sam ovaj 1,5 kg dobila u 5 -tom. Videcemo sta ce biti na kraju. Trudim se da se ne prejedam tj. da jedem normalno. Vise puta po malo. I veceru izbegavam to mi nikako ne odgovara. Moguce je da sve izgubis na porodjaju. Moja drugarica se ugojila 7 kg i sve je izgubila.
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 12.8.2013 20:06:50
|
|
|
|
dijana1*
|
Anya tebi je jos malo ostalo do kraja. Ako je beba dobro nema potrebe da se brines. Samo se trudi da jedes zdravu hranu i sve ce biti uredu. Niko ne moze tacno da ti kaze koliko bi se trebala ugojiti. Ali ne preporucije se mnogo iz milijardu razliga. A po meni ti se normalno ugojila.
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 13.8.2013 14:59:09
|
|
|
|
Anya
|
Bebac je super, meni je trudnoca bas lako prosla, pu,pu,pu da sad ne ureknem Na svim pregledima je sve bilo odlicno, ja nisam imala ni jednom mucnine niti bilo koji drugi od onih ne bas prijatnih simptoma. Malo mi je bio povisen secer u 6m ali to sam regulisala ishranom.. Stvarno trudnoca za pozeleti (ako izuzmemo strije )
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 17.8.2013 13:42:03
|
|
|
|
reve84
|
Zdravo drugari ja sam danas 22+1 i ugojila sam se 2 kg. S obzirom da imam IR i da vodim racuna sta jedem trebalo bi da je to OK..a pritom sam ja bucko i pre trudnoce pa ne smem mnogo da se gojim...Mada mi se svi cude sto je samo toliko ali dok doca kaze da je sve OK ja zadovoljna :)
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 17.8.2013 14:07:35
|
|
|
|
Наташица
|
ух...ја сам имала 17+ на мојих 160 висине. била сам као буре. изашла сам из болнице са 12 кг. мање. (8 дана после порода) е сад, ја сам страшно била отекла. све вода. дали ми неке 2 боце и све сам избацила и тако сам кући дошла са 5+. да бих дојила, докторица ми говорила само добро једи и течности доста. ја ждерала и набацим још 5.кг. после 5 мјесеци прстанем са дојењем, пресушило млијеко и од тада се мучим да смршам. тих 5 кила које сам добила код куће да бих могла дојити, ја сам тек сад успјела скинути, значи више од пола године. имам још 5 кг. да би се вртила на своју тежину прије трудноће. ваљда ћу до следећег љета скинути и то :)
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 17.8.2013 14:26:45
|
|
|
|
dada951
|
Ma I kad dojis, ne treba da preterujes sa hranom. Samo umereno I dosta vode, caja, jogurta, mleka. a sto manje sokova. Hrana nece preterano uticati na kolicinu mleka.
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 17.8.2013 15:50:34
|
|
|
|
Наташица
|
@дада951 прво дијете па сам хтјела све да урадим како бих дојила што дуже, али ето бар сам успјела колико толико да дојим. колико сам јела, чак сам грабила од мужа из тањира. срећа па нисам више добила. још сам добро поршла.
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 21.8.2013 17:29:34
|
|
|
|
NinaAna
|
U prvoj trudnoći ugojila sam se 7,5kg. A sada sam 38 nedelja i +8kg. U ponedeljak je zakazan porodjaj,nadam se da neće preko 9kg.
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 21.8.2013 18:29:36
|
|
|
|
Agripina
|
U prvoj trudnoći sam se udebljala 21kg, bila sam kao slon. Na porođaju sam izgubila 13kg, a kasnije dobila 5, ali sam do februara sve skinula i bila mršavija nego prije trudnoće. Ovaj put sam počela sa 8 kg manje. Sad, u 18-oj nedelji, dobila sam 3 kg. Prošli put su mi bili kritični 5,6. i 7. mjesec, dobijala sam po 4 ili 5 kg, tako da ću sad malo više da pazim, mada se otpočetka trudim da jedem zdravo i umjereno, a ne kao prošli put.
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 26.8.2013 0:21:05
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Ja danas stala na vagu, i dodjoh ovde da se utesim, ali kad vidim vase kilaze padoh jos u vecu depresiju 17 nedelja + 4 kilograma od sutra samo voce i povrce
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 26.8.2013 0:27:13
|
|
|
|
Anoniman
|
ne sekiraj se sestro, ja cu da te utesim, prva trudnoca 30 sigurno, mozda i vise ovaj slon je mali za mene bio, jos ja 1,79 visoka...pa ne dao ti Bog, kao sumo rvac...a, sad pazim Boga mi, samo zbog zdravlja
|
|
|
|
RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo 26.8.2013 0:33:20
|
|
|
|
Anoniman
|
Pocela trudnocu sa 60, visina 178 cm, ugojila se 17, 5 kg mada iskreno, nigde se nisu videli, cak je stomaci bio mali, ruke i noge kao pre trudnoce,a li valjda je zato una bila krupna, izasla iz porodilista bez stomaka, sa 3 kg viska, tj.63... tako da sam kilazom zadovoljna, jedino sto sam primetila posle porodjaja je da su mi kukovii za 3-4 cm siri
< Poruku je uredio Unina mama -- 26.8.2013 0:34:51 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Krvarenje u prvom tromesečju trudnoćeKrvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
IZLAZAK IZ PORODILISTAPoisonEvePorodilje, u cemu ste izasle iz porodilista?U trenerci (
56%)
U farmerkama i majci (
13%)
U haljini (
18%)
U suknji (
2%)
Drugo* (
10%)
Ukupan broj glasova: 208Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!