Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 17.3.2012 22:02:01
|
|
|
|
suncica82
|
Mi cemo morati pod hitno da se izmerimo a ako nemamo preko 9kg moracemo dooobro da ruckamo.Luka svakako voli da se vozi u autu a mogu da ga zamislim kad bude okrenut da gleda napred. Samo neznam koliko nam je ok sediste.Chipolino Felice je marka, dobili smo ga za poklon.Ima li neko iskustva sa ovim sedistem?
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 17.3.2012 22:09:05
|
|
|
|
ishler
|
Ko zna kada cemo dostici kilazu,ali po duzini deluje malo.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 17.3.2012 23:31:45
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: ishler Ko zna kada cemo dostici kilazu,ali po duzini deluje malo. malo je po dužini kad glava mnogo viri gore, a noge ako vise to je ok.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 20.3.2012 14:28:58
|
|
|
|
Anoniman
|
Samo da vam mahnem iz Ušća. Sada smo prvi put žabinski i ja krenule negde same a da je ona pozadi, pošto sam jaje stavljala napred kas idem sama negde sa njom. I skroz je super, as je toliko udobno da se zavalila i uživala, nije glasa pustila, gledala kroz prozor i pred kraj vožnje zaspala. Evo je sad hrče, bukvalno. Odoh da vadim kolica da prepakujem testericu i odosmo u šoping.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 22.3.2012 19:32:19
|
|
|
|
maslachak
|
mame,treba mi pomoc..imamo 15 meseci 80cm i 11.150 gr..elem,prerasli smo staro autosediste od 0-13kg u duzinu..hitno nam treba novo autosediste jer cemo za Uskrs da idemo na dalji put,dalji u smisli 200km..elem,finansijski smo onako tako da u obzir ne dolaze sedista preko 18000din,mozda bi i dosla da nemamo put tako brzo,ali situacija je takva kakva je..elem,ja sam gledala sedista od 9-18kg i nasla par okej i sa cenom i sa karakteristikama,e sad danas sam zvala Meda Shop i lik me je totalno bacio u rebus,ja sam mu rekla koliko je dete ,a on mi kaze ne bih vam ja preporucio to iz grupe 1,prerasce vam ga dete za dva meseca da li je moguce da su tako mala sedista iz grupe 1,totalno me covek zbunio,druga stvar je sto je Visnja jos uvek realno mala i voli da spava u voznji i stalo mi je da sediste moze da se zabaci unazad,da ne sedi pod pravim uglom celi put..odlepicu..mislila sam da cu lako da zavrsim taj posao kao kad smo jaje uzimali,ali ovo postaje agonija...dajte savet ili pomoc..
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 22.3.2012 19:56:09
|
|
|
|
Ana RR
|
Maslacak, mislim da je bolje da kupite sedište koje je grupa II, III. Od 9-25kg ili od 9-36kg, to je mnogo isplativije.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 22.3.2012 20:03:38
|
|
|
|
Anoniman
|
Maslačak, Ana je u pravu. Gledaj neko na duže staze, mislim da za te pare imaš Cybex, pisale su devijke na prethodnoj strani. A što se spavanja tiče, sedište koje je okrenuto normalno (ne naopako kao jaje) ne sme da se obara mnogo jer ako dete leži pri naglom kočenju ili sudaru sila kojom se cima vrat je prevelika i dolazi do ozbiljnih povreda kičme. Zato se sva ta sedišta samo malo zavale ali veruj mi, Nevena ima 9 meseci i 9 i po kila i spava mnogo opuštenije u Recaro velikom sedištu nego u jajetu, ovo je neuporedivo udobnije, tako se namesti i opusti da spava dubokim snom i hrče.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 22.3.2012 21:59:47
|
|
|
|
Bebilina
|
Maslachak nece grupu 1 prerasti tako brzo, ona je do 3.5-4god. Nama je nase trajalo do 16.5kg i visine od 105cm, tako da po tome imate jos kako fore. Ali finansijski jeste grupa 1-2-3 najisplativija (9-36kg) Moja jedina zamerka je na njihovu udobnost i prakticnost rukovanja kad su u pitanju ona koja smo mi gledali (Recaro Young Sport i Britax/Romer Evolva) u poredjenju sa Maxi Cosi grupom 1. Mada sve je to do sedista, marke, svakog modela ponaosob. Najbolje je da isprobate svako koje vas interesuje, jako je taj odabir obojen individualnim potrebama i dozivljajem udobnosti. Licno da sad kupujem takvo Cybex Pallas 2Fix bi mi bilo savrseno, ali to je samo moj ukus.
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 23.3.2012 9:05:46
|
|
|
|
Lu
|
Maslachak pogledaj OVO Moj R. se npr. u OVOJ vozio od 1 do punih 5 godina a koštala je oko 120 eura
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 23.3.2012 9:17:24
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Bebilina Maslachak nece grupu 1 prerasti tako brzo, ona je do 3.5-4god. Nama je nase trajalo do 16.5kg i visine od 105cm, tako da po tome imate jos kako fore. Ali finansijski jeste grupa 1-2-3 najisplativija (9-36kg) Moja jedina zamerka je na njihovu udobnost i prakticnost rukovanja kad su u pitanju ona koja smo mi gledali (Recaro Young Sport i Britax/Romer Evolva) u poredjenju sa Maxi Cosi grupom 1. Mada sve je to do sedista, marke, svakog modela ponaosob. Najbolje je da isprobate svako koje vas interesuje, jako je taj odabir obojen individualnim potrebama i dozivljajem udobnosti. Licno da sad kupujem takvo Cybex Pallas 2Fix bi mi bilo savrseno, ali to je samo moj ukus. Mi imamo Recaro Young Sport, savršeno je udobno i praktično. LAko se postavlja, lako se kopča, Neveni je mnogo udeobnije nego u jajetu, u njemu spava, vozi se sama pozadi i ne buni se nikad, mekano je i prijatno na dodir. Ne bih ga menjala ni za šta!
< Poruku je uredio gae_gr -- 23.3.2012 9:21:20 >
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 23.3.2012 10:41:16
|
|
|
|
maslachak
|
jasno,jasno..hvala na savetima.. svakako sledece nedelje cemo u pohod na autosedste,pa ce gospodjica morati da sedne u svako pa cemo videti,probacemo i jedna i druga,jeste da cemo malo da se nasetamo,ali sta da se radi... videh da cybex ima u ponudi sediste za grupu I,II,III i po nizoj ceni,doduse dole bez baze (mi u automobilu nemamo isofix i do sada smo pojasom pricvrcivali sediste i bilo je okej),ovo cybex meni deluje skroz okej,videcemo i probati na licu mesta..najbitnije mi je da njoj bude udobno i da bude sigurna u njemu..
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 4.4.2012 12:31:55
|
|
|
|
Sashica82
|
Jeste videle ovo? KLIK
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 4.4.2012 12:37:09
|
|
|
|
Anoniman
|
Ne mogu da nadjem taj spisak , ovakve vesti me nerviraju
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 4.4.2012 12:50:14
|
|
|
|
Anoniman
|
Slažem se. Samo dignu prašinu i krvni pritisak a roditelji da bace pasulj da vide koje ne valja.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 4.4.2012 12:51:20
|
|
|
|
Anoniman
|
Fora je u tome sto ove godine nece valjati jedno , sledece ce bas to valjati a neko drugo nece
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 4.4.2012 13:05:04
|
|
|
|
Sashica82
|
E tako sam i ja shvatila.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 4.4.2012 13:17:21
|
|
|
|
maslackic
|
kada sam ja gledala i analazizirala sedista Chicco Eleta je bio dobro ocenjen..(maj jun) a vec u decembru su konstatovali da nije ok jer nije izofix jer je taj nacin kacenja sedista najbezbedniji...misli...mi uzeli to sediste.. znam samo da me glava bolela od svih tih silnih informacija...
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 4.4.2012 15:27:27
|
|
|
|
Nina777
|
Mi smo kupili Cybex Pallas 2, pa cemo videti kako ce se malom svideti jastuk napred, jos nemamo 9kg pa ga nismo instalirali
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 4.4.2012 15:34:11
|
|
|
|
Ana RR
|
Mi ne kupismo sedište onda kada smo išli da gledamo i sada je 4 hiljade skuplje!!!!
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 4.4.2012 16:07:27
|
|
|
|
Bebilina
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr IZVORNA PORUKA: Bebilina Maslachak nece grupu 1 prerasti tako brzo, ona je do 3.5-4god. Nama je nase trajalo do 16.5kg i visine od 105cm, tako da po tome imate jos kako fore. Ali finansijski jeste grupa 1-2-3 najisplativija (9-36kg) Moja jedina zamerka je na njihovu udobnost i prakticnost rukovanja kad su u pitanju ona koja smo mi gledali (Recaro Young Sport i Britax/Romer Evolva) u poredjenju sa Maxi Cosi grupom 1. Mada sve je to do sedista, marke, svakog modela ponaosob. Najbolje je da isprobate svako koje vas interesuje, jako je taj odabir obojen individualnim potrebama i dozivljajem udobnosti. Licno da sad kupujem takvo Cybex Pallas 2Fix bi mi bilo savrseno, ali to je samo moj ukus. Mi imamo Recaro Young Sport, savršeno je udobno i praktično. LAko se postavlja, lako se kopča, Neveni je mnogo udeobnije nego u jajetu, u njemu spava, vozi se sama pozadi i ne buni se nikad, mekano je i prijatno na dodir. Ne bih ga menjala ni za šta! Gae Recaro Young Sport je super sediste, vec sam to rekla, i zaista je medju najboljima, ali u svojoj grupi. Medjutim kad generalno poredis grupu 1 i 1-2-3 grupa 1 ima bolju ergonomiju jer treba da zadovolji samo jedan uzrast, ne 3. Ono sto RYS cini udobnom u fazi 1 su jastucici, dok je "skoljka" grupe 1 oblikovana da prati telo (konkretno sam poredila sa MC). Kad je prakticnost u pitanju- MaxiCosi grupe 1 se mnogo lakse spustaju u lezeci od RYS i lezeci im je pod vecim nagibom (sto ce reci udobniji za spavanje). Ovo ti je sve iz iskustva jer kod nas se sedista uzimaju na test voznje pa sam ja isprobala sva o kojima pisem u svim nasim kolima.
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 4.4.2012 16:21:55
|
|
|
|
Nina777
|
Ana, ako ste hteli Pallas, razlika od 4hilj. je u zavisnosti da li ima isofix ili ne, bar je tako bilo kad smo mi kupovali UPS, sorry, sad vidim na Aksionom sajtu, ne mogu da verujem, stvarno toliko poskupelo, svastaaaa
< Poruku je uredio Nina777 -- 4.4.2012 16:23:49 >
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 4.4.2012 16:23:02
|
|
|
|
Ana RR
|
Da, hteli smo Cybex Pallas Fix2, bilo je 27 i nešto, sad je 31 i nešto.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 4.4.2012 16:36:44
|
|
|
|
Bebilina
|
I ja sam gledala pre neki dan njihov sajt jer sediste koje imamo u Sr je 0-18kg, ali skoro ce mu biti 9god. Zato sam htela da uzmemo novo, a Pallas je tamo bio povoljan. Vise nije- eto tih 30% koliko naduvavaju cene u odnosu na RRP u EU. Grrrr!
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 4.4.2012 18:37:52
|
|
|
|
nela79
|
Izgleda da hoce da nadoknade PDV koji ce se "kao" vracati roditeljima. Lopovska drzava zene, sta da se radi
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?