Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 16.4.2012 23:49:29
|
|
|
|
Petkovici
|
Žene, ima li neko iskustva sa Cybex Palas fix 2? Zadovoljava sve kriterijume koje sam postavila, ali mi deluje da je dete baš sputano u njemu i da će Jana ozbiljno da se ljuti kad je budem stavila u njega. Takodje mi deluje da je potrebno puno vremena da je ubacim i izvadim iz sedišta.
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 16.4.2012 23:55:41
|
|
|
|
Ana RR
|
Mi smo isprobali, klinac se bunio. Ne znam kako će prihvatiti to jastuče ali biće bolje nego da ga vežemo kaiševima, tek to ne podnosi. Sutra idemo da još jednom pogledamo ali vrlo verovatno da ćemo kupiti bez isofixa pošto su bezobrazno poskupeli, a ocene su iste za oba sedišta.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 17.4.2012 0:20:42
|
|
|
|
Petkovici
|
Meni se varijanta bez isofix-a ni malo ne svidja (ako misliš na Palas), jer se nigde pozadi ne kači, samo onim jedni kaisem sto ide napred. Jesu skupi, al' sad šta je-tu je. Trenutno imamo Chicco Elette, ali nismo zadovoljni, a živa nisa kako će da reaguje na Cybex...
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 17.4.2012 0:50:51
|
|
|
|
Bebilina
|
Ja sam veliki pristalica isofix-a za grupu 0 i 2-3 obavezno. Evo i zasto: kod grupe 1 je samo sediste vezano glavnim kaisem i telo deteta nije pod rizikom od dodatne povrede od tezine samog sedista. Ali kada se predje na kais preko grudi (visoko sediste grupe 2-3) u slucaju direktnog sudara grudni kos trpi tezinu samog tela ali i sedista koje ga stize straga. E ta tezina je pod inercijom vise od 30 puta veca pri brzini od 50km/h. Mozete misliti koliki je to udarac... Zato je meni licno isofix bio imperativ.
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 17.4.2012 20:33:08
|
|
|
|
Petkovici
|
Kod nas se ne postavlja pitanje, svakako će biti sa isofix-om, samo mislim da će beba da se ljuti u sedištu, jer deluje maksimalno sputano...Sutra idemo da ga kupimo, pa ću videti...
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 17.4.2012 21:12:11
|
|
|
|
Ana RR
|
Da, ja sam tek danas skontala da je sedište priččvršćeno samo tim pojasom koji ide preko, ne znam šta sam to pobrkala. Žao mi je što aksa ne uvozi sve njihove modele, pallas fix mi je super ali ga nema ovde. Ali dobro, mi nikad nismo štedeli na bebi pa nećemo ni sada.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 17.4.2012 22:08:49
|
|
|
|
ishler
|
Mi nasli ferari sa isofixom,jos da probamo. Mica ce da uziva.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 17.4.2012 22:16:52
|
|
|
|
Anoniman
|
Mi u kolima nemamo isofix pa tu dilemu nismo imali...
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 18.4.2012 9:31:03
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr Mi u kolima nemamo isofix pa tu dilemu nismo imali... isto .
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 19.4.2012 22:25:42
|
|
|
|
Petkovici
|
Kupili smo Pallas Fix 2. Nije se ljutila, za divno čudo, čak joj je interesantan onaj prednji deo, pa ga je lizala tokom vožnje...Već vidim da ću morati non stop da ga perem!
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 20.4.2012 0:49:40
|
|
|
|
Bebilina
|
Petkovici za malu!
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 23.4.2012 14:06:59
|
|
|
|
*Alexx*
|
Majke starije dece (AS grupe 2 i 3), kako putujete (duži put) sa tim autosedištima? Andrej je juče popodne zaspao u kolima, u AS, i totalno se isprevrtao. Počeo polako da pada napred, pojas je popuštao, na kraju se Andrej skroz izvrnuo van sedišta. Kako deca uopšte da spavaju u tim autosedištima? Ima li nešto što ja ne znam?
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 23.4.2012 17:03:59
|
|
|
|
Bebilina
|
Pa spava u Cybex-u, nemamo problema... Njemu se podesi i nagib ledja i posebno naslon za glavu. Ne pada ni na jednu stranu, vozili smo je tako zaspalu i po 4h. Uskoro nas ceka jedan takav put od 7h pa smo odlucili ici u toku noci da bi ona spavala. A da probas da uzmes onaj jastucic sto ide oko vrata? Meni nisu udobni, ali mala ima jedan na naduvavanje i u avoinu ga koristi ako ne moze da se ispruzi
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 24.4.2012 9:08:14
|
|
|
|
*Alexx*
|
Sedište sam već podesila da je skroz izvučeno, i naslon za glavu isto tako. Ali samo sedište je plitko, pa lako ispada iz njega sa strane. Još neko?
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 24.4.2012 9:11:51
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: *Alexx* Majke starije dece (AS grupe 2 i 3), kako putujete (duži put) sa tim autosedištima? Andrej je juče popodne zaspao u kolima, u AS, i totalno se isprevrtao. Počeo polako da pada napred, pojas je popuštao, na kraju se Andrej skroz izvrnuo van sedišta. Kako deca uopšte da spavaju u tim autosedištima? Ima li nešto što ja ne znam? Sjedeći, ima onaj buster sa naslonom i bočnim stranama, na to nagne glavu, doduše nekad toliko zine pa hrče da se valjam od smijeha Ponekad ga tebam malo ispraviti ako krene da padne glava naprijed, recimo ako silazimo niz brdo. Mada su i oni jastučići za vat odlično rješenje, ako neko ima viška nek mi pošalje Znam da misliš kako je to neudobno i ja razmišljam o tome ali imaj na umu da je to samo jedanput u toliko vremena da spava tako i to vrlo kratko, neće prespavati cijeli put. Od dva zla izabrati manje to je moj moto, a neudobno spavanje naspram nedajbože nesreće...zna se šta ću izabrati
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 24.4.2012 9:15:03
|
|
|
|
Olga75
|
i ja koristim onaj jastucic za glavu a nju kad zaspi malo nakrivim da se nasloni i ne padne napred jer je sediste sad vec dosta plitko . Ne znam do kada je kod nas obavezno as , mislim da je to negde do tri - cetiri godine ?
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 24.4.2012 9:20:05
|
|
|
|
Lu
|
Kod nas je obavezno sve dok se dijete ne može normalno vezati pojasom od auta, znači da mu pojas ide preko ramena (gornji) i preko karlične kosti (donji), a to je negdje do 12 godina ili 150 cm visine. Ne mora se imati ovaj naslon dovoljan je buster ispod guze samo da ga odigne ali meni se više sviđa sa naslonom udobnije je i veliki plus imaju ove bočne strane. Znam da je kod vas u Srbiji ograničeno na manje godina , a ne znam šta poslije dok ne dorastu pojas?
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 24.4.2012 9:21:38
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR Od dva zla izabrati manje to je moj moto, a neudobno spavanje naspram nedajbože nesreće...zna se šta ću izabrati Ma naravno, to je i moj moto. Ja sam security freak i uvek sam ZA autosedište. Nego sam mislila da ima neka "fora" za koju ja ne znam. OK, znači to je to i doviđenja
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 24.4.2012 9:32:09
|
|
|
|
Lu
|
Doviđenja Alex
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 24.4.2012 9:35:28
|
|
|
|
*Alexx*
|
To ću da kažem mm, koji sad samo priča kako to sedište ne valja i kako mi ne možemo da idemo na more u tom sedištu. How yes no
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 24.4.2012 9:38:53
|
|
|
|
lanica82
|
Gde mogu da nađem ocene za auto sedišta, za bezbednost? Da vidim koja da uzmem u obzir...
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 24.4.2012 9:53:31
|
|
|
|
Lu
|
Evo OVDJE nešto od sjedalica
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 28.4.2012 22:02:29
|
|
|
|
ishler
|
Posle mnogo traganja nasli smo sediste. Nekoliko meseci vec istrazujemo sta je pouzdano a ne preterano skupo,na kraju zakljucak je da kod nas postoje sedista koja nisu prosla Adac test i druge testove,(npr CHICCO),I MNOGA KOJA NISU NI TESTIRANA I TO su cene od 5 do 20hiljada,i ova preko 20 000 testirana i proverena.Znaci kod nas nema sredine....,jer u inostranstvu postoje sedista i od 15 ooo din. koja su ok,ali se ne uvoze kod nas.Prvo sediste koje smo gledali je cybex palas,ali s obzirom da je beka sitna ne odgovara,ali ok je sediste,zatim maxi cosi koji nema obezbedjen deo za glavu itd.Na kraju dodjosmo do romera,concord i drugih koja su najbolja ali i najskuplja.I posle mnogo lutanja smo uzeli romer king plus od 9 do 18.Sediste je nagradjivano mnogo puta a na adacovom testu proslo kao super bezbedno... Znaci biranje sedista kod nas je jedna muka velika.Na kraju beka uziva,cak nije htela da izadje iz njega. Moj savet je ne gledati da li je lepo ili ne, nego koliko je bezbedno,jer ima prelepih sedista markiranih koja nisu prosla testove bezbednosti,a reklamiraju se kao pouzdana. Cene za nase uslove ogromne ali sta je tu je.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 2.5.2012 18:47:48
|
|
|
|
LillyT
|
Imam problem u najavi, pa mi treba pomoć. Hoćemo ove godine da vodimo malu od mm-ove sestre na more. Ona ima oko 4.5 godine i znam da imaju neko AS, koje služi svrsi, ali ne znam da li zadovoljava standarde. Pošto sam ja po tom pitanju izuzetno nefleksibilna (Lara u AS sedi i do jaslica koje su na 2 min od stana i nema pregovaranja), interesuje me kakvi su zakoni u EU po tom pitanju (idemo u Gr), odnosno u kakvo sedište ja treba da stavim to dete? I uopšte, do koliko godine se deca voze u bilo kakvom AS (i onom busteru)?
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 3.5.2012 9:15:56
|
|
|
|
minna
|
Jutros sam cula na radiu da po novom zakonu mora da se registruje AS, cini mi se u AMS, nisu bas nesto objasnjavali, samo da postoji rok do 30.06. Jel zna neko nesto o tome?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Moje dete ima vaške!Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?