|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kakvo autosedište za bebu?
5.6.2012 15:40:03   
Lu
Kakvu sjedalicu sad imate?
Ona spada u grupu I, znači da je još premala za buster(grupa III) i nikako nije sigurna u njemu.

0 za decu od rođenja do 10 kg
0+ za decu od rođenja do 13 kg
1 za decu od 9 do 18 kg
2 za decu od 15 do 25 kg
3 za decu od 22 do 36 kg (takozvano booster sedište)

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu jovana13)
Direktna veza do poruke: 1551
5.6.2012 16:26:33   
jovana13
Imamo od 9 do 18kg, i malo joj je steze je pojas. Ima camovo sediste ponny baby isto buster od 15 do 36kg namenjen deci iznad 2 godine i spada u kategoriju 2/3..

Hodaj,nebo strpljive voli... Hodaj,mozda se ipak sve u dobro pretvori......

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 1552
5.6.2012 16:31:36   
*Alexx*
Jovana, isprobaj to veće sedište koje imaš. Ako možeš da je staviš u to AS i da joj vežeš pojas, a da je ne steže nigde i da je ne davi, onda je to u redu. Te smernice za kilograme i godine su "otprilike", jer ima dece koja su niska, ima dece koja su visoka... Na sedište 2/3 se prelazi ako joj je grupa 1 mala, a to uglavnom znači da joj glava viri iznad vrha sedišta.
Nadam se da si razumela šta sam htela da kažem user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu jovana13)
Direktna veza do poruke: 1553
5.6.2012 17:24:03   
Anoniman
Mislim da nije za booster , mislim da je niska .. ali proveri , sta znam

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 1554
8.6.2012 10:33:58   
jovana13
Stavila sam je u booster, pojas od auta joj prelazi preko kljucne kosti,nigde je ne davi.. A u starom as joj je virila glava iznad vrha sedista..

Hodaj,nebo strpljive voli... Hodaj,mozda se ipak sve u dobro pretvori......

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1555
8.6.2012 10:36:56   
*Alexx*
Koliko je ona visoka? Definitivno nije za to staro AS.
IZVORNA PORUKA: jovana13

Stavila sam je u booster, pojas od auta joj prelazi preko kljucne kosti,nigde je ne davi.. A u starom as joj je virila glava iznad vrha sedista..

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu jovana13)
Direktna veza do poruke: 1556
8.6.2012 17:21:24   
cani
Mi smo kupili Maxi Cosi Tobi,bas sam zadovoljna.S tim da smo ga kupili preko prijatelja iz Hrvatske,koji su ga kupili u Slo,pa nas je ispalo 100 evra manje nego ovde.Nadam se da smo sad mirni bar godinu ,dve ,sto se toga tice.

Once upon a time I could control myself...

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 1557
11.6.2012 8:35:47   
Modessty
u subbotu je bila neka emisija u kojoj se baš govorilo o sedištima i njihovoj ispravnosti. Uglavnom su komentarisali rezultate nemačog ADAC-a. Ispada da sedišta koja kod nas koštaju i po 30.000din i više nisu dobra, a da ima ima onih koja koštaju 10.000 i manje i da su prošla testiranja.

(odgovor članu cani)
Direktna veza do poruke: 1558
11.6.2012 8:37:00   
Modessty
kao loša su pomenuli Graco, Peg perego (neka odredjena vrsta ne sećam se koja) i neka Nan ili Nania, tako nešto. probaću da nadjem link

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1559
11.6.2012 8:44:41   
Modessty
evo linkova

Potrosacki savetnik

ADAC test

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1560
11.6.2012 9:36:39   
cockic
ja bi volela znati zasto napravise ovu pometnju oko tih auto sedista ne znam sta bi to sediste nedao bog sprecilouser posted image stvarno mi je van pameti.znam da treba misliti o svemu ali zanima me poenta tog testiranog sedista sta su oni ustanovili da bi sediste moglo da uradi.
meni su te teme horor user posted image znam ja da je bitna bezbednost dece ali u tim stvarima tesko da sediste pomaze barem meni tako deluje.
koliko samo odraslih imaju dobra kola te vazdusne kastuke te ovo te ono pa opet te nema.
a ja mislim da u nekim slucajecima nije ni dobro da se dete zaveze u taj oklop od tog sedista jer mu i to moze naneti povrede tokom nekih tezih udesa.jos jednom kazem nedao bog nikome.

ja bi volela ako neko moze da mi objasni poentu tih bezbednih sedista zasta su ona bezbedna jer ja nemam pojmauser posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1561
11.6.2012 9:48:07   
Anoniman
Sedište pomaže i te kako. Testovi su dokazali da u većini sudara tamo gde deca bez sedišta ginu, u dobrom sedištu prolaze sa manjim telesnim povredama. Tako da je računica prilično jasna. A loša sedišta mogu da puknu pri sudaru, da se raspadnu, da ne zaštite dete na pravi način i da umesto sa lakšim prođe sa težim povredama ili pogine.

(odgovor članu cockic)
  Direktna veza do poruke: 1562
11.6.2012 10:00:58   
cockic
ma samo sto manje da se desavaju te nezgode i da ta sedista budu pristupacnija za kupovinu.znam da se nezale pare za te stvari ali sto je skupo skupo je za nase dzepove.taman posla da bi ja dete izlagala riziku mi smo uzeli tad naniu za sina vidim da kazu da nevalja.onda svo to djubre treba da izbace iz prodaje.pa ako treba da dam 100eura dam i onda znam da sam kupila nesto sto je ok.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1563
11.6.2012 10:04:22   
Anoniman
Ja sam mesecima kopala po netu i tražila rezultate testova dok nisam odabrala sedište i vala neće skoro iz njega izaći, to što zakon kaže do 3 godine me ne zanima ama ni malo. kupila sam sedište do 36 kg i neće iz njega izaći dok ne pređe 150 cm visine kad god to bilo...

(odgovor članu cockic)
  Direktna veza do poruke: 1564
11.6.2012 10:13:54   
cockic
znam da si pisala ali da se nevracam nazad koje ste vi uzeli i koliko je da znam jer ja cu peki menjati sigurno inace mu je do 18kg.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1565
11.6.2012 10:17:00   
Anoniman
Mi smo uzeli Recaro Young Sport 9-36 kg oko 30000 je, 29 i nešto. U njega smo prešli sa devet i po meseci i bićemo u njemu bar još deset godina, i nije tako puno ako uzmeš u obzir da toliko daš za kolica koja koristiš 3 godine max a ako posle kupiš kišobran i manje.

(odgovor članu cockic)
  Direktna veza do poruke: 1566
11.6.2012 10:21:10   
Ana RR
Juče nam bili rođaci sa klincima, kad smo ih ispratili vidim da deca sede u AS ali im vezuju samo donje pojaseve, ne one preko ramena. Čemu onda sedište? Ne daj bože nešto da se desi, oni bi izleteli.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1567
11.6.2012 10:23:27   
Anoniman
Apropo ovoga što Cockic piše, meni je recimo užasno komplikovano da ga izvadim iz sedalice i to traje bar 5min, i često pomislim da kada bi došlo do neke explozije, oboje bismo odleteli u vazduh zbog sigurnosti sedalica.
Realno, mrzim ih, ne doživaljavam ih kao sigurnost, i mislim da smo mi bili mnogo bezbedniji dok smo lepo spavali opruženi, neukuvani i neojedeni na zadnjem sedištu, ali pošto nemam viška para da plaćam kazne, ćutim i vezujem decu u to go*no.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1568
11.6.2012 10:25:04   
Jeca*
IZVORNA PORUKA: Tash

Realno, mrzim ih, ne doživaljavam ih kao sigurnost, i mislim da smo mi bili mnogo bezbedniji dok smo lepo spavali opruženi, neukuvani i neojedeni na zadnjem sedištu, ali pošto nemam viška para da plaćam kazne, ćutim i vezujem decu u to go*no.

user posted image user posted image user posted image user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1569
11.6.2012 10:27:11   
Anoniman

Apropo ovoga što Cockic piše, meni je recimo užasno komplikovano da ga izvadim iz sedalice i to traje bar 5min, i često pomislim da kada bi došlo do neke explozije, oboje bismo odleteli u vazduh zbog sigurnosti sedalica.

Kako? Samo je bilo manje kola pa manje i sudara. A kad do njega dođe onda je to posebna priča.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1570
11.6.2012 10:35:06   
Anoniman
KLIK

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1571
11.6.2012 10:45:11   
Anoniman
Ma jel moguće Jeco da se slažemo? user posted image

Gae, ti i ja slabo o čemu delimo isto mišljenje, pa neću objašnjavati, samo ću se iznervirati (realno, napisah gore "kako"). Nisam došla da sejem mržnju o sedalicama, niti da ubeđujem nekoga da ih ne koristi ne daj Bože, samo sam iznela svoje mišljenje.

Na KLIK mi izbacuje Error. user posted image

< Poruku je uredio Tash -- 11.6.2012 10:46:09 >

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 1572
11.6.2012 10:58:10   
Anoniman
Na klik je link za youtube video klip. Ne želim da se raspravljam ali me zanima ligika po kojoj je nevezano dete bezbednioje

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1573
11.6.2012 11:02:21   
Jeca*
Tasho, ja bolje da ne kazem sta mislim o ovoj tematici, jer ce me okaciti na stub srama
Elem, moje dete je bilo u sedistu i ja uvek sa njim pozadi. Kad se smori, ukuva ili sl, pustala sam ga da izadje jer sam ja sa njim pozadi. kad ga tata vozi a ja nisam sa njima u kolima, onda je morao da sedi vezan u sedistu, ali to su obicno bile kratke distance. Sad se vozi vezan u booster-u, ali sam i dalje ja pozadi sa njim.
i sediste i booster smatram nuznim zlom. Imala sam saobracajku pre 5 godina i kad se setim kako je to izgledalo...ljudi, tu sediste ne pomaze. Postujem vase stavove, ja sam neko ko uvek postuje pravila i zakone, ali ovo pravilo me malo nervira i kosi se sa nekim mojim razmisljanjima user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1574
11.6.2012 11:03:46   
Ana RR

često pomislim da kada bi došlo do neke explozije, oboje bismo odleteli u vazduh zbog sigurnosti sedalica.

Jao koliko puta je ovo meni prošlo kroz glavu user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Nije se vratila kući iz škole. I neće se v...
Pre nego što kreneš da upireš prstom u druge, možda ipak da ga staviš na čelo.
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here