|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Autosedišta za bebe i decu
1.11.2011 10:13:08   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: cani

Je l ima neko Cam travel evolution i kako se pokazalo to sediste ? I buni me sto pored njega pise 12+ ( jel to znaci od 12 meseci ili sta  )  a da je od 9 -36 kg  ? Ja bih da kupim neko sediste , da pokriva I,II,III kategoriju pa je l ima jos neko da mi da neki predlog ? 

Imaš Recaro Young Sport od 9 do 36 kg. I stvarno je odlično!

(odgovor članu cani)
  Direktna veza do poruke: 1126
1.11.2011 13:26:35   
jance
eto pitala moja sestra onu normalnu patronaznu za to nase + sediste sto imamo, posto nam to sada dodje i kao lezaljka po kuci jer lezaljku nemamo a zao mi je da kad je budan opet mora samo da lezi na krevetu ko kad spava. rekla je da ima odgovora: profesori kazu da sme u tome da bude jer je u tom polozaju bio u stomaku, kolko ona zna roditelji stavljaju decu u to bez problema a ona bi samo stavila mozda pelenu-dve u ono udubljenje i nebi ga drzala u tome vise od sat vremena...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1127
5.11.2011 2:42:38   
vukosava
Evo zasto ne smeju deca da se drze u rukama:

BABICA ISPUSTILA BLIZNAKINJU - Beba razbila glavu o šipku u kombiju

BEOGRAD - Ne možemo da poverujemo da se obična lekarska kontrola završila strašnom tragedijom posle koje se naša ćerkica bori za život - pričaju Jelena i Goran Stojanović čija je šestomesečna beba teško povređena tokom vožnje u kolima Hitne pomoći.

Sofija Stojanović sa sestrom
Vozeći bebu iz Obrenovca u Dečju kliniku, kola Hitne pomoći, bez rotacije i sirene, naglo su zakočila kada im je put preprečio bahati vozač. Tada je medicinska sestra, koja je držala šestomesečnu Sofiju, pala sa sedišta, a beba je glavom udarila u metalni rukohvat.

Mala Sofija nakon nesreće je hitno operisana na odeljenju neurohirurgije Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj ulici u Beogradu, ali je njen oporavak i dalje neizvestan, kažu lekari.

- Lekari su nam objasnili da je tokom udarca glavom u metalnu šipku Sofija zadobila prelom lobanje, a zbog jačine udarca, kosti lobanje su joj se bukvalno utisnule u mozak. Operacija je uspešno prošla, ali kažu da se ne može znati tok njenog daljeg oporavka i posledice koje je ovako jak udarac ostavio na Sofiju - kroz suze priča otac Goran Stojanović.

On kaže da je sve počelo kada je sa suprugom Jelenom odveo blizance Sofiju i Ognjena na rutinsku kontrolu kod pedijatra.

- Najgore što smo očekivali od kontrole bila je vakcinacija. Nismo ni slutili da će Sofija samo jedan sat kasnije biti u operacionoj sali i boriti se za život - i dalje u neverici dodaje Sofijina majka Jelena.

Jelena i Goran Stojanović očajni zbog sudbine deteta

Na redovnom pregledu pedijatar je primetio da Sofija ima crvene pege na nogama za koje je pretpostavljeno da su alergijska reakcija od ujeda insekta, ali je lekar, za svaki slučaj, bebu uputio i na pregled u Dečju kliniku.

Procedura je nalagala da se beba preveze kolima Hitne pomoći Doma zdravlja Obrenovac i da je sve vreme tokom puta drži medicinska sestra. Stojanovići kažu da im se vozač odmah tokom puta požalio da na kolima ne rade ni rotacija ni sirena.

- Gužva na putu bila je ogromna. Vozač nije imao ni rotaciju ni sirenu, a iz kolone vozila niko nije hteo da se pomeri i propusti kola Hitne pomoći. U jednom trenutku vozač je pokušao da se uključi u saobraćaj, ali mu je put iznenada preprečio drugi automobil, posle čega je on naglo zakočio. Tada je medicinska sestra pala sa sedišta, ispustila moju bebu koja je glavom udarila u metalni rukohvat, a videlo se da joj je šipka ulubila jedan deo glavice - potreseno se priseća majka Jelena.

Nakon toga su se vratili u Dom zdravlja Obrenovac, gde su im se pridružile još dve doktorke i jedna medicinska sestra. Odatle su istim kolima Hitne pomoći ponovo krenuli ka klinici u Tiršovoj.

- Gužva je bila ista, niko od vozača nije hteo da se pomeri pred kolima Hitne pomoći. Bila je to strašna agonija. Htela sam da vrištim, ali nisam imala glasa. Samo sam gledala u moju bebu i njenu povređenu glavicu, i molila se da preživi - priča Jelena.

Direktorka: Vozač je imao drugo vozilo
Direktorka DZ Obrenovac Maja Todorović ne zna zašto je vozač izabrao baš taj auto, jer imao je još tri na raspolaganju. Kako ona kaže, zvučna signalizacija se uključuje samo u slučaju kada je pacijent vitalno ugrožen.
- Sestra je poturila ruku pri padu da zaštiti dete, tako da je ono dobilo povrede koje su lakše što se tiče lokalizacije. Dete je zatim pod pratnjom lekara i dve sestre odvedeno do klinike. Nije bilo vitalno ugroženo, reagovalo je na zvuk, dodir i sve parametre koji se prate u tim situacijama - kaže Todorovićeva.

Kada su napokon stigli do Klinike, beba je hitno prebačena u operacionu salu. Jelena, kaže, nije imala snage da se pomeri niti da ustane iz kola Hitne pomoći.

- Osetila sam da mi ruke i nogu trnu, nisam mogla da napravim nijedan korak. Plašila sam se da pogledam lekara i onoga što bi mogli da mi kažu. Ubeđivala sam sebe da ništa nije strašno i da je moja beba bezbedna i zdrava - dodaje ona.

Stojanovići kažu da za nesreću ne krive ni vozača, ni lekarsko osoblje, već onoga ko je vozilo Hitne pomoći bez rotacije i sirene pustio u saobraćaj.

- Možda je za naše dete kasno, ali neka bar ova nesreća bude upozorenje da se takve stvari više ne ponavljaju i da nijedno dete više ne ispašta zbog tuđih propusta - kažu Stojanovići.

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 1128
5.11.2011 3:36:44   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image  jao kako tuzno zaista sam pocela da placem nemogu da verujem zaista neverovatno...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vukosava)
  Direktna veza do poruke: 1129
8.11.2011 21:53:01   
MarijaBg
Mi smo danas isli da kupimo novo AS i vratili se praznih ruku jer ja ne mogu da se odlucim user posted image
Hteli smo da uzmemo neko od 9-36, ali su mi nekako sva neudobna, ne mogu da se spuste da beba udobno spava user posted image Ipak su za bebe starije od godinu dana.
Uzecemo neko od 0-18, malo je falilo da uzmemo ovo Chicco KLIK prodavacica nas ubedjuje da je odlicno, stavljali smo bebu, deluje udobno, samo sto mi se cini da ce joj brzo postati usko user posted image
Zainteresovala sam se za ovo Fisher Price, sto Mishica 77 ima, povoljno je KLIK
Nek se jave iskusni da me posavetuju, nisam pametna sta da radim, ali nesto moram kupiti ovih dana, N ima skoro 10 kg, jaje joj je premalo a mi mnogo vremena provodimo u kolima

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1130
8.11.2011 22:31:06   
vonavoj
meni se isto dopada to chicco,i ja sam se zalepila za njega,bas mi deluje da je super..ima jos vremena,ali to mi je na prvom mestu!user posted image

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 1131
8.11.2011 22:38:39   
mikica sa
IZVORNA PORUKA: MarijaBg

Mi smo danas isli da kupimo novo AS i vratili se praznih ruku jer ja ne mogu da se odlucim user posted image
Hteli smo da uzmemo neko od 9-36, ali su mi nekako sva neudobna, ne mogu da se spuste da beba udobno spava user posted image Ipak su za bebe starije od godinu dana.
Uzecemo neko od 0-18, malo je falilo da uzmemo ovo Chicco KLIK prodavacica nas ubedjuje da je odlicno, stavljali smo bebu, deluje udobno, samo sto mi se cini da ce joj brzo postati usko user posted image
Zainteresovala sam se za ovo Fisher Price, sto Mishica 77 ima, povoljno je KLIK
Nek se jave iskusni da me posavetuju, nisam pametna sta da radim, ali nesto moram kupiti ovih dana, N ima skoro 10 kg, jaje joj je premalo a mi mnogo vremena provodimo u kolima

Marija, i mi imamo isti problem. juce smo isli i trazili, nama rekose da Luka im prostora za glavicu jos otprilike 1 cm user posted image  i da noge nisu problem toliko koliko je glavica. gledali smo, ovdje su mnogo skupa kao i u Njemackoj. preporucili su nam sjediste 9-18kg jer je ono ipak najbolje za male bebe, sto oni jos uvijek i jesu. prodavacica nam je preporucila autositz marke Römer-Britax, kosta 230€!

rodila sam andjela 05.04.2011. :)))

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 1132
8.11.2011 23:01:13   
MarijaBg
Mikice, ja bih dala vise para da znam da ce moci da koristo to sediste bar do 2 godine. Cak i da moze da stane u njega, sumnjam da ce hteti da sedi onako zavaljena, ona to ni sad ne voli, stalno se podize, hoce da iskoci iz sedista, a tek kad prohoda user posted image

(odgovor članu mikica sa)
Direktna veza do poruke: 1133
9.11.2011 6:40:19   
Lu
Marija kad preraste jaje, uzmeš sjedište (po svojim mogućnostima i željama) 9-18, u njemu će da sjedi još tri godine, obično imaju 2-3 položaja, od sjedećeg do poluležećeg kad spava.
Evo samo kao primjer naše sjedalice, od 8 mjeseci do 4 godine je moj sin bio u njoj.
KLIK

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 1134
9.11.2011 9:07:50   
MarijaBg
Hvala Lu, tako nesto sam i gledala, isto ima ulozak pa moze od rodjenja, sad mi krivo sto smo uopste kupovali jaje, nijednom ga nismo zakacili na kolica, pih, bacene pare user posted image Trebali smo odmah ovo sediste...

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 1135
9.11.2011 9:55:18   
Ana RR
Marko jedva staje u AS (jaje). Nožice mu udaraju u sedište, ne može lepo da ih opruži. Ako izvadim ono jastuče što stoji u jajetu plašim se da će onda biti u baš sedećem položaju ali mislim da ni tada neće imati dovoljno mesta. user posted image
Moram da prelistam temu (opet), Jeca je stavila sliku svog sedišta i sećam se da mi se dopalo to što može da se okreće, ali ne znam od kog je uzrasta.

< Poruku je uredio Ana RR -- 9.11.2011 10:00:24 >

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 1136
9.11.2011 9:55:59   
vonavoj
i mi necemo kupovati jaja,pa sam skontala da je ovo chiccovo dobro,da je stavljam od 3ceg meseca,i pise da moze do 18kg!user posted image kontam da ga nece lako prerasti!user posted image

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 1137
9.11.2011 10:06:53   
maslackic
e i mi smo se odlucili za to chicco vo sediste user posted image user posted image

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1138
9.11.2011 10:16:55   
vonavoj
user posted image user posted image jedva cekam da ga kupimo!! 

(odgovor članu maslackic)
Direktna veza do poruke: 1139
9.11.2011 10:23:00   
maslackic
od kada mislis da ga koristis? mislim,da li ces iz bolnice Ticu da vozis u njemu ili ne...

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1140
   RE: Kakvo autosedište za bebu?
9.11.2011 10:38:47   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: Jeca*

Mi smo kupili ovo (u Turbo Limacu) i ODUŠEVLJENA SAM!!!

pogledajte kratak filmic

Našla sam, ali ovo je za bebe koje već sede. Baš mi se dopada.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1141
9.11.2011 10:46:55   
MarijaBg
Von, ono Chico moze od rodjenja user posted image Ima ulozak, potpuno isto beba lezi u njemu kao u jajetu.
Ana, sad si me zainteresovala za ovo rotirajuce user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1142
9.11.2011 10:49:58   
Ana RR
Baš je praktično, dopada mi se. Ali Marko je još mali za to a ne znam koliko će još moći da bude u jajetu. 

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 1143
9.11.2011 11:01:37   
MarijaBg
Pa bar dok ne pocne da sedi. Definitivno ces skontati da mu je malo kad mu glava dodje do kraja, tako se gleda. Natalija ga je definitivno prerasla, pre skoro mesec dana je imala 75 cm, sad ima bar 77 user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1144
9.11.2011 11:06:04   
Anoniman
Mi smo iz jajeta presli u ovo
i zadovoljni smo user posted image

(odgovor članu MarijaBg)
  Direktna veza do poruke: 1145
9.11.2011 15:09:50   
jance
prekjuce mi je bila prijateljica koja ima malu bebicu otprilike msec dana stariju od Ogija pa smo pricale na konto onog stavljanja peskira ispod bebine guze u AS jajetu jer je previse duboko. bili su kod ortopeda i kako su stajali u cekaonici, u jednom trenutku je doktor izasao napolje i svima njima koji su imali bebe u nosiljkama je isao, pregledao i vadio sta su imali ispod stavljeno.. zato ona kaze da vise ne stavlja nista kad je vec dr. tako uradio. mi smo isto izvadili (ja sam bila stavila pelene ko sto mi je patronazna savetovala) al mi Ogi se sav izvije unutra ko kifla user posted image

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1146
9.11.2011 15:18:15   
vonavoj
hvala marijabg,to cemo i kupiti,i sto kazes moze odmah u to!user posted image

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 1147
9.11.2011 15:21:40   
vukosava

IZVORNA PORUKA: jance

prekjuce mi je bila prijateljica koja ima malu bebicu otprilike msec dana stariju od Ogija pa smo pricale na konto onog stavljanja peskira ispod bebine guze u AS jajetu jer je previse duboko. bili su kod ortopeda i kako su stajali u cekaonici, u jednom trenutku je doktor izasao napolje i svima njima koji su imali bebe u nosiljkama je isao, pregledao i vadio sta su imali ispod stavljeno.. zato ona kaze da vise ne stavlja nista kad je vec dr. tako uradio. mi smo isto izvadili (ja sam bila stavila pelene ko sto mi je patronazna savetovala) al mi Ogi se sav izvije unutra ko kifla user posted image

Ne stavljajte nista ispod bebe! Ta sedista su projektovana tako kako su projektovana i najsigurnija su u beba-sediste kombinaciji. Nek se izvije, nista nece da mu fali, pa u nasim stomacima su gori od svake kifle. To sto se nista ne stavlja je zbog bezbednosnih razloga. Samo stegni jace da ga drzi. Mozes da urolas peskirice da stavis od spolja da mu drze glavicu i sl.

"Q: What do I do if my baby slouches down or to the side in his car safety seat?

A: Blanket rolls may be placed on both sides of the infant and a small diaper or blanket between the crotch strap and the infant. Do not place padding under or behind the infant or use any sort of car safety seat insert unless it came with the seat or was made by the manufacturer of the seat."

klikni za jos informacija

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 1148
9.11.2011 15:29:50   
Verus
Anci, nadji info o sedistu koje imas do koje kilaze i duzine drzi dete: po tome gledasuser posted image , mada, po novim pravilima, bar u SAD, dete mora biti u sedistu facing rear, ili ti da gleda u naslon zadnjeg sedista (a ne da bude u sedistu koje gleda ka napred), sve do 2 godine zivota.  Ranije je bilo pravilo kad napuni 12 meseci i 10 kila da moze u sediste gde sede okrenuti ka napred.

Ovo sa 2 godine je nova promena, a ja sam H vec bila prebacila u redovno sediste.  Tako da sam ladno lagala pedijatru da je u sedistu "ka unazad".  Jbg.
IZVORNA PORUKA: Ana RR

Baš je praktično, dopada mi se. Ali Marko je još mali za to a ne znam koliko će još moći da bude u jajetu. 

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1149
9.11.2011 17:11:39   
vukosava
Vrste autosedista za decu klikni
klikni - link 2

Za one koji zameraju na cirilici: google translate po default-u ima za Srpski jezik cirilicu tako da krivite google:

Sedista za nedonoscad i decu sa specijalnim potrebama

user posted image

Седиште за одојчад (Infant Seat)

Од тренутка када се роди дете, оно мора да се увек вози у седишту за одојчад које је највише познато као седиште које се окреће ка назад (Rear Facing Car Seat). Ова седишта су дизајнирана за бебе испод 10 кг и треба увек да остане окренуто ка задњем делу аутомобила. Седишта имају дршку погодну за лако ношење беба заједно са седиштом. Користе се до 10 кг, у зависности од упутства везано за појединачни модел.

user posted image

Седишта која могу да се конвертују (Convertible seats)

Ово седиште се може користити у две позиције, окренуто ка назад и окренуто ка напред. Користи се за децу обично од 2.5 кг до 23 кг. Положај окренут ка назад се користи за бебе млађе од годину дана које су лакше од 9 кг. Неки новији модели су пројектовани тако да деца могу да седе окренута у назад до 16 кг јер су новије препоруке да седе окренути ка назад до две године старости (С.А.Д.). Када дете достигнр минималну тежину за окретање напред, седиште се онда може окренути и користити до максималне тежине је означена на седишту. По правилу не постоје старосне параметри везани за то који тип седишта се треба користити за употребу, већ се гледа по тежини детета. Npr Chicco Proxima

user posted image

Комбинована седишта (Combination seats )

Ово седиште се окреће само према напред. не препоручује се за децу лакшу од 9 кг. Обично се користи за децу тежу од 13.5 кг до 25 кг, а нека седишта и до 30 кг.

user posted image

Booster seats

За децу од 18 до 45 кг. Деца старија од 8 до 12 година могу да прерасту ово седиште и да користе нормалан појас у задњем седишту. Слуши уствари да подигне дете довољно да му обичан појас који постоји у колима лепо пријања на груди и држи га у сигурном положају.

user posted image

< Poruku je uredio vukosava -- 9.11.2011 17:22:00 >

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Koliko stranih jezika govorite?

1 (46%)

2 (31%)

3 (17%)

4 (3%)

vise od 4 (2%)

Ukupan broj glasova: 210

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here