Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 20.9.2011 22:39:27
|
|
|
|
Vika
|
Jance i Vuko
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 21.9.2011 11:13:38
|
|
|
|
Mishica 77
|
Mi smo imali u početku Naniu ali smo je dali babi i dedi, a mi smo kupili Fisher Price. Bili smo zadovoljni i sa Naniom. Nije neki fenseraj ali je udobno i sasvim OK. Ovo sada je, naravno, mnogo lepše ali izgled nije bitan.
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 21.9.2011 11:17:31
|
|
|
|
icika26
|
jel vasa deca vole da se voze u sedistu moje dete nece uopste iako je nikada nisam vadila stalno histerise od nekog sestog meseca bas pravi problem
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 21.9.2011 11:27:00
|
|
|
|
Didy
|
Marija, jeste li kupili as? Mi imamo nania 0-18 kg, sad smo ga ostavili za drugu bebu. Dobili smo ga na poklon i bili smo zadovoljni. Stefana sam prebacila u to as sa nepunih 5 meseci, jer mu je jaje postalo pretesno, nije mogao da opruži nožice. Imam jedno praktično pitanje - A zašto ne staviš as iza suvozačevog sedišta? Nama od početka tako stoji i mnogo mi je praktičnije kad ga sama vozim, lakše mogu da se okrenem da ga vidim, da mu nešto dodam... Ne znam kako bih to izvela da sedi iza mene dok vozim.
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 21.9.2011 11:29:41
|
|
|
|
Didy
|
IZVORNA PORUKA: icika26 jel vasa deca vole da se voze u sedistu moje dete nece uopste iako je nikada nisam vadila stalno histerise od nekog sestog meseca bas pravi problem Icika, mi smo imali taj period, ali samo ako se duže vozimo. Ali tad nije hteo mirno da sedi ni u kolicima dugo, pa smo se dovijali - zvečkice, igračkice, keksić, kifla... Proći će i to, samo insistiraj na sedištu. Kad smo išli na duža putovanja u tom periodu, gledali smo da uklopimo da spava, a kad je budan, pravili smo pauze da se izvetri i umori, pa onda opet u sedište.
< Poruku je uredio Didy -- 21.9.2011 11:30:11 >
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 21.9.2011 11:52:30
|
|
|
|
Mishica 77
|
Ovakvo imamo
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 21.9.2011 11:57:28
|
|
|
|
Mishica 77
|
Isidora je mirna u AS. Nikada nije pravila problem. Vozi se u autu od rođenja, svakodnevno, i valjda je navikla. Imamo prijatelje čija klinka neće nikako u AS pa je majka drži u rukama na zadnjem sedištu. Strašno.... Inače, nama je sedište prvo bilo iza vozača ali od kada sam počela i sama da je vozim, smestili smo je iza suvozača jer je praktičnije kad je mama sama u autu. Mada, opet kažem, ona je mirna.
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 7.10.2011 21:14:46
|
|
|
|
Azra_
|
Mame pomagajte! Kupujem poklon jednom decaku za prvi rodjendan, a posto jos nema auto-sediste, to ce biti moj poklon. Bebac nije mrsav, a ni prekrupan, ali je jaje prerastao. Posto nisam bas u toku, recite mi da li je bolje da kupim ono sediste od 9-36kg, ili od 0-18kg? Ovo od 0-18kg mi deluje da bi bilo za jako kratko vreme, mozda se to kupuje na pocetku? Videla sam neka Nania 9-36kg, povoljna, a lepa. Sta vi mislite?
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 7.10.2011 21:48:06
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: icika26 jel vasa deca vole da se voze u sedistu moje dete nece uopste iako je nikada nisam vadila stalno histerise od nekog sestog meseca bas pravi problem Mozda joj nesto nije udobno. daj joj neke igracke i sedi nazad sa njom
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 7.10.2011 21:50:03
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Azra_ Mame pomagajte! Kupujem poklon jednom decaku za prvi rodjendan, a posto jos nema auto-sediste, to ce biti moj poklon. Bebac nije mrsav, a ni prekrupan, ali je jaje prerastao. Posto nisam bas u toku, recite mi da li je bolje da kupim ono sediste od 9-36kg, ili od 0-18kg? Ovo od 0-18kg mi deluje da bi bilo za jako kratko vreme, mozda se to kupuje na pocetku? Videla sam neka Nania 9-36kg, povoljna, a lepa. Sta vi mislite? Azra, u Americi preporucuju sedista sto mogu da se okrecu nazad. Imaju ona konvertibilna da moze i ka nazad i ka napred. Znas li koliko dete ima kila i koliko je dugacko? Moja npr ima kila i visine ko beba od 18 meseci necija pa bolje probaj da nadjes te informacije da ne kupis premalo sediste. Bolje da uzmes neko vece pa da mogu i kasnije da ga koriste. I raspitaj se kakva kola imaju, ne pasu sva sedista u sva kola.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 7.10.2011 21:51:45
|
|
|
|
marija32
|
Drage cure posto su mi sa autom ukrali i AS, kupila bih neko dobro od 9-18kg ili od 9-36 (posto od 15-36 imam), ali mora da bude u dobrom stanju. Ponude ako ih bude bilo saljite na mail sa slikom. Hvala
< Poruku je uredio marija32 -- 7.10.2011 21:52:52 >
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 7.10.2011 21:53:26
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: vukosava IZVORNA PORUKA: icika26 jel vasa deca vole da se voze u sedistu moje dete nece uopste iako je nikada nisam vadila stalno histerise od nekog sestog meseca bas pravi problem Mozda joj nesto nije udobno. daj joj neke igracke i sedi nazad sa njom Kod nas su igracke obavezne...nekad bude pun pogotovo onih sto se lepe za prozor ihihi menjam ih s vremena na vreme kad joj dosade Nekad kad putujemo negde dalje kupim joj neku novu sitnicu da je zanima duze.
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 7.10.2011 21:56:18 >
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 7.10.2011 22:06:29
|
|
|
|
Ana*
|
Vukosava kakva su ta sedista koja mogu da se okrenu ? U Ch to nisam videla. Kad smo kupovali drugo sediste rekli su nam da nije preporucljivo uzimati ovo od 9 do 36 jer ipak nije ta udobnost kao u 9 do 18, a nama su sigurnost i udobnost na prvom mestu jer se dosta vozimo.
< Poruku je uredio Ana* -- 7.10.2011 22:07:42 >
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 8.10.2011 2:31:52
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Ana* Vukosava kakva su ta sedista koja mogu da se okrenu ? U Ch to nisam videla. Kad smo kupovali drugo sediste rekli su nam da nije preporucljivo uzimati ovo od 9 do 36 jer ipak nije ta udobnost kao u 9 do 18, a nama su sigurnost i udobnost na prvom mestu jer se dosta vozimo. Ja sam kad mi je beba imala pet meseci kupila Graco MyRide 65 (moja beba je nesto duza za broj meseci koji ima): klikni za jos slika Moze da se koristi: okrenuto pozadi do 18 kg - tako ja sad koristim, sad ima oko 13 kg i oko 10 meseci - koristicu sve dok ne bude imala 18 kg okrenuto napred do 30kg klikni
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 8.10.2011 14:39:34
|
|
|
|
Ana*
|
Hvala na odgovoru. Takvih sedista nema ovde. Mi smo kupili Maxi Cosi Tobi od 9do18 kg, kosta oko 270 eura i kupili smo jos jednu navlaku preko da mogu cesce da je perem, oko 40 eura je navlaka. Moja bebica inace ima 13m i tek oko 9,5 kg, bas je sitna
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 8.10.2011 19:32:41
|
|
|
|
Azra_
|
Nisam znala da ne moze svako sediste da odgovara za svaki auto. Ja sam mislila da je to univerzalno. Kako da to proverim? Detetu ce skoro prvi rodjendan, i za maximum 4-5meseci bi premasio tih 18kg, pa mi je bezveze da mu kupujem od 0-18kg, nekako mi je bolje ovo od 9-36... Ne znam...
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 8.10.2011 20:06:19
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: Azra_ Nisam znala da ne moze svako sediste da odgovara za svaki auto. Ja sam mislila da je to univerzalno. Kako da to proverim? Detetu ce skoro prvi rodjendan, i za maximum 4-5meseci bi premasio tih 18kg, pa mi je bezveze da mu kupujem od 0-18kg, nekako mi je bolje ovo od 9-36... Ne znam... Pa koliko sad ima? Skoro sve sjedalice pašu u svako auto, samo neke sa isofixom ne mogu u starije modele... Moje dijete je u sjedalici 0-18 bio do 4 pune godine, a do 8. mjeseca u jajetu. Mislim, kako god ti izabereš, poklon je vrijedan i roditelje će sigurno obradovati
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 8.10.2011 21:02:25
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Azra_ Nisam znala da ne moze svako sediste da odgovara za svaki auto. Ja sam mislila da je to univerzalno. Kako da to proverim? Detetu ce skoro prvi rodjendan, i za maximum 4-5meseci bi premasio tih 18kg, pa mi je bezveze da mu kupujem od 0-18kg, nekako mi je bolje ovo od 9-36... Ne znam... Ja imam Hondu Civic 2011 (koja se ovde racuna u mali auto) i kupila sam neko koje moze u nju da stane. Pitaj ljude koji imaju slicna kola. Ili vidi na internetu mozda neko pominje. Ja sam nasla informaciju na internetu i stvarno mi se lepo uklopilo. Ja sam u SAD gde ljudi imaju obicno neka ogromantna kola pa u skladu sa tim, mozes da nadjes i ogromantna bebi sedista. Ovde najskuplja sedista sto postoje ne bi stala u one nase jugice niti te minijaturne renoe i pezoe, nema sanse, stvarno su velika. Pazi ovo moje konvertibilno (samo ga okrenes ka nazad ili ka napred), sluzi za 18 kg ako okrenes ka nazad i do 30 kg ako okrenes ka napred (to je zbog nogica najvise ogranicenje ja mislim jer kad okrenes napred mogu noge da vise na dole jos vise).
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 10.10.2011 10:27:45
|
|
|
|
Azra_
|
Hvala vam mame. Ostaje da razgledam i da se raspitam, pa cu videti sta je najbolje.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 16.10.2011 23:10:07
|
|
|
|
Azra_
|
Bas sam pitala, mali ima 10 meseci i 10kg. Dakle za dva meseca ce biti taman za sediste. Samo meni nije nesto jasno. Kako pisu da je sediste grupe od 9-18kg za decu do otprilike 4godine? Zar nije nemoguce da dete sa 10meseci ima deset kila, a sa 4godine ima 18kg? Ili je to fora kao sa onim jajetom koje je navodno do godinu dana upotrebljivo, a drugaricina cerka ga je vec sa 7meseci prerasla.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 17.10.2011 3:32:47
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Azra_ Bas sam pitala, mali ima 10 meseci i 10kg. Dakle za dva meseca ce biti taman za sediste. Samo meni nije nesto jasno. Kako pisu da je sediste grupe od 9-18kg za decu do otprilike 4godine? Zar nije nemoguce da dete sa 10meseci ima deset kila, a sa 4godine ima 18kg? Ili je to fora kao sa onim jajetom koje je navodno do godinu dana upotrebljivo, a drugaricina cerka ga je vec sa 7meseci prerasla. Azra, naravno da je moguce. Moje ima 10 meseci, 13 kg i 81 cm.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 17.10.2011 11:37:48
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: Azra_ Bas sam pitala, mali ima 10 meseci i 10kg. Dakle za dva meseca ce biti taman za sediste. Samo meni nije nesto jasno. Kako pisu da je sediste grupe od 9-18kg za decu do otprilike 4godine? Zar nije nemoguce da dete sa 10meseci ima deset kila, a sa 4godine ima 18kg? Naravno da je moguće, beba do godine dobija u prosjeku 1kg za mjesec, a poslije godine 1-2 kg za godinu dana. Moj sin je sa 4 godine imao 19 otprilike i to se smatra "naprednim" djetetom.
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 21.10.2011 21:38:02
|
|
|
|
cani
|
Je l ima neko Cam travel evolution i kako se pokazalo to sediste ? I buni me sto pored njega pise 12+ ( jel to znaci od 12 meseci ili sta ) a da je od 9 -36 kg ? Ja bih da kupim neko sediste , da pokriva I,II,III kategoriju pa je l ima jos neko da mi da neki predlog ?
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 27.10.2011 8:41:15
|
|
|
|
cani
|
IZVORNA PORUKA: Ana* Mi smo kupili Maxi Cosi Tobi od 9do18 kg, kosta oko 270 eura i kupili smo jos jednu navlaku preko da mogu cesce da je perem, oko 40 eura je navlaka. Ana, interesuje me gde ste kupili navlaku posto smo i mi uzeli MC Tobi pa bih i ja uzela jednu ?
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 1.11.2011 9:55:39
|
|
|
|
Irence
|
Zene,da li smem da oglasim na prodaju auto sediste ovde?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Zvončići no.1Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
lazafroditaKada lazete?nikad (
12%)
uvek (
2%)
ponekad (
43%)
kada me nagovore (
0%)
kada ne zelim da ne povredim drugog (
18%)
samo kada spasavam sebe (
25%)
Ukupan broj glasova: 138Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!