Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 18.8.2011 11:23:29
|
|
|
|
mtajcica83
|
PE mi smo imali tu autosjedalicu sto ide u kopletu sa kolicima, ali smo je prerasli i to odavno, pa smo kupili novu...
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 18.8.2011 12:07:06
|
|
|
|
SUPER MAMA
|
IZVORNA PORUKA: lanajelena Super mama imam ja to sediste (kao neki frik sam,imam sva sedista )...ovako ovo sediste je super za gradsku voznju ali kad se ide na dalek put glava pada,tj pada celo telo,kad kupujes stavi obavezno to sediste u kola i proveri da li joj pojas ne sece vrat,nama se podesava pojas gore,dole i onda moze da se namesti Ma mi smo pokusali uzeli od devera oni su kupili ali mali voli klasicno sediste nam bas pasuje i odgovara. Nije ispod vrata nego bas kao za odrasle kad se vezuju onako kako treba. Zeznuli smo se kad smo kupovali sediste uzeli do 18 kg. E sada ili ovo da kupim ili da kupim novo sediste do 35 kg Da odgovorim na Didy da po zakonu o saobracaju dete od 3 godine moze da koristi isofix sediste tako ga svrstavaju i da ima vise od 18 kg sto mi ispunjavamo i kilazu i visinu. mada posto je lanajelena pomenula duga putovanja a mi putujemo na duge staze bolje klasicno sediste. hvala na savetima
< Poruku je uredio SUPER MAMA -- 18.8.2011 12:08:52 >
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 18.8.2011 16:22:04
|
|
|
|
vonavoj
|
ma dzaba nam ti testovi,kada mi imamo druga sedista! zasto nema marke Hauck? mada vidim da je nania najlose ocenjena..a opet je nema za 0-13kg
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 18.8.2011 16:23:23
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: SUPER MAMA Da odgovorim na Didy da po zakonu o saobracaju dete od 3 godine moze da koristi isofix sediste tako ga svrstavaju i da ima vise od 18 kg sto mi ispunjavamo i kilazu i visinu. Ne razumem ovo. Postoje dve vrste montaze sedista: kajsevima ili isofixom. Isofix montazu moze imati i sediste za bebu od 0 meseci. Jesi ti mislila na buster?
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 19.8.2011 16:46:18
|
|
|
|
vonavoj
|
nasla sam ovo sediste,koje mi deluje interesantno..i moze se dugo koristiti KLIK i OVO sta kazete?
< Poruku je uredio vonavoj -- 19.8.2011 16:47:33 >
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 19.8.2011 17:14:20
|
|
|
|
Anoniman
|
Von, ja sam planirala to drugo da sam ovde uzimala samo kolica. Mislim da je jaje bezveze osim ako nije povolnjo kupiti tak 3u1 komplet. Suvise je tesko da se nosi i neces ga ni vaditi iz kola osim mozda prvih par puta kad ides kod dr i to ako ides sama sa detetom. Mi smo oboje sitni, pa se nadam da ce nam to jaje potrajati bar godinu dana. Ko kupuje samo kisobran kolica, mislim da treba da uzme to 0-18kg, a posle ono do 36kg.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 19.8.2011 17:16:54
|
|
|
|
vonavoj
|
i ja mislim da cemo se odluciti za ovo drugo...deluje mi super! a cena nije velika,s obzirom da ce trajati duze nego jaje nadam se da cu nagovoriti mm da kupimo sto pre..ima cak i popust,i besplatna dostava~ mi jesmo visoki,ali i ostala sedista od 9-25 su takva..samo se skine taj ulozak!
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 19.8.2011 17:24:07
|
|
|
|
zivka
|
E drage moje da vam prenesem iskustvo sa putovanja u banju...Naime prijatelji s kojima smo isli su kupili sediste za njihovo dete koje ima sad 8 meseci i 11 kg - lepo chicovo sediste 9-36kg ali to je beba i ne moze nikako da lezi tj ne postoji polulezeci vec samo sedeci polozaj...jadnicak a zubic mu je inace nikao pa je dobio belu jaknicu Von i meni je bolje drugo je r sa - meseci ce zeleti da sedi i da zvernja kroz prozor koliko-toliko
< Poruku je uredio zivka -- 19.8.2011 17:26:03 >
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 19.8.2011 18:37:31
|
|
|
|
vonavoj
|
pristao je mm da kupimo to sediste..samo da nabavimo pare..da opljackamo banku neku..idu nam neki cekovi ova dva meseca,za registraciju kola..neke rate za sporet,klimu grrrrr..sada gledam koliko cemo para dobiti za prvo dete,pa da se namirimo sa tim ma to je veliko sediste od 9-36 mora dobro da se prostudira..da li ima i lezeci polozaj,to je jako bitno!
< Poruku je uredio Lilly RR -- 19.8.2011 18:40:24 >
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 20.8.2011 7:59:51
|
|
|
|
smeskicTB
|
jaoc, devojke, zapostavih temu nekoliko dana i toliko toga ste iskuckale! hvala vam puno na svim korisnim informacijama! i na testovima! moji su uzeli braticini maxi cosi i zaista su zadovoljni evo vec godinu dana koriscenja. a ne secam se koje im je bilo prvo. mislim neko manje poznato..i manje dobro ocenjeno.. devojke, gde ima da se pogleda uzivo graco program sedista? vidim da chicco ima vrlo dobre ocene! ja sam nesto nepoverljiva kada prvo sediste nije jaje..znam da treba gledati i cenu..ali sma bas uplasena.. nastavljam da vas citam!
< Poruku je uredio smeskicTB -- 20.8.2011 8:02:10 >
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 6.9.2011 10:24:06
|
|
|
|
Anoniman
|
Mi smo nasledili jedno AS iz kojeg Petra tokom voznje izadje , koliko god jako da je vezem ona se sa strane izmigolji i onda moram sto puta da stanem i ponovo je vratim, tako da smo narucili drugo , nasla sam vrlo lepo za male novce koje ima i kaiseve sa strane , ne znam kako ovo nase staro nema klik ovo smo narucili , stize sutra
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 6.9.2011 10:40:02
|
|
|
|
MarijaBg
|
Mojoj bebi je jaje vec tesno, ne znam uopste koje bi sediste uzela Treba mi neko sa dva polozaja, jer ona jos uvek ne sedi, ali ne znam koliko mesta zauzme kad se spusti u taj polulezeci Nas auto je ogroman, ali i jaje na zadnjem sedistu jedva stane kad je prednje pomereno do kraja unazad, a mm uvek tako drzi sediste...
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 6.9.2011 11:14:49
|
|
|
|
Lu
|
Marija koliko beba ima kg? Jaje je do 13, a što se tiče toga da jedva stane, to je samo sa jajetom situacija, jer je ono polegnuto, a u ostalim sjedalicama dijete sjedi i ima prostora za noge. Sljedeća ti može biti 9-18 ili 9-36, razgledaj i isprobaj modele
< Poruku je uredio Lu RR -- 6.9.2011 11:16:29 >
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 6.9.2011 11:43:15
|
|
|
|
Leki 77
|
IZVORNA PORUKA: smeskicTB ..... ja sam nesto nepoverljiva kada prvo sediste nije jaje..znam da treba gledati i cenu..ali sma bas uplasena.. ..... I ja sam nepoverljiva kada prvo AS nije jaje. Mislim da je bezbednost i zdravlje deteta na prvom mestu, a cena daleko ispod. Na AS sam davala puno para baš kao što dajem i na obuću. To je prosto nešto što odredjuje budućnost. Majice, pantalone i sl. mogu da budu kupljene i kod Kineza i na buvljaku, bilo gde, operem ih i nije mi bitno. Mi imamo maxi-cosi sedište za starijeg sina, a za mladjeg peg-perego jaje. Mada, mi volimo da putujemo i puno putujemo kolima pa je meni možda to zato toliko bitno.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 6.9.2011 11:56:32
|
|
|
|
MarijaBg
|
Ima preko 8, ali je nekako sva sabijena u njemu. Glava joj dolazi do kraja, nogice izlaze van, i usko joj je. A i materijal je bezveze, kao u kolicima, plastican, znoji se u njemu, pa moram da stavim peskir ispod, a onda ne mogu lepo da je vezem Mislila sam da uzmem neko visepolozajno od 0- 18 kg. Moram malo da razgledam, nemam predstavu, plasim se da se ne zeznem, za jaje sam se zeznula bas je bzv.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 6.9.2011 11:58:35
|
|
|
|
MarijaBg
|
Kakva su Nania sedista, jako su povoljna, ima li neko iskustva?
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 11.9.2011 12:39:56
|
|
|
|
Anoniman
|
mi smo pre neki dan kupili ovo sediste kseniji KLIK koristice ga kad bude prerasla jaje, ovo je sediste od 9-36. racunam da smo sa sedistima zavrsili.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 11.9.2011 17:00:45
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: MarijaBg Kakva su Nania sedista, jako su povoljna, ima li neko iskustva? Mi imamo njihovo sedište i zadovoljni smo.
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 17.9.2011 16:55:42
|
|
|
|
jance
|
upravo su nam otisli kumovi i utripovali nas najzesce.. kazu da nase AS jaje je preduboko i da beba ne sme u njega barem prvih 6 meseci! kazu da je preduboko i da beba bukvalno u njemu sedi a ne lezi kao u njihovom. Uglavnom imamo ono AS jaje sto smo dobili sa Bertoni Plazma 3u1 kolicima, pise da sme od 0 meseci i ima onaj umetak za fiksiranje glave. sad, ja kad sam gledala to AS nisam imala bebu pa da stavim u njega pa da vidim, a oni sad kad su stavili njihovog 4mesecnog sina u to kazu kako on u tome sedi i to nije dobro za kicmu, dok u njihovom jajetu neke no name marke vise lezi. pokusali smo da im objasnimo da je u pitanju samo ugao pod kojim stoji jaje, al oni jos uvek tvrde da je preduboko i nije za malu bebu... ne uzbudjujem se previse, videcu kad moju bebu stavim u to pa ako mi i bude preduboko stavicu peskir ispod, sigurno necu kupovati novo AS, al mi sada nije jasno, da postoje ta AS jaje raznih dubina
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 17.9.2011 17:00:27
|
|
|
|
Vika
|
Jance, ako piše da je grupa O onda i jeste. I mene je plašilo da možda ne sede, ali sva ta jaja su pravljena za bebe i nikako ne treba podleći pritisku ili nešto dodavati u njih kako bi se "ispravila" jer se time ugrožava bezbednost. Možda će ti biti lakše kad po You tubu pogledaš tuđe snimke. Videćeš da svi izgledaju kao da sede, ali je to položaj koki je ok
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 17.9.2011 17:01:10
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: jance upravo su nam otisli kumovi i utripovali nas najzesce.. kazu da nase AS jaje je preduboko i da beba ne sme u njega barem prvih 6 meseci! kazu da je preduboko i da beba bukvalno u njemu sedi a ne lezi kao u njihovom. Uglavnom imamo ono AS jaje sto smo dobili sa Bertoni Plazma 3u1 kolicima, pise da sme od 0 meseci i ima onaj umetak za fiksiranje glave. sad, ja kad sam gledala to AS nisam imala bebu pa da stavim u njega pa da vidim, a oni sad kad su stavili njihovog 4mesecnog sina u to kazu kako on u tome sedi i to nije dobro za kicmu, dok u njihovom jajetu neke no name marke vise lezi. pokusali smo da im objasnimo da je u pitanju samo ugao pod kojim stoji jaje, al oni jos uvek tvrde da je preduboko i nije za malu bebu... ne uzbudjujem se previse, videcu kad moju bebu stavim u to pa ako mi i bude preduboko stavicu peskir ispod, sigurno necu kupovati novo AS, al mi sada nije jasno, da postoje ta AS jaje raznih dubina Jance beba ne trabe da lezi u sedistu. Jeste u skoro sasvim sedecem polozaju. Takva sedista su bezbedna jer u slucaju sudara da lezi izletelo bi kao pracka. Nemoj da stavljas nista u sediste, to je projektovano za bebe, nemoj da se brines.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 17.9.2011 17:03:36
|
|
|
|
Vika
|
Vuko, specijalisto za sedišta, imam pitanje- bebac puni 10. meseci ali je visok 81 cm i noge mu vise iz jaja, pa da li da pređem na sledeću grupu ili da ga još uguravam?
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 17.9.2011 17:10:25
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Vika Vuko, specijalisto za sedišta, imam pitanje- bebac puni 10. meseci ali je visok 81 cm i noge mu vise iz jaja, pa da li da pređem na sledeću grupu ili da ga još uguravam? Vika, ja sam odavno (kad je imala oko 6 meseci) kupila drugo i moja je tako nekako dugacka al je presla bila nosivost onog sedista koje sam imala. Ja imam ovo Graco MyRide 65: klikni za jos slika Moze da se koristi: okrenuto pozadi do 18 kg okrenuto napred do 30kg klikni
< Poruku je uredio vukosava -- 17.9.2011 17:11:47 >
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 17.9.2011 17:53:59
|
|
|
|
jance
|
IZVORNA PORUKA: Vika Jance, ako piše da je grupa O onda i jeste. I mene je plašilo da možda ne sede, ali sva ta jaja su pravljena za bebe i nikako ne treba podleći pritisku ili nešto dodavati u njih kako bi se "ispravila" jer se time ugrožava bezbednost. Možda će ti biti lakše kad po You tubu pogledaš tuđe snimke. Videćeš da svi izgledaju kao da sede, ali je to položaj koki je ok e hvala ti puno, sada si me smirila na kvadrat da samo znas
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Zvončići no.1Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
POMOZITEEEEEEEE! pisuljicaJa uopste ne mogu da se odlucim :( Ovako:Rina (
8%)
Tara (
17%)
Masha (
23%)
Lana (
19%)
Srna (
10%)
Sara (
24%)
Ukupan broj glasova: 217Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!