Anoniman
|
Iz teme koja će biti obrisana jer je dupla: IZVORNA PORUKA: Tashke Dragi moderatori , znam da je tema nepotrebna, ali su meni neophodni brzi odgovori u narednih 24h, te vas molim da temu ostavite otvoreno toliko, zatim ću, obećavam, sve postove kopirati u temu o AS, a ovu temu možete brisati. Naime, trebaju mi informacije: - Koje jaje (0-13kg) ste kupile (treba mi ime proizvođača i modela, slika može i ne mora, ako mi date pun naziv, naći ću sama na netu)? - Koliko košta otprilike? - Koliko ste zadovoljne? Naime, za prvo dete sam pozajmila jaje, i nisam ga koristila sem u autu kao AS, pošto mi ni malo nije bilo praktično da nosam dete u tome po gradu recimo. Sada... nemam od koga da pozajmim, obe drugarice koje ga imaju, još uvek ga koriste, te, eto, za drugo dete moram da kupim. Nisam rada da dam velike pare za to, međutim, milion puta sam se opekla, pa prvo kupila jeftino i na kraju kupila i skupo... Gledala sam Chicco-vo jaje, košta (bez isofix-a) 10.000din. Baš mi je to puno za nešto što će beba koristiti godinu dana, a posle će da skuplja prašinu u podrumu, kada sam videla Bertoni jaje za oko 3000din. Naravno, prodavac u Enci menciju mi je napunio glavu da ta dva jajeta ne mogu da se porede, a ja ćurka ne znam da procenim da li je iskren ili samo pokušava da mi uvali skuplje. Očigledno postoji razlika, jer je Chicco-vo 3x skuplje, samo ne znam dal plaćam ime ili nešto drugo. Zato vas molim za pomoć, kažite mi koje ste vi kupile, koje su kupile vaše poznanice, šta ste čule... I da, zbog faktora "cena", nisam baš zainteresovana za AS 0-18kg, jer: 1. trenutno nemam toliko para, 2. beba će sa godinu dana imati 9kg, i tada ću lepo odmah da kupim sedalicu 9-36kg. Hvala! IZVORNA PORUKA: Jele Mi smo kupili Maxi Cosi Cabrio (jedva se set_ih naziva), ima i onaj ''''uložak - podmetač'''' za baš male bebe i veoma smo zadovoljni, jedino što ga je Uroš brzo prerastao... Kupili smo ga u Nemačkoj, nešto jeftino, a ovde je čini mi se preko 12 000 dinara. Ako imaš prilike da ga kupiš napolju, npr. Mađarska, probaj, možda je jeftinije. Evo slike: IZVORNA PORUKA: ribizla od jeftinijih sam snimila u turbo limacu u nusicevoj jedno dizni jaje od 3500 din. izgleda isto kao i sva ostalja puno skuplja .. ja takodje pozajmila neko koje je prilicno staro i nema marku pa ne mogu da ti napisem da potrazis ... a misljenja sam da jaje ne moze da bude nekvalitetno .. koje god kupila ili pozajmila..mislim da se tu ipak radi o placanju imena kao sto si i sama rekla IZVORNA PORUKA: Jele Htedoh nešto da dodam... Ne znam kako stoje stvari na mađarskom e-bayu, ali ljudi često prodaju i nove stvari, jer su recimo dobili od prijatelja na poklon, a i sami kupili istu stvar novu, pa jednu prodaju. Tako smo mi kupovali hranilice za jeftinu lovu, ali preko nemačkog e-baya. Peg Perego novu smo kupili za 50 EUR, a kod nas je taj model u Enci menciju bio 14 500 tada, drugu hranilicu za zaovu smo platili oko 36 EUR, šta da ti kažem. IZVORNA PORUKA: Podrum Š. Tu ne mogu biti baš od pomoći... Darko se rodio pre skoro 8 godina kada je kod nas bio odvratan izbor svega za bebe. Lepo sam otišla u Mađarsku i pazarila krevetić, garderobu ... i naravno kolica. Po preporuci sam uzela Graco (ostala mi i ovu bebu kao nova) i uz njih dobila AS jaje. Meni je Darko u njemu proveo dosta vremena jer kada ga staviš na tvrdu podlogu može da se koristi i kao ljuljaška.... Mislim da ga je koristio do godinu dana (a bio je krupna beba, sa 8 meseci je imao 10kg...). Ja razvezla, pogledaj u Aksi - Graco... IZVORNA PORUKA: choopa choops Imamo Peg Perego Primo Viaggio Tri Fix Dobili uz kolica. Inace posebna cijena mu je 180e(bez baze!!!) Dosta sam zadovoljna i nemam nikakavih zamjerki, ali kazem opet ne bi ga nikad kupila posebno. Da sam na tvom mjestu gledala bih bilo koja od ovih sto su ispod 100e KLIK PS. Vidim da ova Nania od 55e ima u Kiki u HR, pa ako neko ide za Madjarsku mozda da ti donese. jer koliko znam i gore ima? IZVORNA PORUKA: liliana Moje je Space Gym i gotovo je identično ovom sa fotografije koju je postavila Cupa. Bilo je uz kolica, pa ima onaj dodatak da se montira na kolica, pa ne moram vaditi bebu. Ima vezove za ramena, noge i onaj što ide između nogu, a može da mu se skida onaj dodatak koji služi kao zaštita od vetra i sunca. Ja sam prezadovoljna, a da ga nisam dobila uz kolica, sigurno bih ga kupila, jer smo mi stalno na putu SRB-SLO, pa nam je zaista neophodno. IZVORNA PORUKA: Smeshkica Ja imam ovo sedishte.... bertoni bodygard i prezadovoljna sam... Fiksira se kaishevima, a rekla bih da ima i rupe za isofiks, i moze da se montira na bazu. Moje bebe obozavaju sedishte...obavezno zaspu chim ih stavim u njega...dok nismo josh ni stigli do kola...shto se ne bi desilo da im nije udobno... ja sam ipak u sedihste stavila jastuk... Preporuchujem, a ja ga kupila u NS za 3200 din IZVORNA PORUKA: lanajelena Ja sam za Lanu kupila pierre cardin sediste u centru u ulici modene,bila mi je hića tada je bilo 6000,ako imas vremena bauljaj po gradu jer ni ja ne bih dala vise para trenutno za to,mislim da je to sve isto drugo pakovanje e sad zbog onih oznaka kao ne moze da se ide negde preko ako nije to sediste e sad o tome neka pise neko ko zna IZVORNA PORUKA: Tashke IZVORNA PORUKA: lanajelena e sad zbog onih oznaka kao ne moze da se ide negde preko ako nije to sediste e sad o tome neka pise neko ko zna Ok, koja je to oznaka, zna li neko? Inostranstvo je bitan faktor! I naravno, hvala vam ženice. IZVORNA PORUKA: choopa choops IZVORNA PORUKA: Tashke IZVORNA PORUKA: lanajelena e sad zbog onih oznaka kao ne moze da se ide negde preko ako nije to sediste e sad o tome neka pise neko ko zna Ok, koja je to oznaka, zna li neko? Inostranstvo je bitan faktor! Ma ne vjerujem da ce te neko zbog toga peglati, narocito ne na ''''nasim'''' prostorima gdje vecina policajaca ne razlikuje AS od korpe... Mi non stop pičimo preko granice sa HR ( a kod njih su bas rigorozni sto se tice AS) i niko nijednom nije to gledao. Inace radi se o: Svaka „prava“ sjedalica mora imati certifikat ECE R44/04 ili stari, koji se još može naći na nekim modelima, ECE R44/03. Taj certifikat mogu dobiti jedino sjedalice koje su na testu zadovoljile određene uvjete. Riječ je o pomaku djetetova tijela prilikom sudara zbog sila koje djeluju na prsa i glavu, a sve to prilikom frontalnog sudara od 50 km/h, odnosno stražnjeg udara od 30 km/h. Taj standard također određuje i lakoću uporabe i vrstu materijala od kojih se izrađuju sjedalice, odnosno završnu obradu. Na certifikatu se još može vidjeti i E-oznaka države u kojoj je sjedalica testirana (E1=Njemačka, E2=Francuska, E3=Italija, E4=Nizozemska...) te datum i godina proizvodnje. izvor:autoexpress.com.hr IZVORNA PORUKA: Tashke Mhm... a to da gledam da li piše na...? Onoj knjižici koja ide uz AS? IZVORNA PORUKA: Lu RR IZVORNA PORUKA: Tashke Mhm... a to da gledam da li piše na...? Onoj knjižici koja ide uz AS? Nalijepljeno je nazad na AS. P.S Mislim da si trebala ovo pisati u onoj temi, jer nema smisla da ovakve info obrišemo IZVORNA PORUKA: usamljena Mi imamo Graco Junior, 0-13 i ne znam sta da ti kazem Bas danas gledam - noge su joj poprilicno presle van a posto je postavljena obratno od smera voznje, udara nozicama u sedist (naslon) i noge su joj savijene blago kad miruje. Meni i nisu nesto posebno. I mi smo ih kupili u kompletu sa kolicima, oko 250 eura oboje IZVORNA PORUKA: Alexx RR Ja sam imala neko od tih jeftinijih, kao što ima loth (postavila je sliku u temi o AS). Ono sa uloškom kao meda. Poslužio je svrsi, nije neki kvalitet, ali bih ga opet koristila za drugo dete IZVORNA PORUKA: Tashke IZVORNA PORUKA: Lu RR IZVORNA PORUKA: Tashke Mhm... a to da gledam da li piše na...? Onoj knjižici koja ide uz AS? Nalijepljeno je nazad na AS. P.S Mislim da si trebala ovo pisati u onoj temi, jer nema smisla da ovakve info obrišemo Prekopiraću sve, ne brini, i onda brišete. Pa naravno da nećemo brisati ovakve info. IZVORNA PORUKA: anci 81 Mi smo u Kiki kupili,marka mislim da je Nania? Tako nesto pise... Bilo je oko 4000. To je ono od 0-13,ali se ja sve nesto tripujem da mi beba u tome sedi? Moracu da probam onu foru sa jastukom...
< Poruku je uredio Lilly RR -- 8.8.2010 11:35:28 >
|