|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kakvo autosedište za bebu?
3.8.2010 14:56:03   
*Alexx*
Liliana, beba može u veće AS čim sedi. Mislim da nije bitno da baš stabilno sedi, jer mi je pedijatar rekla da već od 6 meseci možemo da kupimo veće AS. Mi smo kupili oko 8-og meseca.
To ne znači da ti sad MORAŠ kupiti veće AS. Ako je bebici lepo u jajetu, sve je OK. Jaja su do 9 kg - toliko znam.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 451
3.8.2010 14:56:24   
liliana
Tako sam i ja mislila...

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 452
3.8.2010 14:58:20   
liliana
Za sad mi je zgodnije "jaje", jer mi često putujemo SRB-SLO, pa mi je to isuviše daleko da bi toliko sedela, a veće nam treba samo po gradu. Videću...

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 453
3.8.2010 15:06:23   
Anoniman
Moje sedishte je od 0=13 kg...pa dok ne napune 13kg nema da ih vadim...a kako je krenulo to tje biti sa godinu i po dana user posted image

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 454
3.8.2010 17:40:43   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: liliana

Devojke, zna li neko do koliko meseci beba može da koristi tzv. "jaje" auto-sedište? Neverovatno, ali nigde u radnjama ne znaju da mi kažuuser posted image , a na njemu ne piše.

jaje je od 0 do 13kg, ali realno neka djeca predju u vece sjediste i prije nego dostignu 13kg. Najcesce sa +/- 12 mjeseci, zavisi od sjedista.
Za bebu je najbolje da se sto duze moze vozi u 'jajetu', tj. obrnuto od smjera voznje.
Parametri za prelazak u vece AS bi trebali biti da mu vrhovi pojaseva kad su u najvisoj poziciji ne prelaze visinu ramena i da mu glava ne viri iz AS. Znaci najcesce je visina u pitanju.
Evo ponesto:
Car seats for infants are placed facing the rear because in a head-on collision the muscles of the neck of an infant are unable to adequately support the head as it violently lurches forward. If the infant were facing forward during a head-on collision, significant head and neck injury could occur even though the baby remained adequately seated in the car seat. These muscles become strong enough at about one year of age. Therefore, to turn the car seat around, the child ought to have had her first birthday. But what about the 20 pound rule? This rule is set because most children at 20 pounds are tall enough to fit into a forward facing car seat. Notice I said most children. There are some shorter children who reach 20 pounds before the restraining system of the forward facing seat correctly fits. When this occurs, an infant car seat that allows for higher weights, but can also be used rear-facing, should be purchased.
The American Academy of Pediatrics recommends that the child be 20 pounds and one year of age before switching them to a forward facing car seat.

Znaci americki pedijatri preporucuju da djete mora ispuniti oba uslova, tj da dostignu tezinu od otprilike 9kg i starost od godinu dana prije nego predju u sjediste koje 'gleda' ka naprijed. user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 455
3.8.2010 18:19:27   
liliana
Hvala, Čupka!

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 456
3.8.2010 21:53:51   
Lu
IZVORNA PORUKA: Smeshkica

am Maxi Cosi Cabrio i prezadovoljna sam. Uđi na maxi cosijev sajt, izaberi recimo Cabriofix sedište i dole imaš Instructions - klikni i imaš pdf fajl sa uputstvima kako se montira, itd.

Čak negde sa
IZVORNA PORUKA: choopa choops

IZVORNA PORUKA: Lu RR

IZVORNA PORUKA: LillyT

I do kada se vozi unatraske?!?

Pa dok je u toj jaje AS, to je zbog toga što bi u slučaju sudara sjedište od auta zadžalo bebu a kad je okrenuto naprijed postoji mogućnost da ga staklo ubije ili ozlijedi.

I to, a i vratni misici kod malih beba nisu dovoljno cvrsti da bi u slucaju sudara mogli da izdrze toliki  pritisak. Ne znam kako sad to da objasnim.user posted image

Kad bi beba sedela okrenuta napred i u sluchaju udara i glava bi poletena napred i povredila prshljenove, jer beba nema ojachane vratne mishice da bi drzala glavu da ne poleti....

user posted image  Da to je to!
Uf i ja sam gledala te simulirane sudare, kako izgleda kad majka drži bebu u krilu ili ako je nepravilno vezano u sjedalici, daleko bilouser posted image
Nikad se ne zna kad budala može naletiti, neko veče pred mojom kućom sudar, jeza me uhvatila od praska, pijani mladić prešao na drugu stranu i udario u čovjeka, teške ozljede obojica zadobili...i kad pomislim da u takvoj situaciji sjedalica spašava život djetetu , pa ne pada mi na pamet da se igram sa njegovim životom, ni kilometra ne idemo bez sjedalice!

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 457
3.8.2010 23:05:50   
LillyT

Znaci americki pedijatri preporucuju da djete mora ispuniti oba uslova, tj da dostignu tezinu od otprilike 9kg i starost od godinu dana prije nego predju u sjediste koje 'gleda' ka naprijed. user posted image

Aiiii, saso mange, Lara ima 7kg i 4 meseca, hm ona ce da nagura do 9kg do 6 meseci, pa ce jos pola godine da ceka da ispuni i taj drugi uslov. Jedino sto mi tu ne odgovara je to sto ne mogu da je vidim kada vozim.

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

Direktna veza do poruke: 458
6.8.2010 11:38:56   
Jele

am Maxi Cosi Cabrio i prezadovoljna sam. Uđi na maxi cosijev sajt, izaberi recimo Cabriofix sedište i dole imaš Instructions - klikni i imaš pdf fajl sa uputstvima kako se montira, itd.

Čak negde sa

IZVORNA PORUKA: LillyT

I do kada se vozi unatraske?!?

Pa dok je u toj jaje AS, to je zbog toga što bi u slučaju sudara sjedište od auta zadžalo bebu a kad je okrenuto naprijed postoji mogućnost da ga staklo ubije ili ozlijedi.

I to, a i vratni misici kod malih beba nisu dovoljno cvrsti da bi u slucaju sudara mogli da izdrze toliki  pritisak. Ne znam kako sad to da objasnim.user posted image

Kad bi beba sedela okrenuta napred i u sluchaju udara i glava bi poletena napred i povredila prshljenove, jer beba nema ojachane vratne mishice da bi drzala glavu da ne poleti....

Evo na ovom linku je sve to vrlo detaljno i plastično objašnjeno: KLIK

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 459
6.8.2010 11:45:01   
Jele
Mi smo isto sada u procesu kupovine AS-a... Treba da kupimo ono od 9-36 kg, ali sa sopstvenim pojasevima, citiram: ''''Autosjedalice grupe I mogu se u trgovinama pronaći kao:
  • isključivo grupa I,
  • kombinirana autosjedalica grupe 0 / I koja će se sad okrenuti u smjeru vožnje ili
  • kombinirana autosjedalica grupe I/II ili I/II/III.

user posted image
Autosjedalica grupe I mora imati
pojas s 5 točaka uporišta
Autosjedalice ove grupe trebale bi svakako imati pojaseve kojima se djeca osiguravaju u 5 točaka uporišta - dvije preko ramena, dvije preko butina i jedna između nogu - i tako u slučaju sudara osigurati da se sile ravnomjerno raspodijele preko cijelog trupa djeteta.

Oprez! Neke od kombiniranih autosjedalica koje se mogu naći na tržištu nemaju vlastiti pojas s 5 točaka uporišta, nego je predviđeno da se dijete već od 9 kg veže pojasevima automobila. Ni u kom slučaju ne možemo preporučiti takvu autosjedalicu, jer pojasevi automobila zahtijevaju određenu minimalnu težinu putnika kako bi počeli reagirati pa postoji mogućnost da se u slučaju sudara pojasevi automobila uopće neće zakočiti, odnosno, ponašat će se kao da na tom mjestu nije bilo putnika! (Više o načinu aktiviranja pojaseva možete pročitati u članku koji opisuje kako rade pojasevi automobila).
Prerastanje autosjedalice grupe I
Dijete je preraslo autosjedalicu grupe I ako je zadovoljilo barem jedan od sljedećih uvjeta:
  • dostiglo je maksimalnu težinu dozvoljenu autosjedalicom (obično 18 kg),
  • sredina ušiju mu je u ravnini s vrhom autosjedalice ili
  • ne postoji niti jedan utor kod kojeg bi pojas autosjedalice bio u ravnini ili iznad razine ramena djeteta.
Nakon prerastanja autosjedalice grupe I, dijete se u pravilu premješta u autosjedalicu grupe II. Vrlo važan Izuzetak od ovog je sljedeći:
  • ako je dijete sjedalicu grupe I preraslo po visini, ali još nema 15 kg (visoka i izuzetno vitka djeca), tada dijete treba premjestiti u drugu autosjedalicu grupe I koja ima viši naslon. Ni u kojem slučaju nemojte premještati dijete u autosjedalicu grupe II ako je dijete lakše od 15 kg, dok bi idealna težina bila 18 kg!
Ako se radi o kombiniranoj autosjedalici grupe I/II ili grupe I/II/III, proučite upute proizvođača kako autosjedalicu preinačiti u autosjedalicu grupe II. Ako autosjedalica ima pojas s 5 točaka uporišta, obično ih je potrebno s autosjedalice ukloniti i dijete početi vezati pojasevima automobila, ali svaka autosjedalica ima specifične upute te ih je potrebno proučiti.
Kako pravilno postaviti autosjedalicu ove grupe u automobil pomoću pojaseva automobila možete pročitati u tekstu o postavljanju autosjedalica grupe I. Članak o postavljanju sjedalica ISOFIX sustavom vezanja može vam pomoći u postavljanju ISOFIX autosjedalice. user posted image .''''

Cene su nemam reči i prosto se zgrozim kada uporedim svoju platu i cenu kvalitetnijeg AS-a, a neću sigurno kupovati neko s....
Između ostalog, hoću da bude i lepo tapacirano, tj. i udobno za sedenje. Ovo sad je nekako tvrdo (mm je kupio...), samo tanka presvlaka preko one tvrde plastike, pa Uroš često u zanosu udari glavom nazad pa plače jer ga boli (naročito kad je bio manji)...

< Poruku je uredio Jele -- 6.8.2010 11:55:13 >

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 460
6.8.2010 23:08:12   
choopa choops
Jele slazem se. Zalosno je da su cijene AS kao jedna prosjecna plata, ako ne i vise. I jos je zalosnije sto su vani jeftinije nego kod nas i to dobro jeftinije. Ja sam svoju uzela u Austriji za nekih 180e, a ovdje je 250e user posted image user posted image .

Btw. odlican tekst user posted image .

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 461
6.8.2010 23:12:08   
Anoniman
Ja sam se upravo čula sa drugaricom, ne može da mi da njeno jaje, jer ga koristi još uvek kao AS za malu (koja ima više od godinu dana, kao što sam i ja za Luku), tako daću ga kupiti definitivno. Kaže mm "Pošto je ono Chiccovo?", reko 10.000, kaže "Sa postoljem?" user posted image Naivko! user posted image Sa postoljem je 50.000... Ozbiljno, zna li neko koliko košta sa postoljem? Ja sam jednom pitala, i vuče mi se po glavi tih 50.000, ali prosto mi neverovatno da je postolje 40.000?

Direktna veza do poruke: 462
6.8.2010 23:17:46   
liliana
Ne znam, Taške, moje "jaje" je išlo uz kolica

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 463
6.8.2010 23:21:47   
choopa choops
Chicco +

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 464
6.8.2010 23:27:11   
Anoniman
user posted image Puno je kume! 

Direktna veza do poruke: 465
6.8.2010 23:32:16   
choopa choops
Yep user posted image A toliko se krecu baze za sva AS. Ja imam PP i isto se razmisljam da li da uzimam. Obicna je 50e.  A ISOFIX cak 100e.

Evo ti i ovdje...bez baze oko 100e, sa bazom oko 150e-
KLIK

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 466
6.8.2010 23:34:50   
Anoniman
Ma, znaš šta? Luki ništa nije falilo u pozajmljenom, korištenom jajetu, bez isofixa, pa u staroj demode ofucanoj AS (u kojoj sedi i sada), a sada kada treba da dođe druga beba, mm je odjednom odlučio da i prvom i drugom detetu trebaju nove AS sa sve isofixom. Ma, ajde molim te! Bolje da je sklonio sve one igračke što sam pripremila za špajz. user posted image

Direktna veza do poruke: 467
8.8.2010 7:34:32   
Anoniman
Iz teme koja će biti obrisana jer je dupla:

IZVORNA PORUKA: Tashke

Dragi moderatori  ,
znam da je tema nepotrebna, ali su meni neophodni brzi odgovori u narednih 24h, te vas molim da temu ostavite otvoreno toliko, zatim ću, obećavam, sve postove kopirati u temu o AS, a ovu temu možete brisati.

Naime, trebaju mi informacije:
- Koje jaje (0-13kg) ste kupile (treba mi ime proizvođača i modela, slika može i ne mora, ako mi date pun naziv, naći ću sama na netu)?
- Koliko košta otprilike?
- Koliko ste zadovoljne?

Naime, za prvo dete sam pozajmila jaje, i nisam ga koristila sem u autu kao AS, pošto mi ni malo nije bilo praktično da nosam dete u tome po gradu recimo.

Sada... nemam od koga da pozajmim, obe drugarice koje ga imaju, još uvek ga koriste, te, eto, za drugo dete moram da kupim.
Nisam rada da dam velike pare za to, međutim, milion puta sam se opekla, pa prvo kupila jeftino i na kraju kupila i skupo...

Gledala sam Chicco-vo jaje, košta (bez isofix-a) 10.000din. Baš mi je to puno za nešto što će beba koristiti godinu dana, a posle će da skuplja prašinu u podrumu, kada sam videla Bertoni jaje za oko 3000din. Naravno, prodavac u Enci menciju mi je napunio glavu da ta dva jajeta ne mogu da se porede, a ja ćurka ne znam da procenim da li je iskren ili samo pokušava da mi uvali skuplje. Očigledno postoji razlika, jer je Chicco-vo 3x skuplje, samo ne znam dal plaćam ime ili nešto drugo.

Zato vas molim za pomoć, kažite mi koje ste vi kupile, koje su kupile vaše poznanice, šta ste čule...

I da, zbog faktora "cena", nisam baš zainteresovana za AS 0-18kg, jer:
1. trenutno nemam toliko para,
2. beba će sa godinu dana imati 9kg, i tada ću lepo odmah da kupim sedalicu 9-36kg.

Hvala!

IZVORNA PORUKA: Jele

Mi smo kupili Maxi Cosi Cabrio (jedva se set_ih naziva), ima i onaj ''''uložak - podmetač'''' za baš male bebe i veoma smo zadovoljni, jedino što ga je Uroš brzo prerastao... Kupili smo ga u Nemačkoj, nešto jeftino, a ovde je čini mi se preko 12 000 dinara. Ako imaš prilike da ga kupiš napolju, npr. Mađarska, probaj, možda je jeftinije.

Evo slike:

user posted image

IZVORNA PORUKA: ribizla

od jeftinijih sam snimila u turbo limacu u nusicevoj jedno dizni jaje od 3500 din.
izgleda isto kao i sva ostalja puno skuplja .. ja takodje pozajmila neko koje je prilicno staro i nema marku pa ne mogu da ti napisem da potrazis ... a misljenja sam da jaje ne moze da bude nekvalitetno .. koje god kupila ili pozajmila..mislim da se tu ipak radi o placanju imena kao sto si i sama rekla

IZVORNA PORUKA: Jele

Htedoh nešto da dodam... Ne znam kako stoje stvari na mađarskom e-bayu, ali ljudi često prodaju i nove stvari, jer su recimo dobili od prijatelja na poklon, a i sami kupili istu stvar novu, pa jednu prodaju. Tako smo mi kupovali hranilice za jeftinu lovu, ali preko nemačkog e-baya. Peg Perego novu smo kupili za 50 EUR, a kod nas je taj model u Enci menciju bio 14 500 tada, drugu hranilicu za zaovu smo platili oko 36 EUR, šta da ti kažem.

IZVORNA PORUKA: Podrum Š.

Tu ne mogu biti baš od pomoći... Darko se rodio pre skoro 8 godina kada je kod nas bio odvratan izbor svega za bebe.
Lepo sam otišla u Mađarsku i pazarila krevetić, garderobu ... i naravno kolica. Po preporuci sam uzela Graco (ostala mi i ovu bebu kao nova) i uz njih dobila AS jaje. Meni je Darko u njemu proveo dosta vremena jer kada ga staviš na tvrdu podlogu može da se koristi i kao ljuljaška.... Mislim da ga je koristio do godinu dana (a bio je krupna beba, sa 8 meseci je imao 10kg...).
Ja razvezla, pogledaj u Aksi - Graco...

Imamo
Peg Perego Primo Viaggio Tri Fix
user posted image
Dobili uz kolica. Inace posebna cijena mu je 180e(bez baze!!!)
Dosta sam zadovoljna i nemam nikakavih zamjerki, ali kazem opet ne bi ga nikad kupila posebno.

Da sam na tvom mjestu gledala bih bilo koja od ovih sto su ispod 100e
KLIK

PS. Vidim da ova Nania od 55e ima u Kiki u HR, pa ako neko ide za Madjarsku mozda da ti donese. jer koliko znam i gore ima?

IZVORNA PORUKA: liliana

Moje je Space Gym i gotovo je identično ovom sa fotografije koju je postavila Cupa. Bilo je uz kolica, pa ima onaj dodatak da se montira na kolica, pa ne moram vaditi bebu. Ima vezove za ramena, noge i onaj što ide između nogu, a može da mu se skida onaj dodatak koji služi kao zaštita od vetra i sunca. Ja sam prezadovoljna, a da ga nisam dobila uz kolica, sigurno bih ga kupila, jer smo mi stalno na putu SRB-SLO, pa nam je zaista neophodno. 

user posted image

Ja imam ovo sedishte.... bertoni bodygard i prezadovoljna sam... Fiksira se kaishevima, a rekla bih da ima i rupe za isofiks, i moze da se montira na bazu.

Moje bebe obozavaju sedishte...obavezno zaspu chim ih stavim u njega...dok nismo josh ni stigli do kola...shto se ne bi desilo da im nije udobno... ja sam ipak u sedihste stavila jastuk...

Preporuchujem, a ja ga kupila u NS za 3200 din

IZVORNA PORUKA: lanajelena

Ja sam za Lanu kupila pierre cardin sediste u centru u ulici modene,bila mi je hića tada je bilo 6000,ako imas vremena bauljaj po gradu jer ni ja ne bih dala vise para trenutno za to,mislim da je to sve isto  drugo pakovanje e sad zbog onih oznaka kao ne moze da se ide negde preko ako nije to sediste e sad o tome neka pise neko ko zna

e sad zbog onih oznaka kao ne moze da se ide negde preko ako nije to sediste e sad o tome neka pise neko ko zna

Ok, koja je to oznaka, zna li neko? Inostranstvo je bitan faktor!

I naravno, hvala vam ženice.

e sad zbog onih oznaka kao ne moze da se ide negde preko ako nije to sediste e sad o tome neka pise neko ko zna

Ok, koja je to oznaka, zna li neko? Inostranstvo je bitan faktor!

Ma ne vjerujem da ce te neko zbog toga peglati, narocito ne na ''''nasim'''' prostorima gdje vecina policajaca ne razlikuje AS od korpe...

Mi non stop pičimo preko granice sa HR ( a kod njih su bas rigorozni sto se tice AS) i niko nijednom nije to gledao.

Inace radi se o:
Svaka „prava“ sjedalica mora imati certifikat ECE R44/04 ili stari, koji se još može naći na nekim modelima, ECE R44/03. Taj certifikat mogu dobiti jedino sjedalice koje su na testu zadovoljile određene uvjete. Riječ je o pomaku djetetova tijela prilikom sudara zbog sila koje djeluju na prsa i glavu, a sve to prilikom frontalnog sudara od 50 km/h, odnosno stražnjeg udara od 30 km/h. Taj standard također određuje i lakoću uporabe i vrstu materijala od kojih se izrađuju sjedalice, odnosno završnu obradu. Na certifikatu se još može vidjeti i E-oznaka države u kojoj je sjedalica testirana (E1=Njemačka, E2=Francuska, E3=Italija, E4=Nizozemska...) te datum i godina proizvodnje.

izvor:autoexpress.com.hr

Mhm... a to da gledam da li piše na...? Onoj knjižici koja ide uz AS? 

Nalijepljeno je nazad na AS.
P.S Mislim da si trebala ovo pisati u onoj temi, jer nema smisla da ovakve info obrišemo

IZVORNA PORUKA: usamljena

Mi imamo Graco Junior, 0-13 i ne znam sta da ti kazem  Bas danas gledam - noge su joj poprilicno presle van a posto je postavljena  obratno od smera voznje,     udara nozicama u sedist (naslon) i noge su joj savijene blago kad miruje. Meni i nisu nesto posebno. I mi smo ih kupili u kompletu sa kolicima, oko 250 eura oboje

IZVORNA PORUKA: Alexx RR

Ja sam imala neko od tih jeftinijih, kao što ima loth (postavila je sliku u temi o AS). Ono sa uloškom kao meda. Poslužio je svrsi, nije neki kvalitet, ali bih ga opet koristila za drugo dete

Nalijepljeno je nazad na AS.
P.S Mislim da si trebala ovo pisati u onoj temi, jer nema smisla da ovakve info obrišemo

Prekopiraću sve, ne brini, i onda brišete. Pa naravno da nećemo brisati ovakve info.

IZVORNA PORUKA: anci 81

Mi smo u Kiki kupili,marka mislim da je Nania? Tako nesto pise...
Bilo je oko 4000.
To je ono od 0-13,ali se ja sve nesto tripujem da mi beba u tome sedi?
Moracu da probam onu foru sa jastukom...

< Poruku je uredio Lilly RR -- 8.8.2010 11:35:28 >

(odgovor članu gagana83)
  Direktna veza do poruke: 468
8.8.2010 7:37:44   
Anoniman
Smeškice,

molim te, ako ti nije problem, pogledaj da li tvoje sedalice imaju na pozadini tu oznaku ECE R44/04? Hvala.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 469
8.8.2010 7:40:48   
Anoniman

Mi smo u Kiki kupili,marka mislim da je Nania? Tako nesto pise...
Bilo je oko 4000.
To je ono od 0-13,ali se ja sve nesto tripujem da mi beba u tome sedi?
Moracu da probam onu foru sa jastukom...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 470
8.8.2010 7:41:16   
anci 81
Hej,na ovoj mojoj ima!
To je onda dobro,a? user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 471
8.8.2010 7:49:14   
Anoniman

Hej,na ovoj mojoj ima!
To je onda dobro,a? user posted image

Oznaka? Da, dobro je. Pročitaj šta je choopa pisala gore, tamo gde sam kopirala sve postove iz one druge teme. user posted image

(odgovor članu anci 81)
  Direktna veza do poruke: 472
8.8.2010 7:55:34   
anci 81
Procitala! user posted image
Da,ima tu oznaku ECE R44.... a i ono E2(Francuska)! user posted image
Mmmm,pa nije mi lose ovo jaje...Ispinjava standarde! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 473
8.8.2010 8:03:29   
Anoniman
A jel ima u BG Kiki da se kupe AS?

(odgovor članu anci 81)
  Direktna veza do poruke: 474
8.8.2010 8:07:04   
anci 81
Ima,ima!
Sve velicine.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKE
Grčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...
Njoj je 15, jednom nogom još u detinjstvu,...
Teško je imati 15 godina. Takođe je prilično sjajno biti 15. 15 je hodajuća kontradiktornost.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here