|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kakvo autosedište za bebu?
3.8.2010 13:11:26   
Jele
IZVORNA PORUKA: Lilly RR

Tashke, ili neka novosađanka, da li ste videle negde sedište za bebe koje se montira suprotno od kretanja automobila user posted image

Lilly, misliš baš za bebe, onu 0+ grupu, od 0 do valjda 13 kg? Mislim da ih imaš u Encimenciju, Aksi i verovatno još na raznim mestima, ali tamo sam ih videla.

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 426
3.8.2010 13:13:43   
LillyT
IZVORNA PORUKA: LillyT

Mi danas idemo po novo sediste, OVO
Cula sam da je stvarno odlicno, mada i dalje nemam pojma da li se montira u smeru kretanja ili suprotno. Mislim, ako ima to postolje, kako da stavimo suprotno user posted image Zna li neko nesto?

Moram da se citiram, niko video nije user posted image

Tashke, ili neka novosađanka, da li ste videle negde sedište za bebe koje se montira suprotno od kretanja automobila 

Nickmenjakinjo, zar se sva ta mala ne montiraju suprotno?!? Tako sam ja negde procitala

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 427
3.8.2010 13:16:17   
Lu
Da, suprotno od smjera vožnje, i na postolju i bezuser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 428
3.8.2010 13:17:49   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Jele

Tashke, ili neka novosađanka, da li ste videle negde sedište za bebe koje se montira suprotno od kretanja automobila user posted image

Lilly, misliš baš za bebe, onu 0+ grupu, od 0 do valjda 13 kg? Mislim da ih imaš u Encimenciju, Aksi i verovatno još na raznim mestima, ali tamo sam ih videla.

Jaje?
Dexy co, enci menci, vrabac, bambino, roda plus... Ma ima ih svuda.

(odgovor članu Jele)
  Direktna veza do poruke: 429
3.8.2010 13:18:06   
Lilly*
Jele, da mislim na ta, za tek rođene bebe. Gde god sam pitala, gledaju me belo kao da sam ušla i tražila npr. hleb i paštetu user posted image Otićiću onda do Encimencija i Akse. Hvala user posted image
Nickmenjakinjo, iskreno nemam pojma user posted image user posted image Sva koja sam gledala do sada imaju onu slikicu gde je precrtano da se postavi suprotno od kretanja auta, a i prodavačice kažu da nemaju user posted image

Nemoj plakati, bata je tu

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 430
3.8.2010 13:20:09   
Anoniman
Ja sam jaje vozala na prednjem sedištu, obrnuto postavljeno, bez postolja, dokle god Luki nisu noge počele da vire iz njega. Onda sam ga vozala na prednjem sedištu, bez postolja, normalno okrnuto. (Sad će Lu da kaže: user posted image )Posle je prešao u pravi car seat.

(odgovor članu Lilly*)
  Direktna veza do poruke: 431
3.8.2010 13:20:39   
LillyT
Nickmenjakinjo, to kada je precrtano znaci da ne sme tako kada je airbag ukljucen (tako je na ovom mom).
Lu, hvala lepo user posted image
I do kada se vozi unatraske?!?

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 432
3.8.2010 13:20:44   
Anoniman
Lilly, idi u Enci menci, traži Chiccov katalog, kod svake sedalice imaš crtež kako se montira. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 433
3.8.2010 13:22:07   
Anoniman
A to šta prodavačice kažu... Mene je jedna ubeđivala da ne postoji AS od 9-18kg i od 9-36kg sa isofix montažom, jer je isofix samo postolje za jaje. Tu smo završile priču, neću da kupim ništa kod nje! 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 434
3.8.2010 13:23:20   
choopa choops
LillyT Mislim da se na ovom sjedistu veze samo ona baza (ono crno), a ne sjediste. Imace valjda slike o postavljanju koje dobijes uz sjediste (obicno su ili u uputstvu ili naljepljene na samo sjediste).

LillyR ne odbracaj paznju na prodavacice..95% njih kao da je doslo iz mesare da rade sa bebi opremom. user posted image Sve 0+ AS se postavljaju suprotno od smjera voznje.

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 435
3.8.2010 13:24:58   
choopa choops

Dok god dovoljno ne stasa za vecu sjedalicu od 9-18kg ili 9-36kg.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 436
3.8.2010 13:25:16   
Lu

Pa dok je u toj jaje AS, to je zbog toga što bi u slučaju sudara sjedište od auta zadžalo bebu a kad je okrenuto naprijed postoji mogućnost da ga staklo ubije ili ozlijedi.

Tasho,a sad će Lu reći,
što se mene tiče vozi ga na krovu i nek se drži rukamauser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 437
3.8.2010 13:26:52   
Anoniman
Ja sad najnovije vozam jedno sedishte na prednjem, a drugo na zadnjem(iza vozacha ako neko drugi vozi, iza suvozacha ako ja vozim) i tako vidim obe...kad su mi obe nazad i u sede u smeru suprotnom od kretanja vozila...ne vidim ih obe...user posted image

Nego...kome god sam rekla da sam u sedishtima iznela decu iz porodilishta...krenuli su drvlje i kamenje na mene....dok nisu videli kako sam sredila sedishta...i da one leze u njima...a ne sede...  (ova bertonijeva sedishta su dosta duboka, pa tu rupu popunila jastukom) user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 438
3.8.2010 13:27:40   
LillyT
Onda cu da je gojim da dodje do tih 9kg pa da je okrenemo.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 439
3.8.2010 13:28:19   
Lilly*
Ah, sada mi je lakše user posted image Idem mirne duše u kupovinu, a te "butcher-ke" user posted image neću ništa da pitam user posted image

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 440
3.8.2010 13:30:33   
Jele

Jele, da mislim na ta, za tek rođene bebe.  

Ja imam Maxi Cosi Cabrio i prezadovoljna sam. Uđi na maxi cosijev sajt, izaberi recimo Cabriofix sedište i dole imaš Instructions - klikni i imaš pdf fajl sa uputstvima kako se montira, itd.

Čak negde sa strane imaš opciju Car Fitting list za sedišta sa Isofix varijantom, da vidiš da li se isto može montirati u tvoj model auta, tj. da li su međusobno kompatibilni.

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 441
3.8.2010 13:31:27   
Lilly*
Hvaalaa user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 442
3.8.2010 13:32:38   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: Lu RR

Pa dok je u toj jaje AS, to je zbog toga što bi u slučaju sudara sjedište od auta zadžalo bebu a kad je okrenuto naprijed postoji mogućnost da ga staklo ubije ili ozlijedi.

I to, a i vratni misici kod malih beba nisu dovoljno cvrsti da bi u slucaju sudara mogli da izdrze toliki  pritisak. Ne znam kako sad to da objasnim.user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 443
3.8.2010 13:34:48   
Anoniman
am Maxi Cosi Cabrio i prezadovoljna sam. Uđi na maxi cosijev sajt, izaberi recimo Cabriofix sedište i dole imaš Instructions - klikni i imaš pdf fajl sa uputstvima kako se montira, itd.

Čak negde sa
IZVORNA PORUKA: choopa choops

IZVORNA PORUKA: Lu RR

I to, a i vratni misici kod malih beba nisu dovoljno cvrsti da bi u slucaju sudara mogli da izdrze toliki  pritisak. Ne znam kako sad to da objasnim.user posted image

Kad bi beba sedela okrenuta napred i u sluchaju udara i glava bi poletena napred i povredila prshljenove, jer beba nema ojachane vratne mishice da bi drzala glavu da ne poleti....

Direktna veza do poruke: 444
3.8.2010 13:38:13   
Lilly*
Upravo to Chupa, gledala sam neku emisliju na tv, one simulacije sudara, gde su naglašavali da za bebe je specifično to da im je glava veća i teža, i da vrat ne može da izdrži tu silu prilikom sudara, da zadrži glavu, već dolazi do pucanja vratnih pršljenova... user posted image Tako da sam odlučila da definitivno ide "unatraške" user posted image

Direktna veza do poruke: 445
3.8.2010 13:50:06   
choopa choops
Ima na You Tube raznih klipova koji te tjeraju da se zamislis kad ti neko kaze da AS nije potrebna...Preoporucujem svima koji se dvoume da pogledaju pa da onda odluce. Ja iskreno svoje djete uvijek u AS user posted image E sda ima momenata kad ide sa babom i dedom recimo u setnju, a oni ne znaju da je vezu i odvezu, pa dozvolim da se vozi sa babom pozadi u krilu bez AS. I onda se samo nadam najboljem...

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 446
3.8.2010 14:41:45   
liliana
Devojke, zna li neko do koliko meseci beba može da koristi tzv. "jaje" auto-sedište? Neverovatno, ali nigde u radnjama ne znaju da mi kažuuser posted image , a na njemu ne piše.

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

Direktna veza do poruke: 447
3.8.2010 14:42:37   
Jeca*
ja mislim da je realno dok ne počne da sedi. Znači bar 6-7 meseci

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 448
3.8.2010 14:48:56   
liliana
Jeco, moja beba ima 8 meseci; ne sedi čvrsto sama, pa joj i dalje koristim "jaje". <Pedijatar kaže da može i kad navrši godinu, samo ako hoče. Ne znam šta da radim-da li mi je vreme da nabavljam "normalno" AS ili da čekam još malo... Baš sam u zbunu oko toga...

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 449
3.8.2010 14:51:54   
Jeca*
Čekaj da počne da sedi. I mi smo tako user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Nije se vratila kući iz škole. I neće se v...
Pre nego što kreneš da upireš prstom u druge, možda ipak da ga staviš na čelo.
Njoj je 15, jednom nogom još u detinjstvu,...
Teško je imati 15 godina. Takođe je prilično sjajno biti 15. 15 je hodajuća kontradiktornost.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here