Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 3.8.2010 13:11:26
|
|
|
|
Jele
|
IZVORNA PORUKA: Lilly RR Tashke, ili neka novosađanka, da li ste videle negde sedište za bebe koje se montira suprotno od kretanja automobila Lilly, misliš baš za bebe, onu 0+ grupu, od 0 do valjda 13 kg? Mislim da ih imaš u Encimenciju, Aksi i verovatno još na raznim mestima, ali tamo sam ih videla.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 3.8.2010 13:13:43
|
|
|
|
LillyT
|
IZVORNA PORUKA: LillyT Mi danas idemo po novo sediste, OVO Cula sam da je stvarno odlicno, mada i dalje nemam pojma da li se montira u smeru kretanja ili suprotno. Mislim, ako ima to postolje, kako da stavimo suprotno Zna li neko nesto? Moram da se citiram, niko video nije IZVORNA PORUKA: Lilly RR Tashke, ili neka novosađanka, da li ste videle negde sedište za bebe koje se montira suprotno od kretanja automobila Nickmenjakinjo, zar se sva ta mala ne montiraju suprotno?!? Tako sam ja negde procitala
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 3.8.2010 13:16:17
|
|
|
|
Lu
|
Da, suprotno od smjera vožnje, i na postolju i bez
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 3.8.2010 13:17:49
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Jele IZVORNA PORUKA: Lilly RR Tashke, ili neka novosađanka, da li ste videle negde sedište za bebe koje se montira suprotno od kretanja automobila Lilly, misliš baš za bebe, onu 0+ grupu, od 0 do valjda 13 kg? Mislim da ih imaš u Encimenciju, Aksi i verovatno još na raznim mestima, ali tamo sam ih videla. Jaje? Dexy co, enci menci, vrabac, bambino, roda plus... Ma ima ih svuda.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 3.8.2010 13:18:06
|
|
|
|
Lilly*
|
Jele, da mislim na ta, za tek rođene bebe. Gde god sam pitala, gledaju me belo kao da sam ušla i tražila npr. hleb i paštetu Otićiću onda do Encimencija i Akse. Hvala Nickmenjakinjo, iskreno nemam pojma Sva koja sam gledala do sada imaju onu slikicu gde je precrtano da se postavi suprotno od kretanja auta, a i prodavačice kažu da nemaju
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 3.8.2010 13:20:09
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam jaje vozala na prednjem sedištu, obrnuto postavljeno, bez postolja, dokle god Luki nisu noge počele da vire iz njega. Onda sam ga vozala na prednjem sedištu, bez postolja, normalno okrnuto. (Sad će Lu da kaže: )Posle je prešao u pravi car seat.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 3.8.2010 13:20:39
|
|
|
|
LillyT
|
Nickmenjakinjo, to kada je precrtano znaci da ne sme tako kada je airbag ukljucen (tako je na ovom mom). Lu, hvala lepo I do kada se vozi unatraske?!?
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 3.8.2010 13:20:44
|
|
|
|
Anoniman
|
Lilly, idi u Enci menci, traži Chiccov katalog, kod svake sedalice imaš crtež kako se montira.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 3.8.2010 13:22:07
|
|
|
|
Anoniman
|
A to šta prodavačice kažu... Mene je jedna ubeđivala da ne postoji AS od 9-18kg i od 9-36kg sa isofix montažom, jer je isofix samo postolje za jaje. Tu smo završile priču, neću da kupim ništa kod nje!
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 3.8.2010 13:23:20
|
|
|
|
choopa choops
|
LillyT Mislim da se na ovom sjedistu veze samo ona baza (ono crno), a ne sjediste. Imace valjda slike o postavljanju koje dobijes uz sjediste (obicno su ili u uputstvu ili naljepljene na samo sjediste). LillyR ne odbracaj paznju na prodavacice..95% njih kao da je doslo iz mesare da rade sa bebi opremom. Sve 0+ AS se postavljaju suprotno od smjera voznje.
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 3.8.2010 13:24:58
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: LillyT I do kada se vozi unatraske?!? Dok god dovoljno ne stasa za vecu sjedalicu od 9-18kg ili 9-36kg.
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 3.8.2010 13:25:16
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: LillyT I do kada se vozi unatraske?!? Pa dok je u toj jaje AS, to je zbog toga što bi u slučaju sudara sjedište od auta zadžalo bebu a kad je okrenuto naprijed postoji mogućnost da ga staklo ubije ili ozlijedi. Tasho,a sad će Lu reći, što se mene tiče vozi ga na krovu i nek se drži rukama
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 3.8.2010 13:26:52
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sad najnovije vozam jedno sedishte na prednjem, a drugo na zadnjem(iza vozacha ako neko drugi vozi, iza suvozacha ako ja vozim) i tako vidim obe...kad su mi obe nazad i u sede u smeru suprotnom od kretanja vozila...ne vidim ih obe... Nego...kome god sam rekla da sam u sedishtima iznela decu iz porodilishta...krenuli su drvlje i kamenje na mene....dok nisu videli kako sam sredila sedishta...i da one leze u njima...a ne sede... (ova bertonijeva sedishta su dosta duboka, pa tu rupu popunila jastukom)
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 3.8.2010 13:27:40
|
|
|
|
LillyT
|
Onda cu da je gojim da dodje do tih 9kg pa da je okrenemo.
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 3.8.2010 13:28:19
|
|
|
|
Lilly*
|
Ah, sada mi je lakše Idem mirne duše u kupovinu, a te "butcher-ke" neću ništa da pitam
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 3.8.2010 13:30:33
|
|
|
|
Jele
|
IZVORNA PORUKA: Lilly RR Jele, da mislim na ta, za tek rođene bebe. Ja imam Maxi Cosi Cabrio i prezadovoljna sam. Uđi na maxi cosijev sajt, izaberi recimo Cabriofix sedište i dole imaš Instructions - klikni i imaš pdf fajl sa uputstvima kako se montira, itd. Čak negde sa strane imaš opciju Car Fitting list za sedišta sa Isofix varijantom, da vidiš da li se isto može montirati u tvoj model auta, tj. da li su međusobno kompatibilni.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 3.8.2010 13:31:27
|
|
|
|
Lilly*
|
Hvaalaa
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 3.8.2010 13:32:38
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR IZVORNA PORUKA: LillyT I do kada se vozi unatraske?!? Pa dok je u toj jaje AS, to je zbog toga što bi u slučaju sudara sjedište od auta zadžalo bebu a kad je okrenuto naprijed postoji mogućnost da ga staklo ubije ili ozlijedi. I to, a i vratni misici kod malih beba nisu dovoljno cvrsti da bi u slucaju sudara mogli da izdrze toliki pritisak. Ne znam kako sad to da objasnim.
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 3.8.2010 13:34:48
|
|
|
|
Anoniman
|
am Maxi Cosi Cabrio i prezadovoljna sam. Uđi na maxi cosijev sajt, izaberi recimo Cabriofix sedište i dole imaš Instructions - klikni i imaš pdf fajl sa uputstvima kako se montira, itd. Čak negde sa IZVORNA PORUKA: choopa choops IZVORNA PORUKA: Lu RR IZVORNA PORUKA: LillyT I do kada se vozi unatraske?!? Pa dok je u toj jaje AS, to je zbog toga što bi u slučaju sudara sjedište od auta zadžalo bebu a kad je okrenuto naprijed postoji mogućnost da ga staklo ubije ili ozlijedi. I to, a i vratni misici kod malih beba nisu dovoljno cvrsti da bi u slucaju sudara mogli da izdrze toliki pritisak. Ne znam kako sad to da objasnim. Kad bi beba sedela okrenuta napred i u sluchaju udara i glava bi poletena napred i povredila prshljenove, jer beba nema ojachane vratne mishice da bi drzala glavu da ne poleti....
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 3.8.2010 13:38:13
|
|
|
|
Lilly*
|
Upravo to Chupa, gledala sam neku emisliju na tv, one simulacije sudara, gde su naglašavali da za bebe je specifično to da im je glava veća i teža, i da vrat ne može da izdrži tu silu prilikom sudara, da zadrži glavu, već dolazi do pucanja vratnih pršljenova... Tako da sam odlučila da definitivno ide "unatraške"
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 3.8.2010 13:50:06
|
|
|
|
choopa choops
|
Ima na You Tube raznih klipova koji te tjeraju da se zamislis kad ti neko kaze da AS nije potrebna...Preoporucujem svima koji se dvoume da pogledaju pa da onda odluce. Ja iskreno svoje djete uvijek u AS E sda ima momenata kad ide sa babom i dedom recimo u setnju, a oni ne znaju da je vezu i odvezu, pa dozvolim da se vozi sa babom pozadi u krilu bez AS. I onda se samo nadam najboljem...
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 3.8.2010 14:41:45
|
|
|
|
liliana
|
Devojke, zna li neko do koliko meseci beba može da koristi tzv. "jaje" auto-sedište? Neverovatno, ali nigde u radnjama ne znaju da mi kažu , a na njemu ne piše.
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 3.8.2010 14:42:37
|
|
|
|
Jeca*
|
ja mislim da je realno dok ne počne da sedi. Znači bar 6-7 meseci
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 3.8.2010 14:48:56
|
|
|
|
liliana
|
Jeco, moja beba ima 8 meseci; ne sedi čvrsto sama, pa joj i dalje koristim "jaje". <Pedijatar kaže da može i kad navrši godinu, samo ako hoče. Ne znam šta da radim-da li mi je vreme da nabavljam "normalno" AS ili da čekam još malo... Baš sam u zbunu oko toga...
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 3.8.2010 14:51:54
|
|
|
|
Jeca*
|
Čekaj da počne da sedi. I mi smo tako
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKEGrčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?