Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 10.8.2010 12:49:48
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
da i ova sjedišta su navodno najsigurnija kod ne daj Bože frontalnog sudara...vrlo visoke ocjene imaju - to je presudilo, a plus što nisu skupa manje od 100 eura (nema isofix , a ako ima onda su puno puno skuplja )
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 10.8.2010 13:00:39
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tashke Apsolutno nšta ne fali Cam-ovom jajetu! Isidora, ja sam juče gledala u uputstvo za montiranja bertonijevog jajeta, gledala, i do kraja bacila papir, i rekla "Biće pričvršćeno kao i prvo dete" (=kao što je Smeški objasnila). Inače slika izgleda ovako: Lakshe je nego shto izgleda.... Ja obichno izvuchem ceo pojas...pa onda gornji deo prevuchem preko tende i zakachim na tu kopchu koja je ustvari ispod glave, i zakopcham pojas, a onda namestim i donji deo pojasa kod nogu bebe...i zategnem... ne koristim onu metalnu kopchu...iskreno nisam ni provalila gde bih je stavila
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 10.8.2010 13:02:17
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
Prema dostupnim podacima, više od 70% autosjedalica koje se postavljaju automobilskim pojasom u automobilu se ne montira na zadovoljavajući način sa stanovišta sigurnosti. Zbog toga je razvijena nova međunarodna norma ISOFIX (International Standards Organisation's FIX) i novi način vezivanja autosjedalica u autmobilu. ISOFIX je sistem vezanja dječjih sjedalica za vozilo koji se sastoji od dva nepomična prstena (isofix kotve), dva pripadajuća nepomična dodatka na sjedalici (tzv "ruke") i antirotacijske naprave (noga ili gornja sidrena spona). Svrha ISOFIX sistema je smanjenje mogućnosti neispravnog montiranja sjedalice jer se na taj način izbjegava ovisnost ispravnosti vezanja autosjedalice o znanju i vještini osobe koja je postavlja, fizičkoj snazi, različitim mehanizmima za zaustavljanje pojasa, te smanjenje kretanja djeteta prema naprijed kod sudara sprijeda, uvođenjem pričvršćivanja naslona sjedalice za strukturu vozila ili sjedišta. rekoh ja porez na budale negdje naprijed sam napisala razliku u cijeni
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 10.8.2010 13:03:53
|
|
|
|
Anoniman
|
Eno ti je, Smeški, na br 4.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 10.8.2010 13:13:06
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tashke Eno ti je, Smeški, na br 4. Josh samo da znam chemu tje mi tamo sluziti Ma super je nama i bez nje... imali smo par puta sluchaj da smo naglo kochili...i sve je bilo ok...ni sedishta ni one se nisu cimnule...tako da sam ja zadovoljna...i mirna.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 19.8.2010 15:53:56
|
|
|
|
Nana*
|
Sad sam jos vise zbunjena... Mi smo polako poceli da gledamo kolica itd. jer se isporuka ceka od 2 do 4 meseca, taman kako uspevamo da se dogovorimo trebace nam jos mesec, dva da se odlucimo :) Uglavnom za Maxi cosi i Römer kazu da su najsigurnija i najzdravija za nasu decu. Od ergonomije, materijala, bezbednosti, na vecinu kolica ih mozete namontirati ako npr. idete kratko da kupite nesto a ne budite dete itd. Medjutim, nikako mi se ne dopada da su mi kolica jedne vrste a nosiljka/sediste druge. Onda smo se zakacili za Conkord kolica slicna Stokke, cije jaje kosta oko 300 eura ( dobije se uz kolica ), a maxi cosi 130. Conkord i prave auto sedista, ali su mene MM i prodavacica ubedjivali da je Maxi Cosi najsigurniji Ici cemo da gledamo i Stokke, i oni nude njihovo jaje ali me zanima da li je neko od vas obracao paznju na ergonomiju, da li ste se o tome informisale? Ja sve sto citam jeste koliko je to sigurno za dete, ali da li je detetu dobro u njemu i u kojem?
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 19.8.2010 16:30:12
|
|
|
|
upgrade011
|
Ma generalno nema veze ako su kolica i sediste razlicite marke. Jedino ako mislis da ti treba da nakacis sediste na kolica. Mi smo zakljucili da nam to u praksi nikad nece trebati :) Ponesmo kolica i prebacim ga pa se lepo baskari u njima. Imamo Maxi cosi sediste, model Pebble i veoma smo njime zadovoljni. Lako se stavlja u kola (nema vezivanja pojasevima), baza pisti ako sediste nije dobro namesteno, dete se vozi tako da gleda pozadi sto je sigurnije, presvlaka je od platna za razliku od mnogih sedista gde je presvlaka od nekih nepromocivih materijala. I u ovom se opet oznoji iako mu podmetnem pelenu a mogu da zamislim sta bi bilo u drugim sedistima. Imaju malo jastuse da se podmetne za male bebe. Mi smo ga u njemu i izneli iz porodilista. Baza moze da se koristi za sledeci model koji je za vecu decu tako da ne mora ponovo da se kupuje. Pojasevi se lako stavljaju i skidaju. A zavesica za zastitu od sunca je najbolji deo :) U svakom slucaju bebac uvek zadrema u sedistu tako da smatram da je zadovoljan :)
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 19.8.2010 16:40:25
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Nana* Onda smo se zakacili za Conkord kolica slicna Stokke, cije jaje kosta oko 300 eura ( dobije se uz kolica ), a maxi cosi 130. Conkord i prave auto sedista, ali su mene MM i prodavacica ubedjivali da je Maxi Cosi najsigurniji Ici cemo da gledamo i Stokke, i oni nude njihovo jaje ali me zanima da li je neko od vas obracao paznju na ergonomiju, da li ste se o tome informisale? Ja sve sto citam jeste koliko je to sigurno za dete, ali da li je detetu dobro u njemu i u kojem? Gdje to pise? NE POSTOJI marka koja je sigurnija od druge. Postoje samo proizvodjaci koji prave As sa boljim materijalima i oni koji prave sa losijim. Samim ti i sigurnost je takva. Ono sto je najbitnije je da AS prodju testove sigurnosti i tek onda mozemo govoriti o tome da li je neka AS dobra ili ne. Inace Concord je jako solidna marka, tj kvalitete njihovih kolica je stv arno dobar, pa je vjerujem tako i sa AS. Mada Maxi Cosi proizvodi bolje AS u kategoriji 0+, pa bi u kategoriji izmedju ove dvije, ja prvo birala MC. Znaci uzela bih ili Roemer baby safe plus isofix Maxi Cosi cabriofix sa esayfix-om
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 20.8.2010 13:41:03
|
|
|
|
Nana*
|
Upgrade to sam i mislila da mogu da ih nakacim na kolica, ovde se to dosta praktikuje jer je veliki grad. I ako ides negde na brazaka stavis ga u auto, posle ga zakacis na kolica i obavis kratko sve sto ima. Mislim ima kolica na koje moze Maxi cosi ali ja sam cisto mislila da ne idem ko hodajuci cirkus sa 5 boja na kolicima... Choopa ne znam , ovde niko nikom ne veruje dokaze trazis na netu,tako da ti je mm trazo posto ta sedista testiraju Tüv npr. oni su za kvalitet, sigurnost itd. i oni preporucuju Maxi Cosi ili Römer.. i zbog tih delova sto ide iza bebine kicme, maxi cosi ima neki jastucic ispod guze ( bar noviji modeli )koji mozes da pomeras i skines kad beba poraste itd... Kao ima razlike koliko je bebi udobno... Zbog toga sam i pitala za sigurnost i udobnost deteta, jer nemam pojma
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 20.8.2010 22:27:49
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Nana* Choopa ne znam , ovde niko nikom ne veruje dokaze trazis na netu,tako da ti je mm trazo posto ta sedista testiraju Tüv npr. oni su za kvalitet, sigurnost itd. i oni preporucuju Maxi Cosi ili Römer.. i zbog tih delova sto ide iza bebine kicme, maxi cosi ima neki jastucic ispod guze ( bar noviji modeli )koji mozes da pomeras i skines kad beba poraste itd... Kao ima razlike koliko je bebi udobno... Da, bitno je da je bebi udobno, ali bitnija je sigurnost. Ja nekako najvise vjerujem ADAC-u. ma nije sve ni u marki...kad pogledas ko bi rekao da ce jedna Nania proci dobro na testovima? A kosta 5puta manje od 'popularnih' AS tipa MC, Recaro, Roemer...Sve zavisi. Samo se treba dooobro raspitat. Javi kad kupis sta si uzela
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 20.8.2010 22:49:21
|
|
|
|
bojana87
|
ja sam ovo autosediste dobila uz kolica i danas prvi put stavim na kolica i udjem u radnju chicco-ve opreme i prodavacica mi je rekla da to nije fetus polozaj,da beba tu bukvalno pod uglom od 90 stepeni lezi i da se tako lome kukovi i naravno pokazala njihovo sediste kako izgleda (kosta 45000). Da li ima neko ovo auto sediste posto me je jako pokolebala i nisam uopste pametna da li da je stavljam u njega i da li guza bebe treba da udje u ono udubljenje ili na tom udubljenju da budu ledja a guza dole gde ce beba kasnije sedeti?
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 20.8.2010 23:01:40
|
|
|
|
Nana*
|
Choopa ja ti imam jos vremena za kupovinu ali gledamo sad jer se na isporuku nekih kolica ceka i do 4 meseca... Gledala sam danas na Stokke se moze postaviti i Maxi Cosi ne mora da se kupje njihovo od 280 eura. Mm mi je danas rekao:" neka budu kolica kako ti kazes, ali ce autosediste biti kako ja kazem" Sto znaci verovatno Maxi Cosi Bojana istina je da u nekima nisu deca u fetus polozaju, zato se i raspitujem sad... Mm je bas pregledao sve testove i stvarno svi hvale maxi cosi, ima najvece ocene.... Postavicu sad link u kolicima i kako ocenjuju kolica...
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 20.8.2010 23:03:32
|
|
|
|
Nana*
|
A da ja stvarno ne znam kako je moguce da je u Srbiji Chicco autosediste 45.000 ima li pameti... Ovde je oko 140 eura... Isto je i Maxi Cosi...
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 20.8.2010 23:36:19
|
|
|
|
lenaa
|
joj pa ja nisam ni ovde videla da neko as kosta 450 evra, sto je mnogo - mnogo je Nana blago tebi kad se tvoj muzic toliko zanima, ja mog evo dve nedelje pred termin ne mogu da nateram da idemo bar da se dogovorimo sta da kupimo nit pa hoce po netu kad ima vremena i on malo da potrazi, sve mu smetaju ove guzve kod nas
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 20.8.2010 23:41:17
|
|
|
|
Nana*
|
A hoce moj dragi sve, ja bi mu nekad i objasnila nesto i u kojoj smo nedelji i kako sad ide a on samo kaze:" Znam " sve je on vec procitao, informisao se, na svakom je pregledu samnom dusa moja... Bojana a da stavis koja marka ti je sediste, mozda bi mogla da nadjem kako ga ocenjuju ako ti nesto znaci... mozda i nije tako strasno..
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 20.8.2010 23:49:05
|
|
|
|
lenaa
|
ja se opustila pa kad se porodim nek trckara sam i nek kupuje sta hoce ja cu posle sta mi se ne svidja rado da promenim, mm kad primeti da nesto nedostaje u kuci tad je vec kasno - ja bacila pravi sam zlocko meni sva as izgledaju nekako prosto - plastika i navlaka - sundjer i sl. sta li sam samo pa ja ocekivala da cu videti e pojma nemam, dobro je kad se ranije fino raspitas o svemu
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 21.8.2010 0:03:39
|
|
|
|
bojana87
|
IZVORNA PORUKA: Nana* Bojana a da stavis koja marka ti je sediste, mozda bi mogla da nadjem kako ga ocenjuju ako ti nesto znaci... mozda i nije tako strasno.. Hauck Esprit Explorer. Ajde moim te proveri pa javi da znam da li da ga koristim sada ili ne Bas sam u nedoumici. Sto se cene as tice nisam proverila post jer mi je komp zapucao pa sam izostavila da je sa kolicima 45000,a samo je 19500,ali i to je previse
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 21.8.2010 0:20:50
|
|
|
|
Anoniman
|
Videla sam tvoje as, ima da se kupi u Dexy Co, zar ne? Meni se EXTRA sviđa, rekoše mi da ne može da se kupi odvojeno (bez kolica)... mada, s obzirom na cenu, ne bih ga ni kupila. Ja koliko god da sam gledala sva ta jaja, do kraja sam zaključila da nema nikakve razlike. Brate mili, sva izgledaju isto. A u Enci menciju su i meni objasnili da ni jedno jaje nije kao Chicco-vo... košta 10000 bez isofixa.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 21.8.2010 10:06:25
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: bojana87 ja sam ovo autosediste dobila uz kolica i danas prvi put stavim na kolica i udjem u radnju chicco-ve opreme i prodavacica mi je rekla da to nije fetus polozaj,da beba tu bukvalno pod uglom od 90 stepeni lezi i da se tako lome kukovi i naravno pokazala njihovo sediste kako izgleda (kosta 45000). Da li ima neko ovo auto sediste posto me je jako pokolebala i nisam uopste pametna da li da je stavljam u njega i da li guza bebe treba da udje u ono udubljenje ili na tom udubljenju da budu ledja a guza dole gde ce beba kasnije sedeti? Ja sam to udubljenje popunila jastukom...pa moje klinke leze, kao na ravnoj podlozi...ali pod nagibom...Ja ni ne mogu sa povojem da ih stavim u sedishte...jer ne mogu onda noge da pomeraju...budu im pritisnute... Evo slike...nadam se da se vidi... i inache...mogu redovno da ih vezem pojasevima...tako da je bezbednost ok...
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 21.8.2010 16:49:09
|
|
|
|
Nana*
|
Bojana nasla sam ti ali je Zero Plus ja bi rekla da su ista: http://www.preissuchmaschine.de/preisvergleich/popup.asp?pid=580751522&pnr=1&foto=1 ( malo je oceklo sliku ) Kazu da je ocenjeno od ADAC ( oni su za udobnost i sigurnost pri voznji ) sa Gut, to znaci da je dobro. Mada ima maxi Cosi oni su ocenjeni sa Sehr gut ( vrlo dobro )... Mislim da je i tvoje sediste dobro ali je super to sto je Smeskica uradila njene bebice su bas u pravom polozaju.
< Poruku je uredio Nana* -- 21.8.2010 16:50:00 >
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 21.8.2010 17:52:41
|
|
|
|
choopa choops
|
bojana87 pa neces voziti dijete stalno u AS. Djeca smiju u AS max 3 sata i to kad su na putovanju. A ovako za kroz grad ti zbilja nije bitno da li beba lezi ili sjedi. Pa svigdje se djeca tako voze, jedino kod nas prave frku ( i to najcesce prodavacice koje blago receno nemaju pojma o tome). svaklo umetanje peskira i dekica smanjuje sigurnost. Malo pooduprijetio je u redu, ali previse kad stavis onda AS gubi funkciju i jednako bi ti bilo da vozis bnebu u korpi. Mada ovako gledano meni to AS izgleda sasvim super
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 21.8.2010 20:55:08
|
|
|
|
Snelle
|
Bojana, ja imam identično AS i stalno vozim Lanu u njemu i vidim da joj ne smeta, štaviše uvek se uspava u njemu . Na kontroli kod pedijatra poslednji put je sve bilo ok. Uostalom, sva sedišta su u tom položaju, i baš bih volela da vidim kakvo je to chiccovo! Ja mislim da je prodavačica samo htela da ti uzme pare pa je "mlatila praznu slamu"!!!
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 21.8.2010 21:10:56
|
|
|
|
choopa choops
|
Jele dankešen. Ja sutra moram da ocistim i pripremim AS pa cu bas da provjerim
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 21.8.2010 21:15:48
|
|
|
|
Jele
|
Bitte Ja ne mogu nigde da nađem onaj mali dodatak za baš male bebe... Selili smo se i pola stvari ne znam gde su.... To je kad me mm požuruje, kao ''ne moraš sad da sortiraš, posle ćemo...'' Inače mi so pitali ortopeda za taj ugao u našem Maxi Cosiju i on je rekao da je ok.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Nije se vratila kući iz škole. I neće se v...Pre nego što kreneš da upireš prstom u druge, možda ipak da ga staviš na čelo.
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?